Ahojte, ako vam prejavujú vaši muži lásku? Ze naozaj cítite že vás ľúbi, váži a cti si vás?
Lebo ked muž povie žene ľúbim ťa , gesta a skutky môžu byť iné. Takze ako prejav lásky "Ľúbim ťa" u mňa nie je prejav lásky no mám pocit že mam doma chladného muža :( Bez empatie a citov. Resp že asi vychladol.
Sme spolu 10 rokov, 3 roky dieťa a od vtedy akoby to šlo medzi nami dolu vodou. Ja mu kúpim v cukrárni koláčik aj mne a malému a on len pozrie na mňa, že ok. Žiadna radosť, pusa, ďakujem. Reakcia ako keby som mu ppvedala ze umyla som wc.
Na narodeniny som mu gratulovala a kúpila nový notebook . Suché "tá ďakujem" som dostala. Ked som potom mala ja narodeniny zabudol. ( Aby som bola presná nezabudol, vravela som mu, že chcem urobiť oslavu, u nás v rodine sa sviatky oslavujú)
Včera som mala meniny ani mi len negratuloval. Nie to aby som dostala aspoň čokoládu. Jemu kupujem na meniny niečo špeciálne čo ešte nemal. Alebo dostal poukaz na jazdu mustangom a skoro 1,5 roka mu trvalo kým poukaz využil ( a to som ho musela predlžovať ).. alebo do kryokomory dostal a za pol roka to nevyužil
Ale ak od neho čokoľvek chcem tak to urobí. Ked poviem že potrebujem € pošle mi ( zatiaľ netrebalo mozmo tak 1x)
Alebo sam sa opýta či mi netreba poslať. Zaplatí nákupy, malému veci, dovolenku, nevyčíta mi nič. Ani ked je doma neporiadok, ani ked nie je obed navareny, nič....on akoby je spokojný zo všetkým ako je.
No na druhej strane už pomaly čo víkend chodí do mesta s kamarátmi/ kamarátom si sadnúť aj do 2 rána ( nepije alkohol max pivo) , no ked som chcela aby sme si fakt po dlhej dobe pozreli spolu film večer, v polke mi oznámil že je unavený a ide spať.
Alebo som chcela aby aspoň raz za čas niekedy aj on uvaril obed, ale že nemá čas.lebo je živnostník.
Neupratuje, nič neodlozi, skôr po ňom je vždy len bordel ktorý ja upratujem.
Nepodakuje nepochváli ma , nedava mi komplimenty ked som pekne upravená ze ideme napr na svadbu.
Problém je na tom všetkom že nebol taký....
Teraz neviem či proste sa mám s tým zmieriť že je v podstate dobrý otec, pracuje, nefajčí, nepije, nepodvadza ale je voči mne chladný, bez emócií a citov...
Čo by ste vy robili?
Koľko má rokov, ak sa smiem spýtať. V podstate obaja ste ako starí,? Mám už niečo dožitie, 53, ale za celý život som k priateľke, manželke, dával veľa svojho času. Je to dôležité, aby ste si rozumeli, chápali svoje pocity, a hlavne rozprávali sa. O svojom vnútri, čo vás ťaží, čo by ste radi zmenili, čo vás naopak teší. Správny partner tieto chvíle by mal chcieť a reagovať na ne. Aspoň trochu. A pokúsiť sa niečo z toho splniť, ak to je v jeho moci. Ak na to kašle... Môže v tom byť niekto iný, alebo si zvykol, je si istý vzťahom medzi vami
Tu Ti ženy napíšu, že veď Ti zaplatí nákupy aj malému čo tam po jedných meninach, iba riešiš maličkosti … Nie, nechápem ako muž môže “zabudnúť” na meniny a narodeniny. Je to absolútny nezáujem. Veľmi by sa ma tie veci, čo opisuješ dotkli. Skus sa s ním vážne porozprávať ako si to predstavujes a prosím nepoľavuj zo svojich nárokov. Držím palce.
@jaass určite nie
@martinaa354an obaja 36 a 10 rokov sme spolu
@hellionka ďakujem áno vnútri cítim že ma to bolí, že ma to sklamalo, že stále urobí niečo čo ma sklame, aj mu to poviem ale akoby to bolo tliachanie do vetra. Je dobrý chlap, v tom že nikdy ma neurazil, neudrel, neponizil, ... No po citovej stránke studený ako psí cumak
@autorka prejavy lasky? uzasny otec, som tehotna chova sa ako k princeznej, mimo decka robim rezance k polievke pride zozadu objime ma a povie, ze som jeho vsetko, pripadne capne po zadku ked idem okolo 🙈
ale tiez sa vieme postekat 🙈😁
ale vzdy si to vyrozpravame, nehnevali sme sa viac ako 30 minut a do mesta s kamosmi? ma priatelov aj mame spolocnych ale vzdy povie, ze vela pracuje a ten mini cas co ma chce travit s rodinou, asi je to velmi o tom, ze ake prostredie ma doma vytvorene 🙈
Takze pred tym toto vsetko robil? Ked pises, ze nebol taky. To je cudne. Nestalo sa nieco medzi vami?
