Co by ste robili na mojom mieste? Som s dietatom momentálne doma. Starostlivosť o dieťa do 6r. Nasla som si brigádu, budúci týždeň nastupujem. Syna mi postráži moja sestra, no hlavná vec. Moj muz, je nezamestnaný, vybavuje si podporu v nezamestnanosti...
Dnes na mňa nakrical, ze všetky peniaze ktore mame nasetrene na bývanie, na najom atď si mam strčiť tam....
A ze jak jemu schvália tu podporu, ze on si necha peniaze pre seba iba, ze mne neda ani cent.. A ze každý sa bude starať sam o seba...
Cize ja najom, nakup, dieta... A on nič neplatí, neprispeje na stravu...co mam robiť? Mam to nechať tak a každý nech sa stara sam o seba? Ale sak varím výhradne ja....
Sme pohadani, nebavime sa spolu cize nechcem snim aspon 2dni prehovoriť... Poraďte co by ste nato povedali vy?
Zasadna otazka:
Preco ste spolu?
Naco?
Ked si mate kazdy zit zo svojho,podla seba...
Doteraz to bolo ako?
Ked neprispeje,nech si perie,vari...sam.
Ale potom.musis podat oficialne na vyzivne,lebo dieta je aj jeho.
A najom?
Nechplati raz on a raz ty teda..
Ale takto sa to predsa nerobi.
2 ludia ziju spolu ,lebo sa lubia..
Ci uz som nieco zmeskala?
@hanka5215 a ty môžeš pracovať, keď si doma na starostlivosti o dieťa do 6r? Vtedy predsa nemôžeš mať brigádu, alebo ?
No veď sa staraj len o seba a dieťa...zaplať polku nájmu, nakupuj len sebe a synovi, var iba pre vás dvoch, na neho sa zvysoka vy...kašli, ideálne odíď, keď sa dá 🙄
Práveže by ste si to mali vydiskutovať ako dospelí ľudia a nie 2 dni spolu nehovoriť ako malé deti.
@hanka5215 Nech sa paci,nech sa odstahuje a byva tam,kde najom nebude musiet platit. To si ako predstavuje? Matku jeho dietata necha vsetko platit? Ale som sa rozculila. Vychladni do zajtra,ale toto si musite vydiskutovat. Zadarmo ho nechas byvat? Chladnicku budes len ty plnit? A co si pod postelou budes skryvat potraviny,aby ti ich nevyzieral? Ja tomu nerozumiem ako si to panko predstavuje.
@mamickalisticka tu starostlivosť zrusim k dnu zacatia zmluvy kvoli tej brigade to uz mam poriesene..
a naco ho mas?
@osky
@mamamasama nieje to vymyslene je to naozajj tak.. No on pracoval v zahraničí, cize z vyplaty sa odkladali peniaze. Ja som dostala rodicak a pridavky cize ja som odkladala každý mesiac vyse 2 roky po 200e, daňový bonus, sme mali nasetrene.. Ostali nam posledne 1500€, lebo sme zariadovali byt.. cize mame na 2 najmy, plus na jeho splátku pôžičky, ktorú si bral predomnou...
Ako teda s podporou? Nevedela som, ze je moznost ju cerpat, ked clovek pracuje v zahranici. Mozno sa mylim.
@mamamasama ano da sa to normalne... Zaevidoval sa na upsvar, dal ziadost na podporu a caka maju 60dni na to.. Musel zdokladovat 4 roky, bude mat tu zahranicnu podporu
Tak je zlaty. A potom co? Najde si robotu a tiez nemieni prispievat? Vyzivovacia povinnost mu nieco hovori?
@mamamasama tak to ja netusim... No neviem teraz co robiť, co mu povedať... Chce to tak, ze každý nech sa stará sam o seba a ze on jak dostane tie peniaze neda mi nic.. Nejde onto nech si nechá ale neviem ci vôbec prispeje na najom na stravu... Ah mam depku cize neviem
No tak keď spoločné peniaze máš na účte ty a sú tam aj peniaze, ktoré zarobil on, tak mu polovicu pošli a potom sa starajte každý sám o seba, nájom napoly, stravu každý sám čo chce jesť, dieta by nestrážila sestra, ale otecko.
Očividne u vás neplatí, že všetko je spoločné, tak ako.. choré fakt.
