Vadí mi, keď chce manželka niekam ísť

9. sep 2024

Veľmi mi vadí, že manželka sa vie vybrať na výlet sama, keď mne sa nechce. Neviem sa s tým nejako zmieriť. Pracujeme obaja, ona sa stará aj o domácnosť a nájde si energiu na to, niekam ísť. Mne je lepšie doma, keď niečo uvarí a pozrieme si film. Uvedomujem si, že chybujem ale neviem si pomôcť. Viem, že by za iným nešla, verím jej. Len proste neviem čo jej chýba, že sa musí zobrať a ide. Potrebujem nejakú radu, ako si to upratať v hlave.

maranta_leuconeura
9. sep 2024

Chyba jej spolocnost ina ako si ty alebo cas osamote. Uplne normalne to je, aj to, ze ty to tak nemas. Ale obmedzuj ju, lebo ti ujde ;)

suptdi
9. sep 2024

Sem tam choď s ňou pokoaľ chce aby si šiel, lebo príde čas, keď budeš chcieť ísť s ňou a bude jej vadiť, že chceš ísť s ňou, na niečom podobnom krachlo manželstvo mojich rodičov. A kam chodí, keď chodí?

ella1234
9. sep 2024

Ved si si sam odpovedal. Chodí do roboty a domov, stara sa o domácnosť. (radšej ignorujem vetu ze je mi lepšie doma, ona uvarí, pozrieme film🤦)
Je to logické že potrebuje aj vylet, zrelaxovať, vypnúť hlavu.
Uprac si v hlave tak ze s nou zacnes tráviť čas a podieľať sa na chode domácnosti.

viestta
9. sep 2024

Kazdy potrebuje psychohygienu. Zjavne ty to mas inac ako to ma ona. Ty si pecival, ktory relaxuje na gauci a caka kym mu zena navari aby potom pokracoval v gaucingu pri filme, ona nechce len varit ani gaucing ju nenaplna ale potrebuje ist vyvetrat hlavu niekde mimo domu.

gribka1
9. sep 2024

No buď sa premôžeš aspoň občas, a potom sa ona tebe prispôsobí. Ale obmedzovať ju by bola hlúposť. Ona ťa nejako obmedzuje?

pribinak
9. sep 2024

Nežiarli

prasiatko30
9. sep 2024

priviaz jej lepsie retaz na nohu, je jasne, ze ju má az prílis dlhu. Boze takyto poklad mat doma tak len zakopat

lneviemmeno
9. sep 2024

Mala som toto iste pri ex. On bol domased, najradsej sedel pri telke a objednal si jedlo domov. Ja som skôr typ, ze rada furt niekam chodím, to je jedno či prechádzka, nejaký výlet, alebo len nákupné centrum pokukať. Nerada sedím doma. Tak som chodila s kamoškami alebo sama. Už je ex a toto je hlavný dôvod. Ale aspoň ma neobmedzoval. Radím ti, premôž sa a chod aspoň občas s ňou, tráv s ňou viac času, inakšie ju to časom nebude baviť ako mňa

anjelicek26
9. sep 2024

Ste proste rozdielne typy, ona potrebuje ist von, tebe je lepsie doma... to do buducna moze byt trochu problem no... skus sa 1-2x v tyzdni premoct a proste ist, alebo vybrat nieco, co by bavilo aj teba...

danyelia
9. sep 2024

Skôr si uprataj v hlave v zmysle...prečo sa Ti s ňou aspoň občas nechce ísť na výlet? Veď urobte kompromis, nemusíte hneď loziť po skalách, keď to nie je Tvoja záľuba, ale menší výlet mimo domu Vám obom prospeje. Choď s ňou, pozvi ju aj do reštaurácie, nech si oddýchne od varenia, namiesto telky skočte aspoň do kina. Mne by vadil taký partner ,,domased,, a už dupľom, keby ma takto obmedzoval. Aby sa časom nestalo to, že si na trávenie voľného času nájde niekoho iného... 🤔

gribka1
9. sep 2024

Ako takýto odlišní ľudia randia, neukáže sa to už skôr?

