Nie je to dôležité?

9. feb 2024

Pred niekoľkými rokmi som prešla komplikovaným vzťahom a nepekným rozvodom,kvôli manželovej nevere a aj iným okolnostiam z jeho strany.Z tohto vzťahu vzišlo najlepšie čo mohlo ,naše 2 deti.Po sklamaní ,som už ani neplánovala ďalší vzťah ,ale ako človek mieni,Boh mení...
Vo vzťahu s priateľom som 4 roky,máme 2 a pol ročné dieťa, vytúžené,plánované ❤️.Polovička má za sebou manželstvo,ktoré po viacerých neúspechoch aj i IUI,,takže z jeho strany ešte viac vytúžené.
Netvrdím ,že je v našom vzťahu všetko 100% ,pri bežnom fungovaní to ide asi tak na 90% ,ale od narodenia nášho dieťatka má dosť trápi ,že doteraz neprejavil záujem,že by ma požiadal o ruku.Viem ,že je to len papier,ale aj tak ma to trápi

pralinka25
9. feb 2024

ak je to pre teba dolezite nie je to len papier. je to papier ktory ta chrani.
povedala si mu to?

autor
9. feb 2024

@pralinka25 minulý rok som mala oslavu okrúhlin,bola to väčšia oslava asi 50 ľudí,načrtla som ,že by sme to mohli spojiť so svadbou,k tomu ani neprišlo,dúfala som ,že snáď aspoň nejaké zásnuby...proste nič.No áno trápi ma to ,lebo sa cítim tak neisto ,aj keď si hovorím ,že dieťatko je samozrejme viac ako nejaký papier

pribinak
9. feb 2024

Tak záležitosť ako svadba to ste mali prebrať predtým ako ste sa rozhodli pre dieťa

On teraz podľa mna nemá ani dôvod niečo meniť, máte dieťa, sex, o domácnosť sa zrejme staráš, má navarené, opraté, …..žijete spolu…..všetko funguje, aký dôvod má niečo meniť a rieist svadbu?

pinkgirl
9. feb 2024

Chlapi sú trochu nedoslychavy v niektorých záležitostiach. Normálne ho vezmi von na kávu a povedz mu, že sa chceš vydať. Oni majú dlhé vedenie, musíš mu to priamo povedať. Inak budeš ďalších 20rokov v očakávaní ktoré sa nenaplní.

autor
9. feb 2024

@pribinak áno predtým ako som otehotnela svadba nebola pre mňa dôležitá,ale tým ,že máme spolu dieťa sa veľa veci zmenilo,vedel o mojom postoji,a áno o všetko ostatné klape tak ako ma

pribinak
9. feb 2024

No tak mu otvorené povedz: Michal som matka, mame spolu dieťa, už nechcem byt slobodná matka, vyrieš to. Je to pre mna dôležité

autor
9. feb 2024

@pribinak on aj je Michal 🤣😁

matullienka
9. feb 2024

Aké má dieťa priezvisko? Tvoje alebo jeho? Ak jeho tak pri každej návšteve lekára mu strč dieťa do rúk nech ide on lebo už ťa nebaví počúvať, že ťa oslovujú cudzím priezviskom a rovnako pro škôlke a jasliach.

autor
9. feb 2024

@matullienka samozrejme má meno po otcovi

matullienka
9. feb 2024

No ja by som to napríklad neurobila keby sme neboli manželia tak dám priezvisko po sebe nakoľko ja budem s tým dieťaťom chodiť po lekároch, úradoch a podobne a netúžim aby ma oslovovali priezviskom, ktoré nemám

autor
9. feb 2024

@matullienka teraz by som to aj ja urobila,ale keď sa nám malé narodilo ,brala som to normálne ,že bude mať meno po otcovi.Nejako som verila ,že to dáme všetko do poriadku.Ako som písala dieťatko má 2 a pol roka a žiadny posun vo vzťahu

anjelaa
9. feb 2024

Je mi to ľúto… vieš, sama si urobila viac nesprávnych krokov.

Píšeš, že vedel o tvojom postoji. O ňom si vedela snáď aj ty a nebránil ti v zmene priorít. Prečo to očakávaš teraz od neho?

