Ahojte, otazka asi prevazne na tych par muzov co tu je, ale preco maju muzi potrebu urazat vyzor zien na internete?
Nedavno som videla jedno video s ceskou moderatorkou zorkou hejdovou a pod videom prevazne muzske komentare aka je to tuctova nana, ze je priserna alebo vyzera ako transka. Ide vacsinou o muzov ktori maju ako fotku auto, kamion, psa atd a svoju tvar ani neukazu. Myslim ze v realite to budu take tipy o ktore by napr zorka ani nezavadila pohladom.
Na instagrame uz bolo viac videi kedy zeny ukazali ake nechutne spravy im chodia od muzov (ale aj zien) kde komentovali ich vyzor (aj ked napr post alebo video bolo o niecom inom ako o predvadzani sa). Podla fotiek to boli vacsinou starsie obeznejsie rocniky ktore su kriticke na druhych ale sami sa asi nevidia.
Preco to robite?
obyčajný komplex ... u mužov s kyslým hroznom alebo ako u žien získanie pozornosti...
Bolo a bude to tak - tučný hejtuje štíhleho, škaredý pekného, starý mladého, chudobný bohatšieho. Niekto je tučný, škaredý, menej vzdelaný, ale pozná svoje pozitívne hodnoty a preto iných nerieši. Pretože vie, že hodnotu človeka tvorí niečo iné. Niekto má komplex a hejtovanie iných je jednoduchšie ako pracovať na sebe. Vyzretého človeka sa hejty od takýchto ľudí nedotknú.
@svetlonos u zien to trochu chapem. Ale keby hociktora z nich (ci aj plackova, krainova, rolins) prejavili o nich zaujem tak by talmer kazdy muz nezavahal ani na sekundu. Ale na tom internete musia napisat aka je hnusna.
A väčšinou sa potvrdzuje pravidlo,že ak si nespokojný sám so sebou, vidíš/vyčítaš chyby ostatným 😏.
Majú nedostatočné sebavedomie a myslia si že ho vylepšia tým že budú znižovať hodnotu iných.
osobne si myslim, že to robia ludia (ženy aj muzi), ktorí v tom bud vyrastali a iný vzorec správania nepoznajú alebo sú to zakomplexované osobnosti, ktoré v živote toho vela nedosiahli. Napríklad ja nepoznám vo svojom okolí nikoho, kto by hodnotil výzor niekoho iného a nie to ešte písal na sociálne siete. Zbytocne sa tým zaoberás vo svojej hlave. Ludia sú proste rozny a vidís to aj tu v diskusiach.
že sa práve nad tým tak zamýšľaš... robia to mnohí ľudia nezávisle od pohlavia, ich malosť, ich problémy a komplexy, nestoja mi za jedinú letmú myšlienku, nie za napísanie príspevku
ked som napriklad ja chodila na strednu tak vyzor dievcat komentovali len chalani o ktorych by si si ani bicykel neoprela..jednoducho si potrebovali zvysit sebavedomie, mali sme v triede jedneho fakt fesaka po ktorom isli vsetky baby, ale on nikdy babe ak sa mu nepacila nepovedal ze si skrareda alebo tak, povedal ze proste sorry nie si moj typ, a jeho kamarat dalsi spoluziak z nadvahou 150 kg, nemal problem spoluziacke s vacsim nosom sa vysmiat ze je skareda jak cesta do skoly a podoobne..
@danica2711 aj ty si sa nad tým musela niekedy zamýšľať - alebo za teba tvoje okolie - keď si dospela k takémuto poznaniu ...
@betulinka1
@danica2711 Netrapim sa tym tyzden, len ma tak napadlo ked som videla ze drviva vacsina kritiky bola od muzov. Nikdy som si nevsimla ze by tolko zien pisalo nejakemu moderatorovi aky je nechutny. Ze skor muz si kopne do zeny ako zena do muza. Zena-zena je uplne ina kategoria a tom nehovorim.
lahka odpoved, je to pre to iste, ako tu maju niektore damy potrebu urazat mna, za nejaku reakciu, alebo moj profil 😄
@egonsk teba to trápi? V poslednej dobe je to tu dosť moderné, že za iný názor tu clovek dostane "nakladačku". A úplne tom, je ked nejaká autorka napíse v akej je situácii a zacnú riešiť, prečo sa vydala, preco mala deti...ako keby sa ta situácia dala zmeniť a ešte jej naložia, namiesto toho aby si ju vypočuli alebo poradili z momentálnej situácie, nie čo bolo pred 10 rokmi.
@betulinka1 nie, ja sa nad tym uz nepozastavujem, iba vnimam ako celkovo spolocnost klesa dole vodou a par jedincou urcuje tento trend. Potom aj z obavy sa ti "lepsi" aj boja ozvat, lebo odolnost voci "nakladackam" ma este malokto.