Je to na dlho, tak skúsim tak stručne. Muži aj ženy majú v istom čase, každý v inom veku pocit, že ešte musia niečo stihnúť. Vidíš mladé baby, zajačikov, vidia len povrch. Pozlátko. Očakávajú zázrak, ktorý v manželstve dokáže vydržať, iba keď na tom obaja pracujú. Keď muž začne vidieť svoju ženu ako sestru, je na ňom, aby ženu povzbudil, prejavil možno svoje tajné predstavy, väčšinou to je o sexualite. Žena , keď začne hľadať emočne nakloneného muža, lebo ten jej vlastný zabudol na jej meniny, je to to isté. Po pár mesiacoch, rokoch toto opadne a ste v tom istom. A celý život preskakovať a hľadať ideál je trochu nereálne. Zalivate kvety, aby prežili. Krmite psíkov, mačičky, krmte aj puto medzi vami. Pokial v Tom nie je už niekto ďalší, máte šancu.
@xnatalkax bol pozornejší, každé ráno mi dal pusu pred odchodom do práce a do ucha mi pošepkal ľúbim ťa,... Písal mi krásne sms, objal ma len tak alebo keď som mala zlý deň, keď som bola smutná atď. Javil záujem. Od narodenia malého... Keď prišli povinnosti, a starostlivosť o dieťa sme sa citovo vzdialili. Vie ze som unavená tým koľko behám celý deň okolo maleho, v noci x krat je hore, o všetko sa starám sama, a ešte aj pracujem popri tom, po večeroch. Nesnaží sa mi to doma odlahcit pomoct aby som mala večer aj chuť a náladu na intomnosti. Namiedto snahy ma odbremenit radšej vrta do mna ustipacne a ma narážky na sex. Keďže dlho nič nebolo skrz moju únavy vyčerpanosť, aj sklamania z jeho chovania...
@xnatalkax ja som mu povedala že po rokoch je bežné že príde do vzťahu stereotyp ale že o vzťah sa treba stále starať. Ja som už mala pred ním 8 ročný vzťah, on nemal nikoho ja som jeho prvá takže skúsenosti s dlhodobou vzťahom nikdy predtým nemal. Ale zas ja mu veľa hovorím a vysvetľujem, píšem správy komunikujem s ním, no nejako to nepadá na úrodnu pôdu, dôsledkom tohp všetkého ako som vnútri prázdna a chýba mi láska od neho som nepríjemná. Dokážeme sa rozprávať o všetkom možnom , kazdy den sme aj v kontakte cez správy ked je v práci, si píšeme, čiže ako taká komunikácia medzi nami je rozumieme si ale po citovej stránke 0bodov
Presne o to ide. Vy musíte zo seba dostať to čo vás skutočne ťaží. Trochu sa pozrieť do seba a zauvazovat nad tým. Banality bežného života vás nezblizia. Keď mu večer v kľude otvoríte svoje ,,ja ale úplne, potom mu dáte signál, že aj on môže. A hlavne , sú to najintímnejšie a najosobnejsie pocity. Nikdy to nesmiete zneužiť na ,,rany pod pás. Ak sa pridá aj neskôr, ak to v ňom niečo zanechá, bude nad tým uvažovať, je to cesta . Tak snáď bude uvažovať. Rozmýšľajte dlho nad tým, čo mu chcete veľmi osobné povedať. A hlavne nepoužívajte osobne narážky, krík a invektiva. Mozog je najväčší sexuálny orgán
Treba ho využiť. ,
Necitam si vsetky odpovede. Ale precitala som si tvoj prispevok. Inu zenu urcite nema. Ale myslim si, ze to nie je len vas problem, ale najde sa tu xy parov, ktore to maju rovnako. Zaklad je komunikacia a komunikacia a respekt. Zacat pomaly a hovorit o svojich citoch, nie vsetko naraz, v malych kratkych vetach to musis davkivat muzovi, aby to vedel pretransformovat do muzskej reci. Postupne sa vzajomne vychovavat. Napr. zo zaciatku ho popros, nech sa sustredi na danu vec a nech aspon do umyvacky, drezu za sebou odlozi pouzity tanier. Ze chces sa v cistom doma citit dobre a ze by si bola rada, aby veci mali svoje miesto, tym by sme predisli napatiu medzi vami. Taktiez pri jeho kamaratovi, by som to odkomunikovala tak, ze oki, potrebuje si oddychnut a povedzeme si pravdu, asi kazdy z nas ma rad cas pre