Baby keď ste niekoho roky ľúbili (išlo o krátku známosť), stalo sa niektorej že ste skončili po rokoch vo vzťahu? Na čo sakra je taký život, keď ten koho ľúbim nikdy môj nebude.
@jankafresova ďakujem ti za obsiahlu odpoveď. Ten chlap ma prenasleduje v myšlienkach desaťročia a keď sme sa konečne stretli, nepovedala som mu že ja som tá s ktorou sa chcel vtedy v nástich stretnúť. Už je to jedno. Nie som vraj jeho typ a má inú.
Zbytočné polemizovať...... treba sa pohnúť ďalej. Musí tam byť počiatočný impulz, že sa navzájom páčite, priťahujete, chcete sa stretávať a spoznávať proste chémia. Ty si si 10ročia vytvorila imaginárne city, že ťa raz chcel....skutočnosť je však iná. Pevné city, kedy sa miluje sa tvoria iba vo dvojke.
Držím.palce.
Naco je taka laska, ked on ta nelubi? Kasli na neho, svet je plny chlapov… urcite medzi nimi najdes takeho, co ta bude lubit tak, ako ty jeho.
Desatrocia cakas, ze ta bude lubit chlap, ktory ani netusi kto si, nestretavate sa... Desatrocia si nic nespravila aby ste sa aspon stretli? Nuz, zbabrala si si zivot sama. Zbabrala si si ho cakanim na co? Ze ho osvieti a zrazu bude milovat zenu, ktoru stretol pred rokmi? A vobec stretol ta, alebo ste sa len videli a ty si sa zalubila na zvysok zivota do predstavy.
Nie si jeho typ...tak potom nie je o čom.
Ja si myslím, že nič také "magické " nie je...ze si niekoho pritiahnem len preto, lebo ja hi ľúbim.
A žiaľ to nefungovalo ani keď on ma "možno " ľúbil.
Žiaľ. Aj o tom je život.
Toto mi už príde také chorobné, desaťročia sa upinať na cudzieho chlapa, živíš v sebe predstavy.. podľa mňa je to na odborníka..
DESAŤROČIA snívaš o chlapovi, ktorý ani pomaly nevie, že existuješ, má svoj život a ty dúfaš, že si ho "pritiahneš"? Nehnevaj sa, ale to už je na psychiatra alebo aspoň psychológa
Nie, vesmír to nezariadi, aby sa do nás zamiloval človek, do ktorého sme zamilovaní my.
@grof_monte_christo Žiaden vesmir nič nezariadi, len to, že o pár týždňov tu budeme mať na pár dni druhý mesiac. To je jediné, čo vesmír zariadi :D
Autorka, ty hlavne nevieš, čo to je láska. Zisti to a budeš mať krásny život ;)
@danica2711 ja žijem ďalej. Pred pár rokmi sme sa pár krát stretli, veľmi sa mu to so mnou páčilo vraj, tiež povedal že nie som jeho typ keď som mu naznačila čo k nemu cítim. Odvtedy ho mám v hlave ešte viac. Tak mi treba.
Ale to nie je láska. Ty si len zaľúbená do predstavy, ktorú si si sama vytvorila. Realita by bola možno úplne iná.
Koľko máš teraz rokov? Kedy a ako sa to vlastne začalo?
Treba si v prvom rade uvedomit, ze laska vznika vo vztahu a v tomto pripade vztah ani nezacal. Zrejme bola na zaciatku vzajomna pritazlivost, z tvojej strany i zalubenost, ale to na vytvorenie pevnejsej vazby nestaci. Nech uz boli prekazky akekolvek, vztah nevznikol a treba sa s tym zmierit. a posunut dalej.
Láska sa vynútiť nedá bud je alebo nie nič medzi tým.Zbytočne rituály peniaze a neviem čo ak ťa raz nechce tak s tým nič neurobiš. TU na MK je určite veľa takých prípadov že bola láska z jednej strany.Ak nie je láska z oboch stran nema to vyznam nijako siliť. Rituály na prinavrátenie lásky je hlúposť ak ten čo vo vzťahu nemiluje len trpi.Váš vzťah asi ani nezačal z toho čo píšeš.Nikedy to tak býva.Hľadaj dalej.
