Rozvádzam sa

27. máj 2022

Rozvadzam sa a "neviem" fungovat sama. Nikdy som nebola sama s detmi na vylete, nikdy som sa nemusela o vsetko starat sama, vzdy sme boli dvaja... Aj by som niekam s detmi isla ale samej sa mi ani nechce. Ked sme chodievali spolu, vzdy to bola zabava pre vsetkych. Teraz mi je luto deti, stale sa budu pytat preco s nami nesiel tatko, a skoda ze sa nami nesiel a podobne. Mne bude smutno tiez. Da sa naucit stastne zit sam so sebou? A stastne?

viestta
27. máj 2022

Hlavne sa prekoná a chod s deťmi von, nemôžete prestať žiť. Je to pre ich dobro

soldi
27. máj 2022

donut sa a chod. zvyknes si. 🙂 ja som sama so styrmi detmi a uz sme zohrana partia.

na zaciatku je to tazke, ale neopustaj sa, krok po krociku to das a uzivaj si, ze sa nemusis nikomu prisposobovat, rob si veci podla seba, v tej slobode hladaj radost 🙂

melanta
27. máj 2022

No mne je ľúto detí, že majú mamu, ktorá vyplakáva namiesto toho, aby sa tešila z času so svojimi deťmi. Áno, chápem, rozchod je pre mnohých veľmi bolestivý. Ale je na tebe, či sa rozhodneš byť nešťastná chudinka alebo dožičíš sebe aj svojim deťom šťastný život, aj bez muža a otca. Poznám obrovské množstvo žien, ktoré sú po rozvode šťastné a ich deti tiež. Vlastne nepoznám jedinú, ktorá by mala takýto postoj ako ty. Je to na tvojom rozhodnutí, či budeš alebo nebudeš šťastná. Prestaň čas venovať minulosti a spomienkam. Venuj čas vytváraniu nových.

luccija
27. máj 2022

Je to len nezvyk...skús ísť s kamarátkou či známymi, rodičmi prvé razy.Musis žiť čo najaktívnejšie a práve tie výlety a spoločný čas Vám pomôže zabudnúť a posunie...

blumie
27. máj 2022

Ja sa napriklad vzdy divim, ked zena povie, nikdy som nikde nebola sama s detmi. Ja mam zatial len 1 dieta ale ked mam chut, samozrejme spytam sa muza ci chce ist, ked nechce tak nemusi. Vezmem malu do cukrarne, teraz sme sli vlakom k babke (nie prvy raz), pripadne vezmem auto a ideme zoo, botanicka elektrickou, nove ihrisko pesi. Urcite nebudem sediet doma lebo nemame spolocnost. Ved deti by mali byt dostatocna motivacia alebo?

janetinka27
27. máj 2022

@blumie tak tomu jej muzovi sa asi chcelo

sissy27
27. máj 2022

no, tak najvyšší čas dospieť a naučiť sa fungovať aj sama, čo iné ti poradiť?
Neviem v čom je pre teba problém - či sa bojíš šoférovať / nasadnúť na vlak / bus / lietadlo, nevieš sa orientovať, nevieš kúpiť lístky, alebo v čom proste "nevieš" fungovať.
Máš deti, chceš-nechceš musíš fungovať. Alebo ich zveriť exovi do starostlivosti.

zuzanna33
27. máj 2022

Vždy sa hovorí hlavne kvôli deťom pretrpim všetko len nie aby sa rodina nerozpadla...ale ono je to naopak neber to čo povedia druhý ale kvôli deťom treba odísť a dať im život aký si zaslúžia

autor
27. máj 2022

@blumie samozrejme ze von, ihrisko, zoo, restauracia, cukraren... to jasne ze s nimi idem.. mala som skor na mysli dovolenku, predlzeny vikend a podobne.

moonlight1210
27. máj 2022

Tak sa vyber najprv na nejaky vylet v blizsom okoli. Ak nieco zabudnes zbalit, viete sa celkom rychlo vratit domov. Nevadi.
Postupne si zvyknes mysliet na sto veci a predvidat situacie. Otukas sa.
A potom budes s nimi chodit po vyletoch bez problemov.

