Opustil ma tehotnú

1. aug 2023

Ahojte , mám 27 rokov, jedného synčeka už mám a ma 4 roky, teraz spm mala tohto druhého partnera boli sme spolu 2 roky bol úplne skvelý.. teraz sa ale všetko zmenilo , som 4 mesiace tehotná mali sme hádku (myslím že to máva každý pár) on sa zbalil a odisiel preč za rodinou do Ruzomberka (asi otcovi) mňa tu nechal samu na pospas osudu nemá mi kto pomôcť platiť najom ani nič :( každý ma utešoval ako sa potreboval len vyvetrať a že sa vráti, dnes mi napísal s chladnou hlavou ako sa rozhodol že sa už nevráti na dieťa mi bude platiť a bude si ho vraj bravat.. to bolo všetko od neho .. cele dni len plačem a som v koncoch a neviem čo robiť veľmi ma sklamal a nečakala som to od neho vraj že už sme si nerozumeli atd.. áno je pravda že teraz v tehotenstve mi hormóny rôzne rapluju a bola som viac nervózna ale to som mu vysvetľovala aby mal na mňa viac trpezlivosti, no pn odisiel a takto sa vykašľal na mňa :( veľmi ma boli srdce

pribinak
1. aug 2023

No nič. Dieťa ste plánovali? Lebo ak nie, tak asi sa netešil že bude oteckom a preto sa aj vyparil

Odkladaj si účty za výbavu pre dieťa. Potom po pôrode požiadaš o preplatenie časti nákladov.

mamamasama
1. aug 2023

Takze ak spravne rozumiem 2 roky zil s tebou aj druhym syncekom? Boze, to je kreten. Ved aj to prve dietatko musi byt na neho naviazane. 😪 Aj keby ti raplovali hormony neviem ako, tak normalny chlap neopusti tehotnu zenu a dietatko, ktoremu bol otcom od utleho detstva. Na mieste jeho otca ho nakopem do riti!

dzulli1980
1. aug 2023

Tak zrejme to až také skvelé nebolo, keď sa po hádke zbalil a odišiel ... a vykašľal sa na tehotnú (ex)partnerku, či? ... neviem, aké máš možnosti, či máš financie, rodinu, či sa dokážeš postarať o dve deti ... ak nie, máš len tri možnosti: potrat (teraz ma tu uklincujú), dieťatko vynosiť a dať na adopciu alebo sa jednoducho pozbieraš, my ženy-matky sme neskutočne silné bytosti, dokážeme aj nemožné ... je na Tebe, ako sa k tomu postavíš ... mnohí muži sú hovädá, bez nejakej empatie, bez zodpovednosti ... na neho sa vykašli, zachoval sa ako debil, viac by som ho neprijala, ani keby chcel ... máš 4-ročné dieťa, to Ťa potrebuje ... nech sa rozhodneš akokoľvek, zvládneš to 🍀

liv1
1. aug 2023

Deti sa nerobia s partnermi, ale s manzelmi. Kedy to tie zeny konecne pochopia. Ano manzelstvo nie je zaruka, nie je. Ale je to predpoklad, ze to dvaja myslia spolu naozaj vazne a neutecu po jednej hadke ci po nejakom nepohodlnom obdobi. Napisala by som mu, ze je to najvacsi kreten akeho som kedy stretla, ze tehotnu zenu opusti ten najvacsi uboziak. Ze dieta si bravat urcite nebude len tak kedy sa mu paci, ale kedy ty rozhodnes ( nikdy by som realne nebranila styku s otcom ale takato sprava by ma vystrelila do vesmiru asi 🙄). A za dalsie, na tvojom mieste by som sa mu absolutne ale ze absolutne neozyvala, neodpovedala na spravy, nic sa nepytala, uz vobec nie sa ospravedlnovala. Osobne si myslim, ze este vychladne a vsetko si premysli, alebo aj nie a mozno niekoho ma. Ale ty sa musis teraz vzchopit, drzim ti silno palce, budes to musiet zvladnut ako mnohe ine zeny.

lizatko1009
1. aug 2023

Žena mas to ťažké. Musíš vedieť tvoju situáciu, ci ti ma kto pomôcť a ci chceš mať v tomto veku 2 deti od dvoch mužov. Máš možnosť potrat, dat si facku a postaviť sa konečne na nohy, dat na adopciu, alebo ci si schopná toto sama utiahnuť a ci ti ma kto pomôct, lebo tie výživné ti stačiť nebudú.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elmivelmi
2. aug 2023

@lizatko1009 Dota na adopciu,a ktore to prve alwbo to druhe?

