Partner chcel dieťa, no už nechce

alenkaalien
11. jan 2022

Dobrý deň. S priateľom sa poznáme už 4 roky, vyše troch sme spolu, dva spolu bývame, on má 50 a dospelé deti, ja 37. Od začiatku vzťahu tvrdil, že deti určite, teda jedno budeme mať ak budem chcieť. Ja som nebola ten typ, ktorý chce dieťa veľmi, dávala som tomu čas, no posledný mesiac som si už bola viac - menej istá. No on zmenil postoj. Keďže za celý čas čo sme spolu som to brala ako z jeho strany jasnú vec, veľmi ale veľmi ma to teraz sklamalo, vnímam to ako podraz. Čo si myslíte?

lalulola
11. jan 2022

@alenkaalien "Ja som nebola ten typ, ktorý chce dieťa veľmi, dávala som tomu čas" podľa mňa keď si na začiatku nechcela, tak to potom už tak začal brať aj on... každopádne treba sa o tom porozprávať ujasniť si čo chcete obaja

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lintu
11. jan 2022

Ty nechceš - on chce, ty chceš - on nechce.... No máte to blbé. Pred tými štyrmi rokmi bol aj vekovo mladší, aj situácia celkovo bola iná, do toho tvoj názor...
To už má ako definitívne rozhodnutie? Už ste sa o tom rozprávali?

janinah
11. jan 2022

Ide o to.co ty chces viac.jeho alebo dieťa.S ním dieťa nebude.takze ak ho ozaj chces.tak by som nestrácala čas.

luccija
11. jan 2022

@alenkaalien na začiatku Ti to hovoril, lebo krásne začiatky nechcel Ta stratiť, zraniť a možno zmenil nazor.v 50 tke chce mať kľud a pokoj, alebo?povedal prečo nie?Mozno si sa mala aj ty na začiatku presnejšie vyjadriť, že dieťa chces a iná cesta nebude🙂
Tu je buď, alebo....určite by som nečakala ďalší rokmi či si to náhodou nerozmýsli tebe ide o čas

zuzanaete
11. jan 2022

Ja sa mu nedivim, ze v 50tke nechce dieta.

lucia147852
11. jan 2022

Ja sa 50 ročnému chlapovi ani nečudujem že už nechce deti

julie19
11. jan 2022

Ono sa možno zdá že 4 roky sú nič ale často je to kľúčové obdobie… dajme tomu že v tých 46 rokoch sa ešte cítil na to že to s tebou dá a to jedno dieťa ešte nejako doklepe… ale v 50-tke už proste nechce, ma svoj kľud, ja to zas chápem že už zmenil názor, takisto ako ty si zmenila názor, ako píšeš nebola si moc na deti, neriešila si to ale teraz už si sa rozhodla … 🤷‍♀️ Dieťa bude mať 10-12 rokov a tvoj muž pôjde do dôchodku… ale namiesto oddychu a voľného času si bude “užívať” výchovu, rodičovské združenia, pubertálne prejavy a financovanie vzdelávania a krúžkov …

stary_ujco
11. jan 2022

Pozri, uzil si 3 roky vrzgania s mladou babou.
A ver tomu, ze na dochodok nepotrebuje mat doma pubertiakov. A vlastne ani ženu, bude mu stacit opatrovateľka...

alenkaalien
autor
11. jan 2022

@cocolino234 Ešte pred polrokom to bolo, že chce, nie len pred 4 rokmi. Teraz už rozpráva, ako by si kvôli tomu musel nájsť aj druhú prácu (v čistom má 900 eur, ja by som mala 900 eur materskú). A že už sa na to necíti a vadí mu, že prudko na všetko reagujem (alkohol, vybavovanie vecí zaňho) a že nie som typ, ktorý by dokázal sedieť doma s dieťaťom. Pritom je pravda, že som rada von, športujem a tak, čiže si myslím, že to xsa dá aj neskôr so zapojením dieťaťa.

alenkaalien
autor
11. jan 2022

@lalulola no nebola som, že by som tlačila na pílu, ale čiastočne kvôli jeho pozitívnemu postoju som opustila predošlého partnera a verila som, že keď mi stále tvrdí, že áno, že keď sa rozhodnem, tak že to bude ako hovorí.

janetinka27
11. jan 2022

@alenkaalien zrejme zaucinkovala pomyselna hranica 50 rokov. ale ked spominas alkohol, neviem. do rodicovstva treba ist zodpovedne - ak sa na to neciti, je to ferovy postoj a nerobi si dieta s tym, ze vsak nejako bude. ale zasa rozumiem tebe, ze si s tym ratala. ale isla si do vacsieho rizika ako tie zeny, ktore maju mladsich partnerov, lebo tu naozaj hrozilo, ze ten vek moze byt prekazkou.

whatever1
11. jan 2022

@alenkaalien Pred troma styrmi rokmi by jedno dieta este dal ale teraz po 50tke sa mu necudujem, ze uz nechce. Sama si o dieta nejavila zaujem. Keby si mu to prizvukovala ze dieta chces a
on to odkladal ze neskor, tak by som bola na tvojej strane.

