Vianoce a rodina

18. dec 2024

Prosím dajte nejaké rady ako vyriešiť Vianoce keď vzťahy v rodine nie sú najlepšie? Moji rodičia môjho muža neznášajú, no sú celkom fajn starí rodičia, pre malého 3 ročného už majú kopu darčekov. A pre mňa tiež. Pre partnera nič. Ani nie je vítaný. Čakajú že prídem aj s malým 25. k nim pre darčeky. Lenze mne je blbe nechať partnera samého doma cez vianoce. Čo mu poviem, ty ísť s nami nemôžeš? On sa veľmi snaží obnoviť vzťahy ale nejde to. Z celej situácie mám stres lebo nakoniec skončí buď jedna alebo druha strana dotknutá ☹️ 26 už odchádzame lyžovať, čiže k rodičom potom až po novom roku z čoho budú sklamaný a nas*ati že nemali vianoce s vnukom. Je mi strasne blbe toto riešiť v najbližšej rodine až sa za to hanbím.

benimnadir
18. dec 2024

Keby sa toto stalo mne, mohla by som sa na nejaké darčeky pre dieťa vykašľať. Tvoj manžel je tiež tvoja rodina, s dieťaťom by mali byť prvoradí. Ja by som napísala rodičom, že buď prídeme obaja alebo proste nepríde nikto a dovidenia, my ideme lyžovať a vy môžete prísť k nám po novom roku dať darčeky. A ofucat sa môžu na celý svet.

ruxandra
18. dec 2024

Ja osobne by som teda rodičov nechala na vianoce nas*atych, nech sa uvedomia, je to tvoj muž a nech sa stalo čokoľvek, majú si to vyrozprávať a aspoň sa tolerovať. Toto co opisujes mi príde ako urazeni pubertiaci a predpokladám, že prosby a pekne slová nepomáhajú

mirkasan
18. dec 2024

Sú to tvoji rodičia… ale na prvom mieste by mal byt tvoj muž a dieta. Nechces sklamať nikoho. Ale jednoducho musia pochopiť, že už máš svoju rodinu a takto sa nedá fungovať

jarkap1
18. dec 2024

Preco neznasaju manzela/partnera? Nejaky objektivny dovod?

ina2405
18. dec 2024

A prečo ho neznášajú? Podviedol ťa, bije ťa, gembluje, pije?
Ak áno, chápala by som. Ak im nie je len dosť dobrý, tak by som na sviatky sama nešla a kašlala na darčeky. Buď všetci a pekne prijať ako návštevu, alebo nikto. Môj muž a ani ja by sme netolerovali rodičom nenávisť voči partnerovi.

tykat
18. dec 2024

Preco ho neznasaju a nie je u nich vitany?

eva8
18. dec 2024

Pozvala by som rodicov toho 25. k nam. Alebo prisla aj s manzelom, on kyticka v ruke (ak sa da kupit)

januska12323
18. dec 2024

Dôležitý je dôvod neznášanlivosti. Znejú ako oduté deti, nekúpiť nič ani pro forma? Moja babka nemala rada môjho otca ale na sviatky k nám chodila kvôli nám vnúčatám. Deti spory nezaujímajú a netreba ich do nich ťahať.

zuzinabila
18. dec 2024

Tvoja rodina je teraz hlavne tvoj manzel a dieta. Tomu by som prisposobila vsetko. Neviem si predstavit ze ma manzel necha doma a pojde k svojim rodicom sam z takeho dovodu ako pises. Jedine ze by to bol velmi vazny dovod, kde sa neda tolerovat spravanie k manzelke, nspr.aktualna nevera,nasilie. Zazivas nieco take?Vzdy stal manzel na mojej strane pred svojimi rodicmi a jasne im daval najavo ze ja som prvorada,sme spolu skoro 20 rokov

brendaa
18. dec 2024

To čo su za spôsoby, že ho priam neznášajú?! A nie je u vás vítaný...hm... Napiš dôvod a potom viem reagovat... Ich vnuk na polovicu zo zaťa... A o chvíľu sa bude aj syn čudovať, prečo je otec doma sám

kitycat
18. dec 2024

Je tazke napisat aj ten dovod? Co urobil ked musi obnovovat vztahy?

