Týždeň po strate bábätka sa so mnou rozišiel

17. mar 2023

Dobrý deň.
Chcem počuť aj iný názor, lebo ja neviem, či už ja som hlúpa, keď sa v tejto situácii cítim zmätená a nekomfortne.
Bola som s bývalým partnerom 3 roky, požiadal ma o ruku, čakala som s ním dieťa. Týždeň po strate bábätka sa so mnou rozišiel. Potom sme sa ešte stretávali, snažila som sa, aby sme sa k sebe vrátili, ale on nechcel. Ja som ho naozaj veľmi ľúbila, brala som ho už ako muža, s ktorým budem po zvyšok života, tak ten rozchod som niesla veľmi zle. Ublížilo mi to aj preto, že to prišlo nečakane, po obdobi, kedy sme boli spolu najšťastnejší (keď sme čakali spolu dieťa, boli na dovolenke , atď..) a dôvod rozchodu nemal. Najprv som si myslela, že to je reakcia na stratu bábätka, že to chce iba čas, potom sa to zmenilo na “teraz ti neviem dať, čo chceš”, ale snažme sa ďalej. Tak tie moje pokusy o návrat k sebe, trvali tri mesiace, veľmi som sa trápila, doliezala, on ma naozaj odpálkovával, nemal záujem so mnou tráviť čas, ale na druhej strave, chcel nech sa snažím a ukážem mu, že ho ľúbim. Ja som bola teda iniciatívna, snažila sa s ním stretávať, volať mu, písať mu , on mne nie, iba tak nasilu zo slušnosti. Spolu tráviť čas, vídať sa, nemal záujem, ale neustále mi dával nádeje, že keď sa budem snažiť, tak budeme zas spolu. Keď sa na to pozerám takto spätne, tak je mi trápne samej zo seba.
Ja som ho naozaj veľmi lubila, neskutočne mi ublížil tým rozchodom a bolí ma to stále. Mne veľmi chýbal, prosila som o spoločný čas, o trocha pozornosti, často som plakala do telefónu, nech ma aspoň objime, hovorila mu, že ho ľúbim, že s ním chcem byt, on na vždy odpálkoval, bol na mna nonstop arogantný a ku mne ľahostajný . Keď mi povedal, že nech mu dám pokoj, že si chce dať navždy ahoj, tak som sa zaťala, povedala si, že kašlem na neho, veď ma toto stalo ďalšie 4 mesiace života a viac som sa mu neozvala.
Vtedy totalne zmenil svoje správanie. Po pár dňoch sa mi ozval ako nič, milo, povyzvedal ako sa mám a chcel komunikovať. Tak som mu pár dni podpisovala, lebo som si myslela, že sa spamätal a navrhla nech sa stretneme a porozprávame. Zas odmietol.
Moja reakcia bola, že teda čo odo mna chce, on že “nič, je to iba úprimný zaujem”. Tak som mu opäť zopakovala to, čo dobre vedel, že mi veľmi tým rozchodom ublížil (vie ako som sa trápila, schudla som 7 kíl, noci nespala, iba plakala), že ma to stále veľmi bolí a ak sa nechce ospravedlniť a poprosiť o šancu, tak nech mi dá pokoj, alebo povie, o čo mu ide. Odpoved je vždy “je to iba úprimný záujem”, a robí, akože nič, on je ten mily, dobrý a za chvíľu sa ozve zas. Vie, že sa s ním kamarátiť nemienim, ani si napísať raz za tri dni čo nové, ako sa mám a zaželať pekný deň, necítim to tak teraz. Ja k nemu stále niečo cítim, veľmi to bolí a tá komunikácia s ním, mi nepomáha.
Keď ho poprosím nech mi dá pokoj, že proste ak so mnou nechce byť, tak nech mi dá pokoj alebo nech vysype čo tým chce dosiahnuť, povie mi, ze “nič, to je iba úprimný záujem” a o tri dni sa ozve zas. Ja som taká tupá, že mu vždy dopíšem alebo zdvihnem, lebo stále dúfam o návrat k sebe a ak by ta šanca prišla, nechcem ju prepásť. Či len ja som taká hlúpa, ze dúfam v šancu, tam kde nieje?
Už som na neho vybuchla, ze ked toto divadlo sú pokusy o šancu , tak ako 40 ročný muž, ktorý ma poslal do riti by sa mohol spamätať a povedať mi na rovinu o čo mu ide, lebo je toxické, ma poslať do riti a potom sa každé tri dni ozivat, akoby nič a vyzvedat, čo nové v mojom živote. Dala som mi na výber, bud nech povie čo chce alebo nech mi dá pokoj. Zas iba odpoved, že to je úprimný záujem a ozval sa zas o tri dni.
Ja už takto žiť nechcem. Stále niečo k nemu cítim, ale stalo ma to už takmer ďalšieho pol roka života , veľa trápenia a bolesti.
Dáva ma do pozície, že ja som tu ten netvor, keď sa neviem “kamarátiť” , ale naozaj to neviem. Mňa bolí komunikácia s ním, ak so mnou nechce byt, chcem na neho zabudnúť a momentálne to neviem tak, že raz za pár dni sa mu ozvať, popísať a tváriť sa, aké je všetko super, lebo pre mna to je momentálne muž, ktorý mi ublížil. Mne doslova vadí, keď sa mi ozve. Dni, keď mám pokoj som v pohode, začínam žiť, smiať sa, keď sa mi ozve, som hneď nervózna, pocítim všetky city, ktoré k nemu prechovávam a to ma strašne štve.
Ja si uvedomujem, že ho stále ľúbim, ale takto žiť už nechcem, na druhej strane nechcem prepásť šancu, ak by to bola možnosť o návrat k sebe a za tretie, nechcem mat výčitky svedomia, že som sa otočila chrbtom mužovi, s ktorým som bola tri roky života, zažila s ním krásne chvíle a znamenal pre mna naozaj všetko. Ja som totálne zmätená, neviem čo spraviť …
ale nechcem sa uz trápiť.