Neviem môj muž by sa v živote ani v neviem akej hádke neznížil k tomu, že by mi povedal, že si mám všetko platiť sama alebo že mi nedá ani cent zo svojej podpory a mám všetko platiť ja 😂
Úbohé. Máš riadneho frajera no 👌
a načo ti je ten nezamestnaný, lenivý, lakomý debil?
Ale podporu plnu bude brať len 6 mesiacov potom čo. A penaize aj ked su na tvojom účte a ste manželia su spoločne.A hlavne by si mu polku mala dať ak zarobil.A na podporu môže dostať dosť ked bol v zahraniči na zarobkoch a otvoriť si účet sám.
Ty máš úplne pokrivene zmýšľanie. Dieťa je aj jeho - prečo by si ho financovala sama? V nájme býva aj on - prečo by si ho celý platila ty? Nechce prispieť na stravu - nech si žerie čo chce. A hlavne rieš ako ho kopnúť do riti.
Len pozor, lebo ak pracoval v zahraničí dlhšie ako 2 roky, tak stred jeho záujmov bude zahraničie...ak tam odvádzal dane, odvádzal do ZP...mojej sestre takto zamietli podporu...a darmo má byt na Slovensku, darmo platí smetie na Slovensku, má slovenský účet...lekárov si na Slovensku platila ako samoplatca atď. prišlo rozhodnutie, že bola veľmi dlho v zahraničí, že si má o podporu požiadať tam...a keď jej schvália, tak si ju má preniesť na Slovensko...
@zanka777 no predsa na peniazoch... ako vždy
@zanka777 predpokladám že to bolo preto že ona si na účet odkladala 2 roky každý mesiac 200 eur rodičak a on z tých peňazí nemal nič a živil ju .. tak teraz si on chce nechať dávky a chce sa nechať živiť 😀 ak som teda pochopila správne
Čo sa týka dávky treba rátať, že to môže byť dlhšie ako 60 dní. Mne predlžovali lehotu o ďalších 60 dní a vyplácali mi myslím naraz spätne za 4 mesiace akurát keď som nastupovala naspäť do práce 😁 čiže som tie 4 mesiace bola bez príjmu. A prečo mu na účet nepresunieš nejaké peniaze? Podľa mňa tu ide len o to..
@dharmasanata nezivil... Posielal mi 100€ mesacne na syna, on vyplatu nechaval na svojom účte, tie peniaze ktore sme si odkladali na byvanie sam posielal na moj účet.
Ja som si znich nezobrala ani euro.
Ja som sa 4 roky starala sama o syna, vychovala kedze on bol stale preč a chodil domov na tyzden za 2 mesiace. Ale o tom tema nie je.
Ano jw to kvoli peniazom, kartu moju má od uctuy. Ja nevidím na tom nič zle, ze treba s peniazmi setrit.... Ale on to nechape.. Ja pozerám na mesiace do predu, lebo viem ze sme bez príjmu a ja nezarobim. Boh vie kolko.... Ale dobre.. Všetkým dakujem, moja deka stále trvá. Snad si to vyriesime nejak.
@dharmasanata on ju vobec nezivil posielal jej 100e mesiacne to je tak nastravu pre ich dieta . Z tych 200e mesiacne nieco odlozila zvysok platila ucty .Na tom jej setriacom ucte maju Strasne malo penazi na to ze 4 roky pracoval v zachranici . On svoje zarobky pravdepodobe preflakal . Keby ju zivil a ona odkladala 200 mesacne ako ty pises tak mà na ucte za 2 roky 4800 na ucte mà 1500e. Z toho ze zarabal v zahranici mala ona velky prd makovy. A teraz mà ten smrad doma na krku a chce aby ho živila.
@huxy reagovala som na to ze tu Niekto tvrdi ze ju zivil a teraz chce aby ona zivila jeho . Ona bola na materskej Tak ake zivenie ? Co je nejaka od susedov ? Jeho zena matka jeho dietata. Ona ide na brigadu a dieta bude strazit kto ? On ? Nie . To je uplne jedno kolko penazi kde minuli . Stale mi to nevychadza ze by vrazili vela do bytu krory ani nie je ich . Urcite nerobili mega renovacie kupili par kusov nabytku. Treba citat pozorne je to len podnajom!!
??? Doteraz ste žili z čoho? On pracoval? Financie spoločné? Som zmätená a dúfam, že táto téma je vymyselná.