Ahojte,nezaujima ma financna pomoc,tu nepotrebujeme a nechceme ale skor ma zaujima,ci vase deti niekam zoberu a tak.
Moji rodicia ani svokrovci mi maleho (3r) nezoberu nikam..a ked ano,tak idem aj ja..trosku ma to trapi lebo chcela by som si nieco aj doma v klude porobit alebo trebars zajst s muzom do kina..
Ked sa ich ale opytam,ci mi ho postrazit mozu tak nemaju problem,sami to vsak neponuknu..moja mama akurat zvykne synovi narozpravat,kde ho zoberie,on sa tesi a aj tak nic z toho🙄preco to robi? Minule som jej to aj povedala,nech s tym prestane a este sa z toho smiala a vykrucala,ze ved nepovedala kedy ho tam zoberie🤦🏻♀️no na nervy
Nie nepomáhajú ... a osobne si myslím, že to ani nie je ich povinnosť.
Ano , zoberu si maleho ked mozu a chcu
Byvame na 2. konci republiky …..
Nie nepomahaju.ale im sa to vrati..moje deti uz teraz nemaju zaujem o nich a ked budu vacsi budu pre nich cudzi ludia zial a nebudu mat vztah ziaden
Starí rodičia nemajú povinnosť pomáhať s deťmi. Naši pomáhajú veľmi málo, lebo bývame ďaleko.
Ale babke by som zatrhla, aby vnukovi sľubovala výlety a potom nič z toho. Je to nefér voči tomu malému dieťaťu a akurát jej časom prestane dôverovať.
Moja mama brala aj mensieho na dovolenku, berie ho doteraz. Svokra mi pomaha inac. Kazdy stary rodic ako chce a moze. Ale ti, ktori neberu deti na prazdniny a dovlolenku nie su horsi stari rodicia, ani ti co len pridu na poziadanie postrazit. A ked ho nechce zobrat, tak asi nie preto aby ti robila na zlost, len sa na to neciti. Take ti nenapadlo?
Keďže naši ešte chodia do práce tak im vždy povieme dní v mesiaci kedy príde syn k nim na vikendy spať A inak chodí do jasli (2r.)
Inak sami sa tiež neponúknu ale keď ich Poprosíme vždy súhlasia a zariadia to tak aby mu urobili program nakoľko s manželom To máme pracovné perné🙂
Moja mama mi dcéru postráži na hodinu, dve...ale aj to len v nutných prípadoch, napr. keď idem do fitka, k lekárovi, na väčší nákup😀 občas postráži, keď idem na kávu s niekym...ale má už svoj vek a nezvláda to tak, ako predtým, preto ju so strážením neotravujem. Hoci vždy vraví, že dcéra je ako anjelik, keď je s ňou, ale aj tak, ja si dieťa poznám a ak by nebolo moje, nepostrážim ho ani 5 minút 🫣
Nepomáhajú, netrápi ma to. Rovnako ma nebude trápiť ak v budúcnosti kvôli tomu nebudú mať deti k dedkovcom žiadny vzťah
Môj otec sa venoval mojej staršej dcére, bohužiaľ zomrel, keď mala mladšia 3 roky. Veľmi ich miloval a ony jeho. Síce kvôli veku už neboli výlety s dedkom a podobne, ale mali sa veľmi radi.
Bohužiaľ, následne už moje deti nemajú starého rodiča, ktory by im dával lásku.
Ja som náhradnou starou mamou vnukovi mojej zomrelej sestry. Veľmi rada s nim trávim čas, chodíme na výlety. Jeho Rodicia si zatiaľ v kľude nakúpia, behnú na obed,....
Ja mam zasa zmenu a užívam si jeho radosť. Pre mňa sú to krásne chvíle. A dúfam, že raz si tak budem užívať naše vnúčatá.
Nie, ked bol starsi malicky tak ho bravali ale vzdy na neho museli byt viac ludi kedze na mamu by to bolo vela. Teraz uz mi deti (3a6) nikto nestrazi. Ked daco treba striedame sa s muzom. Skor my pomahame rodicom s nakupom atd ked stihame..
Pomáhajú ako sa dá. Keď potrebujem, sama sa spýtam. Napríklad teraz. Ja som učiteľka, celé leto som bola s deťmi doma, ale posledný týždeň už idem do práce. Jedného chlapca postráži jedna babka a druhého druhá, zariadili sa tak, aby mi pomohli.
Aj keď sú deti choré, prestriedame sa všetci, aby nikto nemusel mat OČR.
A som za to veľmi vďačná.
Nie je to ich povinnosť, ale úprimne, asi by ma hnevalo, keby nepomohli. Im tiež rodina pomáhala.
Nie nepomáha nikto, mamina ma zdravotné problémy tak ju nechcem zaťažovať, ale viem ze keby je zdravotne v poriadku, tak by mi pomohla a z druhej strany žiaľ nemá záujem vôbec o malú. Som názoru ze ich povinnosť to nie je.
Z jednej strany nie, z druhej áno.Ale nikdy tam nechodili decká spat.Vyuzi služby opatrovateľky nájdi si jednu stabilnú, overenú a bude súčasť rodiny, keď budete chcieť vypnúť, ísť na večeru.to, že babka slubi nieco vnúčatu by mi vadilo.