h2
17. mar 2023

Čakáš stále na šancu, nechceš prepásť ten okamih, kedy sa všetko krásne zrazu z ničoho nič vráti a všetko bude zase, ako predtým. Nebude. Netýraj sa ďalej. Neviem, o čo tomu chlapovi ide, zrejme si dvíha ego tým, že ty ho stále miluješ, stále čakáš. Každé 3 dni sa chce uistiť, že si tu stále preňho, drží si ťa ako keby v zálohe. Keď sa ti najbližšie ozve, ešte s ním naposledy komunikuj, ale povedz mu, že takto ďalej nechceš a nebudeš fungovať, že toto je váš posledný spoločný kontakt a hneď po tomto telefonáte (správe) si ho blokuješ. Že si mu dala dosť šancí a keď si to neváži a nemá záujem, nech ti dá pokoj, chceš zabudnúť a ísť ďalej. Mimochodom, pekné svinstvo, že ťa nechal hneď potom, ako si prišla o vaše spoločné dieťatko. Chápem, že také niečo je krutá rana, ktorá môže zasiahnuť vzťah, ale mal ti byť v tom čase oporou. Zachoval sa hnusne, nemáš za čím ľutovať.

cyberk
17. mar 2023

Boze zena, vschop sa a blokni ho, nekomunikuj s nim, urcite si este mlada a mas zivot pred sebou, ako sa chces vyliecit, ked zijes v minulosti? Sama si to robis tazsim

janetinka27
17. mar 2023

Ahoj, potrebujes cas na vysporoadanie sa s rozchodom. Ked budes opat stastna, potom mu jedneho dna mozes odpovedat bez bolesti. Ja by som mu povedala, ze by som sa rada vysporiadala s rozchodom a zacala zit novy zivot, ze chcem byt stastna. A to iste prajem aj jemu. A ze verim,ze chape,ze na jeho spravy nebudem odpovedat,lebo on patri do stareho zivota. Nech je stastny, prajem mu vsetko dobre,adios.
Ak bude opat pisat,zablokovat,najst si konicky,dychat cerstvy vzduch atd
On sa uz urcite nevrati a keby sa vratil,bude tam ta vycitka,ze sa spraval ako chrapun.myslim,ze tato situacia len ukazala jeho charakter,toto nie je dobry muz pre teba,opustil ta v tazkych chvilach a namiesto toho,aby si sa dostala zo straty dietata,tak si musela obletovat tohto chlapa a bojovat o jeho priazen.otras