78787878
11. jan 2022

@alenkaalien Medzi 45-50 dochadza k prechodu, zmena vo fungovani, spomalenie. Netrafili ste sa v case, ked mal energiu na dieta, Ty si este nechcela. Teraz uz je neskoro, ja sa mu necudujem.

lesana25
11. jan 2022

@alenkaalien alkohol? Pije často?

liljana
11. jan 2022

Dieta v 50tke je vyrazny naraz do zony pohodlia. Budes roky doma, on v 50tke bude tahat financie za dvoch, po praci sa starat o dieta. V 20tke to mozno daval, v 50tke to uz neda, alebo s velkymi tazkostami. Sprosto povedane, daj mu noz na krk a bud-alebo. Ak povie nie, najdi si vekovo podobneho bezdetneho partnera, co tiez nestihol deti a chce ich tiez.
Ak by si uz mala dospele deti, chcela by si este jedno dieta v 50tke? A to zeny maju k detom 2-3 krat vacsi a viac naplneny vztah ako muzi. Muzi nerodia a nenosia dieta 9 mesiacov.

cubo2
11. jan 2022

Ani ja by som nechcel dieta v 50ke. Cas neohnes. Nechcel by som vo veku 65 rokov riesit 15 rocnu pubertalnu dceru, kruzky, vylety, rebeliu, frajerov.. Ked skonci vysoku skolu, tak by som mal 74 rokov. Uf.

heleninamama
11. jan 2022

Hlavne, on už 2 deti má - hoci dospelé ale stále sú jeho a možno ho ešte potrebujú, aj financie - ak napr. študujú, budú sa osamostatňovať... A keď si môže konečne vydýchnuť, má ísť znova do toho istého kolotoča a byť v ňom do smrti? Bol by blázon. Navyše s platom 900 eur v čistom...

komplikovana
11. jan 2022

Jeho dovody preco dieta teraz nie su chabe vyhovorky. Vedel kolko zaraba, vedel aka si. Dieta pohyb a cerstvy vzduch potrebuje. Takze hodit vaznu debatu a mozes sa rozhodnut co dalej.

luccija
11. jan 2022

@alenkaalien asi si od jedného neperpektivneho odišla k druhému.Teraz nesprav tu istú chybu s ďalším.A, keď je taký čo píšeš...ani by som nechcela.MD budeš mať 900 eur a potom?platí ešte výživné?

panelacikova
11. jan 2022

@alenkaalien ak on na začiatku chcel a ty nie, môžeš len sama sebe vyčítať teraz. prcek už mohol mať 2-3 roky, ty by si bola spokojná, on by s tým bol už, pravdepodobne, uzmierený, že ešte to jedno vychová. prešli roky, jemu je s tebou fajn, čoby nie, si preňho "mladá kosť", a pochopil, že mu to takto vyhovuje. ty budeš teraz tlačiť na pílu, on bude z toho nervný... blbá kombinácia. navyše ten alkohol som nepochopila. piješ ty, či pije on? citujem ťa: vadí mu, že prudko na všetko reagujem (alkohol, vybavovanie vecí zaňho). toto som nepochopila, či prudko reaguješ ty, keď si vypiješ, alebo reaguješ prudko naňho, keď si raz za čas vypije? tak či onak, ani jedno z toho nie je bohviečo... vybavuješ veci zaňho? a prečo? a ešte sa na tom rozčuľuješ? veď ho nechaj, nech si vybaví sám. má 50, má dve dospelé deti, poradí si, alebo mu pomôžu decká. ja sa ti čudujem. ale vráťme sa k veci. to, že dieťa nechce, zrejme už nezmeníš. musíš sa rozhodnúť, či chceš toho chlapa alebo radšej dieťa za každú cenu (i cenu toho, že môžeš stúpiť do poriadneho hovna). držím ti palce....

retatka
11. jan 2022

Nečudujem sa ,že nechce v 50-tke dieťa.Veď to je prelomový vek a nie každý má záujem v tomto veku o plačúceho kojenca .Keď si chcela dieťa mali ste do toho isť hneď kedže máte veľký vekový rozdiel medzi sebou a prírodu neoklameš..Ak si nedokážeš život bez dieťata predstaviť,hladaj si seberovného partnera.A ten alkohol?!To by mi tiež vadilo keď popija vo väčšom množstvo a určite by som takého partnera nechcela za otca môjho dieťata.