Práve v tom, že život nevychádza vždy podľa želaní, je to najväčšie kúzlo. Skrátka ste si neboli súdení. Ber to tak, že keby ste spolu zostali, váš vzťah mohol dopadnúť krachom, kedy by ste sa vzájomne znenávideli, robili si naprieky a trpela by si ty aj on.
navštív psychológa
Co presne ta škrie? Povedal, ze nie si jeho typ. Takže platonickej láske by malo konečne odzvonit a nemala by si v sebe ďalej živit iluziu o tom, ako ste mohli byť spolu. Áno, je trápne, keď ta po roku znova kontaktoval, ale na to stretnutie si mala ísť kvôli sebe. Aby si to mohla konečne uzavrieť. Lebo ako vidím, ty to v sebe ukončené nemas. Možno by si konečne bola dospela k názoru, že sa k sebe vôbec nechodíte. Takto kino v tvojej hlave ide ďalej. Ak si s tým nevieš poradiť, navštív odborníka. Toto nie je v poriadku. A inak ten prvý kontakt sa mi zdal malo intenzivny na to, aby som roky niekoho držala v hlave.
Prepáč ale Ty si duševna masochistka. V podstate chceš niekoho kto Ta davno pred rokmi odmietol a este Ti narovinu povedal že nie si jeho typ. To je akoby si chcela nasilu hračku, ktoru si zobralo na pieskovisku ine dieťa. Keby ju nezobralo ,tak si ju nevšimneš. Donutiť niekoho aby Ťa miloval sa nedá. Budeš nešťastná.
Ja som toto zažila, nechcem vyznievať mizandricky, ale ten človek sa prezentoval v najlepšom svetle, aby ma ohúril, a keď z toho nič nebolo a konečne som sa pohla ďalej dva krát, a obidva tie prvé razy boli otrasné skúsenosti, tak som sa vrátila na začiatok, k tomu, na koho som myslela. A výsledok bol taký, že ešte väčšie reči, ale vôbec nič z nich nebola pravda, ani to predtým, a vôbec si ten človek ani nechcel uvedomovať, čo napáchal už tým na začiatku. Nechcem moju skúsenosť úplne prirovnať k tej vašej, ale asi aj vy potrebujete toho človeka uvidiet, aký je naozaj, a to spoznáte v hraničných situáciách. Aj jedna vec sú reči a druhá vec je, ako to ten človek dodržiava, ako sa navonok chce prezentovať a čo naozaj robí. Ako vám tu už jedna dáma napísala, najdôležitejšia je láska k sebe, ale naozaj sa musí stať to, že toho človeka spoznáte a tam už uvidíte, či si vôbec tie vaše hlboké city zaslúži.
@fairestofthemall to je kameň úrazu, že bol celý čas úprimný a tým si u mňa šplhol. Jediné, čo naozaj nikdy nepochopím, ako môže niekto mať intímny pomer s niekým kto absolútne nie je jeho typ a keby to viem zidem z cesty hneď. Toto by som sa ho najradšej spýtala zo všetkého. Čo bolo bolo, už to nezmením, ale dnes by som sa ho pýtala viac. Či to bol on vtedy, prečo neskúšal viac krát a či som ho vtedy naozaj oslovila. Ako prežil ťažké roky ktorými sme si všetci prešli. Z jednej strany chcem o ňom vedieť viac, z druhej sa bojím to úplne uzavrieť.
Je možné, že by si na túto situáciu už ani nespomenul. Ved to bolo ešte na strednej a mali ste len očný kontakt 🤷. Ty si si to vyložila ako svoju osudovú lásku, ale sama si videla, že tento človek je iný ako v tvojich predstavach. Ak je to teda vôbec on. Možno povedal, ze nie si jeho typ po tom, co ta lepšie spoznal, aj po intímnej stránke. Aký dôvod na rozchod ti mal povedať, mal byť viac úprimný? Ale toto je všetko už lonsky sneh. Nie, už sa nesnaž zistiť viac a uplne to v sebe uzavri. Už aj tak si kvôli nemu stratila desaťročia.