cookie29
9. sep 2024

Ty by si chcel vsetko... tak skus manzelke navrhnut, ze Ty navaris a umyjes riad a pozriete si spolu film.
Alebo ju pozvi niekam na veceru. Akoze ja neviem, ci si uvedomujes, ze vacsina zien chodi z prace do prace. Pretoze ked pride domov, caka ju druha smena: upratat, navarit, nakupit, oprat, poliat kvety, umyt riad atd atd atd. A Ty robis co, ked prides domov? Uprimne...
Mozno je zaciatok odpovede aj v tom...

ns994
9. sep 2024

Kazdy je iny. Niekto ma rad aktivitu a pri tom vypne. Sam si povedal, ze pracuje a este aj doma robi. Tak potrebuje vypnut. Psychohygiena. Ak jej veris, ze za nikym nejde tak v com je problem ? Tak sa premoz a raz za cas chod s nou. Inak aj partneri navzajom od seba potrebuju pauzu. Inak ty co robis ? Cakas kym ona navari? Mozno aj ona by si rada pozrela film na gauci alw dostane sa tam ? Co keby si navaril ty, upratal, odpratal riady a mozno velmi rada si s tebou pozrie film. Takto mozno ide aspon von vypnúť

sissy27
9. sep 2024

aké milé, že ti je lepšie doma na gauči keď ONA niečo uvarí 😅 a prinesie ti to pod nos a ešte aj uprace, že?
život je príliš krátky a svet príliš zaujímavý na to, aby sme ho prehnili na gauči (a popritom ešte obsluhovali pána manžela)...
pracujete obaja, ona sa ešte stará o domácnosť a ty robíš čo okrem chodenia do práce, jedenia a pozerania filmov? ja sa jej nečudujem, že potrebuje vo voľnom čase niekam vypadnúť - a že to je bez teba, nuž, tvoja chyba...
Byť tebou ak sa nevieš premôcť, aby si trávil čas s milovanou (?) manželkou - lebo predpokladám, že ona sa občas prispôsobí a ten film si s tebou pozrie, tak jej aspoň nezavadzaj. A ako si upratať v hlave? No asi len si odpovedať na otázku, či ju miluješ a chceš, aby bola pri tebe šťastná... alebo ti stačí, že navarí a postará sa o domácnosť...

petamich
9. sep 2024

To je paradna psychohygiena najskor uvarit, upratat kuchynu a potom si moct pozriet film ;) cudujem sa, ze jej to nestaci

Long story short - bud sa premozes a obcas pojdes s nou, lebo stale lezat na gauci a pred tym este uvarit by sa asi vacsine zien nechcelo alebo ju nechaj nech ide sama a robi to co ju dobije, nabuduce aspon ty navar kym si pojdete ten film pozriet

suptdi
9. sep 2024

Otec býval unavený z práce (robil 16- hod šichty) a nerozumel si s manželmi maminych kamarátok, tak zostával doma, ale keď sa mu mama začala vzďaľovať, a chcel už ísť napriek všetkému, tak už mama nechcela, že sú to iba jej kamaráti a známi, preto som sa pýtal, kam chodí, keď chodí.
Je rozdiel chodiť za kamarátkami, ktoré ju ovplyvňujú či chce, či nechce, a je rozdiel ísť si sama zabehať do lesa, napríklad.

lindous
9. sep 2024

No ste iné povahy, počas randenia ste na to neprišli? Vtedy si sa prekonával na rande alebo sa ti aj chcelo a časom si zpohodlnel, zlenivel? Ak to prišlo časom a nebol si vždy taký, hľadaj príčinu... ako často chce manželka niekam ísť/ako často ide/ako často zostane s tebou?? ... skús sa na to pozrieť tak, že na vzťahu treba pracovať, keď budete sedieť len doma, iskra ľahšie vyhasne... na druhej strane, tiež mám rada aj svoj kľud doma a nemohla by som byť s niekým kto ma niekam ťahá neustále... keby ste len krátko randili, poviem ti, aby si porozmýšľaľ či nebude lepšie zísť z kratšej cesty a hľadať niekoho kompatibilnejšieho, ale takto to chce veľa veľa komunikácie a nejaký ten kompromis...