rebellefleur
11. jan 2022

@alenkaalien - nie, nie je to podraz, skôr si myslím, že ty si tá "sebecka". Ako podraz by som to brala v prípade, že by partner bol v cca približne rovnakom veku ako ty, obaja relatívne stále mladí a mate nejaké tie roky pokým dozriete do pocitu, že áno, teraz chceme dieťa. V tomto prípade by som to ako podraz brala, avšak.. Co si ty čakala? Partner starší, už ma dospelé deti a dajme tomu, možno v čase, keď ste začínali, to dieťa možno aj ozaj chcel. Ty si nechcela, ok, ale na partnera si nehladela, že predsa, on už nejaké tie svoje roky ma. Po 4roch rokoch vzťahu, keď on ma 50 si ty uvedomíš, že dieťa chceš a on ta podrazil? Keby si si to uvedomila o ďalšie tri roky a on mal 53 tiež by si to brala ako podraz? Absolútne sa nedivím chlapovi, čo ma už dospelé deti, že v 50 tich rokoch nechce byť starým otcom svojmu dieťaťu, ktoré by splodil. Chlap ma rozum 🙏

rebellefleur
11. jan 2022

@alenkaalien - a ešte jednu vec dodám, byť tým chlapom, by som ti ja osobne povedala, že tiež som nečakal to, že keď si začnem vzťah s 33r bezdetnou, že ona si uvedomí, že chce deti pomaly tesne pred 40tkou..
To, či to dieťa vôbec niekedy chcel, je síce otázne, preto odpovedám len na to, čo sa pytas

alenkaalien
autor
11. jan 2022

@rebellefleur čítaj vyššie, ešte minulé leto - jeseň bol za - toť k podrazu.

alenkaalien
autor
11. jan 2022

@rebellefleur povedal, že dieťa bude keď si budem ja istá a že do päťdesiatky. 50 bude mať budúci rok.

alenkaalien
autor
11. jan 2022

@retatka tak nie som typ čo po krátkom čase vie, že tento partner áno, ale máš pravdu, bolo treba menej premýšľať.

panelacikova
11. jan 2022

@alenkaalien no tak si to proste rozmyslel. my keď sme sa s mužom dali dokopy, ja som mala 39, on 52 rokov.. on ani počuť, mne to bolo jedno, v danom čase by som sa nebránila, keby bolo.... ale netrvala som na tom, mám totiž 1 dieťa a stačí 🙂 asi po 2 rokoch začal on s tým, žeby aj chcel mať so mnou potomka. tak som povedala, OK, budeme skúšať. do maximálne 4 mesiacov. ak sa to nepodarí, tak už potom nie. a tak aj bolo. nepodarilo sa, nepátrame po príčine, nechávame to plávať. v podstate to tak má byť. prešiel ďalší rok-dva a ja som rada, že sa nezadarilo, pretože mám síce len tesne pod 45, ale fakt už nevládzem. neviem si predstaviť, čo by som robila v 60-tke s pubertiakom. asi by ma rachlo. čiže tvoj muž mohol zmeniť názor... prečo nie? všade naokolo vidí, čo sa deje v dnešnej dobe s tými deťmi, že aj tú naj výchovu môžu pokaziť zlé partie apod. a keď si predstaví, žeby toto mal riešiť vo veku 65-70 rokov..... tak sa mu ani nečudujem.... ja mám 45, ale fakt, že už by som bábo nechcela. už by som to nedávala....

rebellefleur
11. jan 2022

@alenkaalien - môj názor sa nemeni, neviem, co si čakala, že dokedy bude tvoj starší chlap čakať, kým ty sa odhodlás na dieťa.. Bude mať 50 a ja sa mu absolútne nedivím, že jeho záujem o dieťa poklesol.. Ma dospelé deti, môže si "užívať" život, venovať sa svojim záľubám napr a nie dobrovoľne si zabezpečiť nočné nevyspatie sa napr pri novorodencovi..a samozrejme nikde nie je napísané, že by sa vám zadarilo na prvý sup, takže úplne v pohode by sa mohlo stať, že otcom sa stane vo svojich 51 rokoch. A ty sa mu ozaj divis???? 🙈

tncka
11. jan 2022

@alenkaalien blaznis? S 50tnikom dieta? To ti naco bude...potom to skonci tak ako tu citam zw sa nezaujima,nechce sa mu,v ruke mobil,po zene vrieska aka je nesxhopna ze sa nevie postatat a ze on chce mat klud