Všimla som si z okolia, mám známu, ktorá váži 100+, vidíme sa málokedy, no stále komentuje, ako niektorá z našich známych pribrala (a sú to baby z polovice jej hmotnosti). Držím sa, aby som sa jej neopýtala to isté... Podľa mňa je to riešenie komplexov.
Komentovať výzor je slovenský národný šport. Ideálne cez internet a nič pekné nepovedať. To su nespokojni ľudia, sami so sebou, s malym sebavedomim.
Stáva sa to bežne aj v realite ale nehovorí sa o Tom až tak. Je to forma sikany a u dospelých to nikto nerieši. Riadna úbohosť. Ešte sa mi stalo to ze si ma kolega dennodenne doberal riešil komentoval upozorňoval na vzhľad prezeral si ma a nakoniec z neho vyšlo ze ma chce do postele 🙈🤷♀️
@biba_18 len to ze uz nie sme v skolke.
isteže. ale vzorce správania ostávajú ...
@biba_18 tak snad niektori aj dospeli.
Ja by som sa opýtal inak. Prečo tie osoby sa majú potrebu vystavovať a ukazovať na sociálnych sieťach?
Nie je to náhodou tým, že potrebujú pozitívnu spätnú väzbu a chcú podporu? Ale keďže oni sa rozhodli vystavovať, musia počítať s tým, že pozitívnu spätnú väzbu nedostanú. Je to iba reakcia. Rovnako ako moja odpoveď na tvoj príspevok.
Takže správna otázka je, prečo sa vystavujú?
@rooskoliv nepodsuvaj mi svoje otazky. No preco to davaju na socialne siete? No lebo sa tym herci moderatori specaci zivia. Je to uolne normalna forma propagacie.
Preco teda pozitivnu spatnu vazbu nie sme schopni poskytnut? Povedz mi ako chlap, preco musite inej zene napisat ze je ako transka? Ked moderatorka prezentuje nejaky program ktory sa ide vysielat? Ked kovacic hanzelova napr da video z rohovoru s nejakym politikom preco jej musite napisat ze je nechutna? Ked byvala prezidentka zverejni fotky zo zahranicnej cesty a musite napisat aka je jaternica?
Autorka - herci a moderátori sa neživia príspevkami na sociálnych sieťach. Tým sa živia influenceri a Zorka Hejdová je influencerka, nie moderátorka. Show ako Love island uvádzajú influenceri, pretože tieto formáty sledujú ľudia, ktorí sú fanúšikmi influencerov a nie umelcov. Toľko k prvej časti tvojej poslednej reakcie.
K tej druhej časti - ľudia sú hlúpi. Nikto nehlúpi nebude písať nenávistné statusy o ktorých píšeš (Kivačič Hanzelová, prezidentka Čaputová a iní). Každý priemerne inteligentný človek akceptuje iný názor a vo väčšine prípadov ani nebude sledovať niekoho, s kým názorom sa nestotožňuje. Ale ako sme už viacerí spomenuli, komplexy robia svoje.
@melanta oki, ja ju nepoznam ako influencerku. Ale myslela som tak ze sa zivia tym comu robia reklamu na fb. Napr relaciami, podcastmi a pod. Ale to je jedno. @rooskoliv nepochopil vobec moju otazku a z jeho odpovede mi pride ze za to ze niekto nieco zverejni na socialnu siet on ma pravo (alebo skor povinnost) predviest nejaku kritiku. Ved pre dobro danej osoby.
Nejaku dobu som sledovala zidekovu a davala tam ze jej ludia pisu ake ma nechutne prsty na nohach. Uplne scestne. Akoze tak ma take ake jej narastli. Co si ich ma urezat? Podotykam boli to uplne standardne nohy a mala spravenu peknu pedikuru.
Svet socialnych sieti je mlady a divoky. Ako to bude o 10...20 rokov, budeme sa samoregulovat, ako dnes s politickou korektnostou, ktovie.
Svet v reale a oreco to muzi robia, o tom viem viac. Raz sa moj ujo, stary curevnik, vyjadril o mladej zene ako o Vyrodenej. To mi teda buchli sadze, zdanlivo neskodne slovo ma urazilo sj za nu. Tak som sa do neho pustila, ci si uvedomuje, ze aj jeho matka ho rodila a tazko, v rodine kolovalo, ze mal bulo skoro 5kg.a ci matke povedal, ze je vyrodena. Strasne ma vtedy nasrdil, chajzlik. Este mal oblubene nadavku na korpulentne damy, ze su Barisne. (jeho zenska 120 kg, od 25 rokov doteraz... 85ma...on iba metrak) 😈
@melanta no počkaj, to ako pekný neurazí škaredeho, mladý starého, bohatý chudobného? Práveže tak to je,tá ich namyslenost...
To nie je len o mužoch. V x diskusiách tu píšu zeny ako ich tlstne matere komanduju koli postave atd.