Ahojte, moja sestra mala oboch partnerov o cca 10 rokov starších. Teraz má 30. Nie je pojašená alebo flirtujúca, je pokojná, sčítaná, aj tak normálne pekná, ale aj veľmi sarkastická a má taký svojský humor... má dosť kamarátov, ktorí majú 40-50, nehľadá ich, ale nejak pri nej zostanú. Zavolajú jej, keď sa stretnú, tak sa jej venujú. Keď som sa jej na to pýtala, povedala, že sú to známi a nechápala, čo riešim.
Nemá veľa kamarátok, možno 1-2.
Sme z rovnakej rodiny a máme jedného otca, som od nej o 10 rokov staršia. Takže nehľadá podľa mňa otca, aj keď v jej puberte otec veľa pracoval a keď bola dieťa, tak bola dosť u starých rodičov, lebo ja som mala zdravotné problémy.
Chcela by som, aby mala viac kamarátiek a nebola ako parťák "na pivo" pre chlapov.
Máte niekto skúsenosť, že z jednej rodiny vyšli tak rozdielne osoby?
Ja som presne taka ista ako tvoja sestra, obcas som sa nad tym aj zamyslela preco to tak je. Neviem. Ked som mala partnerov v mojom veku nebolo to ono, citila som k nim skor kamaratstvo, nasla som si priatela takmer o 20 rokov starsieho a realne, nikdy som stastnejsia nebola 🙂 ale vraj som uz detstvo a mladost prezila viac krat a som stara dusa, ktovie 🙂
A prečo by nemohli. Nechaj sestru žiť si svoj život aký chce ona. Nikde nie je napísané že musí žiť život ako máš ty alebo ako si predstavuješ ty.
Problém je kde? Lebo ty chceš aby bola iná?
Chcela by som....nechaj sestru žiť s kamarátstvami aké jej vyhovujú.Neviem prečo jej robis psychologický profil či hľadá v partneroch otca
Ty chces ale sestra nechce... Co s tym jej nechcenim planujes spravit? Nemala by sa o sebe a svojom zivote rozhodovat ona?
Nechápem nejak tvoj problém ? 🤷♀️ je to jej vec s kým sa tvoja sestra stretáva, či čo jej chceš povedať? Janka už sa nestretávam s tými mužmi, musíš si nájsť kamosku 😂 ako prepáč ale je to jej život a hádam je svojprávna 😄
Sestra Ti to povedala-nechápala, čo riešiš. Mňa by ako milujúci sestru zaujímala iba to, či je šťastná. Ja tiež nemám 5 kamarátiek a viac si rozumiem s mužmi a hlavne staršími. A som šťastná. Spokojná. Akceptuj to.
Neodsúďte ma, prosím, ale... Bála som sa, že či od nich nemá peniaze, lebo si kúpila byt, zrekonštruovala ho, našetrila si na auto a je dosť mladá, má nejaké drahšie kabelky. Bála som sa o ňu. Vošla som jej do mobilu, ale o ničom takom si nepíšu.
Raz za čas si pošlú nejakú blbosť - nejaký článok z médií, historické fotky s nejakým komentárom alebo link na nejaké knihy alebo podujatia. Pripadne, že či sa vie za ňou zastaviť v robote... načo im taký vzťah? Načo dospelí muži potrebujú také kamarátky. Ona tvrdí, že nie sú kamaráti, len známi, že ich pozná väčšinou skrz prácu. Ale občas jej jeden napísal, že či je v poriadku alebo že keby niečo potrebovala sú tu pre ňu. Že ho mrzí, že taký dobrý človek sa tak trápi. Nechce mi povedať o com hovorí. Nie sú to nejakí blbci, ale vzdelaní a solventní muži.
