Dobrý deň dievčatá. Píšem sem, som už na pokraji psychického zrútenia. Môj priateľ (28r.) sa so mnou rozišiel pred 2 mesiacmi. V tom našom vzťahu neraz na mňa siahol, nevravím, že by ma bil alebo týral, občas mi dal facku, pretože vravel, že som si ju zaslúžila keď som buď ja vyvolala hádku alebo keď sme sa proste hádali. Všetko, čo som pre neho robila, napríkad už len to, že som mu dala pusu alebo ho objala, jemu to nejako vadilo. Vraj sa nemám k nemu tuliť lebo som ho hriala a jemu bolo teplo, na verejnosti pusa neexistovala, keď som potrebovala len jeho oporou, len aby ma pohladil, vravel, že som rozmaznaná. Často mi škaredo povedal, moje meno počas 4 rokov vyslovil asi že 5x. Volal ma len vtedy, keď on to potreboval a jemu to padlo vhod, vraj to mám brať ako privilégium, že ma volá a dáva mi svoj čas. Za tie roky sme spolu nikde neboli, nikdy sa mu nechceli nikde ísť, ale za to s kolegami chodil na pivo takmer každé dva dni, o tom, že ma 28 rokov a pil tak často a moc ani nejdem hovoriť. Často si dal dva - tri poháre vina len tak pred spaním, vraj aby sa mu lepšie spalo. Keď som mu už raz povedala, že toto je už alkoholizmus, tak vraj nech sa páči, mám si nájsť iného. Jeho slová mi veľmi ubližovali. Veľakrát sa opil v meste, ja sama som ho brala z mesta preč, lebo po svojich ledva by došiel domov. Kupovala som mu veci, z lásky, lebo som vedela čo ma rád, on mi ani raz nič nekupil. Ani Vianoce, MDŽ, narodeniny. Vraj on takéto americké sviatky neoslavuje. Nešlo mi o darčeky, ale o ten princíp a pozornosť. Často mi dával najavo, že ho otravujem, keď som mu písala SMS do práce, aby sa mu darilo, zhukal ma, že jeho to ešte viac otravuje a znervózňuje. Viem, že tento vzťah dobrý nebol, ja som sa do neho snažila dať naozaj všetko. Neviem, prečo som stále na neho taká naviazaná a neviem na to prestať myslieť. Prosím, baby poraďte mi, ako prestať samu seba týrať a prestať na neho myslieť? Rozišiel sa so mnou lebo vraj ma už neľubi, vraj cíti len kamarátstvo. Toto nechápem. Cítim sa ako taká troska.
@lalinka328 To on z teba urobil nesebavedomú trosku, mala by si sa s kolenom žehnať, že ťa nechal, lebo ty by si ho v živote neopustila a také fackovanie ti príde normálne 🤦♀️ dievča, vzchop sa! Určite vyhľadaj odbornú pomoc, lebo to tvoje zmýšľanie nie je v poriadku, nerob zo seba rohožku. Držím ti palce ❤️
ty potrebujes psychologa.. nutne.. normalna osoba by s takymto clovekom nevydrzala ani dva dni a nie ty za nim este dva mesiace smutis a citis sa ako troska, ze sa s tebou rozisiel..
@lalinka328 Dievča zlate nic lepsie sa ti nemohlo stať...S takymto kktom by som ani sekundu nevydržala a kedze si tuto tortúru absolvovala s nim, tak z neho sa citis ako troska...Je to na zamyslenie u teba...Pretoze si vlastne samu seba nevazis...Je to akoby si samu seba tyrala...MUSIS MAT SAMU SEBA RADA...Ty zjavne sa nemas rada...Preto sa tryznis...Nieco je nedoriesene v tvojom zivote...
@lalinka328 prosim ta, zena, kde si nechala sebalasku a hrdost? Este aj osud ti pomohol a zbavil ta debila a ty si to nevazis.
Ako pise @reanda , zacni s terapiou, najdi samu seba, vyliec sa. A dakuj vesmiru, ze debil odisiel sam.
Ty nemáš byt troska, ty máš oslavovať, ze takto lahko si sa zbavila debila.
Ved si to po sebe prečítaj...nenapisala si o ňom jednu pozitivnu vec... takto by si chcela žiť celý život? Si predstav s ním mať deti...no hrôza...začni sa niečomu venovať...napr.začni behať, fitko, novy jazyk...to je jedno len si zamestnaj niečim hlavu..prajem ti, aby si bola šťastná a čím skor na neho zabudla...
Jediny svetly bod toho debila je, ze ho prestalo bavit ta psychicky tyrat a odisiel..
Len za nim nedoliezaj, lebo keby ste sa nahodou zas dali dokopy, tak ta zadupe, co ti to bude s radostou otlkavat o hlavu, vzhladom na jeho blbu povahu..