seba, alebo ho zdiela s niekym inym ako s rodinou, taky novy vietor, nabratie sil. Co je ok. Len to tiez treba vykomunikovat. Ok, viem, ze chces byt sam, alebo ist na pivo s kamaratom raz za tyzden. Ale bola by som rada ak by sme si nasli pre seba tiez cas raz za tyzden napr. na ten film. Velmi by som ocenila ak pri tom filme budeme pri sebe, spravime si nieco pod zub a pozrieme si ho spolu. Popripade, ze aj ja chcem mat cas pre seba, aby som nabarala energiu pre seba. Manzelsky vztah treba cely zivot budovat a ucit sa komunikacii a respektu. Inac to nepojde. A PS: a mozno mat menej ocakavani a neporovnavat to ako to bolo predtym, ale vybrat si jednu, dve veci, ktore ni najviac chybaju a povedat mu, ze ti to robilo radost a ci v tom moze pokracovat. Asi to nepojde hned, ale casom sa mozno nieco zmeni k lepsiemu 🙂
@monika4487 a hlavne sa rozprávať o emóciách a vnútorných pocitoch. Sms sú fajn, ale nie na otvorenie sa človeku, ktorého chcete osloviť a vydolovať z neho nejaký postoj voči vašim pocitom
Bol taký vždy? Alebo to začalo len teraz nedavno
Si si ista, ze chodi von s kamaratmi a nebeha za inou? Podla tvojho popisu to vyzera tak, ze je uz minimalne citovo odpojeny od teba a zrejme napojeny inde. Telefon si neskryva, nechodi s nim na wc? Ma ho zaheslovany? Ak nebol takyto predtym, tak je to minimalne podozrive.
@martinaa354an a hlavne, musíte sa zorientovať sama v sebe, čo vlastne chcete. Základ všetkého je sebareflexia a dokonca existujú aj tréningové postupy, ako sa dá sebareflexii naučiť. Väčšinou s tým majú problém muži vo vzťahu k ženám, hlavne k dlhodobej známosti. Vaše pocity, únavu a sklamania nepochopí, pokial nebude sám seba vidieť v realite. Vašej súkromnej, osobnej , intímnej realite, ktoru poznáte iba vy dvaja
Ale chápem vás. Niekedy máte pocit, že vás emočne podvádza. Chyba to prepojenie dôvery, istoty, chcete byť jeho vesmír a on akoby žil v inom vesmíre. Ak taký nebol, je naozaj možné, že tam je niekto tretí. Ak to chcete zistiť, otázky nepomôžu. Musíte sa na mesiac zmeniť na detektíva a sledovať drobnosti, ktoré si človek nevšíma, ak tomu nedá možnosť, že ho ten druhý podvádza. Bude vám zle, nebudete chcieť tomu uveriť, budete mať chuť mu o hlavu tresnut kladivom. Musíte vydržať byť kľudná. Jeden čudný prejav nemusí nič znamenať. Dostaňte svoj limbicky systém do kľudu a pustite sa do toho
No pokiaľ s ním nespavas, je to jasné. Muž potrebuje sex, aby dokázal žene prejavovať lásku. Ty mu ho nedávas, lebo dieťa, únava, tým pádom on sa citovo odpojil, možno naozaj už má inú ženu alebo je inde zamilovaný aspoň platonicky. Zle si si to nastavila po narodení dieťaťa, mala si muža zaukolovat, poslať von k kočíkom, neskôr na ihrisko s dieťaťom a ty by si si oddýchla. Mužovi prideliť pravidelné domáce práce, napríklad vysávanie, umývanie kúpeľne, aspoň niečo. Nieže ty robíš všetko a on nič. Vysvetli mu, že keď nebudeš unavená, bude aj tutu-mutu.
@janickacrazy 🤣🤣👍👍
Nič nie je URČITE, prever si to
@martinaa354an takýto rozhovor sme.mali v máji približne. Ja som mu povedala všetko čo ma ťaží, vela som vysvetlovala, padlo aj to že ked bude treba pojdeme do manzelskej poradne, nemá s tým problém, povedala som mu ze nie som šťastná, čo mi od nego chýba, čo sa mi nepáči a chcem aby sa to zmenilo. Rozpravali sme sa dp tretej rána ale to už podľa mňa ani nevnimal co hovorím, vela som mu písala ( vtedy akoby lepšie chápe o čom píšem, vie sa aj lepšie vyjadriť) ...ze som chcela aby si prečítal knihu 5 jazykov lásky ze takto by pochopil moje pocity a ako mi naplniť moju studňu lásky.