viestta
9. sep 2024

@suptdi ako mozu kamaratky ovplvnovat? Cize zena sama moze ist, ale nesmie chodit s kamaratkami, lebo by jej mohli povedat, ze nieco nie je v jej domacnosti v poriadku, ked pan caka na gauci kym manzelka navari veceru?

dskjhfdlkdjhl
9. sep 2024

Jasne, ona uvari a spolu si pozriete film. Tak to chapem, ze sa Ti nechce nikde ist. Navar obcas aj Ty.

1ryba
9. sep 2024

Pokiaľ nemáš 95 a nie si invalidný, tak zober manželku na výlet. Treba aj žiť, nie len prežívať.

petamich
9. sep 2024

@suptdi nechapem co si tymto chcel povedat, zabehat si ist sama do lesa je v poriadku, ist na kavu s kamaratkami uz akoze nie je? ci ako tomu mam rozumiet?

suptdi
9. sep 2024

Už len tým keď na príklad mama prišla domov a začala p.čovať, že kamoskin manžel to a to alebo hento a pritom si neuvedomila, že kamoškin manžel ma menej naročnú prácu, menej času v nej travi takze má viac času na veci doma a podobne. Nemal som na mysli hneď, tlačenie kalerábov zo strany kamarátok, aj keď aj k tomu dochádzalo.
@viestta asi si také nezažila, buď rada a nenavážaj sa do mňa. Nereaguj na mňa, písal som to autorovi príspevku nie tebe.

viestta
9. sep 2024

@suptdi toto je verejna diskusia, mozem sa vyjadrit ku kazdemu prispevku. A to, ze tvoji rodicia nazvladli partnersky zivot nie je vina jej kamaratok.

suptdi
9. sep 2024

@petamich nikto nikomu kamarátky nezakazuje ani nezakazoval vysvetlil som to v predošlom príspevku.

suptdi
9. sep 2024

@viestta čiastočne určite je pretože moja matka je dosť ovplyvniteľný človek a kamarátky je veľa krát radili taký "postup" aký by si k svojim manželom určite nikdy nedovolili.

h2
9. sep 2024

Neverííím! Prišiel si sem provokovať?

autor
9. sep 2024

Nejaký čas dozadu som chodieval, ale keď ma povýšili, zleniveli som, lebo som sedel len v kancelárii. To si priznám. Ale zase jej pomáham. Dám prať, niekedy umyjem riad, pustím vysávač, keď ťahá dlhý týždeň a viem, že ju budú bolieť nohy. Ani vtedy nechápem, kde berie tú energiu ísť niekam. Ja by som uvaril, ale neviem čo. Keď sa jej opýtam, povie že je jej to jedno. Chodieva sa aj do psom prechádzať, alebo si skočí do mesta len tak na kávu. Je schopná sama ísť aj na koncert. Ja nie som fanúšik skupín, ktoré počúva. Ona nemá kamarátky, bola šikanovaná na základnej škole a preto sa jej ťažko hľadajú kamarátky.

dskjhfdlkdjhl
9. sep 2024

Pre svoje dobro zacni so sebou nieco robit, lebo takto z teba bude 30-nik s dochodcovskym sposobom zivota.

gribka1
9. sep 2024

Nebude dobré, ak nebudete mať spoločné spomienky na trávenie času. Premôž sa občas, lebo zdieľanie zážitkov spája. Kto vie, či tento spôsob vášho spoločného života nezačne mať medzery.

petamich
9. sep 2024

Ak to takto pojde dalej, tak moze pokojne zistit, ze takyto partnersky vztah je jej na dve veci...takze na tvojom mieste by som sa zamyslela ci a co s tym chces robit

Ak by som mala neuvarit vzdy, ked manzel povie, ze mu je to jedno, tak 99% jeme donasku alebo chlieb s maslom 🤷‍♀️