Zhlboka sa nadychni a uzivaj si tu slobodu, daj si do poriadku svoje sebavedomie 💚
@lalinka328 za takym chudakom moze smutit len ozajstna hlupana. Zamysli sa nad sebou, toto je na mna vela takto z rana
@lalinka328 bože, buď rada, že už nie ste spolu 🙏 to by malo byt pre teba najväčším vyslobodením a začať znovu žiť, ja som mala takeho ex manžela, ešte k tomu bol gembler, keď si vypil nebolo s ním rady, pre mňa utek od neho s dvoma deťmi bolo vyslobodenie ... čiže najdi si nejaky koníček a začni sa mu venovať 😉 držím palce
Vo vasom vztahu vobec neslo o lasku. Nikdy ta nemiloval. Neboli ste rovnocenni partneri. Mozes byt naozaj rada, ze sa s tebou rozisiel. Pomohla by ti nejaka terapia, kde by si lepsie pochopila svoje konanie. Preco si sa nechala takto tyrat. Vacsina problemov pochadza z detstva. Skus porozmyslat, kde by mohol byt problem.
@lalinka328 zla kapitola zivota ti skoncila, teraz by uz mohla nasledovat ta dobra, takze hlavu vzhuru, napnut hrud a rezkym krokom vpred do svetlejsich zajtrajskov! 😁
“nevravím, že by ma bil alebo týral, občas mi dal facku, pretože vravel, že som si ju zaslúžila keď som buď ja vyvolala hádku alebo keď sme sa proste hádali.” Tuto větu si čti stale dokola a za chvilku zjistis, ze se ti nic lepsiho nemohlo stat. Smeti se vyneslo samo!
Bud rada, ze si sa ho zbavila.
@lalinka328 ty sa identifikujes ako handra? Pretoze tak si so sebou nechala zaobchadzat. Nemam slov.
@lalinka328 Ty by si sa mala citit stastna a oslavovat, ze hentaky sa s tebou sam rozisiel.
A tebe sa strasne cudujem, ze si to nespravila ty sama uz davno.
Diky ani kávu nepotrebujem. Ty si v živote veľa lásky nedostala však? Pretože inak by si s ním nevydržala a celý mesiac po rozchode oslavovala. Len mu znova nenaleť ako bude všetko inak.
4 roky si sa nechala ponizovat,vyuzivat,zneuzivat....
A ON???? sa s tebou rozisiel????
A ty este za nim places?
Bitky,alkohol,nadavky,odvrkovanie,ziadny dar,ziadny prejav lasky.....
Co z toho ti vlastne chyba?
Dakuj Panu Bohu,ze si konecne slobodna a mozes dychat.
Toto indivifum by ta priviedlo akurst tak do hrobu!
Zlatik toto nie je "asi manipulator"...toto je ako vystrihnute z dark psychology s podtitulom "how to make someone obssesed with me" ...vygoogli si a zistíš, že tento tvoj ex poklad nie je nič výnimočné. Dôvod prečo na neho nevieš zabudnúť je ten, že dva roky ťa psychicky rozkladal a tvoj mozog má za to, že on a jeho prítomnosť je jediný spôsob ako dostať serotonin do krvneho obehu....vytvorila si si z tej vztahovej sinusoidy zvyk...je zle, on je zly, tak sa musim snaziiit a snazit, potom pride od neho laskave slovo a bum, slnko jasnejsie svieti, citis sa hodná jeho pozornosti, zajtrajsok uz nie je depresia ale prísľub, myslis si ze si vyhrala...a takto dookola. Vies co je najhorsie? Ze on sa este vráti...vzdy sa vracajú. A vies co sa stane?...nic...bude to opat o tom istom. Ty v tomto vzduchoprazdne by si teraz mala prvy krat mala podrobit ten vzťah a jeho osobu kritike. Skus sa zamysliet nad tym, co toho cloveka urobilo/robi takym pre teba specialnym. Cim si to zasluzil?...potom druha otazka, co ti ten vztah dal?...mozno zistis, ze jeho osobnosť, ktoru mas v hlave je len tvoja fantazia a projekcia a nie naozaj on. A až tu sa zacnes naozaj liečiť...
@lalinka328 ty potrebujes zistit, co ta vedie k tomu, ze taketo chovanie trpis.
Odisiel tento debil, pride druhy taky. Alebo sa tento prvy ozve a ty hned uveris v novu nadej a skusis to s nim zas.
Ty musis teraz, kym je cas, zistit, preco to robis. Iba tak sa to v tvojom zivote zmeni.
Ty to vidis ako prehru, ze ta navrch toho vsetkeho este aj nechal. Ale to je v realite tvoja velka sanca ziskat v zivote viac, nez tohto samolubeho sebestredneho opilca.
Tak ju nepohnoj.
A jasne, ja viem, ze on nebol az taky, on mal aj pekne stranky, my to nechapeme, lebo si ho tu opisala kruto. Ono to nebolo vzdy az take zle. Nechces nu krivdit…
Kecy. Vyhod si to z hlavy.