heidy222
18. dec 2024

Ak v Tom nie sú drogy alebo domáce násilie, tak tvoji rodičia nie sú v práve a je sebecké, že sa snažia rozbiť mladu rodinu

sense
18. dec 2024

Aký je dôvod? Lebo ten je podstatny. Mňa keby nechal chlap má Vianoce doma lebo rodičia. Tak by tam rovno mohol aj ostať a na hory by som šla sama. Pre darčeky môžete ísť aj neskor
A dieťa má mať hlavne Vianoce s rodičmi.
Pozvite rodičov k vam

pribinak
18. dec 2024

Nepíšeš dosť podstatnú info a to že pre o ho tvoji rodičia neznášajú?

jazula
18. dec 2024

Ja chodím k rodičom väčšinou s malou sama, ale Vianoce si tak predstaviť neviem. Založila si si novú rodinu, buď by som šla aj s partnerom a dieťaťom, alebo by sme ostali doma a oslávili Vianoce sami.
A ako ďaleko od nich bývate? To 25teho by bola návšteva na hodinku, či celodenná výprava? Lebo to by u mňa zohralo tiež rolu.

ivik4
18. dec 2024

Ked uz pises a chces nazor, musis napisat vsetko.
Nieje to len tak ze ho neznasaju

rorino
18. dec 2024

Ako sa vraví,rodinu si nenavyberas,ale vybrala si si manžela,máš s ním dieťa a ak to tvoji rodičia neakceptujú,tak by som tam nešla,pretože tým nerešpektujú ani teba.To za dáke dva roky,keď malý bude viac chápať ho začnú manipulovať,aby nemal rád vlastného otca?Pretože to už teraz robia,keď podmieňujú vašu návštevu jeho neprítomnosťou.

mikadooo
18. dec 2024

Povedala by som rodičom, že buď prídeme 26.12. všetci ako rodina alebo nikto, nech mi dajú vedieť, ale rýchlo, potrebujem sa zariadiť. Na prvom mieste má byť vždy partner+dieťa, nikdy na to nezabúdaj! Nedávaj nikdy rodičov pred partnera! Neskončí to dobre! Hádam tam toho tvojho partnera pár hodín pretrpia, keď tak veľmi sa tešia na vnúča.

denkanr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
18. dec 2024

@jarkap1
@ivik4
@pribinak
@sense
@kitycat
@brendaa baby žiadne násilie ani nič podobne v tom nie je, nechápem tu nenávisť sama, ale zevraj “som nim zmanipulovaná a skacem ako on píska” 🤷‍♀️

jaond19
18. dec 2024

Riesis darceky, a ako vyhoviet druhym. Na to sa vykasli. Vy ste rodina. Ty si zevraj manipulovana chlapom.... a oni nemanipuluju tebou?? Ked chcu vidiet vnuka, nech pridu k vam. Ja osobne by som nikam nesla, ak nie vsetci, tak nikto.

sense
18. dec 2024

A oni tebou nemanipuluju? Treba rodičom povedať, buď prídete všetci alebo prídu oni ku vám. Alebo sa zastavis po lyžovačke

veroxy
18. dec 2024

Ja som to zo zaciatku s mojim muzom mala rovnake. Proste ho nechceli prijat ( moji rodicia) a akceptovat takeho aky je. A napriek tomu som to trpela a vsade sme chodili spolu. Ak sa narodila dcera, tiez sme chodili k nim spolu aj ked sme sa necitili komfortne. Navstevy netrvali dlho a prezili sme to. Potom sa narodil syn a bolo to tak isto. Az si postupne zvykli, ze sme rodina a budeme stale chodit spolu. A tak to je doteraz a navyse su tie vztahy uz o dost lepsie po 13 rokoch. 🙂 Len treba postupne, nenasilne ist na to a oni pochopia, ze muz nie je az taky zly. Treba byt ticho v chulostivych temach a nevyjadrovat sa zbytocne tam kde o to nestoja. Drzm prsty.

