Poraďte prosím ako ďalej zostať spolu alebo rozvod?
S manželom sme spolu už 7rok, 4 roky spolu bývame, 9 mesiacov sme manželia a mame 2 deti. 4r. a 9m
Manžel sa veľmi zmenil. Často sa u nás resp. u mňa skloňuje slovo rozvod. Manžel ma dlhy všade kde sa len človek obzrie. Pokúšala som sa mu s tým pomôcť, pomôcť ich vyriešiť, ale od neho neprichádza žiadna spätná väzba, ani záujem aby to riešil. Je závislí na internetových hrách na ktoré je schopný minúť aj 1000€ mesačne. Konfrontovala som ho tým, že viem o tom, ze je závislí, sľúbil my, že s tým prestane. Ale neprestal pokračuje v tom tak aby som o tom nevedela a vždy sa to dozviem. Bohužiaľ musím ho kvôli tomu stále kontrolovať ako male decko. Vyhrážala som sa mu už aj rozvodom aj tým, ze oboznamim zo všetkým jeho rodičov nakolko mu sem-tam prispejú nejaké peniaze. Nakoľko pracuje ako živnostník ma celkom slušný príjem aby sme si mohli žiť ako-tak na úrovni., lenže nezijeme pretože väčšinu príjmu minie na tie svoje hry. Ďalší problém je ten, ze pride z prace a doma neurobí nič, sadne si na terasu a tam presedi celý deň. Deti vôbec žiadny záujem. Vznikajú kvôli tomu dost časté hádky. A o sexe ani nehovorím to mame možno raz za 3-4 mesiace. Porozprávať sa s nim o tom neda, lebo vôbec nepočúva co mu vravím. A keď seka dobrotu tak je to 1-2 dni a potom sme opäť v starých kolajach. Neviem ako fakt ďalej, ci bude lepší rozvod alebo nejaká manželská poradňa. Ďakujem aj za prečítanie.
Na kieho ďasa si začínate s mužmi čo o ňom viete ze má dlhy a sklony k chujovinam ako hry na nete za ktoré sa ešte aj platí, to akože vy nemáte žiadnu sebauctu? Však szi dajte pekne rozvod ty si ešte na seba uval polku jeho dlhov nech sa vám život ráta a deti nech majú perfektné detstvo. Dúfam že otca zoberú ako jeden antivzor, na toto už pekných slov niet. Načo si robíš dieťa s mužom a ešte sa s ním dáš do manželstva keď robí takéto kktiny, to už aká naivná musí byť žena... 😕
A nie manželská poradňa nepomôže lebo už sa veľmi dobre poznáte ako sa pochytit a on sa nezmení, ak ti dáva sex raz za sto rokov a užíva si priateľka hotel, gratulujem máš na krku jedného darebáka ktorého by som bez milosti vyhodila von z domu
Podľa mňa všetko robíš ty doma sama, mám pravdu? To musíš zmeniť, nielen domáce práce aj výchova detí (sú to vaše spoločné deti), spoločný program doma, výlet do prírody....ak nepomáha rozhovor a nemá záujem nič riešiť, zbalila by som seba a deti a išla preč (ak máš kam), niektorí sa potom zbadajú, že nemajú navarené a oprane trenky...a čo sa týka dlhov nepomohla by som mu pokiaľ sám nemá záujem sa z toho vyhrabat
A to ako dlho tak hráva? To, že ma dlhy, si predtým nevedela? Lebo ak áno, prepáč mi za úprimnosť, ale sama, si si na vine že si s takým človekom ostala a ešte si urobila s nim dve deti. Som na tomto fóre asi rok, ale žasnem nad tým, ako veľmi si za mnoho trápenia a bolesti môžu samy ženy. A to hlavne slepou láskou a sialenou "toleranciou" alkoholika, gamblera, manipulátora a podobne,narobia si s ním pár deti A potom plaču na fóre, ako im je ťažko. Co teraz chceš počuť? Ze máš odísť? Áno, máš, ale to si mala dávno. Ze budeš to mat ťažké? Ano, budeš, ale je to bohužiaľ tvoja chyba. Teda ak si o tom jeho probléme vedela a tolerovala mu to. Ale neviem chápať a ospravedlňovat niečo, čo skutočne si mala riešiť dávno,a to proste rozchodom. Ak nie, beriem to späť.