@lalinka328 Ano, on je toxicky, ale ty na tom vasom chorom vztahu mas rovnaky podiel viny. Viem o com hovorim, z podobneho vztahu som odisla. Ty potrebujes psychologa, aby si uz nikomu nedovolila robit ti taketo veci a ani aby si ty nikoho tak nekriticky nepovysovala vo vztahu, neidealizovala si ho, nebola na nikom uz tak zavisla a nenachadzala v takych vztahoch potesenie. Ak chces, tak mi napis.
@lalinka328 Pripajam sa k ostatnym hore, ze treba psychologa. Kvoli tomu, aby si mala sancu najst si normalneho partnera. Tipujem to na velmi nizke sebavedomie a nejaku traumu z rodiny.
@lalinka328 typicky narcis (alebo ina forma debila/emocne zakrsleho cloveka) a empat...on pojde dole vodou, ty sa daj dokopy, aby si si nepritiahla dalsieho takeho
@lalinka328 hlavne si nenájdi ďalšieho takého debila
Chce to len cas, zo vztahu s manipulatorom sa slho clovek spamatava, len sa zatat, kludne plac, kludne kric, len v ziadnom pripade sa s nim ziadnym sposobom nekontaktuj-vymaz cislo, zablokuj na socialnych sietach, nech ta to nedrazdi, nelaka, zacni chodit von s kamaratkami, najdi si nejaky konicek, skus zamestnant mysel a uzivaj volnost, vysla si z pekla a si na slobode a mimochodom to co popisujes je psychicke tyranie a a fackovanie je fyzicke tyranie, chvilu ti to potrva kym si uvedomis ze to tak bolo a ze to on je vadny a nie ty!
Moja otvor šampus a osláv že si s zbavila debila. Narušeného jedinca. A áno je to manipulátor a debil v jednom. To ťa rodičia vychovali pre takého debila neblázni moja zlatá. Ser na neho nájdi si takého ktorý si ťa bude vážiť ľúbiť ťa a všetko čo pre neho urobíš s láskou ocení. A nie to čudo-judo. Také nič zbytočné strácaš čas dúfam že si rada že sa s tebou rozišiel odpovedz si na otázku či by si chcela s takým deti vychovávať. Píšeš párkrát má aj udrel dal mi facku. Milujúci chlap žene v žiadnom prípade facky nedáva. Nepíš mu nič nevnucuj sa mu maj hrdosť. Daj mu zbohom v tvojom živote nemá šancu odstráň ho zo svojho života nebola si mu ničím len si s teba robil srandu a manipuloval ťa. Za čas sa s rozchodom zmieriš ja si myslím že to ani vzťah nebol a nájdeš si iného takého ktorý s tebou bude chcieť utvoriť rodinu a budete spolu šťastný a budete tvoriť rodinu. Toto čudo si nikoho nenájde to bude večné spite s kamarátmi chodiť. Treba TI toto daj sa dokopy v kľude nikoho nehľadaj ten správny určite príde ale toto toto nie je chlap na spoločný život. Ser na neho moja rada.
@alickapusinka rodicia, co ju vychovali, boli velmi pravdepodobne z rovnakeho sudka, ako ten jej exexemplar.. teda minimalne jeden z nich.. inak by nemala sebavedomie v antarktide
@reanda máš pravdu strašne a ONA ide o neho bojovať. Bože katastrofa.
@lalinka328 co by si sa chcela dalej nechat otlkat a vlacit ho domov, ak ti chyba, tak ty naozaj nie si v poriadku.
@lalinka328 pre Boha živého. To naozaj? Žena, Ty sa okamžite pozbieraj. Posledné zbytky hrdosti zoskriab, čo Ti ostali. Ak nejaké nájdeš. A ser na neho. Však to sa ani nedalo citat. Čistý magor, narcista, psychopat. Čo Ti je presne ľúto? Raz by sa ma dotkol a by videl. Kamarát. S takými sa netreba srat. Od takých treba utekať na mile mile a už nikdy sa neotočit!!! Pozberaj sa, chod na terapiu a preboha živého hlavne na neho sa vyser.
@lalinka328 Keď ti príde myšlienka na neho, hneď to prepoj na tie spomienky ktoré si spomínala.
Vo vzťahu sa nemajú čo fackať. Nemal k tebe úctu, to si uvedom. Pre muža máš byť tá prvá aj posledná, jeho všetko. Ten tvoj to bol riadny chuj.
Začni sa venovať tomu, čomu si sa prestala, príroda veľa toho spraví so psychikou a hlavne sa odtrhni od neho. Držím ti palce, zvládneš to ;)
bud rada, ze si sa ho zbavila.
ak nevies zvladnut rozchod s takymto otrasnym exemplarom, tak zrejme potrebujes pomoc psychologa, aby si si zas nenasla podobneho. vztahy s rodicmi mas ok? detstvo ok? predchadzajuce vztahy s muzmi ok? tam by som hladala odpoved...
drzim palce, aby si sa z toho dostala, a hlavne sa k nemu NEVRACAJ.