Odmietla som so švagrinou ísť na pohotovosť

1. jún 2024

Mužova sestra má 2 deti (2 roky a 10 mesiacov). My ešte deti nemáme, snažím sa jej občas pomôcť v rámci dobrých vzťahov že to až došlo k tomu, že som vždy prvý človek ktorému volá keď nieco potrebuje. Na začiatku mi to nevadilo ale postupne mi prišlo že ma začína zneužívať, tak som sa jej snažila naznačiť že mám aj s jej bratom aj svoj život, ale jej reakcia bola len taká že my nemáme žiadne problémy a povinnosti lebo nemáme deti 🙂, jej deti sú choré každý druhý týždeň, stále rieši vracačky hnačky sople a ekzémy (čo je pri malých deťoch asi normálne, nesúdim), ale jej riešenie number one je chodenie na pohotovosť. Už niekoľko x ju vyhodili z pohotovosti a odmietli ošetriť, lebo tam išla so zvýšenou teplotou o 2 stupne a potom sme si všetci vypoculi jej nadávky na slovenské zdravotníctvo že jej mohli deti zomrieť. To som sa rozpísala, ale k comu smerujem je źe včera mi volala okolo 23:00 že sa cez týždeň kúpali na záhrade a keď prebaľovala a ukladala staršieho tak si všimla že má niečo na zadku a asi je to kliešť a musíme ísť na pohotovosť. Moj muž bol na nočnej a ona momentálne žije sama, má auto ale chcela aby som zabavila mladšie, ja som asi nie úplne dobre zareagovala ale proste praskli mi nervy že v piatok neskoro večer, ja po robote už osprchovaná v posteli a treba ísť na pohotovosť medzi urgentné prípady a chorých ľudí lebo asi má kliešťa a treba zabaviť doktorov. Proste som odmietla a ona tam sla sama a považovala som to za vybavené. Lenže som nečakala že dnes to bude mať dohru a muž keď sa zobudil po nočnej tak mi hneď vynadal že som nepomohla jeho sestričke lebo mu stihla z pohotovosti vypisovať do roboty na mňa sťažnosti a pomaly aj celá rodina so svokrou na čele, lebo jej milovaný vnúčik mohol umrieť na encefalitídu kvôli tomu že JA som nešla s nimi na pohotovosť. Proste kvôli takej hlúposti som nečakala že bude taký rozruch. Tak by som chcela vedieť či som ozaj taká zlá, že mi raz praskli nervy a nechcelo sa mi a že či máte nejaké zážitky s kliešťami a ako to je u malých detí, nech sa tu aspoň poučim…

betulinka1
1. jún 2024

Akoze mohla si ist postrazit mladšie dieta a so starším mohla ist na pohotovost, alebo ktore to malo kliešťa. 20:30 este nie je tak neskoro. Ale uz je to dnes jedno. Na margo toho, ze idu do treba svagrina mala este moznost zavolat bio otcovi toho dietata. Ved aj ked spolu neziju tak hadam by ju neodmietol, ked ide o jeho dieta.

maryetta
1. jún 2024

Ono treba kusok nadhlad. S detmi som bola asi 2x na pohotovosti ked mali larygitidu a trebalo ozaj rychlu pomoc resp lieky.
A raz aj s kliestom-naposledy. Mala dcerka v pupku. Toez sme isli vecer. Cca o deviatej?!
To je jedno. Kazdopadne dr sam povedal ze-dobre ze ste prisli. Sam som mal co robit.
On vyberal. Sestricky drzali ruky. A ja som ju upokojovala.
Vcera sme vybrali kliesta synovi. Mal na pleci to sa da okej.

mamina7070
1. jún 2024

kup svagrinej tu pinzetku na vyberanie kliestov a dezinfekciu nech nezatazuje pohotovost do buducna

stellarstar
1. jún 2024

@betulinka1 aké 20:30? To bolo včera o 23 h nie?
Autorka aspoň mohla si ísť postrážiť menšieho alebo jej pomôcť vybrať kliešťa

janinah
1. jún 2024

Keď budeš mat dve male deti a budeš s nimi sama potom pochopíš...

cyberk
1. jún 2024

Dnes je moderne s kazdou blbostou ist na pohotovost... nic si z toho nerob, ale asi uz chapes, preco ma vacsina ludi vypnute zvonenie :D ... je natolko neschopna, ze aj otec deti od nej zdrhol... tu ani lutost nepomoze, nabuduce jej ako pomoc daj HAK.