A ked budu smutne, ze preco nesiel tato, tak im povedz po pravde, ze i ty si z toho smutna. Ale ze sa neda nic s tym robit. A nabuduce pojdu zas niekam s tatom. Ze sa s nim skusis dohodnut, aby ste sa striedali.

blumie
27. máj 2022

@janetinka27 mojmu sa tiez chce, ale niekedy ma aj vlastny program, tak nesedime doma a necakame na neho cely den kym sa vrati. Ved sa da toho vela robit s detmi to je uz len o tom ci clovek chce alebo nie.
Mojej svagrinej, co byva v UK muz zbalil dve deti a dosiel lietadlom na Slovensko a ona mi povedala to by som ja (akoze svagrina) s detmi sama nedala. 🤷‍♀️ Nechapem preco, ved zbalim sa kompatne kolko vladzem s dietatom odniest aj keby trucuje a treba aj jeho odniest (v pripade malych deti) a idem.

luccija
27. máj 2022

Tak to nesil možno ešte neprišiel cas...a, keby som bola na tvojom mieste tiež by som radšej išla s niekým spoločne.Deti budú mať viac vnemov, ľudí okolo seba a nebudú spomínať otca...

blumie
27. máj 2022

Tak mozno este potrebujes cas ako tu niekto pisal. Pripadne sa dohodni s inou rodinou, mozno mas sestru/brata s detmi, kamaratku z VS s detmi. Mozete ist len na 3 dni na kupaliska do Sturova, do Dunajskej Stredy nemusi to byt hned 2 tyzdnova dovolenka v zahranici.

kitycat
27. máj 2022

Skor nez na deti sa mi zda, ze hladis na seba, to ty smutis...

To ty si ta, ktora sa citi bez muza ako Bella Swanova ked ju nechal Upir v lese, tak sa prosim ta spamataj. Vaz vztah pre nieco skoncil, to neznamena, ze deti nemozu mat vztah s otcom aj nadalej dobry...alesamozrejme ze to nebude ak im budes hovorit ze "tatko je radsej inde", "aka skoda, ze tatko to nevidi"...aby to nepreslo do nevedomeho huckania deti proti otcovi.

Ty si dospela zena co porodila a vychovala deti,zvladla si to s chlapom a zvladnes to aj bez neho, nie je vsetkym dnom koniec

autor
27. máj 2022

@kitycat toto detom vobec nerozpravam co si nacrtla. ani nijakym sposobom ja tatka nespominam, iba ked sa opytaju a vzdy v dobrom.

via88
27. máj 2022

@blumie kks presne a kolkokrat mi je aj lepsie ked sme so synom sami, zbalime ruksaky a cely den nas niet a uzivame si jeden druheho 🙂

oslo1
27. máj 2022

Ahoj, ja ta chapem. Tiez sme vsade chodili s manzelom spolu. Manzel bohuzial zomrel a ja sa nebudem v sebalutosti doma utapat.
Nechodim po vyletoch so synom, na to Este nemam energiu .
Ale krocik po krociku zacinam zit, aj tebe to odporucam.
Nemusis ist na dlhy vylet hned, to cloveka vydesi.
Ja idem teraz letiet prvykrat Sama so synom, cesta na letisko, vsetko je na mne. Ale vies co, dam to.
Das to aj Ty. Pomaly sa rozbehnes a zacnes novy zivot.

autor
27. máj 2022

@oslo1 och, to mi je luto, uprimnu sustrast 😔
a dakujem za tvoje slova

janetinka27
27. máj 2022

@blumie ved dobre, to je vasa vec, ako to robite vy. ja len reagujem na tvoju reakciu, ktora vyznela tak, ze autorka bez muza nikam nechodila, ked sa jemu nechcelo, sedela doma. ale podla mna z povodneho prispevku mam skor dojem, ze boli zvyknuti chodit s detmi spolu ako rodina a teraz sa jej samej nechce, radsej by mala spolocnost

zuzana212722
27. máj 2022

@melanta bože ty musíš byť veľmi nešťastná osôbka... Ona potrebuje úplne iné slová..
Neboj sa začni žiť deti potrebujú mamu ktorá je samostatná a musia vedieť ze sa môžu o teba oprieť pre niečo ste sa rozišli tak to proste malo byt.. A raz keď budeš prípravná príde niekto lepší

