Niekedy si ma ľudia mýlia s iným pohlavím

10. okt 2024

Je to pre mňa citlivá téma, hanbím sa to len tak niekomu povedať, tak mi napadlo, že môžem aspoň sem.
Kedysi sa to dialo častejšie, keď som bola v tínedžerských rokoch, teraz sa to našťastie deje zriedka, ale predsa. A znižuje mi to dosť sebavedomie.
Stane sa, že si ľudia na prvý pohľad pomyslia, že som muž. Pretože mám také črty tváre. Našťastie, odkedy nosím rozpustené a dlhé vlasy, stáva sa to menej. Ale ak si ich dám do drdola, či copa, na prvý pohľad z diaľky som ako muž. Napríklad zdravím známeho z auta, on sa zastaví, a že jeeej nevedel som, že si to ty, myslel som, že tam sedí nejaký chlap.
A iné podobné situácie. Mám z toho menšiu traumu, keď som to zažívala ako dospievajúce dievča, ktoré malo strašne málo vlasov a padali mi, takže som bola strihaná prevažne nakrátko. Šťastie, že existuje predlžovanie vlasov, lebo by som bola asi muž pre každého. Neviete, ako sa nad tým povzniesť? Alebo čo upraviť, aby moja tvár vyzerala čo najviac žensky? Maľujem sa, ale nechcem sa maľovať výrazne, umelé mihalnice pomohli, ale mám na ne alergiu.

earlgrey
10. okt 2024

No asi nič, jedine sa prijať taká, aká si...mať sa rada taká, aká si...a prestať sa pozastavovať nad tým, kto si čo myslí...

thirstymonk
10. okt 2024

Ako sa obliekaš? Keď chodíš jak sivá myš, tak sa nečuduj. Neboj sa ženských odevov - šaty, sukne, opätky.

kiki68
10. okt 2024

Tak proste sa viac zensky obliekat, tak typicky zensky, to predlzenie vlasov je super v tomto pripade. Neboj, vela zien tak vyzera po 45tke, Ale nie je dovod sa trapit. Si zena a basta fidli. A kazda zena je krasna, za mna musis byt urcite vizualne zaujimavy typ.

grof_monte_christo
10. okt 2024

@kiki68 Veľa žien tak vyzerá po 45? To hádam nie 😁. Nepoznám žiadnu ženu po 45, ktorá by začala vyzerať ako chlap.

janickacrazy
10. okt 2024

@grof_monte_christo no ona má na mysli tie ženy, ktoré po 40-tke nahodia ultra krátky zostrih a oblečenie rifle a tričko, postava pribrata, poznám pár takých, zdiaľky fakt ako chlap vyzerajú

grof_monte_christo
10. okt 2024

@janickacrazy Tak to ja ani jednu takúto nepoznám, žeby som si obežnu ženu v rifliach a tricku pomýlila s chlapom. Zarazil ma aj ten počet, že veľa. Sú to cca moje rovesnicky a stále pekne ženy.

lavender94
10. okt 2024

Ako sa obliekaš, upravuješ? Nie je to len o rozpustených vlasoch. Máš dve možnosti. Buď sa zmieriš s tým aká si, aký máš vkus a naučíš sa prijať samu seba a poznámky ľudí filtrovať, alebo začneš nosiť ženské oblečenie, nahodíš makeup nejaké šperky… pripadne estetická medicína je stále cesta

kiki68
10. okt 2024

@grof_monte_christo Ja robim v butiku a uplne uprimne, tie Rakusanky a Nemky, vela z nich tak vyzera. Casto maju take crty ked v 45 uz neni ta hormonalna davka krasy taka super a casto aj postavy nemaju nic moc, tak to normalne clovek pozrie, ze ok, viem, ze ide o zenu, ale je to trosku neurcite. Slovenky su vizualne uplne iny typ, mame tie siroke slovanske tvare, dost zenske postavy

grof_monte_christo
10. okt 2024

@kiki68 Tak to máš pravdu. Chvíľu som v Nemecku žila a keď nahodia krátky strih, pôsobia trochu mužsky.

januska12323
10. okt 2024

To nebude len tvárou, celková postava tak musí vyzerať z diaľky, ako sa obliekaš?

marsmykkok
10. okt 2024

Len sa prijať aká si... Nie si jediná. Akurát minulý týždeň som videla takú mladú doktorku, čistý chlap v tvári tiež. A je kopa takých žien. Ja zase mám celý život blbé vlasy a ked si ich aj vyžehlím, ale je vlhko, tak sa skrepovatia, skrútia, rozlietajú a vyzerám ako bezdomovkyňa čo nemá ani hrebeň. A čo s tým narobím, no nič.

luciaruz
10. okt 2024

Skus minimum. Vyraznejsie nausnice, ak ti vadi mejkap tak stačí licenka a zafarbeny balzam na pery, špirala a dovidenia. Rifle a tenisky si kludne nechaj, daj si k nim nejake sako. Ja by som si ho dala nejakej vyraznejsej farby (ne cierne alebo tmavé) ... skus tenisky zameniť za baleriny alebo mokasiny...

grof_monte_christo
10. okt 2024

Ja by som to s tým ženským oblečenim a malovanim sa praveze nesilila. Aj tak to vyzerá dobre na len na ženskej postave. Ak máš navyše aj mužský typ postavy, žiadne ženské krivky, prsia, nechala by som to tak. Výsledok môže byť presne opačný.