A potom ten detail v úvodnom príspevku. “Človek mieni, Pán Boh mení” asi v tomto prípade naozaj iba fráza. Lebo toto určite by nebol postup, ktorý by Boh schvaľoval 😉

Tak už sa iba úprimne napriamo porozpravajte a nájdite spoločne riešenie. Držím palce 🙂

janinah
10. feb 2024

Sobáša sa nedočkaš a ak.tak z jeho strany bude nasilu.Urobila sú všetko.aby on nemal najmenší dôvod si tá zobrať oficiálne za manželku.Uz ti predo mnou napísali...má dieťa si svojím priezviskom.ma Full servis doma aj ženu v posteli . .
Sú ženy.ktore nerodia deti frajerom.zasadne len manželom.ja tiež...potom neriešime to.co ty.nemame na to dôvod.
Skús ho požiadať o ruku ty.rovno povedz dátum sobáša..a uvidíš reakciu.Ja už tuším aká bude.

orangeblue
10. feb 2024

Tiež som čakala kedy ma požiada o ruku, obaja sme boli rozvedeni, obaja mame svoje deti, spoločne sme nemali. Až som tak jednu noc celu nespala a googlila som zásnubne prstene. Ráno som mu ukázala že takýto sa mi veľmi páči 😂. Že svadba môže byt na jeseň. Na druhy den sme mali dohodnutý termin u klenotníka 😂. Potom ho asi mesiac nosil so sebou a požiadal ma o ruku na krásnom mieste - to už si vymyslel on sám. Svadba bola na jeseň a prax ukazuje, že sme sa rozhodli správne 😍 niekedy dúfať a čakať nestačí, treba mu povedať a ukázať čo chceš. Nie že ‘ja chcem aby on vedel čo ja chcem’😉

sense
10. feb 2024

On sa nepotrebuje zenit, ma partnerku, ma vytúžené dieťa a ešte aj z jeho menom.
Spýtaj sa ho na rovinu kedy budete mat rovnaké priezvisko

janinah
10. feb 2024

@sense na toto existuje ľahká a pomerne otrepaná odpoveď...neskôr.uvidime.ved je to len papier...

zeldia
10. feb 2024

Autorka prešla di komplikovaným rozvodom možno si terajší partner mysli že už nic podobne nechces zažiť.
V každom prípade keďže máš tri deti predpokladám že nie si teenagerka. Tak sa správaj ako dospela svojprávna osoba a výklop partnerovi čo chces a o čo ti ide. Chcem byt tvoja manželka chcem mať potvrdený vzťah, svadbu si predstavujem takto, čo ty nato aký máš na to nazor?

zeldia
10. feb 2024

@orangeblue presne tak a najlepsie informovať vseeetkych okolo pripadne na MK len tomu koho sa to týka to nepovedať 🙈.
Autorka trikrát si rodila, toto predsa musíš zvládnuť 😉

anketkarka
10. feb 2024

Povedz si otázku, prečo Ti záleží na tom byť vydatá. A prečo Ťa to zrazu trápi. Čo okrem Tvojho priezviska sa zmení. No ja by som sa doprosovať chlapovi neprosila. Keď to raz tak necíti. Ja som bola vydatá, lebo sa to tak má. Ale je to len falošný pocit, že sa niečo zmení. Bohužial z oboch strán. Už máte na seba papier, ste svoji, tak načo makať na vzťahu? Kto chce, tak bude pekne žiť ako v manželstve celý život aj bez papiera. Ja sa už vydávať nechcem a ľutujem aj to, že som vydatá bola. Ušetrili by sme si rozvod.

sense
10. feb 2024

@janinah tak ja by som. Da s neskor neuspokojí la a chcela by som konkrétny dátum. . Ale teda mne nevadí žiť "bez papiera" ale dieťa by malo moje meno. Pretože by som dieťaťa nemala kvôli chlapovi ale kvôli svojmu presvedceniu

ziarifka
10. feb 2024

@orangeblue u nás to bolo podobne. V decembri som mu oznámila, že nás vzťah už dozrel do manželstva. Tak sa zamyslel, že v novembri o rok by ma mohol požiadať o ruku. Moja odpoveď bola, že v novembri už budeme manželia. Do mesiaca ma požiadal o ruku a v septembri svadba.

Ale mne muž povedal na začiatku vzťahu, že ho mám upozorniť, že prišiel čas. Že on si to určite neuvedomí a nechce, aby som mu utiekla kvôli dlhému čakaniu na svadbu.

autor
10. feb 2024

Nechcem ho naháňať,skôr čakám ,že dozrie on.Tvrdil,že do prvého manželstva bol nahnany,že to tak necítil ,ale rodičia...svokrovci.Ale hovoril,že kvôli tomu aby sa narodilo dieťatko do manželstva,o ktoré prišli,no a ako som písala ďalšie sa im nepodarilo.Prave tomuto sa chcem vyhnutnechcem ho tlačiť do manželstva.Ale verila som,keď sme čakali spolu bábätko,že to z jeho strany príde počas môjho tehotenstva.Nic.Potom zase rodina načrtla keď malo naše diettako krst ,že by sme to mohli spraviť všetko pri jednom...zase žiadna aktivita z jeho strany Potom mal malý rok ,znova tá istá debata so žiadnym výslednom.Potom som mala oslavu,kde som mu navrhla,že by ma to potešilo a zase nič .Tak už začínam o sebe pochybovať,či som není pre neho dosť dobrá ako manželka.Ja netvrdím,že papierom sa všetko vyrieši,ale vnútorné by ma to asi uspokojilo

janinah
10. feb 2024

Tak hlavne.ze do dieťaťa sa ponáhľal....aj bez dozrievania.
Ty ho ospravedlňujes.ale zbytočne.