A zistila som, že má okrem tej prace o ktorej vieme ďalšie dve. Nechápem, prečo nám to nepovedala, ale ohradila sa tým, že súvisia s jej prvou prácou a nechápala, že čo mi mala hovoriť. Ale ja sa s nou zdieľam, je pre mňa ako najbližšia kamarátka. S deťmi to vie perfektne, aj moje deti a ďalšie v rodine ju zbožňujú. Naozaj si zaslúži normálneho muža a rodinu, ale podľa mňa má nejaký problém. Normálne jej chcem pomôcť, možno má nejakú traumu o ktorej sa tak hovorí teraz.
Ty sa neboj o sestru, uz je velka 😉 ked to jej nevadi a je takto spokojna, tak ty to naozaj nemusis riesit
ja s bratom sme uplne odlisni a to mame rozdiel vekovy 6 rokov iba. Neries jej zivot, proste ma ine preferencie ako ty a ked ju to robi stastnou a spokojnou, tak bud len rada.
Teraz ste na jej strane, ale keby ste zistili, že váš manžel posiela články alebo také veci mladšej žene a napísali by ste to tu, tak by na nej nitku nenechali suchu!
Tvoja sestra je dospela. A nehnevaj sa ale to je maximálna drzosť liezť sestre do mobilu a citat jej súkromne správy 😖 nechaj ju žiť svoj život a nestaraj sa doň. A nie je povinná ti vesat všetko na nos. Ja by som ti na jej mieste už nehovorila absolútne nič 🤬 a využiť ju môžu aj kamarátky, či mladší chlapy 🙈
Co nie je normalne na stridsiatnikovi? Vsak su to tvoji rovesnici. Pre 30 rocnu babu nic co by stalo za tolke debaty. Aj ked su to zadani chlapi, je to jej vec s kym a ako komunikuje. A ked jej lozis do mobilu ani sa necudujem, ze ma pred tebou (vami) tajomstva. O prave na sukromie si uz pocula?
A si si vobec ista, ze ona chce deti a rodinu? Ci to je len tvoje zbozne prianie aby uz konecne "bola na poriadku".
Vazne lezies kvoli tomuto 30 rocnej sestre do mobilu? Keby si to urobila mne, nakopala by som ta do prdele. A to vazne nemam co pred nikym skryvat.. ale toto je nonsens.
@viestta jeden bude mať tento rok 50tku. Robi veľkú oslavu, rodina a kamaráti a pozval ju. Mne to príde čudné, že ju takto berú. Prečo si muži vyberajú také ženy ako kamaratky???
A to sú ženatí muži, s ktorými sa kamaráti?
A preco sa sestry staraju do toho, do coho ich nic nie je? Alebo si myslis, ze tvoja sestra je sprosta a potrebuje tutora?
Tak možno si zasexujú, zaplatia jej za spoločnosť...atď. veď je to jej vec, pokiaľ je spokojná ona...teba do toho absolútne nič...😀 a neboj, robí to veľa žien...poznám osobne muža (rodinný príslušník - ženatý) a vydržiava si až 3 mladé vysokoškoláčky...platí im nemalé peniaze za sex...tie baby dokonca majú aj partnerov...😀 ale nestarám sa do toho...je to každého osobná vec...a dokonca neľutujem ani jeho ženu, keďže určite o tom vie, ale peniaze a to, že ten muž ich má kopu, čiže manželka si žije ako kráľovná, jej nedovolia ani ústa otvoriť 😀
My sme 3 sestry a kazda uplne ina, rozdielne povahy. Muzom imponuje mladsia, sikovna zena a jej asi zreli muzi.. Neries to, aj tak s tym nic nenarobis.
@earlgrey práveže s nimi se* nemá, toto ma šokuje. Že načo im ju?
Ja som troška viac pátrala. Zistila som, že slušne zarobí...
A tie, čo máte takých starších kamarátov a partnerov. Prečo je to tak? Máte s nimi taký otcovský pocit?
Ci maju spolu sex vedia len oni dvaja a je to dost pravdepodobne.
Veď ste rozdielne osobnosti.
Moja sestra je dospelá a vživote chlapa nemala.
Ja mám za manžela 40tnika a nemám ani 30 a bodaj by mi to došlo skôr, že ja s rovesníkom nikdy neskončím.