tykat
17. mar 2023

"...prosila som o spoločný čas, o trocha pozornosti, často som plakala do telefónu, nech ma aspoň objime, hovorila mu, že ho ľúbim, že s ním chcem byt,.."
Toto s rozumom bez citov cielene zopakuj vzdy pri pokuse z jeho strany o "uprimny zaujem" a da ti pokoj, ved uz to mas vyskusane. Inak sa ho asi nezbavis. Hadam by si ho nechcela spat? Ved ta nechce, akurat si raz za 3 dni pomasti ego ked vidi ze este dufas.

poopsie
17. mar 2023

Zablokuj ho a neprepasni šancu spoznať niekoho iného, niekoho, kto s tebou bude nielen v dobrom ale aj v zlom, takého blbca ti naozaj nie je treba... Má 40 je to vadný kus... Ináč by už mal dávno rodinu

lavender273
17. mar 2023

Zabklokovat ho vsade, jedina moznost. Cas vsetko vylieci a ukaze nam veci v inom svetle. Uz si sama uvedomujes ze tadial cesta nevedie. Nestracaj cas s nim.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kitycat
17. mar 2023

Uzcnestracaj cas. Mrzi ma strata babatka, to preto si sa na neho tak upla, ale je to uz trapne a trapenie

zenulkaaa
17. mar 2023

Bohuzial aj ked sa Ti mozno zdalo ze ste boli stastni, ked ste cakali babatko, podla mna on to tak necitil. A prave vtedy si to uvedomil, ze nechce este dieta, ze sa nan neciti, ze to je na neho vela, zodpovednost, atd. Otazka znie: bolo planovane???
Je mi luto ze ste on prisli, ale zas na druhej strane aspon vies aky chrapun bol.. a mozno by bol s Tebou len kvoli babatku.. mozno sa chcel s tebou uz davnejsie rozist, a zrazu si otehotnela a ked si potratila, tak mu to nahralo do karat.. atd atd
Mozno ma milenku.. alebo mal.. tazko povedat. Tu je tolko moznosti.
Kazdopadne vykasli sa na nebo, zacni zit a ukaz mu ze ho nepotrebujes. Viem, je to tazke ale nic ine ti nezostava. Chce to naozaj iba cas, cas vsetko vylieci.
A ked sa s nim nechces kamaratit, tak mu prosim jasne povedz nech ti nevyvolava ze ty nemas zaujem, a ked to nechape, jeho problem.
Vela sil zelam.

lessiie
17. mar 2023

Čo bláznis? Aka šanca? Návrat k sebe? Daj sa dokopy, zablokuj ho kde sa dá aj číslo zmeň prípadne... On ťa neľúbi a chce z teba asi spraviť trosku. Kašli na neho... Neprepasni svoju šancu stretnúť toho praveho... 🙂

milanemila
17. mar 2023

Ani som to nevladala docitat 🙈 naozaj chces dat sancu a idealizujes si chlapa, ktory ta opustil v asi najtachsej zivotnej situacii pre zenu, ked pride o dieta? Zena spamataj sa! Neponizuj sa! A toho chudaka vsade zablokuj. Idealizujes si nieco co neexistuje, on ta nelubi, len si stale honi ego, ze kedykolvek by si pricupkala k nemu naspat. Ty si nic nezahodila, to on zahodil vas vztah. Skor ci neskor by toto spravil aj keby sa vam to dieta narodilo.

