Ahojte aj vam sa stalo ze ked ste boli tehotne tak vam kamaratky naslubovali ako vam pomozu ze budu chodit s vami na prechadzky a tak dalej a ked ste porodili kazda jedna sa na vas vykaslala? Mna to velmi trapi neviem ci pomoct a vnucovat sa nechcem. Uz nemam ziadnu normalnu kamaratku, kocikovat chodim sama aj s malym som sama muz chodi az vecer z prace. Je mi smutno z toho ako sa zachovali.Aj ked napisem prva spravu len si pozru a neodpisu. Myslim si ze materstvo automaticky neznamena ze clovek ma trcat doma a konci mu zivot. Ako to mate vy?
Mne sa to stalo naopak, kamoska ked porodila stratila zaujem.
To, ci budes trcat doma, alebo normalne zit, predsa nezalezi od kamaratiek. Jednak si mozes najst nove kamosky, ale von mozes ist aj sama a urobit si program.
Idealne si najst kamosku s podobne starym dietatom. Kamosky bez deti aj tak nebude bavit pocuvat reci o detoch. Mozno raz si vypocuju tvoj rezim dna, aka si nevyspata ako babatku rastu zuby, ako papa a kaka a kde maju lacne vecicky. Ale radsej by kecali o niecom inom.
Zial velmi podobne ako ty...dokonca moja sestra, ktora sa na maleho velmi tesila a vravela ako s nami bude kocikovat bola odvtedy u nas mozno 4x a to ma moj syn uz 14 mesiacov. Predtym sme boli kazdy tyzden v kontakte, boli sme najlepsie kamaratky a teraz mam pocit, ze dietatom sa to cele pokazilo. Vacsina mojich kamaratov a rovnako ani moja setsra deti nechce mat, co plne chapem a respektujem, ale vsetcia mi tvrdili ako sa tesia a ako budeme spolu kocikovat a pod. Nic z toho tak nie je ☹️.
@barbora0308 mam to tak isto sluby sa slubuju a sprosty sa raduju asi tak to vidim 😏 ale vsak raz oni budu mat deti a pochopia ako si sa citila
@dskjhfdlkdjhl nie nezalezi ale clovek sa musi porozpravat s niekym
Pekne zbehni okolo ihriska, zvolit mamickovske trasy s kocikom a hned najdes podobne odlozene zeny po porode . Normalka, najdes nove a he tie stare ked otehotneju, tak budu v rovnakej situacii.
Ja som ibak vzdy kocikovala sama a robila som dlhe trasy, tak 3-4 hod. Dost som fotila prirodu pritom, mne to nejako nechybalo. Doteraz mi chybaju tieto moje hodinky pesi
@kiki68 dakujem vyskusam, ja viem ze su zienky ktore idu aj sami kocikovat sami chodia na prechadzky a tak len ja si neviem zvyknut vzdy som bola s niekym nikdy sa mi nestala takato situacia ze sa kazdy na mna vykasle 🤔
Ka mam kamarátky veľmi ďaleko, aj sestru, takže spoločne kocikocanua nehrozí, som rada, keď sa stretneme 1-2x do roka. Napriek tomu vzťahy udržujeme cez sociálne siete. Jedna ma dieťatko v rovnakom veku ako moje, s nou si nechávame hlasové hovory navzájom, je to ešte lepšie ako telefonovanie, lebo každá si nahra a vypočuje nahrávku podľa svojho režimu dňa. Ja som celú zimu sama kocikovala dieťa niekoľko hodín denne a veru bolo to príjemné spestrenie, vypočuť kamoskine nahrávky a odpovedať nan.
Jediná kamoška, ktorá žije v rovnakom meste ako ja, skončila materskú a išla pracovať práve vtedy, keď ja som nastúpila. Poobede už sa učí so staršou dcérou, cez víkendy zas ja bývam odcestovaná...
Každopádne nezufam, som rada za tie spoločne chvíle, ktoré nám vyjdú.
Mas možnosť zoznamovať sa s mamičkami na ihrisku, počas prechádzky, v materskom centre, atď.
Mne sa stal opak - stratila som kamaratky, lebo som siroko-daleko jedina bezdetna. Uz ziadna nechce ist na vino alebo koncert, napriek tomu ze na ten jeden den v mesiaci si kludne vedia najst strazenie, uz sa toci vsetko len okolo deti, cely program je prisposobeny detom, furt len deti. Ze ich to stale bavi kazdy den. Ja dobrovolne deti nemam, som tomu rada, pretoze prilis vela veci ma naplna proste viac, nez mat deti. Bohuzial, co som necakala, ma to izolovalo uplne od vsetkych.
Ano.Aj nie. Nasla som si ine. ;D
Ja som sice kamosky nestratila,ale tie co nemaju deti sa o to moje nezaujimaju, neopytaju sa co ma nove,co vie atd.co ma mrzi, ja sa snazim ich nexatazovat vecami ako prve zubky,kroky atd.lebo si viem predstavit,ze ich to nebavi pocuvat. Takze to prebieha,ze ony sa vykecaju a ja vlastne len pocuvam a radim, takze,takze sa da povedat,ze uz ani nemam kamosky, lebo toto nie je kamaratstvo.
@0silvia0 Ved ani ked si matka, nemusis tarat o detoch. Prave preto sa baby stretavaju, aby "pookriali", socializovali sa, nie rozoberali deti. Jasne, ze "premotivovana matka" nie je prijemna spolocnicka.
@zmrzlinka2021 no praveze maloktora to vie odfiltrovat. Ja sa napriklad so slobodnymi kamoskami o detoch nerozpravam, pokial sa ma nepytaju. Ale ked som mala male deti, to bolo dokola len o detoch, uz mi to liezlo na nervy, vela tychto ulicovych kocikovych vztahov som vtedy zrusila, liezlo mi to na mozog. Stale pocuvat, ktore decko je sikovnejsie, mudrejsie, poslusnejsie.
