Dobry den, som po 40 a stale single. Mala som nejake pokusy o vztah, ale nevysli.
Vyzeram asi stale k svetu, lebo stale sa so mnou snazia zoznamit veriaci muzi, ale co v takom veku?
Cielom krestanskeho vztahu je rodina a vsetci veriaci muzi ocakavaju deti.
Deti som vzdy chcela, ale v mojom veku a s mojimi komplikovanymi zdravotnymi problemami uz ani adoptovat nemozem, nevedela by som sa zial postarat.
Ako ma taky vztah vyzerat, ak jeho cielom nie je rodina?
Ma vyznam vobec svadba v takom veku, ak jej ucelom nie je plodenie deti?
Tiez tuzim po laske a opore, ale akosi neviem, ci to este ma vyznam, alebo ako mam na take pozvania na kavu reagovat.
Ako vyzeraju vztahy starsich veriacich? Alebo ako by mali vyzerat?
Dakujem
Naozaj ešte v dnešnej dobe je dôležité striktne toto dodržiavať? Možno by si od neveriaceho zažila toľko lásky akú si nikdy nezažila. Aké je pravda, že nepatrím do vášho sveta, preto tomu nerozumiem. Veľa šťastia.
Ahoj mas este kramy?
Cieľom manželstva veriacich je vzájomná láska a úcta, nie len plodenie detí 🙃 sú páry, ktoré deti mať nemôžu a majú vzťah vzdať? Veď to nedáva zmysel.
Nie som kresťanka, ale neverím, že cieľom kresťanského manželstva je len mať deti. A čo láska, vzájomná starostlivosť a porozumenie, podpora druhého vo viere, spoločné napĺňanie nejakých božích plánov, atď.? Bezdetné kresťanské manželstvá nenaplnili svoj cieľ? Podľa mňa to máš riadne pomýlené.
Aj ako veriaci by som si možno dovolil nesúhlasiť s predstavou, že:
"Cielom krestanskeho vztahu je rodina a vsetci veriaci muzi ocakavaju deti."
Moja manželka predsa nie je len na to, aby mi splodila potomstvo, to je až vedľajší dôsledok toho prvého dôvodu a to je nás vzťah. Ona má pre mňa zmysel, aj keby sme deti nemali, je moja partnerka, priateľka, milenka... A deti aj tak raz odídu (samozrejme ich budeme tiež stále milovať), ale ona zostane...
Myslím, že je to čiastočne aj moja odpoveď na tvoju otázku.
@majo111222 to sa s ňou takto chceš zoznámiť? 😅😂
@dharmasanata Veď asi paráda, nemusí sa chrániť 😂😂
@dharmasanata ked je z ke ano ale pre ine sa to pytam
@majo111222 ja len, že je to veľmi romantické... 😂
Aj jA som slobodna a veriaca. Ale zdravie mi neumožňuje mat ani manzela ani babatko. Mna v podstate ani nikto nepritahuje tak ze by som chcela s nim zit.
@terezkaarthuramax hmm
@dharmasanata no taaa vidis
@majo111222 Jednoducho ťa zaujíma, či ešte nie je v prechode však? Lebo ak nie je a má menštruáciu, tak deti mať môže...dobre som to pochopila?
@majo111222
@earlgrey Zrejme necita celu spravu ,,Deti som vzdy chcela, ale v mojom veku a s mojimi komplikovanymi zdravotnymi problemami uz ani adoptovat nemozem, nevedela by som sa zial postarat."
@majo111222 ty si čo za uchyla????
@earlgrey napr. Aj to
@mimikarol co prosim co je natom uchylne
Cieľom manželstva nie je len mať deti. Sú aj mladé neplodné pary. “Nie je dobre človeku samotnému…”. Preto Boh stvoril Evu. Poznám pár ona po 40, on okolo 50. Deti nemajú. Sú šťastní.
A prečo chceš len veriaceho? Myslíš ze neveriaci je nejaký iný človek, či?
Tak niekedy z objektívnych príčin nie je možné mať deti. To ale nie je žiaden problém.
Keď toto čítam som rada, ze veriaca nie som. Lebo by som nemala ani manžela a ani toho malého ktorého som rodila v 41 rokoch po 13 rokoch bezdetnosti. Smutno je mi z takýchto názorov, najmä ak ich vypúšťa 40 ročná žena co by už mala mat upratané v sebe a vedieť co chce.
Vy ste ten človek proti lgbt? Teraz rozumiete už že rodina nie len otec,mama, deti? Alebo stále nie?
Cirkev vám nič nenechala,ani šťastie, ani lásku ani nádej
@majo111222 bože, koľko máte rokov že myslíte žena v 40 nemá menzes?
@bielasovicka no jasné, nadriadeny a ten hriechovny, horši
@majo111222 to, ze niekto kramy ma, neznamena, ze moze mat deti. To, ze niekto (uz) nema, neznamena, ze nemoze.
Po druhe, nemoze mat dotycna deti kvoli zdravotnym dovodom, pravdepodobne by to nezvladla fyzicky, kedze pise, ze ani adopcia..
Ahoj autotka, mam kolegynu, co sa takto vydala po 40ke, nemohla/nechcela deti (do hlavy nikomu jevidim), tiez ma zdravotne problemy. Vzala si starsieho bezdetneho muza, on je uz teraz na dochodku, ona este pracuje. Postavili si mensi dom, ona sa stala o zahradku, maju macky, cestuju na dovolenky, kolegyna ma neter cca ako moje deti, tak tu mavaju na prazdninach. Vyzera byt spokojna.
Takze tiez by som ti radila starsieho muza, co trebars ma uz deti dospele alebo nechce (maloktory muz chce po 40ke babatko, ak vie, co to obnasa, moj muz uz tvrdi, ze je na to stary, 48 ma), ale nechce ostat sam, predsa len dvom sa lepsie zije.
Nie som sice veriaca, ale nie je krajsie kracat zivotom po boku niekoho milovaneho a milujuceho? Na to nikdy nie je neskoro. Tieto nabozenske dogmy mi nedavaju zmysel, prepac.
V prvom rade si vyhoďte z hlavy ten cieľ a účel spolužitia s niekým plodenie detí. Čo ste nosnica? V tomto vám cirkev akurát tak škodí, ak tomu takto veríte. Ani sa mi nechce veriť, že to takto myslia. To, že s niekým zdieľate život, že máte pre koho žiť, že sa staráte o seba navzájom, porozprávate, zdieľate radosti a starosti, zájdete na večeru, dovolenku... veď to je iný život, než byť sám. A deti tam vôbec nemusia byť. Vy len na začiatok povedzte dotyčnému, že už neplánujete deti a ak je s tým OK, tak nič viac nemusíte riešiť. Užite si život, je krátky a máte len jeden. Pánboh by tiež určite nechcel, aby ľudia boli osamotení len preto, že si dovolili nemať deti. To je, predsa, nezmysel.
Nevidim dovod, preco by si sa nemohla vydat aj vo vyssom veku. Aj dvaja su rodina, cielom vztahu moze byt predsa aj to, ze urobis stastnym manzela. A on napr. uz moze mat deti, ktore pomozes vychovavat.