Tehotná a sama

5. jan 2024

Ahojte, neviem ani ako zacat.
S priatelom som 3 roky, myslela som si, ze je idealny partner a otec mojho dietata. Babatko navrhol on, ja som suhlasila. Ved uz mame obaja po 30tke, vsetko nam fungovalo, nevidela som ziaden problem.
No ked sa dozvedel, ze bude otcom, zmenil sa. Vobec mi s nicim nepomaha, nechodi do roboty, den co den je v krcme, opija sa, ja chodim a bruchom do prace a on mi berie peniaze z penazenky. Vsetko platim ja.
Normalne nerozumiem.
Dokaze sa clovek zmenit za pol roka? Alebo sa az teraz ukazal? Hlava mi to neberie.
Dnes som nahodou zavitala do krcmy kam chodi, overit si ci je zase tam, mal mi totizto pomoct vyniest nejake veci pre babatko ale nezdvihal telefon… az mi skoro oci vysli z jamiek, on v objati s nejakou pipkou, v ruke poldecko, nooo uplne ma to rozkolajilo. Len som zirala. On ma nevidel, bol chrbtom.
Vzala som si veci a odisla k mame. Som sklamana, znechutena, neviem ako budem teraz fungovat, ci to sama s babatkom zvladnem. Mam sice mensi byt, len su v nom najomnici. Vsetko sa mi zosypalo na hlavu. 😫

vanilkovazmrzka
5. jan 2024

Viem, ze ti to nepomoze, ale posielam virtualne objatie 🤍

bolarazjedna
5. jan 2024

Myslím si, že takéhoto chlapa vôbec nemusíš ľutovať, dobre si spravila, že si od neho odišla. Pije, nepracuje, nepomáha, podvádza ťa. "Ideálny" vzor otca pre tvoje dieťa.
Super, ze máš kde bývať, dúfam, že rodičia ta v tejto ťažkej situácii podržia a budú to oporou. Materskú budeš dostávať, potom vybavíš aj výživné, ja by som (ak máte dobre vzťahy a rodičom to nevadí) ostala u nich aj keď sa byť uvoľní , ten príjem z nájmu sa zíde na niečo iné.

Je mi ľúto, čím musíš prejsť, musí to byť obrovský šok a sklamanie, keď sa tak zmenil...
Ale možno dobre, že ešte sa to stalo teraz, v podstate sa môžeš rozhodnúť, že ho nezapises do rodného listu, tým pádom nemusíš s nim mat žiadny kontakt (síce nebudeš mať ani výživné, ale keď nepracuje, bohvie co by si aj tak nedostala, a takto aspoň nebude mať otcovske práva, čo myslím si, že pri takomto jeho životnom štýle je len v prospech dieťaťa).
Prajem veľa síl! A dúfam, že bábätko ti vynahradí svojou láskou všetko, čo ťa teraz bolí.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
5. jan 2024

Ostan pekne radsej u maminy a najomnikom vypoved a presun sa tam ked sa vystahuju s babatkom.. Toto ide velmi zlym smerom s priatelom...

maryetta
5. jan 2024

Suhlasim. Ak mozes ostan chvilku u mamy. Pripadne ak mas tam priestor ze aspon do casu ti vedia aj najomnici dat nejaky ten peniaz kym budes s babom doma a kym si oni najdu ine byvanie.
Takeho “….” Do zivota nepotrebujes… a ani tvoje dieta.

huxy
5. jan 2024

Neviem či sa zmenil, skôr si myslím, že ukázal pravú tvár.
Urobila si dobre, že si odišla. Mysli na svoje dobro a dobro dieťaťa. Takéhoto človeka nepotrebuješ, len by ťa neustále ťahal dolu. Bez neho ti bude oveľa lepšie.

autor
5. jan 2024

Mamina je sama v 3izbaku, ona mi navrhla, ze tu mam ostat s babom. Byt mam na hypoteku, to co mi posielaju najomnici mi ju akurat pokryje. Sama z rodicaku to asi nezaplatim😖
Ja som uplne v soku, ta dievcina bola asi posledna kvapka. Nechapem ako sa z “normalneho” chlapa stane take nezodpovedne nechutne hovado, ked ma doma tehotnu zenu.

huxy
5. jan 2024

Bohužiaľ asi nikdy normálny nebol, le to na teba hral. Človek sa nezmení len tak ..
Ak môžeš, zostaň bývať u maminy. Do svojho bytu môžeš ísť aj neskôr, keď budeš už pracovať. A ak máte s maminou dobré vzťahy, tak vám spolu bude aj veselšie, pomôžete si navzájom.