To si pred svadbou nevedela, že je závislý? Načo si si ho brala? Len si si to skomplikovala. Tu pomôže jedine rozvod. S takým chlapom je život peklo. Aj tak z neho nič nemáš, len stres. S deťmi nepomáha, peniaze prehajdaka, sex raz za 3 mesiace, čo ta pri ňom vlastne drží? Bude ti lepšie u rodičov, ak sú ochotní ti pomôcť.
Aby vás ešte nedostal do dlhov.... radšej rozvod v tomto prípade, nech si svoje problémy s peniazmi rieši radšej sám. 1000€ je strašne veľa.
Urcite rozchod lepsie to nebude viem podla skusenosti mala som to iste kto je zavistli uz sa nikdy nezmeni . A klamat ti bude stale ja uz mam chvalabohu pokoj.
Kedze ste manzelia dlhy su sj tvoje,rozviest alebo zrušit bsm
úplne zbytočné manželstvo...
Pochybujem, že po návšteve poradne prestane hrať a zázračné začne sexovať a venovať sa deťom
Manžel a otec o ničom. A do do ničoho ani soli netreba. Takže zbytočne mrhanie tvojou energiou.
že niektoré ženy majú sklon k sebatrýzneniu - nechápem, ale tak každý sme nejaký. Že si niekto s takým exotom ako je tento, urobí dieťa, a ešte k tomu aj druhé, chápem ešte oveľa menej. Ale že po rokoch nahovno života, ešte k tomu s dlhmi, sa za takého chlapa ešte aj vydáš, tak to už mi ostáva rozum stáť. To ti bolo na kerú Máriu treba, aby si bola zodpovedná za polovicu jeho dlhov?! Rýchlo z toho vycúvaj, kým od teba niektorý z veriteľov nezačne vymáhať peniaze alebo bude ohrozovať tvoje deti
@evka258 a druhá vec vedela že má dlhy vedela a aj tak sa mu snažila pomôcť a jemu to bolo ukradnuté, takže nie on bol debil asi od začiatku a neviem načo si ho doslova púšťala k telu. Ten čo má dlhy a minie na hry viac než by zarobil by si nemal zaslúžiť pozornosť nijakej ženy a sama viem aké to je mať za priateľa totálneho debila ale aspoň je to za mnou a nenechala som sa ním zatiahnuť niekam do riti od blízkych a nenechala som si od neho spraviť dieťa aby mne a dieťaťu dodrbal život ale niektoré a najmä ženy tu ktoré si toto nechajú spraviť sa potom tu vylievaju na MK keď už je neskoro a každá čo sa im snaží pomôcť vidí že si za to patrične môže aj sama ale áno on je hlavne debil.... To, že vedela že má dlhy, ju nestoplo? A stavím sa že tie hry sú mnohým dôvodom jeho dlhov
@amanda7001 to nie je pravda, ze sa nemoze zmenit. Staci napriklad zbalit pc ( predpokladam, ze to je pc online hra) a odniest k rodicom do pivnice napr. Proste znemoznit pristup hlavne doma k hre... trva to nejaky cas, ale da sa z toho dostat. Emaily kvoli praci a predpoved pocasia si mozte pozriet aj na mobiloch napr., ale jemu to znemozni pristup k hre...
Bude nejake tyzdne, total odveci, ale potom ( au si nenajde akternativny pristup k hre) si mozno zacne vsimat manzelku, deti...
@anukha zabudni na to, ze prestane hrat, ked odnesie z domu PC. Najde si iny sposob a velmi rychlo. Je totiz zavisly a ked ma dlhy na vsetky strany, tak to je uz tazka zavislost. Ak nebude moct hrat, moze byt agresivny. Bola najvacsia sprostost pod slnkom sa za neho vydat. Jeho dlhy su aj jej dlhy. Ak sa chce z toho vymotat, jedine rozvod co najskor. Inak bude jeho dlhy splacat do dochodku. Na co jej je taky manzel? Ako pritaz? On si ju vsimat zacne jedine tym sposobom, ze ju zacne nenavidiet, lebo mu chcela znemoznit robit to, co je zmyslom jeho zivota. Este som nevidela patologickeho hraca, ktory by prestal bez pomoci odbornika. Aj s tym odbornikom je vysledok velmi neisty, kedykolvek moze do toho padnut zase
@anukha nemyslim si to ja som mala iny problem automaty a to bolo hrozne clovek ktory klame v takychto veciach bude stale stale ho to bude lakat
Jednoznačne zrušiť bsm a potom hodiť s manželom vážnu reč, že peniaze odteraz budeš mať na starosti ty.
