Oslava - prezentácia fotiek bez našej prítomnosti

9. aug 2023

Dobrý deň, ako by ste prosím reagovali? Manželov synovec mal oslavu 20 narodenín v kultúrnom dome. Pozvaní sme neboli, lebo žijeme daleko a týždeň predtým sme tam boli. Ale to není dôležité. Ide o to, ze na oslave (dozvedeli sme sa to od mužovej sesternice) mal prezentáciu, na ktorej boli aj naše fotky. Mna tam vraj dal s herpesom cez celé ústa, ale dal tam aj naše dieťa. Na oslave boli aj pre mňa cudzí ludia, ktorých som nikdy v živote nevidela a ani oni mňa. Ďakujem.

viestta
9. aug 2023

Ked si mu vopred neoznamila, ze si nezelas zverejnovanie fotiek, tak mohol predpokladat, ze suhlasis. Teraz mu daj vediet, ze si to do buducnosti nezelas. Co ine by si chcela robit?

belllinka
9. aug 2023

No to je tragédia, že ťa cudzí ľudia videli s herpesom a že videli tvoje dieťa 🙄 Prečo z toho vlastne robíš drámu?

lindous
9. aug 2023

Nijako, nevidela by som žiadny dôvod to riešiť alebo akokoľvek reagovať...

autor
9. aug 2023

@viestta oslava bola v sobotu, my sme sa o tej prezentácii dozvedeli dnes.

evkamotka
9. aug 2023

Nechala by som to tak. Uz sa stalo a dlho asi nic take robit nebude tak co s ním teraz. Ma 20 rokov, truhlik co ti poviem 🙂

msnesquik
9. aug 2023

No taketo starosti by som chcela mat 🙈

belllinka
9. aug 2023

A keby ste na tú oslavu išli, tak na svoje decko navlečieš vrece, aby ho nikto nevidel?

autor
9. aug 2023

@belllinka nie nevadí mi herpes. Vadí mi to, že moje postihnuté dieťa nacapil niekam.

salome123
9. aug 2023

Na ulici ta vidi milion cudzich ludi....

chillibubble
9. aug 2023

zazaluj ho za nedodrzanie gdpr 😀

kvetinka75
9. aug 2023

my sme tiež boli raz na oslave 40tky kde boli prezentácie fotiek a keďže sme niekoľko rokov boli súčasťou života oslávenca, boli sme na fotkách aj my s deťmi. A čo, ubudlo z teba? Tie fotky už raz boli na svete a boli určené iba na túto chvíľu a do albumu oslávenca. Aj na ulici ťa môže hocikto odfotiť. Už niektoré fakt neviete čo riešiť? Fakt je toto taká tragédia? Bože tak si mala herpes a čo? Neodfotil na nahú alebo v intímnej chvíli. To by ma trápilo ale toto? PRedpokladám, že máš aj fotky zo školy. Čo ak sa ich niekto rozhodne hodiť napr. na FB ako spomienku na destvto? To ti má zavolať?

janka1011
9. aug 2023

No naštvalo by to aj mňa, ale už to nevrátiš... Chlapec sa mal opýtať, či môže fotky zverejňovať . Ja by som si to nedovolila, vždy sa opýtam každého, či môžem. Mňa napr. hnevá, keď niekto fotky z rodinných osláv alebo svadieb kde som ja vycapuje na fb, insta...Bola by som nahnevaná a povedala by som mu to. Aj keď už to nič nezmení, tak aspoň dobudúcna nech vie.

maribell
9. aug 2023

No ja by som sa ich opýtala, prečo tam vybrali zrovna takú nepodarenú fotku. Či by sa im páčilo, keby vyberieš nejaké ich nepodarené fotky a niekde ich prezentuješ. Povedala by som im, že do budúcna im rada pošlem nejaké fotky, s ktorými súhlasím aby zdieľali na oslave.

belllinka
9. aug 2023

Kam ho nacapil? Bola to rodinná prezentácia fotiek na oslave, tak nepreháňaj, nevyvesil tie fotky do výkladu. Keby tam tvoje dieťa nedal, tak by si sa zas mohla uraziť, že ho neberie do rodiny. A možno tú prezentáciu pripravoval dávno predtým, ako vedel, že neprídete, tak to tak neprežívaj.

vanilkovazmrzka
9. aug 2023

A to malo nejaky vysmesny ponizujuci dovod?

