ahojte,
prosím poraďte, zatiaľ som takúto situáciu neriešila, takže neviem ako to chodí. s kamarátkami sme mali už pol roka zarezervovanú chatu na tento víkend, aj zaplatenú. ja som však včera ochorela a na chatu som dnes nešla. mám si od nich pýtať svoj podiel s tým, že oni sa medzi seba rozpočítajú, kedže oni na chatu išli, nemusela sa chata rušiť ani nič, alebo to mám nechať tak a peniaze mi jednoducho "prepadnú". ďakujem vám
Koľko je to €?
Asi by som nechala tak a nepytala. Keby to bolo naopak a niektori kamarati zrusili a neprisli na poslednu chvilu, aby si nebola rada ze to musis za nich platit ty.
@doriiis 100€
je to nejaká horibilná suma?
No...
Ine je,keby si sa nahle rozhodla,ze ist nechces..
To by bolo nekorektne,pytat peniaze.
Ale ty si ochorela...neplanovala si to...
Preco by si teda mala prist o svoje peniaze...
Zasa aj zalezi,kolko to bolo.
Mozno do 50 eur by som to neriesila.
Viac uz urcite ano....
Hlavbe,ked su to dobre kamaratky mali by ti oni same navrhnut,ze ti tvoj podiel vratia...
Ak s tym nepridu,uz je to divne.
Ak by ani nesuhlasili,ked prides s tym ty,to uz je jasne ..ci?
@osky presne takto nad tym uvažujem, ďakujem za názor
@zojanka ďakujem za názor
@really8 ďakujem za názor
Ja by som nechcela spať.
Nechaj to na nich, ja by som nepýtala, ale možno ich to aj samé napadne.
Ja by som od kamosiek nepytala, ak by ich to same napadlo ok, ale tak ako tebe nemusi prist fer ze si zaplatila ked si tam nesla, nemusi im prist fer ze maju platit “za teba”
Nie nepýtala by som, prečo by oni teraz mali platiť viac? Ani oni nemôžu za to, že si ochorela, tak bohužiaľ.
Ja by som to nechala tak , ani oni nemôžu za to že si ochorela,
Nepýtala by som naspäť, veď zaplatiť sa to musí či tam si alebo nie. Keby namiesto teba zobrali niekoho iného tak áno nech platí ten.
Same by ich to malo napadnut
Jaaaj ludé mne sa bežne stávalo že som mal nejaké pobyty/zájazdy porezervované a buď som ochorel alebo ma vyhodili zo zamestnania... Od vtedy už idem len na divoko štýlom tu a teraz. Keď už mám dovolenku istú a niesom chorý, v tom momente idem výletovať.
Aby na to doplácali,že si ty neisla,to nie.. nechala by som to tak...
Ak sú to kamarátky, normálne by som sa ich na rovinu opýtala, čo navrhujú. Alebo sa skúsila dohodnúť, že časť zaplatím, ostatné nech sa ti vráti. Niečo ako "storno poplatok". Taký kompromis.
ich chyba nieje ze si ochorela... takze by som si nic nepytala nazad-jedine ak si zaplatila za jedlo alebo pitie..ale ubytovanie nie
Ja by som čakala na nich, ak samé ponúknu vratenie peňazí, prijala by som to. Ak nie, nepýtala by som si spat. Oni tiež nemôžu za to, že ty si nakoniec ochorela, už ani možno nemali cas nájsť za teba náhradníka a im by sa týmto chata tiez predražila. Taktiež možno minú každá viac, ak robili vopred spoločný nakup a rátalo sa aj s tebou, alebo ak organizujú spoločnú dopravu a ten náklad sa teraz rozráta len medzi nich…
Mne by bolo trápne si to pýtať späť. Možno aj ich napadne Ti to vykompenzovať nejak.
Nie, nepýtala
Naozaj nie je dovod,aby doplacali. Suma za chatu sa plati cela.
Nie, nepytala.
Ak by mi ich ponúkli vzala by som ale pýtať by som nepytala
Kedy si im dala vedieť, že nejdeš?
V predstihu? Že by mali čas nájsť možno za teba náhradu...
A keby nesli ani ony a cely pobyt by sa (kvoli tebe) zrusil, vratili by vam peniaze za celu chatu? Dokedy bolo bezplatne storno? Ja by som sa podla toho riadila.
To je tvoj problém ze si chorá
@moon321 ty musíš byť veľmi milá osoba :D
@sense ďakujem 🙂
Su to kamosky. Nechala by som tak.