Veľmi si komplikujes život. Nie je dôležité vedieť všetko dopodrobna. Keďže on nie je zaľúbený, možno si nebude ani pamätať svoje skutočné pocity z minulosti. Ty si už jeho dávna minulosť. Nerieš detaily v hlave o niekom, ktorý evidentné nepatrí do tvojho života.
Keď ti otvorené povedal, že nemá záujem, daj za tým všetkým hrubú čiaru a začni odznova.
Ak máš s tým problém choď za psychológom.
Na to, aby si ukončila vzťah v svojej hlave, nepotrebuješ .odpoveď na všetky otázky.
Sú omnoho vážnejšie vzťahy a dotyčný po vzťahu nežijú minulosťou.
Nemá význam niečo také v sebe živiť, aj keď je to ťažké. Mám kamarátku, je krásna žena, mala jeden jediný vzťah, ktorý trval pár mesiacov. Chlap sa s ňou rozišiel, že kvôli sústredeniu sa na kariéru. A vzápätí si našiel inú, oženil sa, má deti. Moja kamarátka zostala zaseknutá, je to už dobrých 13-14 rokov. Utiekli jej najlepšie roky života, ma 36 rokov teraz a nedôveruje mužom. Keď jej típek niečo sem tam like-ne na FCB, nevie čo od radosti. Ľúbi ho. Po toľkých rokoch. Ja jej vravím, nie je to zdravé, premrháš si možnosť spoznať niekoho iného, mať deti. Pritom by stačilo mu zavolať, opýtať sa, prečo ju oklamal. Proste, potrebuje to uzavrieť. Nie, radšej sa upína na predstavy, úplne nereálne. Už mi o ňom nehovorí radšej. Preto chcem @autorka povedať, je aj nebezpečné sa takto nezdravo upínať. Moja kamarátka sa ničí celé roky a márne. Nikdy spolu nebudú. A úprimné to nikdy ani nebolo. Má posledných pár rokov na možnosť založiť rodinu a ona nič. Je to snílek.
"ako môže niekto mať intímny pomer s niekým kto absolútne nie je jeho typ"
Sex je sex, obzvlast pre chlapa.
Zena malokedy oddeli sex od lasky. Prave naopak, casto kyvne na sex, az ked je zalubena (alebo aspon presvedcena, ze je jeho vyvolena, jedinecna, nad nu v jeho ociach nie je). A pokial kyvne na sex len z nadrzanosti, tak sa zvykne po sexe (nie nutne tom prvom) zalubit.
Chlap to ma inak. Ak ma chut, dokaze mat sex aj opakovane, ale nic to neznamena. Proste, ked je to prijemne a zena sa nebrani a suhlasi, tak preco nie?
Nemusi byt nutne zalubeny, ani sa zvycajne kvoli sexu nezalubi.
Takze preto sa dokazal mat s tebou intimnosti a nasledne ta len tak nechat.
Ty vsak stracas cas.
Uvedom si, ze kym on napreduje zivotom, vita nove moznosti, uziva si, ma sny, naplna ich, riesi si problemy, jednoducho hladi dopredu, tak ty sa stale obzeras cez plece.
Visis na minulosti, mas z nej vankus, utiekas sa k nej. Mas na toho chlapa usity kabat svojich predstav, aky asi je, ako by vam bolo, co by bolo, same kusky pozitiv a zablesky krasnych okamihov beznych sukromnych chvil vo dvojici. A ten kabat si chodis objimat, halis sa do neho.
A stracas cas.
Raz budes mat 40, 50, 60, roky ti uz nikto nevrati. A uvedomis si, ze kym si zila dusou a srdcom v minulosti, vsetko vztahove, co bolo pred tebou a cakalo na teba, zatial vyvanulo do stratena. Ani si to riadne nezila. Nevychutnala. Neuzila si to. Iba si tym preplavala.
Pretoze si tam stale mala to svoje "Ale on...".
Ak uz sa nevies vymanit z toho zitia v minulosti, tak aspon sa nauc z toho brat to najlepsie a premienat to na hodnoty v pritomnosti. Laskavost, dobru naladu, pozitivnost, chut potesit niekoho, ...
Ked uz si teda do neho zalubena, nerob z toho tu nestastnu osudovu nenaplnenu lasku (melancholicku, depresivnu), ale urob zo seba milovanu zenu a chovaj sa laskoavo, ako zalubena, milovana zena.