evazhoufova
18. dec 2024

Rodičia zvykli pískať tebe čo sa teraz čudujú…..

pribinak
18. dec 2024

Rodičom by som povedala, že ak on teda nie je vítaný, tak nech prídu oni k Vám

Dávajú Tá do mimoriadne nepríjemnej situacie a toto by som im povedala a môžu sa hnevať či plakať koľko chcú

ina2405
18. dec 2024

Nešla by som a nekazila Vianoce môjmu mužovi a ani sebe. Môžu prísť oni k vám.

svetlonos
18. dec 2024

Rodicia su nasrani, ze uz nemajú kontrolu.
Muz a deti su moja rodina na 1 mieste!
Ste šťastní? Tak to nekaz! Ridicia nech sa aj pokakinkaju a dopĺňajú si koľko chcu. Taki starí a sprostí ako bagandža!
No skončili by u mna veľmi rýchlo!
A to aj keby sme s mm mali nejaké pátranie, naše 💩 su medzi nami, nie rodicmi!
Teda samozrejme hovorím o zabomysich vojnách a nie o byte a iných hruzach.
Nechcú akceptovať? Rodic nerodic, nech ide do prdele ked sa nevedia správať do koze. Základom pre detoli je otec matka! A nie zduti babka dedo, ktorí jedného z partnerov neznášajú! Tak taku teda nehrali. Ja aj keď sa vytočil na muza nemám uaujem aby niekto z rodiny na neho nadával. K čomu akože?

brendaa
18. dec 2024

Pozri máš sa pri mužovi zle, nemáš peniaze, nepostará sa o vás, toto by mohlo rodičov trápiť, to trápi každého rodiča, že sa dcéra napríklad "zle vydala" ... /násilie, bieda, hazard/....
No nenávisť?! To je silné slovo... Ty s ním žiješ rodičia to majú akceptovať ak nie, stojím na strane muža... Nemusia ho mať v láske, nech si uvedomia, že je tvoj manžel, partner a otec tvojho dieťaťa.... Toto by som im povedala hneď na začiatku problémov, keď nechcú stratiť dcéru a vnuka...
Držím palce...

mimi3008
18. dec 2024

Tvoj muz je tvoja rodina, mas drzat s nim, od rodicov si sanoddelila a zalozila si svoju rodinu. A este ked pises, ze muz sa snazi o napravu, ale oni nechcu. Povedala by som rodicom, ze bud pridete vsetci ako komplet rodina, alebo nikto. A ze ked sa budu k muzovi chovat nejako neprijemne, v tom momente odchadzate...

tana85
18. dec 2024

tak ti poviem, ze par rokov vztahy medzi mojim muzom a mojou mamou boli napate, aj si nieco povedali, obaja su barani a potrebuju mat pravdu, ale NIKDY by som toto nedopustila, ze my ideme a on je doma sam. si medzi dvoma mlynskymi kamenmi a poznam ten pocit a tiez som zbierala odvahu na pevny postoj, ale mama pochopila, ze stojim pri svojom muzovi, ktory proste ma len na niektore veci iny nazor ako ona, inak je to dobry chlap. teraz par rokov neskor si k sebe nasli cestu, vzajomne si aj pomozu, komunikuju. to nie je len o Vianociach, ale o ich vztahu ako takom - nabuduce to bude oslava narodenin a pod. to vsade budes chodit len sama s dietatom a muza nechas doma? bud vsetci (a darceky by som mu tam priniesla ja, aby neostal neobdarovany) alebo nikto