elmivelmi
2. aug 2023

Mozno sa este vrati,zvlastne spravanie,asi ro z jeho strany dlhsie bolo planovane,lebo len tak clovek neodide.Nieco sa muselo skor stat s vasim vztahom.
Mas kam ist,ma ro kto pomoct-rodicia,surodenci?
Si doma alwbo pracujes?
Mozno by si sa mal s nim dohodnut nech Vam aspon najom zaolati par mesiacov kym sa das dokopy,nech Vas nevyhodia.Drzim palce.

domka222
2. aug 2023

@dzulli1980
@lizatko1009 potrat v 4tom mesiaci?

janage
2. aug 2023

Tak z druhej strany, hormóny, nehormony, viac nervózna, znamenalo čo? Ak si po ňom vkuse 4 mesiace stekala, robila výstupy za nič a chcela, aby vydržal lebo hormóny, ani sa veľmi nečudujem, že si povedal, že tak žiť nechce. Si dospelá, určitá miera ovládania musí byť.
Ak by ste naozaj mali 2rocny skvelý vzťah, zrejme by to predychal a vrátil sa. Na druhej strane ak si začala vyvadzat z nicoho nič len preto, že hormóny tak sa iste zľakol čo pre pána bude ďalej. A muselo sa stať niečo zásadné. Čo ty síce označuje ako zanedbateľné, on to tak vnímať nemusel.
Zbaliť sa po 2 rokoch perfektného vzťahu, kvôli jednej hádke a nechať tehotnú ženu samú..., niečo si asi zabudla dopísať.
Kým si nebola tehotná, ako to bolo s výdavkami ak teraz nemáš na nájom? Nemáš žiadne rezervy?
Čo otec prvého dieťaťa?
Predýchaj, hormóny a emócie udrz na uzde a skus sa s ním vecne dohodnúť. Koľko ti bude prispievať ako tehotnej, atď. Ak sa nebude dat, tak súd určí.
Rieš teraz financie a bytovú otázku, nech máš ty a prvé dieťa kde bývať, čo jesť
Oslov poradňu Alexis mali by ta nasmerovať prakticky.

janage
2. aug 2023

A hlavne žiadne spravy typu dieťa je moje, ja ti ho nebudem dávať alebo budem len keď ja budem chcieť. To všetko by mohol použiť ako dôkaz, že si mu chcela brániť od začiatku v styku s dieťaťom a pritom on ti napísal, že sa na starostlivosti finančné aj osobne podieľať chce.

natalka13
2. aug 2023

Napisem ako to je. POSRALA si si to.
Prvy od teba preco zdrhol? Nepoucila si sa?
Byvate v najme? Neplanujete vlastne byvanie a ty otehotnies?
Otras sa, musis ist k rodicom, kedze nemas peniaze na byvanie. Alebo azylak alebo lacnejsi prenajom.

maranta_leuconeura
2. aug 2023

Jaj dievca kam si dala rozum... Druhy partner druhe dieta? Po dvoch rokoch? Mas 27, kam si sa ponahlala? Nemali ste vlastne byvanie, bola si nanho financne odkazana, bol to tvoj iba partner... dost nanic podmienky na rozsirovanie rodiny, nemyslis? Pracu mas? Najom nemas z coho zaplatit preco? Nevyjde ti z vyplaty? Tak si najdi nieco mensie, do garzonky/jednoizbaku sa chvilu zmestite. Uz ti ostava len setrit a zacat sa starat sama o seba-aj financne. Po materskej zrejme nebudes moct sediet doma na rodicaku do troch rokov, ale budes sa musiet vratit skor do prace. Ale zariadila si si to tak sama, ked si nemyslela na buducnost a ,,co by bolo keby"...

aurora33
2. aug 2023

No pekne, asi to nebol až taký ideálny vzťah keď sa zbalil a odišiel. Nabudúce si urob dieťa s manželom a nie partnerom.

obleckodogymu
2. aug 2023

Nevidím v problém v tom, že to bol tvoj partner a nie manžel, ako tu baby pisu😊tiež čakám dieťa s partnerom/snúbencom, svadba mala byť tento rok no zomrel mu otec, tak sa odložila do neurcita.
Problém je skôr druhé dieťa keď bývaš v podnájme.
Preto som s deťmi čakala do 30ky, aby som mala slušný plat, svoje bývanie a teda nemám pocit, že by to bolo neskoro, vôbec o nič som neprišla a malý aspoň príde do stabilnej domácnosti.
Tvoja situácia má mrzí, ale nevidíme druhú stránku veci a teda pohľad tvojho partnera. Možno si bola skutočne nevydrzatelna skrz tvoje nálady, možno je to hlupák čo nechcel prijať túto novú situáciu...ťažko povedať.
Každopádne v prvom rade by som na tvojom mieste riešila otázku financií, držím palce

lizatko1009
2. aug 2023

@elmivelmi myslíš vážne?