diewcatqoo
1. jún 2024

Preco dvihas svagrine telefon o 23:00? Ako sorry, ale o tomto case zdvihnem telefon len dietatu, muzovi, mojim rodicom a babke. Nikomu inemu. Obzvlast, ak by som mala svagrinu, z ktorej by som mala pocit, ze ma zneuziva - tej by som nezdvihla o takejto hodine ani nahodou. Proste spim a bodka.

sense
1. jún 2024

@diewcatqoo presne o 23. 00 mam zvuk na telefóne vypnutý a spim... Výnimka keď dcéra cestuje s otcom na dovolenku keby dačo....

judit47
1. jún 2024

Ako sa hovori v nudzi poznas priatela a rodinu,ty si sa predviedla pred vsetkymi v plnej krase…ano toto je jedna z tych historiek-potrebovala aom v nudzi pomoct s detmi a ona mi vynada ze je neskoro…

chrumka333
1. jún 2024

Mladšie si mohla ísť postrážiť (keďže si už dvihla telefón), aj tak by už spalo o takej hodine. No teraz budeš za nepeknú ale už budeš mať možno od nich kľud. Bolo vhodné si to vykomunikovať ešte predtým a ohradiť sa nie v čase "krízy"

malasandrika
1. jún 2024

Tak ja mám iný názor. V prvom rade si spravím počet detí, o ktoré sa viem sama postarať a nezaťažujem okolie. Po druhé, s tým počtom detí som samostatná osoba a opäť nepotrebujem celú rodinu na vybavenie jednej pohotovosti …

ddaassuullaa
1. jún 2024

Tu ti nalozia este viac, ako muzova rodina🤷‍♀️🤦‍♀️
Tu nemas pravo byt unavena, nemas narok na oddych, lebo nemas deti....❓️🙄🤫
Nadych, vydych. Porozpravaj sa s muzom. Ked ti zrazu vie tolko ludi z jej rodiny nadavat, kde su v momente, ked maju sluzbu poskytnut oni? Nech sa nad sebou zamyslia. Nech nabehnu vzdy vtedy, ked treba robit servis ich rodine. Ty si si nebrala celu rodinu, ale len svojho manzela.

ajuga
1. jún 2024

Uff, ako tak citam odpovede, som dost dobra dusa. Zdvihla by som kazdemu kedykolvek. Asi potrebuje clovek pomoc, ak vola o 23tej. Ale to som ja. A pomohla by som ak svagrine, preco nie. Je ine, ak mam deti a mi ona zavola, ale aj to by som vyriesila tak, ze deti by som nechala muzovi a sla pomoct svagrine..... A je ine, ked som slobodna a deti nemam. Aj kvoli kliestovi by som sla. Ale nie preto, aby som pomohla svagrine, tym, ze jej postrazim dieta, ale tym, ze svagrinu naucim, ako kliesta vytiahnut a ranu vydezinfikovat, aby nabuduce s takou debilitou nesla na pohotovost.

zmrzlinka2021
1. jún 2024

@cyberk tak to si dosť prehnala. Hanbi sa

domkakvet
1. jún 2024

Zalezi aj akym stylom si jej to povedala.

autor
1. jún 2024

@betulinka1 mne by nevadilo isť k nej postrážiť mladšie, ale ona naložila obe deti a mne volala nech urgentne prídem dole a idem s nimi do nemocnice lebo starší má kliešťa, ja v polospánku
@diewcatqoo bála som sa že sa niečo vážne stalo, ale vyhodnotila som že to nebolo také urgetné keď sa vedela dopraviť sama pod panelák, vidím že som však asi v každom prípade a každej reakcii zlá ja

krajinka
1. jún 2024

0 23.00 predsa už pohotovosť nefunguje to chcela stráviť s 2r dieťaťom pár hodín na urgente kvôli kliestovi?

zmrzlinka2021
1. jún 2024

Autorka, rodina je bezpečie, miesto, kde ľudia spolupracujú a pomáhajú si. A skutočná pomoc je aj o určitom nepohodli. Ona nemá manžela tak ako ty, má jedine vás. Keby si bola odcestovana, chorá alebo iny vážny dôvod, chápem, ale že ty si už bola v pyzamku, smutné.

mamina7070
1. jún 2024

ja nechapem urgent o polnoci kvoli kliestovi ???? dufam ze si za to aspon zaplatila 10€

ajuga
1. jún 2024

@mamina7070 si predstav, ze aj ja spm bola kvoli kliestovi na pohotovosti. Vyberala som si ho sama a ostala hlavicka vo vnutri. Vyrezavali mi cast koze pod kolenom. Moj brat si presiel kliestovou encefalitidou, ked mal 9, samozrejme, ze som bala o seba. A teraz sa bojim o deti, ked im najdem.kliesta a to byvame v lese, kliesta maju minimalne raz za 3 tyzdne. Ak by sa.mi ho nepodarilo vybrat celeho tiez by som sla na pohotovost. Nesud prosimta

pralinka25
1. jún 2024

to len mne je cudne preco si kliesta vsimla na 2 rocnom dietati po desiatej vecer??? preco s nou nesla mama otec?

