ahojte..potrebujem nazor nezavislych na tento incident..lebo ja si pripadam ze niekedy uz zijem v matrixe...Vo stvrtok som bola ss 5 rocnou dcerkou na vysetreni v susednom meste. isla som tam vlakom ..ked sme sa vybavili vola mi sestra ze pocula od mamy ze sme v meste ze je tam aj ona s muzom isli do kinekusu daco kupit a ze nas mozu hodit domov..tak som sa potesila ze nemusime ist vlakom ..aj ked na druhu stranu so svagrom nerada sadam do auta lebo zvykne jazdit dost rychlo ale pomyslela som si ze snad pojde opatrne kedze aj male dieta bude v aute (oni deti ešte nemaju)..ako strasne som sa zmylila...samozrejme jazdil rychlo prekracoval povolenu rychlost cez obec isiel 70 tkou a podobne..samozrejme sestra nic na to ta sa tvarila vsetko je OK..ja som sa vzadu len vduchu modlila nech sme cim skor doma bez ujmy..no a potom sme vysli z obce a sli sme cez taky nehodovy usek ( bola tam aj vystrazna tabula) zrazu pred nami kamion uz som videla ze svagor je nervozny ze musel ist len 80 tkou za kamionom ..z nicoho nic dupol na plyn ..v absolutne nepriehladnej zakrute zacal kamion obiehat ..zeny keby sa vyrutilo nieco z poza tej zakruty sme vsetci mrtvi..sestra samozrejme nic ale videla som na tvari ze aj ona sa zlakla..ja som sa nezdrzala spustila som nanho ci je normalny ci nas chce zabit on sa najskor len smial ze vsak nic sa nestalo ..ze on zdialky videl ze nic neslo oproti...hovorim ako mozes z dialky vidiet za zakrutu..ci ma rontgenove oci alebo co a potom uz obaja na mna ze co hystercim a neviem co..vynadala som mu do nezodpovednych s tym ze to bolo posledny krat co som sadla do ich auta a ze ked chce takto soferovat a sa zabit nech to robi ked je sam v aute...strasne som bola vytocena..a vzivote som sa tak nebala..mala som tam svoje dieta ,...svagor sa samozrejme urazil ked ma vysadili ani sme sa nepozdravili ani nic len hned odisli..mna klepalo doma ešte asi pol dna..sestra je teraz nahnevana a ze mam sa jej muzovi ospravedlnit inak k nam uz nepridu..sorry ze to pisem ako magor ale vytocena som ešte stale..
Hmm ked si vedela ako soferuje nemala si tu ponuku ani prijat a ist naspat vlakom
@reddflowerlife vedela som ze zvykne chodit rychlejsie ako ma..ale toto ma vzívote nenapadlo ze 32 rocny muz bude predbiehat v zakrute kamion s malym dietatom v aute..
@reddflowerlife v zakrute kde absolutne nevidel co je pred nim..
Ja mam len jednu otazku-mali ste autosedacku?
@dskjhfdlkdjhl ano mali...lebo to auto bolo kedysi nasich a nasi tam autosedacku kupili..segra ju vozi v kufri
mozno som hystericka...vsak ked si to spatne premietnem o nic neslo..mohlo sa len zo zakruti vyrutit oproti nejake auto a mohli sme sa len vsetci zabit..asi to fakt prehanam..pojdem sa mu ospravedlnit.
@dskjhfdlkdjhl v telefone som sa aj segry pytala ci autosedacku tam maju..povedala hned ze ano ze ju tam vozia v kufri stale..
Tak už sa to stalo si poučená že s nim nesmieš sadať do auta, nechaj to tak neospravedlňuj sa a časom sa to poriesi same
A tvoj muž čo na to cele ?
@reddflowerlife toho som musela brzdit aby mu nesiel vynadat aj on..a samozrejme mame zakaz s malou sadnut s nim do auta ešte niekedy
ja si fakt neviem predstavit co by spravil keby sa zrazu vyrutilo auto z tej zakruty..ešte jeho argument bol ze vsak tam casto auta nechodia...to uz neviem co je za argument..
za čo sa mu máš ospravedlniť, za to že je debil? A ked sa spytas sestry, ci je nevadi, ze sa zahráva aj s jej zivotom, co ti na to povie? Takých debilov, čo "vidia za zákrutu" sú plné cintoríny a bohuzial vo väčšine pri tom zahynú tí nevinní, čo idú oproti....