Mám známu ktorá sa od 14 vláčila uf vtedy asi niečo po 40tke mal.Riešili ich dokonca na polícií.
Ak mala iného tak 50tnika.
Dnes je dospelá a žije s tým čo sa poflakovala v 14.
Nič sa nezmenilo za tie roky, otca má, vyštudovala VŠ je úplne normálna len proste no niečo ju na tom priťahuje.
A vlastne kopec báb v mojom okolí má aspoň 10 ročný rozdiel.
A ďalšia vec ja neviem odkiaľ sa nabralo, že každý človek hľadá vzťah chce rodinu.A normálneho muža.Si myslíš, že normálneho nájdeš v nejakej vekovej kategórií alebo čo je normálny? Lebo to čo je normálne pre teba môže byť pre sestru nenormálne.
Pocuvaj, prestan sa hrat na psychologa amatera. Preco by mala mat tramu z detstva, preco by hladala "otca" v cudzich chlapoch. Nechaj ju zit jej zivot, aj ked nie je podla tvojich predstav, je to jej zivot a ona ho zije podla svojho. Skus ju brat taku aka je a neprevracaj ju na svoj obraz. Kazdy sme jedinecny.
A hlavne sa jej neryp v sukromi, ked chces aby sa vas vztah nepokazil. Keby sa mne niekto rypal v mobile, aj v pripade vlastneho surodenca, rodica, partnera, mne by v hlave svietil majak, nie ze by blikali kontrolky ako v elektrarni ked sa zasekne generator.
A k tomu sexu, ona moze sexovat s kym len chce a pokial nesexuje s tvojim muzom, teba do toho nic. Kedze ta asi veeeelmi dobre pozna, urcite ti nebude na nos vesat s kym a kedy ani ako...
prepáč, ale keby sa mne sestra takto starala do života, podozrievala ma a konšpirovala a ešte mi dokonca vliezla do telefónu, asi by som jej jednu natiahla (a to som mierumilovný človek, ale čo je veľa, je veľa)
Všetci moji známy majú 30/40/50+
V takej komunite sa pohybujem.A otcovský pocit? Ja neviem aké to je mať otca pri sebe a príde mi zvláštne hľadať v partnerovi otca kedže na partneroch ťa niečo priťahuje aj intímne.
Takže mne táto teória príde totálne zvrátená.Dospelý človek snáď už nepotrebuje hľadať rodiča v niekom.
Žena si prirodzene hľadá muža ktorý ju vie ochrániť, prirodzene chemicky ju priťahuje dobrý genetický materiál, schopný.
Dnešní 30tnici ešte nevedia niektorí kde je sever a pri téme deti zdrhajú.Tak čo sa čuduješ.
@medda_beda presne súhlasím, môj ma o 9rokov viac ako ja a teda nemám žiadne komplexy 🙈 ja som si nikdy nemala čo povedať s rovesníkmi keďže to bolo rozumovo niekde úplne inde ako ja
Ani sa nečudujem, že vám ako rodine nepovedala, že má ďalšie 2 práce.Daj jej pokoj evidentne žiadnu pomoc od teba nepotrebuje a žije slušne a na úrovni.Pride mi to, že si chcela sliedit odkiaľ ma peniaze na život a či si ju nevydrziavaju nič si nezistila, tak zalozis príspevok na MK.Mas málo svojich starosti?
Môže jej to vyjsť nemusí ale to bude vedieť sama časom. Nechaj ju tak.
Ja som 13 rokov žila s o 15 rokov starším partnerom a nevyšlo to presne pre vekové rozdiely žiaľ. Teraz mam muža o 2 roky staršieho a rozumieme si super.
Moja najlepšia kamoška ma o 17 rokov staršieho manžela a rozumejú si perfektne a su spolu už 15 rokov . Takže je to individuálne a sama uvidí ci s nim ostane ci nie
Asi máte pravdu, jej život. Verím, že vie čo robí. Nebudem sa už do nej starať.