katarinka89
17. mar 2023

Jedine riesenie' je zablokovať......vieš ako na teba vplýva a ze nechce s tebou byť. Zabudni na odpisovanie, dvíhanie hovoru- keď ti to ublizuje

jankalukasova
17. mar 2023

Tak boli ste spolu nejaký čas, čakali ste spolu dieťa. To, že Ťa nemiluje, neznamená, že si mu úplne ľahostajná. Možno o Teba má aj strach, keď videl ako si po rozchode vyvádzala, takže naozaj sa Ti môže ozvať s úprimným záujmom o Teba. Nemusí mu ísť o nič. Keď to Tebe nevyhovuje, tak ho zablokuj a je vystarané. Načo je dobré toto sebamučenie??

komplikovana
17. mar 2023

Nemusis cakat kym sa panko rozhodne co dalej. Rozhodni sa sama- zablokuj ho, nekontaktuj ho, vymaz ho zovsadial a nechaj si cas na uzdravenie sa. Daj seba na prve miesto. Drzim palce, zvladnes to.

panelacikova
17. mar 2023

začínaš nachádzať hodnotu samej seba /súdiac podľa tvojho príspevku, ako si uvedomuješ, že tebou manipuluje, máva tebou ako handrovou bábikou.../ a to je prvý krok. niektoré baby ti poradili bloknúť ho absolútne, neprijímať hovory, správy, e-maily. nič. ak sa odhodláš na tento krok, možno prvý mesiac-dva budú ťažké, ale potom sa to pomaly v tebe upokojí a je veľká šanca, že do roka budeš úplne z neho vyliečená.
a áno, vystihla si to veľmi dobre s tým toxickým, nazvala by som to možno manipulatívnymi technikami z jeho strany, akonáhle cítil, že si prestala nariekať a doprosovať sa, okamžite sa pripomínal. a donekonečna a stále dookola. pre teba stratené mesiace, čo si tiež veľmi dobre uvedomuješ.
čiže bloknúť, prípadne zmeniť číslo, mail, všetko, kde mal kedy aký prístup v zmysle, že ťa mohol kontaktovať a žiť si svoj život. tiež držím palce.

nnnuuunnn
17. mar 2023

Nechcem byť zlá, ale čítať dokola to isté ako 5x opises rovnaký scenár "úprimný záujem" a balast okolo toho... Nauč sa trošku vážiť si aj čas iných ľudí, čo to čítajú.
Viem ako sa cítiš. Cítiš sa tak preto, že si to zažila prvýkrát, ale takéto veci sa dejú bežne a nie sú výnimočné. Keby si žila 200 rokov a zažila toto viackrát, takéto odmietnutie, uz by si len mykla plecom a šla ďalej. 🙂 Ak chces nestranný názor - zažila som niečo podobné. A osoba, ktorá mi prejavovala rovnaký "úprimný záujem" ako Tebe tá Tvoja, sa iba vyžívala v tom, že ako o.pica na gumičke neviem o čo ide a dúfam a nemám gule ho kopnúť do riti. Mne to však trvalo iba 2 mesiace, kým som mu povedala aby dal pokoj. Aj tak sa ozval, ale menej často. Preto Ti vravím o čo mu ide, trápiť Ta, honit si na Tebe svoje ego, lebo reálne o neho záujem nikto nemá, a u Teba ho nájde. Mimochodom ten "môj" si našiel náhradu ešte skôr ako mňa teatrálne odhodil s tým, že "za všetko môžem ja". Možno je to aj Tvoj prípad. Skús si pozrieť narcizmus, či to na neho náhodou nesedí. A ďakuj Bohu za to, že Tvoje bábätko sa rozhodlo, prečo sa nenarodiť. To znie asi kruto, neviem či to vyznie správne, ale najskôr by si bola aj tak slobodná mamička a možno Ťa to Tvoje bábätko nechcelo takto trápiť. Trápiš sa kvôli chmulovi úplne zbytočne, radšej sa venuj sebe a urob šťastnou samu seba. A kľudne ak Ti je smutno za chlapom, tak začni randiť.