lucka_ke
27. máj 2022

zober kamošku a choďte dve, neboj sa to dáš, postupne si zvykneš

zazrak1991
27. máj 2022

Keď musíš tak ideš 🤷 ja som zase vydatá ale minulé leto sme boli 3x na výlete ako rodina ,inak chodím s malým všade sama ,muž trávil celé leto na stavbe lebo nám stavia dom . Tiež sa mi veľakrát nechcelo ,ale išla som a malý mal radosť a to bolo pre mňa hlavne...alebo zavolaj kamošku s deťmi ak máš ,maminu ,sestru ...

jaskolka
27. máj 2022

Skus ísť pre začiatok s rodinou, alebo kamarátkou. Určite to bude lepšie, keď doteraz si ešte sama s deťmi nebola, budeš tak mat viac istotu, a postupne sa "zorientujes"
Keď sa budú deti pýtať na otca, to je normálne, kľudne im povedz, že chápeš, že im chýba, že aj tebe chyba, ale ze sa to stalo a ze napriek tomu ocko ich ľúbiť neprestal, že stále bude ich otec. A nabudúce môžu ísť s ním zase na výlet.
Neklam im, ale ani nepreháňaj žiaľ, a určite nenadavaj na neho. Vždy ostane ich otec, hoci už nie tvoj manžel

cialota
27. máj 2022

ono to chce cas, no nim sa to bude zlepsovat, aj deti si zvyknu a neboj bude vam dobre aj takto samim. zas nemozes sa donekonecna utapat a brat tak stastie aj detom

zuzks5
27. máj 2022

no tak pokial sa rozvadzas zrejme to bude mat vazne dovody, tym padom je to dobry krok aj pre teba aj pre deti 🙂 vsetko bude ok len to chce cas a netreba sa prestat socializovat.

dahra
27. máj 2022

som vydatá a s deťmi chodievam na výlety dosť často sama, resp. s kamarátkami apod. Určite je tam viac zábavy ako s ufrflaným mužom. 🙂

vroni
27. máj 2022

Ja síce muža mam, ale roky rokuce pracoval na voľnej nohe a dovolenku si doprial vždy len raz do roka. Takže na 95% som chodila s deťmi sama. Prvý raz to bolo strašne, chcela som sa o všetku (radosť, vnemy, zážitky) podeliť a nebolo s kým. Potom som bola párkrát s kamoškou, tiež chvíľu trvalo, než som si ujasnila v hlave, že dobrá kamoška nie je vždy aj dobrý partak na dovolenku. A potom som si zvykla a chodím s deckami veľmi rada sama. Tak. A minulý rok muž zmenil úplne prácu aj systém, má dovolenky ako každý normálny smrteľník a nadšene plánuje, ako sa mi bude motať pod nohy a mňa ide poraziť 🤣🤣🤣 (muž je normalny, pricetny, ale je to stále chlap so svojimi predstavami a názormi a ja som si už zvykla, že na dovolenke na neho brat ohľad nemusím) Takže treba vyskúšať a nevzdat sa, ak to hneď na prvom výlete/dovolenke nebude tiptop. Ale das to.

derdia
27. máj 2022

@melanta ahoj velky velkyyy rozdiel je, byt rozvedena lebo to neklapalo a je to vykupenie a alebo ta chlap, ktoreho si pokladala za svoju polovicu nechal len tak a opustil...
Takze je to velky rozdiel z akeho dovodu, zena ostala sama...
Takze to ako sa citi nie je len na JEJ rozhodnuti. Ale aj na tom ako to dokaze vsetko spracovat... Lahko sa to da, ked odisiel clovek, ktoreho si uz nemilovala... A za ktorym ti nie je luto.

derdia
27. máj 2022

@zuzana212722 to musi byt riadna zenska, bez citu. Ta by aj rozvod prezila bez mihnutia oka😏😏musi velmi lubit toho svojho manzela.. Ak nejakeho ma😀😀😀🤗

autor
27. máj 2022

dakujem zienky