anketkarka
10. feb 2024

No toto by aj mňa štvalo, že sa nevyjadrí k Tebe. Si to pomenovala. Necítiš sa pre neho dosť dobrá. Ale to Ti má dať najavo inak ako žiadostou o ruku a sobášom. To Ti bude chýbať aj po tej udalosti, ak sa jeho správanie nezmení. Tam je koreň problému. Zmena priezviska Ťa falošne trocha uchlácholí a vráti sa Ti to zasa v inej podobe. A chýba komunikácia určite, keď sa akoby nevyjadruje k tomu čo s ním preberáš a nevieš na čom si.

pribinak
10. feb 2024

Dozrie? Myslím že sa nerozpravame o 23 ročnom mladom chalanovi, ale mužovi, ktorý má 35 a viac.
Akože na dieta bol zrelý ale na manželstvo s tebou nie? Hm, zvláštna logika ….

Tu nie je otázka či si ty dosť dobrá manželka, ale prečo by mal on niečo meniť? Veď má vserko. On je spokojný
Nič iné, ako rovno otvoriť tuto otázku a priama komunikácia Ti nepomôže

mikadooo
10. feb 2024

Sadni si s ním a povedz, že chceš svadbu v lete, či je s tým ok, že by si začala vybavovať, ak je to pre neho ok. Vypočuj si jeho argumenty, ak argument bude, že on ten papier nepotrebuje, tak ok, len ho podpíše a ja si ho nechám, lebo ja ho potrebujem. Atď. Bez narážok, priamo. A bez emócií. Normálne len mu povedz, že je to pre teba dôležité, bez papiera to necítiš, že by ste boli kompletná rodina, resp. aké sú tvoje dôvody. Každopádne, ak mu to povieš na rovinu a on sa začne stavať na zadné, tak si ťa vziať nechce a nie je to o tým, že je to "len papier", ale nechce byť s tebou v oficiálnom zväzku. A možno povie ok, ak ti na tom tak moc záleží. Hlavne ho potom netlač do svojich predstáv o svadbe, ale sa normálne porozprávajte a dohodnite nejaký obojstranný kompromis. (Alebo ustúp v tomto zas ty, ak by chcel trebárs len malú svadbu a podobne)

ropucha6
10. feb 2024

Nechapem, preco by mal dozriet. Sama si povedala, ze do prvej svadby bol dotlaceny, mozno druhu absolutne neplanuje, takze na vyckavanir by som sa nespoliehala. Take veci sa diskutuju pred dietatom. Ked ti na tom zalezi, normalne jednaj na rovinu a uz uvidis, ako sa k tomu postavi on.

tanyag
10. feb 2024

@matullienka Moje dieťa má iné priezvisko ako ja a ešte sa mi ani raz nestalo, aby ma v škôlke alebo u lekára oslovili priezviskom môjho dieťaťa...takže toto je taký argument že ďakujem

matullienka
10. feb 2024

@tanyag tak u nás v škôlke rovno oznámili, že nech sa rodičia neurazaju ale ona si nemôže pamätať pri 20 deťoch, že mama má iné priezvisko ako dieťa. Rovnako lekár keď má v obvode niekoľko 100 detí tak určite si nepamätá priezvisko každej mamičky. Pokiaľ sa to tebe nestalo neznamená, že sa to nestálo nikomu. Kanaratku bežne v škôlke oslavovali priezviskom dieťaťa nakoľko nemala na čele napísané, že sa volá inak

tanyag
10. feb 2024

@matullienka Noo ja to tiež nemám na čele napísané, ale mňa oslovujú MAMKA 😁😁😁 aj v škôlke aj u lekára...samozrejme, že sa to stáva, ale tiež to nie je argument, že hodím teraz dieťa otcovi a nech si to rieši, lebo dieťa má jeho priezvisko...takže žiť s mužom, spať s mužom, zdieľať pekné aj nepekné chvíle s mužom je fajn, ale nedajbože ťa učiteľ alebo lekár osloví priezviskom muža, ktorého miluješ, s ktorým máš dieťa, s ktorým každú noc ľahneš do postele...tak toto už OK nie je 😁😁😁 no ale každý má na to svoj názor...