@0silvia0 A hlavne, doma riesis hlavne dieta a chces trocha pokecat ako dospelacka a opat riesit deti..no to teda nie.
A kamosky aj volas niekam bez tvojho dietata? Na kavu ci nakupy? Lebo ak si len s dietatom s nimi isla, necakaj ze to bezdetne kamosky bude bavit, raz dvakrat ale isto nie viac
To je smutné. Áno, a vždy to zabolí.
Možno je to príležitosť nájsť si tých pravých kamošov.
Mne sa toto stalo ale opačne. Dievčatá ktoré porodili sa zrazu zmenili a nic sa s tým nedalo robiť..
Píšeš, že sú bezdetné. Ty si celý deň doma, oni predpokladám chodia do práce, majú iný režim dňa… Buď si treba nájsť iné aktivity (napr. to fotenie), alebo si nájsť kamarátky s deťmi.
Keď budeš chodiť s dieťaťom von na prechádzky na ihrisko nájdeš si oveľa viac priateľka s malymi deťmi.
Začni vždy kočíkovať sama a dohodni si k záveru kávu niekde v kaviarni, tam za tebou kamoška príde a normálne pokecate - ty o bábätku, ona o svojich veciach.
Naozaj nemusí byť pre každú zazivne stále sa iba prechádzať s vozíkom.
Neries,ja som normalne happy ked som sama 😂 vzdy to tak vyslo ze aj ked som sla von tak som nikoho nestretla a zas ked sme.boli dnu von plno ludi,a ved stretnes kadekoho,pre.mna total cas niekomu zavolat,vypocut si podcasty alebo len tak byť,stretnem niekoho,mile,som sama,super som happy takze nie je o čom 😊
A ked si bola tehotna nehovorila si len o tehotenstve a dietatku?
Lebo kazda minca minca ma dve strany, a neverim ze ak si nala naozaj dobru kamosku zeby sa len tak zo dna na den na teba vykaslala a nenasla si ani jeden den. Ak to tak je tak to neboli skutocne priatelky
Ja som pomali uz jedina co nema dieta, ale mam kamosky co su matky a ked sme spolu povedia par info co nove s deckami a potom riesime uolne ine veci ideme na kavu na akciu a potom take, s ktorymi sa uz uprimne moc nebavim reso ich nevyhladavam, lebo mali moznost strazenia a prisli ku mne aj s detmi. Takze 5 hodin som sa hrala, riesila ako jedinia, kolko zvieratiek vedia, ako robia zvieratka, atd…bordel jak v tanku ked odisli.
Nevadi mi to raz za cas ale ne furt, detto mali sme ist do mesta doniesla aj dieta, lebo ze sak ci bude maly robit doma. A stale len dieta sem dieta tam. Chapem je to cely jej svet, ale okrem toho ze je mama je aj zena priatelka matka. A teda kedze nejsom ten typ co vyska nad kazdym dietatom, celkom ma to uz otravovalo furt pocuvat len o dietati. A preto som kontakt obmedzila
Kazdy nech si robi ako mu vyhovuje ale
Áno 😉trápilo ma to ale už neriešim.. Tiež som sa tešila ako sa budeme stretávat atd. Ale otočili sa chrbtom🙂ja som taka ze si nehľadám kamošky po ihriskách a podobne 🙂už veľa kamarátok ma zradilo takze neverím len tak hocikomu
Je mi to luto autorka.
Ja uplne chapem ze priatelstva sa rozpadnu, alebo aspon ochladnu ked jedna strana ma deti a druha nie, ale co nechapem je ze preco tie kamosky slubuju a tvaria sa nadsene pocas tehotenstva a potom po porode akoby utal. Mala som to presne tak isto. O dve najlepsie kamosky som prisla. Ja som cakala ze sa to zmeni, ale myslela som ze to pride postupne, ze sa par krat stretneme a uz nebudeme naladene na spolocnu vlnu a bude to viditelne ze bud ja alebo ona uz si to stretnutie neuziva a tak to postupne prestane. Ale oni boli nadsene z toho ze budem mat dieta a jedna ho ani pozriet neprisla. Teraz viem ze to nadsenie nebolo skutocne. No co uz. Mam muza a syna a on je teraz pre mna aj tak najdolezitejsi. Tak som sa zmierila s tym ze uz nemam kamosky. Ale dost ma to zobralo ked sa to stalo.
Neodstrihla si sa prilis od nich? Ja mam tiez par kamosiek ktore si nasli muzov, otehotneli a od vtedy sme sa nevideli. Uprimne, potom sa ani necudujem, naco by som sa sla naspat bavit s niekym kto ma uplne odstrihol.
V každom vzťahu sú dvaja, aj v tom kamarátskom a treba na ňom pracovať.
Jedna z mojich naj kamošiek je paradoxne bezdetná a komunikujeme takmer každý deň. Nie každá matka sa chce vkuse baviť iba o deťoch, mám aj iné záľuby a záujmy a rada sa bavím aj o iných veciach. A práve tá bezdetna nemá problém mi postrazit deti, keď je to fakt nevyhnutné. S inými som sa viac zblížila, až po tom, ako samé porodili, predsa sme mali na čas odlišné životné štýly. A ak by sa môj exmanžel vedel venovať deťom normálne, veľmi rada by som pravidelne chodila vybehnúť s kamoškami do divadla, na víno a podobne.
Len ako hovorím, chce to sebareflexiu na oboch stranách. A ak sa vykašlali úplne, tak asi neboli zrovna super kamošky.
Máš priestor na vytváranie nových vzťahov. Ber to ako príležitosť...