Žienky, ahojte,
zvláštny názov témy, ja viem, ale neviem, ako to lepšie vyjadriť. Mám jazyk lásky aj darčeky a tak nejak ich očakávam, aktuálne mám však nový vzťah a toto sa mi nedostáva. Chýba mi to, aj keď si uvedomujem, že je to povrchné a že na tom život ani vzťah nestojí. Mám pocit, že môj aktuálny ma nepočúva, čo chcem, čo sa mi páči, môj vkus, max. mi donesie niečo sladké. Na začiatku asi 2krát kvety, potešila som sa, jasné, ale teraz nič moc. Keď sme spolu v obchode, nikdy mi neponúkne, že mi niečo kúpi. Proste nič, len sa vypytuje, čo som si ja kúpila a pod.
Keď nad tým premýšľam, neviem, či je to len zvyk zo vzťahu predtým, ex mi kúpil kadečo, kvety často do roboty, hocikedy niečo, niečo sa mi páčilo viac, iné menej, ale bolo...To je ale už minulosť, s ex už nie som a nie sme ani v nijakom kontakte, takže v živote by som sa kvôli darom k nemu nevrátila.
A tak neviem, ako sa toto odnaučiť, tešia ma materiálne veci, mám priority dané, ale proste od toho chlapa by ma to tešilo...
Živím sa samozrejme sama, mám prácu, VŠ vzdelanie, popri práci rozbieham aj svoj biznis, to len pre ujasnenie, že neočakávam, že ma bude niekto živiť..
Čo myslíte?
Myslím si,že máš zjavne ešte málo rokov a životných skúseností na to,aby si chápala,čo je v živote skutočne dôležité.
bud si zvyknes, alebo ked si budes hladat druheho upozorni ho na to, ze ockavas, ze ti bude po obchododch kupovat na co ukazes
Sama si napisala-ze si povechna, a ak su tvojim jazykom lasky darceky tak mas dost pomylene hodnoty…
@zobaka zas nemyslím každý deň kvety do roboty alebo darček...to vôbec, len viac si potrpím na darčeky
Mas ty dievca strasnu smolu. Ten ex ti nakupoval o dusu spasenu a aj tak je uz ex. Tento ti nic nekupuje a zda sa, ze aj on je uz buduci byvaly. Niekde bude chyba. Kde?
Toto je cisty materializmus, nie laska - ak chces byt v zivote stastna, tak zmen priority, lebo si najdes iba ch*ja, co sa k tebe bude spravat ako k handre - ale, samozrejme, bude ta zahrnat darcekmi, lebo vsak co po citoch a vzajomnej tolerancii
Tvoj jazyk lásky sú podľa teba "aj darčeky"... Takže, čo také pekné si mu kúpila? Či iba očakávaš?
nie že by si bola rada aj za sladké ale ešte ti je to málo. tak si kúp sama za vlastné keď máš málo pozornosti.
@butterflyeffect Mám tam aj darčeky, áno, ale veď aj to je jazyk lásky, no nie? Samozrejme na prvých priečkach mám zdravie, rodinu, chcem v budúcnosti vlastné deti, sama mám prácu, v ktorej sa rozvíjam, pracujem na sebe, ešte raz, nehovorím o tom, že si sadnem doma na riť a bude ma môj chlap živiť
Aj ja mam jazyk lásky z časti aj darčeky, ale u mňa sú to keksiky z pumpy, kytica z tesca, jedlo objednané z restiky. To je pre mňa darček. A áno na narodeniny čakám tiež niečo, ale len preto lebo viem, že dávam si tiež záležať na narodeninách partnera. Ale to ako to vnímaš ty je za mňa trošku mimo misu.
A ano, môj bývalý ma obskakoval extrémne a mala som bežne darčeky za 200€, ale ako vidíš je bývalý.😀 Lebo peniaze nie sú všetko. Ale to pochopíš časom.
Kniha 5 jazykov lásky je fajn, ale netreba definovať sa podľa toho.