Nech to ma aspon zmysel a mozes si raz povedat, ze to stalo za to obetovat pamiatke na letmy vztah tolke roky.
Takýchto chlapov mám teda najradšej, toto čo ste autorka povedali, teda aspoň ako to ja chápem. Žene povedia, že nie je pre nich dosť dobrá, ale sex s ňou by chceli = ale hlavne takí, čo toto hovoria, to hovoria aj ženám, ktoré sú asi tak 1000x od nich krajšie aj múdrejšie a úspešnejšie, majetnejšie. Trochu by mohli takí chlapi mať súdnosť. Ja mám skúsenosť, že taký, čo toto skúša žene hovoriť, je človek, ktorý nie je spokojný so sebou, alebo sa ani nezamiluje nikdy, lebo je to sociopat. Ani nepotrebujete vedieť, pokiaľ siaha králičia nora, lebo keď to všetko zistíte, ako to je, bude vám z toho chlapa zle, aspoň mne to z tých rečí tak príde.
Ďakujem všetkým za podporu a rady, veľmi dobre to padlo. On ma práve naštartoval žiť môj život tu a teraz aj keď bez partnerskej lásky. Vďaka nemu som si uvedomila čo presne chcem a čo nie.
@fairestofthemall som mu veľmi vďačná, že mi toto povedal na rovinu (dokonca veľmi dôrazne s opakovane sj vysvetlil), že nie som jeho typ. Vyznelo to veľmi empaticky z jeho strany a keď tak dumám, zisťujem, že jemu vlastne bolo jasné že som sa do neho zaľúbila s on to proste nechcel. Je pravda, že som to ja hrala že mi ide len o jedno (šlo, chcela som zabudnúť) takže nemal dôvod mi vravieť že nie som jeho typ, ale aj tak si myslím, že normálny človek ma pomer len s tým, kto jeho typ je. V tomto ma veľmi sklamal.
Keď to povedal, buchla som za ním pomyselné dvere a plnila si svoje sny inde. Nezostala som na ňom zavesená. Lenže človek vekom aj tak zisťuje, že všetko na čom naozaj záleží/žalo je tá LÁSKA. Nechce sa mi ďalej starnúť bez milujúceho partnera.
AUTORKA:
ono to nie je vobec o tom chlapovi. netusis aky v skutocnosti je... Ono je to o tebe a o tom,
ze co presne ti chyba a preco si tvoja mysel vytvara napoly vymyslenu postavu na ktorej chce visiet....
@jankafresova prečo povedz…
bola som zalúbená do kamaráta, a on do mňa nie. potom sme každý išli na inú vysokú školu. ostali sme v kontakte lebo sme mali spoločných známych. po pár rokoch sme sa znovu začali viac stretávať a moje city boli fuč. komunikovali sme ovela úprimnejšie ako predtým,lebo sme boli zrelší, ale už to ostalo navždy ako dvaja súrodenci.
Láska je vždy o dvoch rozhodnutiach dvoch ludí.
Keď jeden človek proste tie romantické city nemá, tak to nie je láska, iba jednostranné zamilovanie.
Vtedy si to treba vyjasniť, či ozaj nie, a potom sa od neho vzdialiť a skúšať inde.
Ak nie je ten záujem na oboch stranách, tak neľúbiš jeho, ľúbiš iba tvoju predstavu o ňom. Nevieš,
aký je naozaj, nie v intímnom vzťahu. Aký by bol keby tiež mal záujem, to netušíš. Si zamilovaná do predstavy aký by bol ak by ste spolu boli.
Ja som kamaráta poznala, vedela som aký je, ale nikdy som nezistila aký by bol v romantickom vzťahu. Do istej miery som bola zalúbená do predstavy aký by asi bol super, ak by sme mali až taký intímny vzťah.
Nikdy sme ho nemali a ja som sa odvtedy už zamilovala viackrát inde.
Veľmi ti držím palce aby si hlavne milovala seba a dopriala si dobré veci, aj ked niečo nevychádza s ľuďmi okolo.
Bez ohľadu na záujem alebo nezáujem ludí okolo, aby si bola šťastná a spokojná so sebou.