bolarazjedna
5. jan 2024

Autorka, aj keď je to ťažké, hlavne mu nedávaj druhu šancu, ak príde za tebou, že on sa zmení... Takýto človek sa nezmení.... Môže sa snažiť a zmeniť sa na chvíľu, ale najneskôr pri ďalšej väčšej zaťaží, veľkej životnej zmene zase bude reagovať rovnako....

autor
5. jan 2024

@bolarazjedna ja som co sa tyka nevery neoblomma, cakala som dost dlho na napravu, dohovarala mu, ze bude otec a nech sa sprava zodpovedne. Nic nepomohlo. Asi mi trebalo dnesnu facku, aby som sa aj ja uvedomila.
Asi to bude najlepsie takto, ostat s mamou a ked sa vratim do prace, prestahujem sa do mojho bytu.
Myslela som si, ze budeme rodina, len mi je luto nasho syna😕

diana20
5. jan 2024

Máš šťastie, že nie ste manželia.. môžeš sa zobrať a odísť, to si aj veľmi dobre urobila. Veľmi ma to mrzí, že sa takto zachoval, viem čo asi cítiš. Ale neboj sa.. všetky tieto pocity prejdú. Máš super maminu tak keď sa zmestis s nou aj s babom do bytu a ponúkla ti,tak ostaň. Nech ti naďalej nájomníci platia hypotéku. A tebe bude s bábätkom dobre,neboj sa. V ktorom si týždni? Chvíľku to potrvá, bude ti smutno a budeš mať pochybnosti, či to zvládneš ale neboj sa.. keď budeš mat tvoje bábo v rukách budeš vedieť, že lásku tvojho života si nestratila ale naopak získala, a aj keď nebudeš mať partnera tak už nikdy nebudeš sama ❤️ aj tebe to pomôže si uvedomiť aká si silná a co všetko môžeš zvládnuť. Prijmi každú pomoc a sustred sa na bábätko, ak máš kamarátky co najviac času tráv s nimi, nech na to nemyslíš.. môže ti byť iba lepšie bez neho. Držím ti veľmi palce, všetko to zvládneš.

autor
5. jan 2024

@diana20 aj mna to mrzi, ani nie kvoli sebe ale kvoli babatku. Musim sa z toho celeho nejako otriast a mysliet len na pekne veci, ktore ma cakaju. Som v 25tyzdni. On si je sebou az privelmi isty, podla mna nebude cakat, ze najde byt prazdny. Aj mi parkrat povedal, ze si ma poistil a ktory iny by ma chcel tehotnu🙄

denisa0504
5. jan 2024

Autorka, ja som mala zlý vzťah, moja dcérka mala 3 roky a objavil sa ten najlepší otec a manžel na svete. Zbožňuje moju dcéru a nerobí rozdiely medzi ňou a našimi spoločnými dvoma deťmi. Nezúfaj a nemysli si, že s dieťaťom si nikoho nenájdeš. Možno to potrvá, ale to nevadí. Sústreď sa na seba a synčeka a šťastie v podobe milujúceho a oddaného partnera a otca môže hocikedy prísť. Tvoj bývalí je úbožiak a to, že ťa začal podvádzať je to najhoršie čo mohol. Ako tu už písali, určite mu nenaleť, nevráť sa k nemu. Všetko sa dá zvládnuť ale len ak máš pri sebe tých správnych ľudí. Na začiatok budeš mať maminu a synčeka a neskôr uvidíš, čo ti život prinesie...držím palce

autor
5. jan 2024

@denisa0504 ja na nejake vztahy s muzmi ani nemyslim, tento mi dal aj vela vzal.
Aj mna to celkom utesuje, ze je uboziak, hlupak a zahodil rodinu pre chlast a zenske, ale sam si vybral.😑

diana20
5. jan 2024

Mňa partner nechal tak nejak okolo 22tt myslím a tiež mi bolo veľmi ľúto hlavne to, že bábätko nebude mať otca... mala som len 20 a aj tak som to zvládla takže aj ty zvládneš... aj pre malého je to takto lepšie.. veď keby ste boli spolu tak by ťa videl každý deň nešťastnú... také dieťa nie je šťastné..
mysli na pekné veci.. mne vtedy sestra povedala, že budem ešte veľakrát v živote smutná ale už nikdy nebudem sama. A to mi veľmi pomohlo, myslieť na prítomnosť môjho bábätka, vedieť, že nie som sama a ze on tu navždy so mnou bude ❤️
moje prvé tehotenstvo bolo napriek tomu, že ma priateľ nechal, to najpokojnejšie a fakt bezstarostné obdobie môjho života..

andreakotesova
5. jan 2024

Hlavne daj bábätku priezvisko po tebe (ak ho aj zapises do RL ako otca).

modrykolibrik
5. jan 2024

no hlavne, ze si si dala spravit dieta debilom. Kde si nechala rozum,dievca?