@bavlnka92 momentálne chudnem, fakt mi nepomôže, keď mi donesie sladkosti hneď ráno...tulipány z Lidla by potešili viac
pises o tom ako si dostavala, ale chyba mi tu info ci aj ty si to opetovala. Ak si ta ex kupoval a tebe sa to pacilo a teraz zistujes, ze ti to chyba, tak bud to mas v povahe (zlatokopka), alebo ta nenormalne rozmqznal a ty mas teraz abstak. Iboje je nedobre a jedine riesenie je sa nad sebou zamysliet, dat si na vahu dam/dal a nasledne si zariadit zivot tak aby si nerobila ineho nestastnym a seba stastnou.
To si tak naucena z detstva,ze ta furt zahrnali materialnymi vecami a teraz ti to chyba? Lebo inak si to vysvetlit neviem,ze dospela zena si tak potrpi na materialnych veciach,ze to vnima ako komplikaciu vztahu🙈 Najdi si sugar daddyho a nebudes vediet kam s darcekmi😂
ak ide chlap do obchodu a vie ze mas rada jeden druh cokolady a ku pi ju aby ta potesil-je to pekne gesto..nejde o darcek samotny,ale o to,ze na teba mysli a spomenie si .. rovnako ak prinesie jedlo do prace, kupi ruzu... rovnako ty jemu .. ja na tom nic namyslene nevidima uz vobec nie povrchne.. nepises o drahych darcekoch a ani obleceni kozmetike.. ale o prejav toho,ze vie co sa ti paci a spravi radost .. kazda mame radi ked nas polovicka potesi a mysli na nas .. aj malickostami .. ked uz nie darcekmi aspon ,ze si zapamata co mame ci nemame radi ..
A nemas potom zapratanu domacnost vecami? Darcek je (od isteho veku cloveka) dobry vtedy, ked sa da zjest alebo vypit a nic po nom nezostane (obaly separujem). Skus sa nad darceky povzniest a radsej si spolu vymyslajte spolocne zazitky, poznavacie, pobytove, kulturne, sportove, gastronomicke, lenosko-wellnes-ove...
@iwesska sčasti aj z rodiny, u nás sa materiálne veci dávali, otec mame tiež, dodnes mama dostane hocikedy darčeky, ale tak sú manželia, je mi jasné, že to je zase niečo iné...nehľadám pána v rokoch na darčeky, chcem životného partnera a časom rodinu
@mimka1402 doma bol vždy dostatok
A ty mu čo kupuješ? A ako často?
Nie, nie je to jazyk lasky a ak si to myslis tak je mi to luto lebo to budes mat tazke prave v rodinom zivote, pridu rozne situacie a ked ti prave vtedy nekupi darcek ked ty budes mat tu potrebu tak co? A deti tiez budes vychovavat tym stylom ze darceky su jazyk lasky? Vies co z nich potom vyrastie? Rozmaznani fagani s pokrivenym charakterom a pomylenymi hodnotami…nechcem ani vyslovit teoriu ze mozno prave teba takto pokazili rodicia… myslim ze treba naozaj pouvazovat a zamysliet sa. Chlapec ta moze mat uprimne rad a ty posudzujes jeho naklonost mnozstvom darov?
a povedala si mu že by ťa potešili občas kvety? či len dúfaš že mu to docvakne? lebo chlapom to väčšinou nenapadne len tak.
Tak musíš priamo mu odkomunikovať, môj partner mi nosí stále kvety, ja jemu zas sladkosti alebo niečo čo ho poteší.
My sa v tomto často striedame a tým pádom obaja sme spokojní. Môj partner ale vedel od začiatku, že kvety sú pre mňa dôležité, respektíve poteším sa im viac než iným veciam, nech to znie pre kohokoľvek akokoľvek arogantne. 🙂
Ty mu ako často kupuješ darčeky? Či len očakávas? Vsak keď dačo chces kúp si sama a nauč sa to, lebo s týmto zmyslanim budeš dlho pradlho sama a pochopil to ex pochopí to aj budúci ex
@bavlnka92 povedala, furt len počúva a realita nič moc
Podla mna si rozmaznana
Za mňa si neskutočne povrchná a materialisticka. Chudák chlap s tebou zbytočne stráca čas aj tak pre teba nikdy nebude dosť dobrý.
Sprav svojmu partnerovi láskavosť a navrhni mu, aby sa s tebou rozišiel.
@matullienka je so mnou dobrovolne
Nechcem vidieť ten bordel, keď sem príde drago wanna be sexiest man alive and richest man alive a chodec🤣🤣🤣
Jednoznačne rozchod. Niet inej cesty.