@martinaa354an on sa najviac otvorí pri správach , vtrdy zo seba da von viac ako z očí do očí. Je ako taká uzavretá kniha kde vieš len o čom je ta knihs zo zadnej strany knihy ale nečítala si ju. A ani nevieš čo je v nej lebo je zamknutá. On je vodnár s vraj oni sú taký uzavretejsi
@janickacrazy ano ale on ho odomna ocakava takym spôsobom že ja mam len prísť roztiahnuť nohy a hodit sa na neho. Mna uz tiež nebaví byt stále iniciatívna. No on preto neurobí nič. Neurobí romantiku, nezacne ma hladiť či bozkavat na krku, na tele, neda mi masáž
začne mat len blbé narážky, (poviem to hnusne ale rypne do mňa zo srandy že už su vajca plne, alebo že sa mu o ne nestarám, atď). A to fakt pre mna nie je ani kúsok romantické aby som sa teraz po ňom vrhala. Nič viac neurobí aby som mala na neho chuť.
Proste toto je antisexualne pre mňa a nepritazlive. Alebo ked mi natiera chrbát tak mi prsia zacne tak chytať že si s nimi hopska pohadzuje nimi ako s loptičkou a usmieva sa pri tom ze haha zabavne.
Pre mna toto je neprijemne a nie to ešte romantické.
@janickacrazy a ano povedala som mu ze ked ja som unavená večer zo všetkých povinností a práce, kym on si ešte skočil na futbal zahrať, tak ja naozaj nemám tým pádom chuť na intomnosti.
Tiež som mu povedala že asi je niečo zle ak on ma kopec energie chodiť do mesta do rana , aj na futbal a ja večer padám únavou na ústa a niento ešte mať chuť. Že ako sa on pricinuje k tomu aby som mala večer chuť aj energiu na niečo ak mi s ničím nepomáha
skús sa správať trocha buransky ako ten tvoj neromantik, možno mu trkne aký je trkvas. Keby mi toto povedal, tak mu tie jeho vajcia odpálim baseballovou pálkou a mal by o ne postarané.
Pochopila som to tak, že si mu viac krát povedala, čo cítiš a čo ti chýba a chceš. Napriek tomu nič. Nuž, podľa mňa, jediné, čo ešte môže pomôcť otvoriť mu oči, je nastaviť zrkadlo. On nerobí nič pre teba - nerob ani ty pre neho. Prestaň mu robiť veci, ktoré bežne očakáva a má ich za samozrejmosť. Neoper mu, neuvar mu. V nedeľu uvar obed len sebe a deťom. Má rád ovocie, kúp len sebe a deťom, ak si bude chcieť zobrať, nech si ide kúpiť. Nebude mať čo obliecť do práce? Nuž smola, ak si neopral. Práčku vie obsluhovať muž rovnako ako žena. Nech pocíti, aké to je. Je to zrejme pako a tým, že mu robíš slúžku, tak ho len podporuješ v tomto správaní. A áno, ak ty robíš všetko, on nič a ešte si aj chodí po vonku s kamošmi a za to očakáva sex, tak si slúžka, nie partnerka. Prestaň s tým a uvidíš, čo nastane. Ak ani potom nepomôže rozhovor, tak budeš vedieť, že vy ako partneri si skončili a budete len spolubývajúci a rodičia.
@melanta ano viac x som mu povedala, aj s vážnym tonom že naozaj som nešťastná, že chcem zmeny. Nevar mu? to je neralne, keď varím navarím na 3 dni pre nás vštkých teda aj pre malého. Ak by nebolo navarené nemá problem urobí si niečo iné, objedná, vytiahne z mrazáku. Pracovné veci si perie sám toto mu nerobím. Ked sme aj v obchode, poviem mu že daj si do toho košíka čo chceš, v tej chvíli si tam dokopy nedá nič a doma vyjedá potom to čo som sebe kúpila (napríklad čokoládu) a zje mi ju, alebo ovocie malému a on si z toho tiež dá, tomu veľmi neviem zabrániť. Jedlo si zaobstará, keď mu neoblečiem postelné jemu to nevadí spal aj týždeň na vankúsi bez obliečky. Keď neusteliem jemu to nevadí, záchod môže byť aj týždeň osr...tý a neumyje ho. Takže...s tým na neho sa nedá ísť
presne ten mam pocit, že sme ako spolubývajúci. Ked treba niečo opraviť nie je problém, vymeniť bateriu, žiarovku, namontovať mi skrine atď bez problémov, tiež odniesť priniesť, nakúpiť ho pošlem ide ( aj keď polovicu vecí zo zoznamu nekupi alebo kúpi zle) a to má často x aj fotku a aj tak donesie malému iný liek z lekárne...
tak postupne som došla do fázy že čo si človek sám neurobí to nemá tak čo sa dá už od neho postupne nechcem aby robil a urobím si to radšej sama
@0silvia0 skusila som nepomohlo
Zeny, to kde chodite na takych buranov?
Nemá inú?