Za mňa si spravila dobre. Raz sa to chlapcovi vypomstí, keď jazdí ako magor. Takého paka mám aj ja doma🤦🏻♀️. Už neraz bolo, že keď sa chce zabiť,nech sa zabije, ale bez nás.
Vieš toto on možno pochopí až keď bude mať vlastné deti. Tvoja sestra určite, on možno. Pre neho momentálne je úplne jedno či je dieťa v aute či nie. On vie co robí, jazdí bezpecne a doteraz sa nikomu nič nestalo.
Ospravedlnila by som sa za spôsob (krik) komunikácie s tým, že na všetkom ostatnom trvám ďalej. Bolo to nezodpovedné a nebezpečné.
Ty si urobila chybu v tom, že si predpokladala čosi o com oni nevedeli. Ak si vedela, že je nezodpovedný vodič rovno si sa so sestrou mohla dohodnúť, že radi sa odveziete, ale nech berie ohľad na dieťa v aute a jazdí bezpečne. Ak nie, ďakujete za ochotu, idete vlakom.
A rodičom i sestre by som povedala, že takých hrdinov sú večer plne noviny, čo si boli istí, že oni to dajú a potom sa plače, že keby oni vedeli čo sa stane....
Ale oni mohli vedieť , len nechceli.
ja som nekricala po nom len som zvysila hlas a som sa pytalca ci je normalny...a ze je to vrcholne nezodpovedne co robi..a ze ked sa chce takto zabit tak nech sa paci ale nie ked ma plne auto ludi navyse s malym dietatom vzadu..segra trva na tom ze to prehanam ze vsak sa nic nestalo a svagor soferuje uz 14 rokov bez nehody tak o co mi ide..
co sa tyka mojho muza oni nikdy neboli kamarati..nesadli si proste ..takze moj muz bol velmi nachystany ze si to s nim "vydiskutuje"..
ja sa aj preto bojim zeny lebo pred cca 10 rokmi som bola ucastnickou nehody kde soferoval spoluziak - viezol nas zo stuzkovej..a naburali sme..ja som bola so spoluziackou vzadu a v predu pri spolujazdcovi dalsia spoluziacka..- ta dopadla najhorsie..nasledky ma ešte doteraz..
Presne ako som si myslela. On je nesmrteľný, najlepší vodič na svete. Max. by som sa potom ospravedlnila za zvýšený hlas, ale dodala, že pre mňa to bola extremna situácia a strach o dieťa čo oni teraz bohužiaľ nepochopia.
Ale stále si myslím, že si nemala predpokladať, že pôjde kvôli vám normálne. Mala si sa spýtať priamo.
Ak by si sem tam uhol za volantom, miesto rýchlej a riskantné jazdy, tiež by si dúfala, že keď vás vezie, tak vtedy bude akurát úplne triezvy?
Lebo z môjho pohľadu divoká jazda a jazda pod vplyvom to isté riziko.
Chápem, že si z toho bola rozhodená, len ma zaujalo pár vecí - vieš, aký štýl jazdy má švagor a aj tak si s ním išla. Spoliehala si sa na niečo, čo si nemala ničím podložené. Možno keby si pred jazdou spomenula, či by mohol ísť ohľaduplnejšie, on by ti to sľúbil a aj tak by to nedodržal, by som možno tvoj výbuch chápala. Ja absolútne nerozumiem tomu zmýšľaniu, že sám jazdím agresívne, ale s rodinou "normálne". Keby ste išli v tejto situácii bez dieťaťa, bola by si vynervovaná, že dcéra mohla ostať polosirota. Ďalšia vec je, že si na švagra vyletela pred dcérou. Ja chápem, že to bolo totálne nezodpovedné, ale ty si vedela, že je agresívny šofér a spoliehala si sa na to, že to teraz bude inak. A vŕtať sa v tom, čo by bolo keby, je zbytočné. Našťastie sa nič nestalo, vy máte ponaučenie a táto situácia sa už nebude opakovať, keďže sa ním už nikdy nedáte odviezť. Ja by som sa ospravedlnila a vysvetlila to z mojej pozície - že som naňho vyletela pod vplyvom stresu z tej situácie. Predsa len, je to sestra, zrejme ste spolu často v kontakte.