nnnuuunnn
17. mar 2023

Ukázala by som mu, že ja tu už pre neho nie som, tak ako on tu nebol pre Teba. Prevezmi teraz túto hru do svojich rúk a blokni ho. To bude chlapec koukať. 😁

sasanka605
17. mar 2023

Fuj, tento chlap je slušný hajzel. Nepodpisovať, nevšímať si, zablokovať, pustiť z hlavy nadobro.

dadis
17. mar 2023

Je to zly clovek. Absolutne egoisticky, robi mu dobre, ze sa kvoli nemu trapis. Bud rada, ze s takym clovekom uz nie si. Vsake ho zablokuj, vymaz jeho cislo, odsmut si to sama. A po nejakom case daj sancu niekomu dalsiemu. V dalsim vztahu si daj hranice, nikdy nikomu nedovol, aby ti toto robil. Podla toho co pises, si velmi mila a dobra zena. Vies ako sa niekto dalsi potesi, ze ma vedla seba taky pokladik? Jemu uz sancu, prosim, nedavaj.

nnnuuunnn
17. mar 2023

A áno si hlúpa. 😁

zanka777
17. mar 2023

Egoista a manipulátor v jednom ako vyšitý.... Katastrofa. Keď ťa dokáže takto ničiť po Tom všetkom so si si musela zažiť čo je to za človeka??? Veď to je tyran a nevrav mi že s takýmto by si chcela žiť svoj vysnívaný život.....

nnnuuunnn
17. mar 2023

A keby si ho blokla, Tvoje liečenie z neho by šlo tak 4 násobne rýchlejšie, ako keď sa trtko každé 3 dni ozve. Len mu dovolíš kopať do Teba ešte dávno po tom, čo Ťa definitívne odkopol.

akbara77
17. mar 2023

Zrejme to nebol ten pravý.Ziadny MUŽ neopustí svoju zenu/priateľku v takej chvíli. Toto.si treba uvedomiť, ostatne okolo sú všetko zbytočné kecy.

gabrielkaa
17. mar 2023

Rozchod je jedine riešenie. Ak by sa toto stalo, keby ste mali dieťa? By ti povedal, že ti nemá čo ponúknuť? Toto neni dobrý človek. Ja nehovorím, že by mal s tebou ostať keď ti “nemá čo dať” aké vyžadovať tvoju náklonnosť a dokazovanie lásky keď vie že to ďalej nebude pokračovať? Čo je uchyl? Robi mu dobre keď vidí ako sa trápiš a plazis za ním ? Koľko mesiacov toto trvá ? By som ho nechcela ani keby teraz prosil on. Čo si trenažér, aby na tebe skúšal či chce vzťah alebo nie? Ma dosť rokov na to aby to mal v hlave zrovnané . Ruky preč od neho

ckocka
17. mar 2023

Áno, si hlúpa.

maryetta
17. mar 2023

Bud rada ze odisiel. Vaz si samu seba. Ver ze pride niekto lepsi. Kto si zasluzi teba.
Veru chce z teba spravit tu “zlu”. Ale to nebudes-len si budes zit zivot bez neho.
V tomto pripade plati-netreba davat ciarku tam kde uz bola bodka 😉

thoughtfulweirdo
17. mar 2023

Dajme tomu, že by tá šanca niekedy prišla. Váš vzťah by už nikdy nemohol normálne fungovať, keď vieš, ako otrasne sa k tebe správal. Navždy by to bolo vo vzduchu medzi vami a žila by si v neprestajnom napätí, kedy odíde zas. Naozaj nie je o akú šancu stáť. Je čas ho zablokovať a pohnúť sa so životom ďalej 🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadis
17. mar 2023

@gabrielkaa Suhlasim. Rozchadza sa vela parov, ale toto co robi on jej, je cista psychopatia. Normalne si to uziva, ze je ziadany. Drbo

kaitlin3
17. mar 2023

Poviem to drsne ale ano si tupá a hlúpa. Toto čo on robi je psychické a emocionálne tyranie, mrzí ma že si stratila bábätko ale pevne verím že si najdes lepšieho, ktorý bude narozdiel do tohto tyrana dobrým otcom, k takémuto by som dieťa nepustila