Máte svokru typu stará škola? Co slúžila a slúži až do smrti. Ma svoje praveke názory atď..Aj ste ušli potom z tejto rodiny?
Toto je tak jasný príspevok akoby ho písala samotná ministerka kultúry Šimkovičová. 😳
@sheila121 on je taky istý ako ona. Obaja si držia navzájom stránku.
Skús by konkrétna, opis nejaké situacie
@sheila121 bohužiaľ nemám kam ísť. On ma vôbec nepodporí, nie je mi oporou, nepomaha mi..u nich sa cítim ako vo väzení.
Generačné rozdieli sú problém. Poznám rôzne pribehy od kamaratiek a rodiny. Aj dobre aj zlé... ja som tiež mala problém nastaviť hranice vzťahu zo svokrov. Ale oplatí sa to usili. Zaleží na tom ako ai rozumieš s manželom a či ti to za to stojí. Inak v knihe Svojho psa nestrielajte sa piše, že si vieš tak ako psa aj svokru vycvičiť pomocou pozitivnej motivacie. 😃 Aj Sheldon v teori v. tresku to skúšal na Penny.
Snažím sa pracovať na sebe, aby som taka svokra nebola😃 Čas ukáže...
@pribinak proste mam iné očakávania od týchto ľudí. Sú mi ako cudzí aj po rokoch. Vôbec mi nerozumejú.
Daj príklad čo svokra stvára.
@sheila121 áno všade. Ano mame dve malé deti.
Ja by som riešila viac s mužom. Neutočiť na mamu... mama je mama bude ju braniť. My sme s muzom mali rovnake nazori a aj tak to svokra nakoniec dokazala prekrutit aj ked som ja drzala muzove pravidla. Dolezite bolo kludna racionalna a faktivka debata - jasne situacie a priklady. Postupne mu to otvorilo oči. Ale mne pomohlo aj to ze prva zena koli svokre utiekla. Ja som vedela do čoho idem aj manzel a aj tak dokazala dobre manipulovať oboma. A nakoniec sme sa hadali o tom co nikdy problem ani nebol.
Bolo vela debat aj hadok a vyjasnovani tak sme sa mi dvaja dohodli. Ale vedeli sme, že chceme isť spolu dalej.
A ujasnili do čoho nám kecať nebude.
A mas jednu paku ktoru mama nema. Tak to vyuzij😏
A keď ste spolu chodili si to nevidela aká je, aké názory má muž a že vždy drží stranu jej?
Komu slúži až do smrti a ako?
Jaj a pre utek. Moja ex utiekla. S ročnym dietatom k svojej rodine. Kym sa stihla rozviest, otehotnela s novym objavom. Vzala si ho. O 3 roky utiekla aj od neho. Potom chcela prist naspet k prvemu muzovi potom nasla dalsieho a potom sa rozhodla ze bude sama.
Nakoniec nasla 3 manzela s ktorym to zatial klape (zatial najdlhsie) a vyzera stastne... tazko sudit. Ale treba sa pripravit na odsudenie, nepochopenie. Nebude to lahsie ako teraz. Ak mate deti. Budes sa snim a svokrov nadalej stretavat a nebude to lahsie.
Treba si to premyslieť. A skusit mozno pomoc z vonku. Poradnu, evanielicke pari a podobne...
@aliu aku ma svokra páku nerozumiem
@buberova to som zistila až keď prišli deti bohužiaľ
@aurelia2000 robi každému služku aj svojmu mužovi nikdy nepovie nie. On ju využíva celý život.
@aliu viem presne ako hovoríš..nedá sa z toho tak ľahko vykluckovat. A keď odídem môže byť ešte horšie..
Chceš je pomôcť?
@gribka1 nie nechcem jej pomôcť ja s nou už nedokážem komunikovať lebo už jej neverím.
Aha, už to vyzeralo, že pomáha a robí slúžku, je využívaná a ničí ju to. No to bude nejaká divná žena.
@sheila121 presne súhlasím, rodinu si človek nevyberie a ja nie som s rodinou ale s tým mužom...
K otázke, svokra je ok, svokor hrôza, ale ne utekám z takej rodiny, odstrihli sa kontakty a vybavene. Ale to sme boli s mužom rovnakého názoru, u vás je to asi inak.
no, ja by som celkom rada poznala aj názor druhej strany... aká nadšená je svokra z nevesty, čo prišla do ich domu s holou riťou (usudzujem z toho, že teraz nemá kam ísť), porodila 2 deti - bohvie, aký veľký dom majú svokrovci, ako ich tam mladí obmedzujú, ako vďaka nim a ich deťom nemajú chvíľku kľud... a tuto mladá sa bude sťažovať na svokrine "praveké názory", veď keď sa ti nepáčia, odíď! A keď nemáš kam a za čo, pretože si si zobrala trpáka, tak ti asi neostane iné, len sa ako-tak zmieriť so svokrou, ktorá ťa, aj keď asi nie veľmi dobrovoľne prichýlila, keď ti jej blbeček spravil dieťa a trpí vás tam všetkých doteraz. Ospravedlňujem sa, ak som sa ťa dotkla, je to drsné, ale je to tak, vieš, každá vec má dve strany
@danica2711 to máš pravdu, že existujú dve strany. To by si naozaj mala poznať moju svokru a potom by si sama videla. Ja mám síce peniaze, ale sú v našom byte, musel by ma muž vyplatiť. Momentálne nemám kde ísť, jedine podnájom.
A čo je s tým bytom, ak ho máš? Bývate so svokrou či sami?
@gribka1 sami bývame.
No a to musíš byť s ňou v kontakte?
Mám svokru, má iné názory ako ja, jedným uchom dnu, druhým von. Neušla som, učila som sa pokore a nebrať si veci osobne.