espeo
10. okt 2024

Vieš čo? Mne toľko slovenských celebrít pripadá ako chlap. Maju také mužské črty. Lícnej kosti... normálne sa mi niekedy zdá, akoby to boli trans ženy (ci trans muži...)
Obliekaj sa zenskejsie, obočie ti zmení výraz tváre. Riasenka. Púder... to úplne stačí. A bude to faj. Držím palce...

h2
10. okt 2024

Keď som bola malá, na krátko ostrihaná vlastnou mamou, tiež si ľudia mysleli, že som chlapec. Bolo to pre mňa v tom čase strašné poníženie, nevedela som sa cez to preniesť. Ako dospelej sa mi to stalo raz, mala som krátko po 20-tke, boli sme s partiou v Terchovej, večer sme išli do krčmy. Jeden miestny štamgast si myslel, že som chalan, doteraz si pamätám, že ma označil výrazom "pekný chlapáček". 😂 Ale to už som sa na tom len smiala, vôbec ma to neurazilo, ani nezamrzelo. Mala som dlhé vlasy v cope, žiadny makeup, na sebe rifle, tielko bez podprsenky (hruď plochá, ako doska), flanelovú western košeľu a martensy (ak ešte niekto vie, čo to je 😀). V tom čase som ešte aktívne behávala, postavu som mala chudú, šľachovitú. Vlastne sa tomu dedkovi ani nedivím. 😆
Odvtedy sa mi to nestalo, ale už som iná, maľujem sa, obliekam sa, ako žena, dokonca mám aj prsia! 😂 A nebehám 😟, čiže +15 kg hore.

unicornlady
10. okt 2024

Autorka, obliekaš sa ako?
Lebo, čo teraz vidím mládež, ja fakt niekedy z diaľky neviem rozoznať, či je to chalan alebo dievča. Veľké čierne mikiny, roztrhané čierne rifle, široké tričká, bundy... ako vandráci troška a tým pádom málo ženské.

Alebo ozdoby- náušnice, prstene, prívesky... nosíš?

grof_monte_christo
10. okt 2024

@h2 Ježíši, s tymto strihanim doma si mi niečo pripomenula 😁. Mňa strihaval otec, asi podla hrnca a raz sa mi v škôlke učiteľky smiali. Že som ako chlapec, taky Milanko 🙂. Koniec. Od 5 rokov musela mama so mnou chodiť ku kaderníčke, na tu dobu nezvyk, skoro všetky deti sa strihali doma.

kiwi3
10. okt 2024

toto je nieco, co sa deje asi kazdej nakratko ostrihanej babe v teenagerskom veku (niektorym teda aj neskor). tiez sa mi to stalo v 13-tich, 14-tich rokoch. vo velkej miere je to aj tym, ze ludia nerozmyslaju a nevsimaju si dobre. stalo sa mi to asi dvakrat (aj ked pri ludoch s miernym inteligencnym deficitom), ale hanbila som sa ako pes. podla mna nechod proti svojej prirodzenosti len preto, aby si ulahodila kazdemu. to sa ajtak nestane. rob to, co ti je prijemne. inak, urcite sa to deje aj dlhovlasym chlapom...

h2
10. okt 2024

@grof_monte_christo Ja som si presne kvôli tomu nechala potom už dlhé vlasy. No a vidíš, nepomohlo ani to. 😂 Ale beriem, že to bolo v Terchovej, tam majú na každom rohu Jánošíka s vrkočmi, tak to asi berú ináč. 😄

0silvia0
10. okt 2024

@h2 moju sestru vzdy strihali nakratko, mna na Majku z gurunu. Doteraz to sestra vnima ako velku krivdu na svojej zenskej osobnosti.

h2
10. okt 2024

@0silvia0 😂 Chcela byť tiež Majka, ako ty?

0silvia0
10. okt 2024

@h2 no lepsia Majka ako chalan😄, kedysi boli tie ucesy hrozne, ofina nahrnuta dopredu az z temena🫣

grof_monte_christo
10. okt 2024

@h2 Mne dlhé vlasy nechceli dovoliť. Mam veľmi husté vlasy, ktoré treba upravovat a vraj som si ich nechcela nechat nikým česat. Tak preto stále nakrátko až do 15.
Inak co pozerám fotky zo školy, kde sme celá trieda, ma na niektorých druhi nemôžu najst. Keď potom ukážem, kde som ja... No isto, sak to je chalan 🙂

bluka2
10. okt 2024

A skúsila si nejaké bylinky na hormonálnu rovnováhu? Keď máš mužské črty, tak asi viac testosterónu než u žien obyčajne býva?

marcellka32
10. okt 2024

Viete ako vyzerala Majka z Gurunu? Ja mám fotku a presne ten strih aj tvár sme mali rovnakú 🙂

0silvia0
10. okt 2024

@marcellka32 ano vieme, uz tu bola mnou spominana. Fotku nepridas?🤩

marcellka32
10. okt 2024

@0silvia0 jooj keď ju nájdem tak ano

koniarova
10. okt 2024

@kiki68 nie, nie je každá žena krásna. To je úplne odveci fráza.

koniarova
10. okt 2024

@autorka, vhodný make up, ženské oblečenie, zamakať na postave.

mamamasama
10. okt 2024

@kiki68 fakt sa smejem 🤣🤣🤣 Veľa žien po 44 vyzerá ako muž? 👌🏻👌🏻👌🏻👏🏻👏🏻👏🏻