huxy
5. jan 2024

@modrykolibrik toto jej už nijak nepomôže. Asi taký na začiatku nebol. Človek sa síce nezmení, ale dokáže sa veľmi dlho pretvarovat...

palicka
5. jan 2024

@modrykolibrik ty si fakt empaticka osoba! Teba je radost mat pri sebe!
Autorka- dve zdrave zeny jedno diwta vychovaju. Byt neoredavaj, pokial mas najomnikov, mas vzstarane. Ak mamina pomoze, mas strechu nad hlavou i pomoc v zaciatkoch. Na nohy so postipne postavis. Nezabudni na vyzivne, len nech panko posiela, ked si uz "poistil", idiot!

autor
5. jan 2024

Dievca uz nie som davno..
Tri roky sa bud vyborne pretvaroval alebo mu jednoducho preplo. Nie je to kratkodoby vztah z ktoreho som neplanovane otehotnela. Ja som vobec netusila, nevidela, nevnimala, ze je takyto. Nikdy nechodil do krcmy, neriesil kamosov, pracoval, zarabal, pomahal mi, prekvapoval ma, varil, staral sa. Nepovedala by som, ze sa takto prejavi.🤷🏻‍♀️

janinka007
6. jan 2024

Doteraz si byvala v jeho byte?

karolinakr
6. jan 2024

sto razy lepšie, že sa to takto vyriešilo

pochod
6. jan 2024

Ty si nájdeš bez problémov aj s dieťatkom chlapa ale takého ozrana bez roboty ktora normálna bude chcieť?

karolinakr
6. jan 2024

@pochod 🤣 možno nejaké ĺahké ženy s krčmy

marianarem
6. jan 2024

Podla mna sa zlakol. Docvaklo mu, aka zodpovednost a obmedzenie slobody aa nanho vali a zacal sa proti tomu burit tym zurovanim a kaslanim na tvoje tehotenstvo. To sa bohuzial niekorym chlapom stane. Zo samotmeho splodenia maju dobry pocit, no o to ostatne vlastne zaujem nemaju, alebo nie su pripraveni, dostatocne zreli...no mrzi ma to :( Nebol to vhodny vyber otca dietata, no asi sa to nedalo vopred povedat.

autor
6. jan 2024

@pochod ja neposudzujem ludi podla vzhladu, ale vcera mi skoro zabehlo a oci vypadli s akou sa objimal. Dedinska krcma plna dedinskych alkoholickych zufaliek. Vlastne idealne partnerky pre neho.
@marianarem ja som sa tiez zlakla, vlastne som otehotnela na prvykrat, ani som si nemyslela, ze to tak skoro pride. On sa najprv vytesoval, vsetkym to vesal na nos “oslavoval potomka” ale potom uplny prepinak🤷🏻‍♀️

floki1994
6. jan 2024

Ty máš vlastne stastie v nestasti...bud rada ze sa to ukazalo teraz a ze tvoje dietatko to nemusi vidiet ako sa otec sprava...ani by som ho ako otca neuviedla...zvladnes to a ked mas pomoc od maminy tak tym lepsie...muzi sa vedia pretvarovat krasne...ja som v tomto staromodna aj ked som mlada ale nikdy by som neporodila dieta priatelovi ale len manzelovi.. tak by sa mozno aj ukazalo ako vas vztah berie kebyze na neho vytiahnes svadbu ..ale to uz je teraz bezpredmetne ..

diana20
6. jan 2024

@floki1994 no iba čo by teraz mala plno problémov s rozvodom...

marianarem
6. jan 2024

No presne ako hovorim, splodenie je radost najvacsia (=je poriadny chlap), ale to ostatne ho asi vydesilo. Vsak sa ho pripadne nabuduce spytaj, ci sa nejako nezlakol a coho presne, povedz, ze aj ty si sa vlastne zlakla, ze ste v tom spolu. Niekedyked bude kludna chvila.

egonsk
6. jan 2024

mozno ak by si ho konfrontovala, tak ti povie, ze to bola jeho sesternica z druheho kolena s ktorou oslavoval este vasho prichadzajuceho potomka ;) ... mozno chlapovi docvaklo, ze bude musiet teraz aspon 3 roky riadne muklovat aby zabezpecil rodinu a jeho staromladenecky zivot skoncil, to niektore slabe povahy uplne zlozi.
Nepisala si ci toho polroka ste zili bez sustavnych hadok a aj intimne, takze tazko hodnotit kde vsade nastali problemy, ktore takto vyustili, kazdopadne nevesaj hlavu, niesi prva a ani posledna, nejako to s pomocou rodiny svojej urcite zdolas. (im drzim tiez palce)