Svokra - stará škola

31. mar 2024

Máte svokru typu stará škola? Co slúžila a slúži až do smrti. Ma svoje praveke názory atď..Aj ste ušli potom z tejto rodiny?

lucyluska
31. mar 2024

Mám svokru, má iné názory ako ja, jedným uchom dnu, druhým von. Neušla som, učila som sa pokore a nebrať si veci osobne.

fido69
31. mar 2024

Toto je tak jasný príspevok akoby ho písala samotná ministerka kultúry Šimkovičová. 😳

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
31. mar 2024

@sheila121 on je taky istý ako ona. Obaja si držia navzájom stránku.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
31. mar 2024

Skús by konkrétna, opis nejaké situacie

autor
31. mar 2024

@sheila121 bohužiaľ nemám kam ísť. On ma vôbec nepodporí, nie je mi oporou, nepomaha mi..u nich sa cítim ako vo väzení.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aliu
31. mar 2024

Generačné rozdieli sú problém. Poznám rôzne pribehy od kamaratiek a rodiny. Aj dobre aj zlé... ja som tiež mala problém nastaviť hranice vzťahu zo svokrov. Ale oplatí sa to usili. Zaleží na tom ako ai rozumieš s manželom a či ti to za to stojí. Inak v knihe Svojho psa nestrielajte sa piše, že si vieš tak ako psa aj svokru vycvičiť pomocou pozitivnej motivacie. 😃 Aj Sheldon v teori v. tresku to skúšal na Penny.
Snažím sa pracovať na sebe, aby som taka svokra nebola😃 Čas ukáže...

autor
31. mar 2024

@pribinak proste mam iné očakávania od týchto ľudí. Sú mi ako cudzí aj po rokoch. Vôbec mi nerozumejú.

gribka1
31. mar 2024

Daj príklad čo svokra stvára.

autor
31. mar 2024

@sheila121 áno všade. Ano mame dve malé deti.

aliu
31. mar 2024

Ja by som riešila viac s mužom. Neutočiť na mamu... mama je mama bude ju braniť. My sme s muzom mali rovnake nazori a aj tak to svokra nakoniec dokazala prekrutit aj ked som ja drzala muzove pravidla. Dolezite bolo kludna racionalna a faktivka debata - jasne situacie a priklady. Postupne mu to otvorilo oči. Ale mne pomohlo aj to ze prva zena koli svokre utiekla. Ja som vedela do čoho idem aj manzel a aj tak dokazala dobre manipulovať oboma. A nakoniec sme sa hadali o tom co nikdy problem ani nebol.
Bolo vela debat aj hadok a vyjasnovani tak sme sa mi dvaja dohodli. Ale vedeli sme, že chceme isť spolu dalej.
A ujasnili do čoho nám kecať nebude.
A mas jednu paku ktoru mama nema. Tak to vyuzij😏

buberova
31. mar 2024

A keď ste spolu chodili si to nevidela aká je, aké názory má muž a že vždy drží stranu jej?

aurelia2000
31. mar 2024

Komu slúži až do smrti a ako?

aliu
31. mar 2024

Jaj a pre utek. Moja ex utiekla. S ročnym dietatom k svojej rodine. Kym sa stihla rozviest, otehotnela s novym objavom. Vzala si ho. O 3 roky utiekla aj od neho. Potom chcela prist naspet k prvemu muzovi potom nasla dalsieho a potom sa rozhodla ze bude sama.
Nakoniec nasla 3 manzela s ktorym to zatial klape (zatial najdlhsie) a vyzera stastne... tazko sudit. Ale treba sa pripravit na odsudenie, nepochopenie. Nebude to lahsie ako teraz. Ak mate deti. Budes sa snim a svokrov nadalej stretavat a nebude to lahsie.
Treba si to premyslieť. A skusit mozno pomoc z vonku. Poradnu, evanielicke pari a podobne...

alickapusinka
31. mar 2024
autor
31. mar 2024

@aliu aku ma svokra páku nerozumiem

autor
31. mar 2024

@buberova to som zistila až keď prišli deti bohužiaľ

autor
31. mar 2024

@aurelia2000 robi každému služku aj svojmu mužovi nikdy nepovie nie. On ju využíva celý život.

autor
31. mar 2024

@aliu viem presne ako hovoríš..nedá sa z toho tak ľahko vykluckovat. A keď odídem môže byť ešte horšie..

gribka1
31. mar 2024

Chceš je pomôcť?

autor
31. mar 2024

@gribka1 nie nechcem jej pomôcť ja s nou už nedokážem komunikovať lebo už jej neverím.

gribka1
31. mar 2024

Aha, už to vyzeralo, že pomáha a robí slúžku, je využívaná a ničí ju to. No to bude nejaká divná žena.

lucia13022023
31. mar 2024

@sheila121 presne súhlasím, rodinu si človek nevyberie a ja nie som s rodinou ale s tým mužom...
K otázke, svokra je ok, svokor hrôza, ale ne utekám z takej rodiny, odstrihli sa kontakty a vybavene. Ale to sme boli s mužom rovnakého názoru, u vás je to asi inak.

danica2711
1. apr 2024

no, ja by som celkom rada poznala aj názor druhej strany... aká nadšená je svokra z nevesty, čo prišla do ich domu s holou riťou (usudzujem z toho, že teraz nemá kam ísť), porodila 2 deti - bohvie, aký veľký dom majú svokrovci, ako ich tam mladí obmedzujú, ako vďaka nim a ich deťom nemajú chvíľku kľud... a tuto mladá sa bude sťažovať na svokrine "praveké názory", veď keď sa ti nepáčia, odíď! A keď nemáš kam a za čo, pretože si si zobrala trpáka, tak ti asi neostane iné, len sa ako-tak zmieriť so svokrou, ktorá ťa, aj keď asi nie veľmi dobrovoľne prichýlila, keď ti jej blbeček spravil dieťa a trpí vás tam všetkých doteraz. Ospravedlňujem sa, ak som sa ťa dotkla, je to drsné, ale je to tak, vieš, každá vec má dve strany

autor
1. apr 2024

@danica2711 to máš pravdu, že existujú dve strany. To by si naozaj mala poznať moju svokru a potom by si sama videla. Ja mám síce peniaze, ale sú v našom byte, musel by ma muž vyplatiť. Momentálne nemám kde ísť, jedine podnájom.

gribka1
1. apr 2024

A čo je s tým bytom, ak ho máš? Bývate so svokrou či sami?

autor
1. apr 2024

@gribka1 sami bývame.

gribka1
1. apr 2024

No a to musíš byť s ňou v kontakte?