Alebo to boli 2 fotky z 1000, kde sa kazda zobrazila tak na pol sekundy a nikto okrem teba dnes uz o tom ani nevie…?

muchotrafka298
9. aug 2023

Mne by to uplne jedno nebolo, ale na druhej strane, je to rodina. Osobne by mi bolo hlupe davat do prezentacie niekoho, kto na oslave nie je a ani ho vacsina pritomnych nepozna. Pri detoch by som bola opatrna, nie kazdy je rad, ak sa fotka jeho dietata len tak niekde objavuje. To, ze autorka tam na fotke vyzerala nie reprezentativne, no co uz, asi ine foto nezohnali. Mohli sa urcite opytat, ci budete OK s tym, ak budu vase fotky v prezentacii na tejto oslave.

anjelicek26
9. aug 2023

By Ma zaujimalo,kto TI mal potrebu zavolat xy dni Po oslave a povedat ti,Ake fotky Strasne Tam od vas boli🫣Ta osoba je problem a nie tie fotky...

maranco
9. aug 2023

Odkiaľ sa dostal k tým fotkám? Prišiel ťa domov odfotiť keď si mala herpes, alebo mu ich poslal tvoj manžel?

galganka
9. aug 2023

Spytala by som sa mužovej sesternice, čo sleduje tým, že mi to takto oznámila. 🤷‍♀️

simona92101
9. aug 2023

Mna skor zaraza,ze vas nepozvali(to by som brala ako znak ze nie ste taka blizka rodina hodna pozvania),ale fotky(co je celkom osobna vec) boli hodne zaradenia do prezentacie🤔 a aky bol vyznam fotiek a celej prezentacie? Mne to pride na taku oslavu mladencovej 20tky trosku velke halo 🤦‍♀️

inana11
9. aug 2023

Toto mi už fakt pride prehnane rieist,veď to nezavesil na fb,ukazal to svojim blízkym ludom a tým to skoncilo… že vás má rad a chcel tam mat aj vás je podľa mna pocta a nie na urážanie a vynadanie že čo si to dovolil … mna sa tiež kamaratka nepytala keď robila jej mužovi prezentáciu či tam môžem byt aj ja … a aj ja si doma zvyknem prezerať fotky s ľudmi ktorý nepoznajú tých čo sú na fotke🤷‍♀️svadobne fotky videlo veľa nadich známych a polku ludi tam nepoznali tak asi som mala preskakovať a ukazat len tie kde som ja s muzom😃

sense
9. aug 2023

Ak to boli vaše súkromné fotky, odkiaľ sa k nim dostal? A zaujímalo by ma co tým osoba ktorá ti to povedala sleduje. A prečo ti to povedala až dnes a nie v tu sobotu.
Predpokladám ze to nebola prezentácia na to aby vás zosmiesnil ale ako défilé jeho mladosti

banalu
9. aug 2023

Je uplne normalne, ze sa na oslave premietaju fotky rodiny, blizsej aj sirsej. Uz som to zazila, nie raz... tu nejde o nic negativne, ze aha toto je ta a ta a ma take ci onake dieta. Skor o mile momenty alebo len fotky vsetkych clenov... vacsinou sa ludia na tom srdecne zasmeju (aj na sebe) a nikto to dalej neriesi... ty si to zobrala akosi zhurta a negativne, neviem co je tvoj najvacsi problem... to ze tam boli cudzi ludia pre teba, neznamena, ze tam niekoho stiahli z ulice a pustili im prezentaciu stylom - aha na nu 🫣 plus si myslim, ze si sa to dozvedela medzi recou, lebo osoba co ti volala to len spomenula ako zaujimavost.
Podla mna si precitlivela 🤷‍♀️

felycity
9. aug 2023

ja by som to brala tak, že tvoje dieťa je plnohodnotnou súčasťou vašej rodiny, predsa ho nebudete schováavť pokiaľ tie fotky boli ok..., ale tu neviem aké máte vzťahy

klip0
9. aug 2023

Veď ale to myslel predpokladám v dobrom nie ? Asi ako prezentáciu fotiek čo zažil za svoj život a vy patríte do jeho života.
Či len zle citim že problém nieje s tým, že hostia videli vaše fotky, ale problém bude niekde úplne inde ?

ninusa221
9. aug 2023

A keby vás tam nevycapí tak už by si bola podľa mňa zduta že všetkých tam dali len vás nie 🤣🤣🤣🤣. Skôr by ma sralo prečo niesom pozvaná ako to či ma niekto videl na fotke.

katkami123
9. aug 2023

A nestiahol tie fotky z tvojho fb, kde ti to nevadí?
Ja niekedy už žasnem nad tým ako sa niektorí ľudia cítia dôležití. Nemal si vybaviť ešte audienciu u teba?

Z príspevku je jasné, že tam nebudeš mať dobré vzťahy, tak si už pri každej ,pre iného, normálnej situácii ako osoba v zadku a hľadáš problém. Tak si si ho našla.

elenka.k
9. aug 2023

no teda - takto povedať na svoje dieťa ...?
@klip0 pekne napísala 1. vetou.

226lenka
9. aug 2023

Mňa by to nahnevalo tiež

abbey1
9. aug 2023

Predpokladám, že sa za svoje postihnuté dieťa nehanbite. Fotky ti asi neukradol z domáceho albumu. Na ulicu a do obchodu a kdekoľvek inde tiež asi chodíte. Ja mám pocit, že tá prehnaná opatrnosť a GDPR už niektorým trošku sadajú na mozog. Ideálne označiť aj deti v škôlke a škole len obrázkami, aby ich nikto nepoznal pod pravým menom a po ulici chodiť s vrecami na hlave, aby nás náhodou niekto nespoznal, nevidel s mastnými vlasmi, herpesom na ústach či s vráskami na čele.