Vytopili sme suseda a on chce 100 eur

sbear
29. jún 2023

Vytopili sme suseda v bytovke, praskol sifon pod vanou a nevedeli sme o tom. Dostal zalohu okamzite 80 EUR na ruku, bez papiera a este si pyta doplatok. Nedal mi vobec ziaden doklad, nechce vobec prezradit poistovnu a potrebujem k tomu doklady, kedze mam nehnutelnost ako obchodny majetok. Jedine, co mi poslal, je doklad v prilohe. Chcem ist do tej poistovne, ci mi vie vystavit doklad za spoluucast, aby som to dala do uctovnictva ako naklady. Len neviem, aka je to vobec poistovna. Nechce nic prezradit, lebo vraj on ma s tym nezatazoval a vsetko si vyriesil.

Vie mi niekto povedat podla prilohy, aka je to poistovna?

Dakujem!

sweet20
29. jún 2023

@sbear ahoj, mozes mi napisat a ti to cele vybavim..

sweet20
29. jún 2023

@sbear generali by to mala byt

tanyan
29. jún 2023

Nerozumiem... Toto je doklad o tom, že poisťovňa mu zaplatila. Prečo žiada akékoľvek peniaze od Vás?
Keď nás vytopili susedia, tak sme od nich nedostali nič. Prišiel poisťovák - pozrel, pofotil a potom prišli peniaze z poisťovne na účet. Nič viac sme neriešili.

patka06
29. jún 2023

Jemu vyplatila poisťovňa 144,15 - to ti poslal doklad a zrejme chce doplatiť zvyšok čo ho stáli opravy v byte
Ak ste vytopili, nemalo to ísť z vašej poistky ?

cajchana
29. jún 2023

@patka06 no ved ako tiez sa nad tym teraz zamyslam, ze vsetko by malo ist z poistky vinnika, ak je za to zodpovedny teda niekto iny

viestta
29. jún 2023

@patka06 @cajchana moze to ist aj z poistky vinnika aj z poistky poskodeneho.

sbear
autor
29. jún 2023

Bohuzial, som zistila, ze v mojej poistke nie je spoluucast. A v poistke, ktoru mesacne platim spravcovy domu, tam mi nevedia vobec povedat, lebo sa to plati za celu bytovku, ktora je dost velka.
Ale chcem si to dat ako odpocet nakladov do danoveho priznania. Kedze 80 EUR sme mu dali uplne bez dokladu len na ruku.

lucka_ke
29. jún 2023

my keď sme vytopili suseda poskytli sme mu kontakt na našu poisťovňu a jeho poisťovňa si to vybavila s našou, nič sme nedoplácali

sbear
autor
29. jún 2023

@sweet20 Skusim zajst osobne do Generali. Lebo on nechce vobec prezradit, aku ma poistovnu, uz som mu 2x pisala email. Jedine, co poslal je ten kusok papiera, bez mena a loga. Uplne taji vsetko.

sweet20
29. jún 2023

@sbear ak by ste nic nevybavili tak mi napiste, hned vam to vybavim

viestta
29. jún 2023

@sbear ked nemate poistenie domacnosti a ani stavby na vase meno a byt, tak z poistenia, ktore plati spravca sa toto uhradzat nebude, z toho by sa hradili skody sposobene poruchou vertikalnych, teda spolocnych rozvodov.

sbear
autor
29. jún 2023

@viestta cez spravcu domu sa to teda nebude dat vyplatit. Viac x som riesila mokre steny v byte, koli zlej streche na bytovom dome. Poistovna mi nic nepreplatila, lebo vraj to boli vonkajsie zrazky. Takze takeho vytopenie asi z bytoveho domu nepojde. Na byte mam najlacnejsiu poistku a nie je tam zodpovednost za skodu.

Tak si to idem pripoistit. Inac sused sa hada o 20 EUR momentalne. Lebo 80 EUR dostal na dobre slovo a ja mam hovno z toho.

sweet20
29. jún 2023

@sbear no to je tak.. najlacnejsie poistky su na dve veci.. ale chapem..

maranco
29. jún 2023

@sbear tak mu daj podpísať papier, že dostal 100€ a vtedy mu "doplatíš" 20€. Keď nechce podpísať tak nedostane doplatok. A rob si aj nahrávky, nech máš dôkazy.

valeria_h
29. jún 2023

To je divné, že nechce prezradiť poisťovňu, dávaj si pozor, aby Ťa nechcel nejak napáliť.

karolinakr
29. jún 2023

Nedavaj mu nič a nech je spokojný

karolinakr
29. jún 2023

Keby bol oficialne poisteny, nerobi tajnosti

missdiva
29. jún 2023

@sbear ja ked som vytopila susedov poslala som tam ihned robotnika a vodara, ktory im to dali ihned uplne do povodneho stavu a vydokladovali mi to fotkami.
V tvojom pripade by som sa vykaslala na odpocet 80€ 🙊 dala mu co chce a mala pokoj (ak si videla, ze mu skutocne zatieklo kvoli chybe na vasej strane) - planovane straty, ozaj nejde o vela.
Ked mna vytopili susedia, odmietli to riesit. Dala som to opravit firme a nasledne dala na svoju poistovnu, ktora mi to preplatila a potom predpokladam od nich vymahali oni.

lulu0123
29. jún 2023

A preco ste mu vobec davali peniaze na ruku bez akehokolvek dokladu, nechapem.On si zobral peniaze od vas a este to nahlasil na poistovni a ti to budu vymahat zas od vas.Vychcany je.Este na tom zarobi.

stanislavicenka
29. jún 2023

@sbear ja tomu nerozumiem. Spolucast sa plati pri poistnej udalosti, a plati ju vinnik poistenia v pripade poistnej udalosti. Z poistenia bytovky to nepojde. Tam su poistenie spolocne priestory, a nie pristor, ktory mas mat poisteny ty na taketo pripady. Skodu, ktoru si sposobila sa vyplaca z poistenia zodpovednosti tvojho poistenia

sweet20
29. jún 2023

@stanislavicenka ja tiez nechapem co ten sused chce.. sak staxi len nahlasit do jej poistovne poistnu udalost ..

viestta
29. jún 2023

@stanislavicenka @sweet20 ja som z toho tiez magor. Ked nas vytopili susedia, nahlasila som na poistovnu, vyplatili mi skodu a kedze susedia nemali poistenu domacnost dali im to preplatit. Susede som len bola oznamit, ze mi tecie voda do spalne, a potom mi este vynadala, ze som ju ozobracila ked jej dosiel sek.
Ked nas vytopil dalsi sused, ktory mal aj poistenie sposobenych skod, tak my sme nahlasili, sused nahlasil, poistovne si to vybavili medzi sebou, my sme dostali peniaze

karolinakr
29. jún 2023

@lulu0123 presne, chce ešte peniaze bokom

sweet20
29. jún 2023

@viestta ved takto to funguje.. cize celkom tomu prispevku nerozumiem.. ani tym peniazom na ruku

viestta
29. jún 2023

@sweet20 ja uz vobec nerozumiem preco si to chce uctovat do nakladov. V tom som uz uplne stratena...

sbear
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sbear
autor
29. jún 2023

@viestta dole som dala celu story

sbear
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sbear
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikolka1986
29. jún 2023

Buď rada že doplácaš len 100,- , ty niekomu urobíš škodu a ideš toto riešiť.