natalka13
2. aug 2023

@obleckodogymu mozno aj u nich mala byt svadba, ale nieco....

gabika0825
2. aug 2023

Mám dojem že to nebolo o jednej hádke a o tom že máš tehotenské hormóny. Normálny chlap by toto neurobil hlavne ak bol s tebou 2 roky a žili ste spolu, navyše keď ešte máš aj syna ktorý je na neho naviazaný ako na otca. Tam muselo byt niečo iné, dlhšiu dobu. Keď chceš od nás radu tak treba napisat pravdu a celu, nie to že nevieš čo sa stalo a zrazu odišiel a ty vlastne ani nevieš prečo. To mi nejak nesedí ak mám byt úprimná.

gabika0825
2. aug 2023

@aurora33 😀 to je super rada, lebo u manžela má istotu všakže, že sa nezbalí a neodíde a nepožiada o rozvod. Jedine je že mu určia platiť na dieťa, na co niektorí tiež z vysoka se*u. 🙈😀

aurora33
2. aug 2023

@gabika0825 cakala som presne takúto nejaku odpoved. Istotu nemá človek nikdy; ale vidis tak túto pani už opustili dvaja partneri. Manželstvo je podla mňa už niečo iné ako len partnerstvo.

marianarem
2. aug 2023

A dieta bolo planovane? Kamoska otehotnela neplanovane a chlap najprv sice stastny, ale potom mu nejako docvaklo, ze to nebude ziadna sranda a zdrhol tiez. Presne ale hovoril, ze finacne sa postara atd. V tomto pripade si to ale nakoniec rozmyslel, tusim po 2-3 mesiacoch a vratil sa. Su spolu doteraz, uz maju 2 skolakov. Ktovie ci sa aj ten tvoj nezlakol.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vlado818
2. aug 2023

@aurora33 A v com je ine manzelstvo?
Ze ma bude stat kolok 33€ ???
Manzelstvo je pekny akt na vyznanie lasky jeden druhemu. Zeny nebudte blahove ze manzelstvom sa z chlapa stane princ.

aurora33
2. aug 2023

@vlado818 tvoj názor, ja osobne by som len s partnerom dieťa nemala.

obleckodogymu
2. aug 2023

@natalka13 však áno, preto vravím že toto je pre mňa nedolezita info v rámci celého kontextu. Podstatne je skôr to, že sama žena ak ostane bývať s 2 deťmi v podnájme a na materskej tak to je dosť nepríjemná finančná situácia ☹️

vlado818
2. aug 2023

@zuzanockamt Tak tato slecna aspon vie kde je..😀
Toto je zmyslanie niektorych ludi:
- prve dieta v 22 rokoch( 1 partner)
- druhe dieta v 27 rokoch( 2 partner)
Byvam v podnajme , zamyslenie sa nad financnou strankou celej veci ci si mozem vobec dovolit mat dalsie dieta z ( roznych dovodov) napr ze ju opusti 1.2.3 partner

janage
2. aug 2023

@vlado818 napr. ak byť, dom patrí manželovi a on náhle zomrie, dedí aj žena. Nemusí sa báť, že skončí na ulici ak napr.sú bezdetní. A samozrejme aj naopak.
Dostáva vdovský. Nie veľa, ale mnohým vdova dochodkyniam to dosť pomáha.
Do rozvodu má manžel manželka právo bývať v spoločnej domácnosti. Nemôže ho druhá strana len tak vyhodiť zo dňa na deň. Má teda čas poriesit si bývanie.
Aj počas manželstva môže žena požiadať o peniaze na výživu ak jej manžel odmieta alebo nedáva dosť na chod domácnosti a stravu.
Daňové úľavy.
Samozrejme má to aj nevýhody napr. vo forme spoločných dlhov. Či kratšej MD ako keby bola slobodná matka.

kristinapetronela
2. aug 2023

Dobre že odišiel .asi nebol taký skvelý keď sa zobral a nechal ťa samu a ešte aj bez peňazí .teraz hlavne kľud a buď rada ,že si sa takého zbavila .. ♥️

matkahelka
2. aug 2023

Tento dnesny chory trend, robit si dieta s kazdym chlapom, s ktorym zena zije. akoby boli deti suveniry. pri 4 rocnom dietati po kratkom 1.5roc.vztahu sup-sup druhe dieta. a este navyse bez vlastneho byvania. sorry, pre toto ja pochopenie fakt nemam. a vyzivne zrejme vysoke nebude, ked chlap nema tiez vlastne byvanie, tak prijem asi vysoky nema.

vlado818
2. aug 2023

@janage Ano stym uplne suhlasim( vymenovali ste vsetky dovody preco sme s manzelkou mali svatbu)
Len partneri musia byt zodpovedni aby to malo vyhodi pre manzelatvo a nie kriz...