A ináč vôbec nie som za ot, aby sa manželské problémy hovorili rodičom alebo svokrovcom, ale v tomto prípade som jednoznačne za, určite svokrovcom povedz, nech mu nedávajú ziadne peniaze, že nejdú rodine, ale všetky na hazard.
Držím palce
@elizabet173 tak ak si nevidela patologickeho hraca, ktory sa a toho dostal bez pomoct lekara, tak sa mozes "pozriet" na mna. Bola som donutena prestahovat sa k mame, kde pc nemal dostatocne RAM na to, aby hra fungovala...
Trvalo mi to cca 2 tyzdne, stale som myslela na hru, ale po tych dvoch tyzdnoch som zacala chodit von a zaujimat sa o ine veci. K hre som sa uz nevratila potom. A ano samozrejme aj vyraba dlhy a stahujte ju k dnu so sebou, to je jasne, ze to treba riesit. Ja som sa vyjadrovala len k zavislosti, nie ku kompletnej situacii.
ROZVOD! Čím rýchlejšie, tým, lepšie. Keď nie je schopný sa liečiť a stále hrá, nezáleží mu na tebe, ani deťoch, k čomu taký muž? Len ťa dostane do dlžôb a ešte aj deti budú splácať po ňom...
@anukha ja tiež poznám jedného osobne, ktorý sa z toho dostal sám bez odbornej pomoci, s podporou manželky a rodiny, ale je to skôr výnimka ako pravidlo
No muslim ze by si ho mala vyhodit z domu alebo ty odist a cim skor to riesit uz len koli tebe a detom.Inac dopadnete dost zle.Ak on sam nechce napravu ...zbytocne sa s nim viac bavit ako s dietatom.Je dospely clovek a ty za neho nemozes vsetko napravat!
Tu nepomoze nic. Ani poradna. Tu ste mali mozno davno absolvovat. Ja osobne by som si taketo 15rocne decko nechovala, ktore patri do polepsovne. Co s tymto? Kam ho das? Do polepsovne ti ho nezoberu a do basy za hracstvo sa asi nezatvara, nie??? Preco nechces mat radsej normalneho partnera alebo kamarata, co ked ti dobre nespravi, tak aspon zle nie?
@anukha nie, nevidela, to mas pravdu, ale videla viacerych, ktori sa k tomu aj po rokoch vratili. Uprimne ti zelam, aby si do toho uz nikdy nesklzla
:( strašne ma mrzí, čím si musíš prechádzat. Myslím si, že máš tri deti, nie dve. Akurát to "najstaršie decko" v podobe tvojho manžela Ťa ´pripraví o všetko. O peniaze a psychiku. Ja som sa rozviedla, a to sme až takéto problémy neriešili. Moja milá, na tvojom mieste by som nečakala ani o deň dlhšie. Nech to znie akokoľvek klišoidne, ale lepšie to nebude.
Máš právo na to byť šťastná, pokojná, mať harmóniu. Ale on Ti v tom bude brániť. Prosím, myslí aj na deti. Toto nie je pre nich otec.
@thewitch nikde neuviedla, že to takto bolo aj pred manželstvom. Vieš koľkým chlapom "drbne v bedni" po rokoch ? ja osobne poznám pár, kde toto chlap začal robiť až v manželstve, hry, dlhy a pod... neviem ako môže niekomu tak prepnúť a minie zarobené peniaze na virtuálne hlúposti, ale vidíš, deje sa to... :(
Znamy mal taky problem, psycholog im myslim radil vsetky financie do ruk manzelky a muzovi na pridel. A vsetko zapisovat, prijmy, vydaje. Ale musia chciet teda obaja.