Nikdy nepomahali a ani vtedy, ked sme o to poprosili. Zvykli sme si a nechybalo nam to.
Veď píšeš, že keď sa opýtas, postrážila ti ho samého. Tak v čom je problém? Všetko je o komunikácii. Keď chces pomoc, poziadaj o ňu. Zvlášť keď sú ochotní ti vyhovieť
Pomáhajú, či cez choroby, na víkendy , ale sporadicky.
Sem tam vymyslia kúpalisko, cestu vlakom a podobne..
Ale je to tak ,že raz do mesiaca na prespanie.mne to nevadí, víkendy máme rodičia voľné a ja rada trávim s deťmi čas.
Ale žeby si vôbec deti nepýtali a nebrali, tak to poviem na rovinu, že je to divné.nechapem také rodiny a ešte keď to aj tak ľudia napíšu, že nie je to ich povinnosť.
Jasné ,že nie je ,ale to vám vôbec nepríde divné, že vaši rodičia ,svokrovci netrávia čas vašimi deťmi?či už sami od seba alebo na váš podnet
Ja si neviem ako babka predstaviť , že sa budem strániť a moje deti má za to ešte div ,že nepochvália..
Pomahaju ako 70 rocni zvladnu, obcas jedneho svokre na par hodin odnesieme, ak jej tam aj manzelov brat. K mojim rodicom chodim aj ja s nimi. Proste uz nie su taki ciperni. Dnes tu bola svokra, lebo chlapi mali brigadu a tak aby som si nieco porobila, padlo mi to vhod, lebo som nemusela stale odbiehat a kontrolovat.
A ano, stari rodicia nie su povinni, ale je to extremne smutne, ked nepomahaju a mozu. V historii ludstva vychovavali a strazili deti cele komunity.
máš jedno aj s tým problémy.. 😉
nie je povinnosť starej mamy aby pomáhala - inak ani ja sa nechystám keď budem mať vnúčence - max. keď bude dieťa choré tak môžem ho opatriť - postrážiť kým budú rodičia v práci .
ale to je asi tak všetko.
Boze veď keď chcete do kina, zaplaťte si Babysitterku…
Starí rodičia sú strašne ďaleko. Takze snažíme sa vídať ich maximálne ale im tiahne na 80ku takze by som im deti moc nenechala, aj keď ešte zvládnu. Max tak na 1-2hodky a doma si porobim aj s deťmi. Zapajam aj keď to nie je vždy jednoduché, najmä keď sú maličké. Teraz sme maľovali, aj s deťmi.
Nie, nepomahaju ani jedni. Nebyvame na Slovensku. Mam aktualne novorodenca + starsie dieta, ktore je doma cele prazdniny a je to veru obcas o drzku a nejaka pomoc (aspon na hodku vziat starsieho von alebo priniest navarene jedlo, prip. upratat mi) by sa zisla, ale deti sme si robili s tym, ze sme vedeli, do coho ideme a ze to budeme musiet zvladnut sami.
nie nepomahaju.
nie kazdy ma taku moznost. a nevypisujem to sem
Moja mama viac pomoze ako svokra. Sice chodi do prace, ale cas si najde.
Svokra je na dochodku, byvame v jednom dvore, ale zaujem nula bodov.
Dokonca mala dceru strazit cez prazdniny a den predtym vecer mi vola, ci ju nemam s kym nechat, ze jej sa neda. A boli sme dohodnute. Nahnevalo ma to, ale uz viem, ze sa na nu nebude v nicom spoliehat a ignorujem ju.
Byvaju daleko.
Syn bol na prazdninach na Slovensku v lete, lebo nahodne aj moji rodicia mali dovolenku tak bol s nimi.
Ked chces niekam ist s manzelom opytaj sa kamaratky ci postrazi, hoc aj opatrovatelku si najdi.
Tak malé nie. Iba postrážiť u nás alebo u nich. Podľa mňa sa mama teší, že ho zoberie keď bude väčší a teraz si na to netrúfa. Neuvedomuje si, že dieťa sklame sľubmi. Možno to bude lepšie, keď si jej to povedala a bude sa kontrolovať. Nehľadala by som za tým nič zlé.
Bože dobrý tieto témy 🤦🤦🤦nemam problém, vyrobím si.🤦Tak starí rodičia ked ich popytas, pomôžu.Problem je,ze sa sami neponúknu....nonsens...A ty im sama ponúknes,ze :pridem upracem vám,nakupim,vyvesim prádlo alebo hocičo iné? A ze ty si v klude nevies porobiť?No bohužiaľ,nie su povinní sa ti starať.Treba si to zariadiť a zorganizovať a spoliehať sa sama na seba.Pomoc brat ako bonus,nie ako nieco čo musí byť,alebo malo by byť.Mne pomáhali s dcérkou kým žili,ale bolo to vzájomne.
Moji rodicia ano svokrovci nie. A deti to vidia, mojich rodicov zboznuju, stale k nim chcu chodit. Svokrovcov maju na haku. Ledva tam idu na oslavu aj to len zato ze tam budu bratranci.
Stále jedna a tá istá téma dookola. Áno jedným pomôžu, druhým nie. Niekto by dal starým rodičom dieťa, niekto ani bohovi. Niekto má starých rodičov,iný nemá. Aj taký názor tu je, tvoje dieťa staraj sa