@janage ja som si nim velmi dlho nesedela v aute..naposledy co si pamatam zvykol jazdit rychlo..ja som s nim hadam aj 6-7 rokov nesedla v aute..a fakt som bola v tom ze ma tolko rozumu ze ked aj male dietaa je v aute ze pojde normalne..alebo minimalne si nedovoli taketo ohrozenie a takyto strasny hazard
To sú presne tí “dobrí vodiči” čo majú 2x2 vykopanú jamu niekde na cintoríne. Ja by som sa neospravedlňováa. Mala si oprávnene strach
@zunaf ale zas ja som nanho nevyletela nejako neviem ako ze by som vrieskala po nom alebo mu nadavala..len som sa opytala po ukludneni a prekonani lahsieho kolpasu z toho ze ci je normalny toto robit ze vsak sa mohlo vyrutit auto co by robil vtedy..a on sa najskor len smial..potom mu vravim ze nech sa nehneva ale je to vrcholne nezodpovedne takto jazdit a ze nech si takto riskuje ked je sam v aute..nevynadala som mu skaredo do debilov ani nic take..
Bohuzial takychto imbecilov su plne cesty...lebo oni si mysli, ze maju silne auto, tak stihnu. U nas v meste je toto na dennom poriadku a stale su to vodici tych istych znaciek aut mimochodom...
Pre pokoj v rodine by som s nim na tvojom mieste porozpravala, ze sorry, ak to vyznelo, ze si nevdacna alebo co, ze si rada, ze ta zaviezli, ale ze si sa velmi bala, kedze jazdil agresívne a viac by som k nemu samozrejme nesadla.
on zacal argumentovat so sestrov ze to prehanam a ze on tu cestu pozna ze tam nechodia auta a ze vsak sa nebudeme za kamionom trepat do Ruska..tak som povedala ze ok..ale posledny krat som som sadla s vami do auta..to bola cela nasa debata.
Urobila by som rovnako, ale asi by som sa nezdrzala a nie len zvysila hlas, ale riadne navrieskala. Ja sa dost bojim jazdit v aute, s detmi este viac. Osobne by som sla radsej vlakom, ak by zrovna nebolo minus 20 alebo mega burka. Svagrovi by som sa "ospravedlnila" stylom, ze mi je luto, ak som pouzila ostry ton, ale za svojim si stojim. Cintoriny su plne tych, co poznali cestu..
Tak asi tvoja reakcia nebola mierna, ked je sestra urazena. Ja by som jej zavolala, ospravedlnila sa za sposob akym som reagovala (to je jedno, ze Tebe sa nezda tvoja reakcia neprimerana, jej ano a neznicim si s nou vztahy pre nieco take), ale tiez povedala, ze som sa naozaj bala, predovsetkym preto, ze v tom aute bolo moje dieta.
A uz nikdy si do auta so svagrom nesadla.
Ja ta chápem, ale keby si ho aj 10 rokov nevidela a vedela, že si kľudne sadol aj keď mal alkohol v sebe, nepýtala by si sa sestry ako prvé, že či už jazdí triezvy?
Aj tu by som sa opýtala, že, ale jazdí už Pali normálne, či stále ako na okruhu formuly? Alebo, ale vieš segra, že mám strach, pôjde pomaly, normálne?
Teraz ste všetci rozčúlení, je to čerstvé, vydýchat.
Podať ešte raz svoj pohľad, uznať svoju chybu v tom, že si sa nepýtala pred cestou a že ak sa rozhodnú prerušiť kontakt bude ti to veľmi ľúto, ale budeš ich rozhodnutie rešpektovať. Nenechať na seba hodiť celú zodpovednosť za vzniknutú situáciu.
ešte sestra povedala mame ze namiesto vdaky ze ma odviezli im ešte vynadam..ze sa mam nad sebou zamysliet