kristinka92
1. jún 2024

mám dve deti vo veku jej deti a s takou hovadinou by som na urgent teda nešla! to naco? nevie vybrať kliešťa? či lepšie keby si z toho urgentu prinesú nejakú peknú pliagu? kliešťa vyberiem, odložím do fľaštičky, v prípade skvrn červených flakov mám odloženého na rozbor keby bolo treba a ak sa mi niečo nezda volám pediatra.
mimochodom o 23tej čo robila s dvojročným? lebo naša už vtedy spí

mamina7070
1. jún 2024

@ajuga ake sudenie inak hlavicka ak ostane nie je problem staci natriet ichtamolovou mastou
dnes sa uz da dostat speci pinzetka na vybratie kliesta za doslova sekundu
samozrejme ak su po kliestovi priznaky encefalitidy tak je pohotovost namieste ale to sa tiez nedeje v dobu prisatia sa kliesta ani hned potom

borelioza az po par tyzdnoch sa testuje a pri priznakoch

ja by som chapala ak je neskusena matka tak pohotovost co je cez den ok ale urgent o pol noci ?

autor
1. jún 2024

@krajinka ona si to všimla už skôr a nechala to tak že to vydrží do rána, lenže potom spanikárila (neviem asi sa zlakla alebo čítala čo sa môze stať) a nepokúšala sa ho ani sama vybrať a vychystala deti a išla za mnou a mne volala už že je dole a že čo sa stalo, ako dopadli v nemocnici už neviem

beata_k
1. jún 2024

To vazne tahala najma to 10 mesacne o23:00 na pohotovost kvoli kliestovi? Chuda male 🫤

dada4
1. jún 2024

No áno pomáhať si treba,ale tak teda odtiaľ -potial. Ja aj keď moje 2r.dieta malo kliešťa,vybrala a hotovo zo dva dni kontrolovala miesto či sa nezapalilo a bolo,ale ísť hneď v noci na pohotovosť🤦‍♀️...ona má tu pohotovosť ozaj velmi rada...ja ťa chápem,že ti praskli nervy...

nahodnemeno
1. jún 2024

vsetci co sa bojite o deti kvoli kliestovej encefalitide - odporucam dat ich ockovat....nie chodit s argumentom obav na pohotovost o polnoci...

gribka1
1. jún 2024

Očividne tu niektorí nezažili ľudí, ktorí pernamentne potrebujú pomoc. Asi autorke už rupli nervy. Švagriná ak má deti, tak má aj otca dieťaťa. A dokonca aj babku majú. Možno práve v tomto prípade si mohla ísť, neviem aké boli ostatné prípady, ale vysvetli im, že máš svoj život a keď majú deti, majú byť schopní sa o nich postarať. Ja by som to tiež netolerovala, ak by to bolo príliš často.

777januska777
1. jún 2024

Pomohla by som jej, ale to som ja. Myslím si, ze pomoc ma byt o tom, ze skutocne pomôcť chceš a nezištne, lebo ak pomôcť nechceš a si len do toho prinutená, tak si zbytočne ubližiš sama. Takže v tvojom prípade ta chápem a máš plne právo nechcieť pomáhať. To podľa mňa o tebe nevypoveda nič ako o človeku a nie nie si preto zlý človek. Skôr u teba vidím problém v tom, ze ju nevieš pochopiť, nevieš si predstaviť aké je to náročné byť sama s detmi bez pomoci, stačí keď je trosku človek väčší streser a aj blbosti (podľa nas) sú pre daného človeka problém. Nemusíš jej pomáhať, nemusíš byt pre ňu dostupná, len ju skus nesudit, ale pochopiť, ona nie je človek co je tvoj nepriateľ, ona verím tomu, ze sa snaží žiť život ako vie a keď nemáš oporu, tak život dokaze byt veľmi ťažký.

zojanka
1. jún 2024

Autorka ja ťa chápem. Tiež mi príde úplne odveci trepať sa v noci s dvomi malými deťmi na pohotovosť (urgent?) kvôli kliešťovi. A už duplom ak švagriná zneužíva pohotovosť pravidelne. Myslím, že každý dospelý človek by mal ovládať nejaké zdravotnícke základy, ako je aj vybratie kliešťa. Jedine že by bol na veľmi zlom a neprístupnom mieste, tak vtedy návštevu lekára pochopím. Nemaj žiadne výčitky.