Neviem odísť od partnera

16. nov 2024

Chcem odísť od partnera ale neviem ako. Sme spolu už veľmi dlho a on ma vôbec neberie vážne, ani len rozchod. Najhorsie je, že som na neho odkázaná. Neviem ako odísť keby to chcem urobiť zo dňa na deň. Jedna vec nadväzuje na druhú. Nemám prácu ( som na úrade), nemám kam ísť ( u rodičov bolo toxické prostredie, odísť odtiaľ bolo vyslobodenie a naozaj som bola roky šťastná) čiže sa to nedá urobiť len tak. Partner bol úžasný človek a stále ho mám rada, no už ho asi nemilujem. Ako som staršia, mám iné názory, potreby, videnie sveta a s ním to nejde. Zasekli sme sa, kedysi sme žili super, mali nábeh oproti ostatným na krásnu budúcnosť ale niečo sa pokazilo. Tiež si na mňa on tak zvykol, že ma jednak neberie vážne a nedá sa s ním komunikovať. Vôbec ho nezaujíma riešiť vztahove veci, dať si nejakú debatu je nemozne lebo buď je unavený či čokoľvek. Nikdy mi nevyhadzoval na oči peniaze no čím ďalej viac vidím, ako potrebujem byť nezávislá. Mám pocit že si neviem nájsť prácu. Áno on sa o všetko postaral, ale za akú cenu.predtym to bolo všetko pekné ale teraz, hoci mi to nepovie, vnímam že to veľmi cíti ako som na neho odkázaná. Myslela som si, že keď sa ako dvaja rozumní ľudia porozprávame tak sa aj nejako dohodneme. Že ma pochopí, pomôže mi s tým že pocka kým si nájdem prácu a nejaký podnajom ale som nemilo prekvapená z jeho reakcii, ako mu mám odovzdať auto a hľadať si na další deň nové bývanie a podobne. Viem, že to tak nemysli a ráno aj zabudne, že niečo takéto bolo-aj to je jeden z problémov, lebo ja to myslím vážne aj ráno. Žiaľ pre mna je toto nerealne, keby mám takto odísť. Som pod tlakom, nešťastná zo seba zo vzťahu zo všetkého.

Bojim sa, že sa nezaradim do života. Nemáme deti, nemám ani 30 ti čo si prešli ťažšími vecami sa zasmejú, aké to mám ľahké, možno áno ale vnútorne to tak necítim. Bojim sa že už nemám čas na nič, že si ani nikoho nenájdem a nebudem mat deti, že všetko premeskam a budem viac nešťastná ako teraz. Tak ako som bola šťastná tak sa všetko otočilo a každá vec v mojom živote obrátila uplne naruby. A ku tomu všetkému som zistila, že asi milujem niekoho, s kým už asi nikdy nebudem.

Neviem sa pohnúť, neviem čo robiť. Boli ste niekto v takejto situácii?

niekto2hy
16. nov 2024

Na tvojom mieste,by som si zacal hladat pracu s ubytovanim.

vorkola
16. nov 2024

@niekto2hy Presne tak.Vsak on s nou uz ani nepocita.,ked mu ma dat auto a hladat si byt

autor
16. nov 2024

@vorkola napísala som, že ráno to už nebude tak. Veľakrát mi to už povedal v zápale hnevu a ráno sa tvari, akoby nič. On už akoby ani nepočítal s tým, že naozaj môžeme byt od seba

hankab
16. nov 2024

Z toho co pises to vyznieva, ze si mu uz niekolkokrat oznamila, ze s nim koncis a nikdy si pre to nic viac neurobila, ale zili ste spolu dalej. Ak to tak bolo, tak sa necuduj, ze ta neberie vazne, skor si z teba robi prdel, lebo vie, ze je to len taranie do vetra. Hlavne kvoli tomu, ze nemac pracu a nemas kam odist.
Preco nepracujes? Si PN? Preco si odisla z poslednej prace? Tazko sa bez prace a financii niekam pohnes.

anjelicek26
16. nov 2024

Tak taketo prazdne vyhrazky... neberie ta vazne, zopakovala si to viac krat, nikdy to neurobila, pracu si nevies najst preco? Dotuje ta ak to chapem uz dlhodobo, ze ho to nebavi chapem tiez, ani perspektivne deti neplanuje, kedze ani matersku mat nebudes a dalej to bude cele tahat on a to je v dnesnej dobe riadna zataz...dojst domov s prace a zena s nohami hore pol dna (prepac ten uhol pohladu) chce riesit "Vztahove veci" zas a znova tak sa na to tiez vykaslem...

Zmeny vo svojom zivote musis spravit ty sama.. zacni pracou, sebalaskou, vlastnym programom, odputanim sa od neho zacnes kracat inym smerom...

autor
16. nov 2024

@hankab áno chcela som sa o tom rozprávať, hľadať riešenia. Tým, že sme spolu naozaj dlho mi nepríde na mieste zobudiť sa, povedať že odchádzam a ísť. Takéto rozchody sa možno deju, keď jeden z partnerov urobí niečo nečakane ( nevera) tak chápem, že sú tam tie emócie a rozídu sa v zlom. Ale my sme si nič neurobili, práve preto som sa o tom chcela rozprávať.povedat mu čo cítim a prečo to tak cítim, možno to nemuselo ani takto dopadnut. No s ním sa nedá. Nikdy na to nie je vhodná chvíľa, až budem mat o 10 rokov viac a nič sa nezmení. Nechcem tak dopadnut

niekto2hy
16. nov 2024

Otvor si https://sluzbyzamestnanosti.gov.sk/
https://www.profesia.sk/ a hladaj. Najdi si pracu,jedneho dna sa rano zbalis,zamknes byt,kluce das do schranky...

anjelicek26
16. nov 2024

A ked s teba za 10 rokov nespravil ani manzelku, ani matku svojich deti, tak to ani uz nespravi...

autor
16. nov 2024

@anjelicek26 neboli to vyhrážky, ale snaha ukázať mu čo sa deje. Keď odídem, ja už sa nevratim a on to pochopí až potom, to viem. Tie peniaze pre neho nie sú problém. Dokonca aj dieťa keby som ja chcela, on by s tým bol ok - jemu je jedno či teraz alebo o 3,4 roky. Je to chlap, nie je to jeho jediná životná vízia takze nemysli každý deň na dieťa. Ale ja ho nechcem, pretože to tak ani momentálne necítim. A že sme ho nemali doteraz tak nie, nechce každý dieťa hneď po 20ke. Mali sme iné plány.

anjelicek26
16. nov 2024

Ked stretne tu pravu, bude aj prsten a budu aj deti... kazdopadne ty si s nim zo zvyku a pohodlnnosti :(

oli18
16. nov 2024

39 rocna bezdetna zena nepracuje. To by ma hanba fackovala, citila by som sa vydrziavanou.

7miriam77
16. nov 2024

Mňa by zaujímalo, čo robí zdrava, mladá žena doma celé dni?? Preboha žena, zobuď sa a naštartuj sa. Čím viac to budeš oddiaľovať,tým viac to budeš mať ťažšie. Máš milión možnosti zmeniť svoj život, tak si len vyber!!!!

niekto2hy
16. nov 2024

@oli18 Si jej nejak pridala vek,ako si to zistila?

lilizzachy
16. nov 2024

Nájdi si prácu a podnájom a odid

hradnapani
16. nov 2024

najvyssi cas zdvihnut kotvy a ist. Zamestnanie musi byt len v tom meste, kde si teraz? nie je moznost odist inde a najst si pracu, z ktorej ti vyjde na zaciatok aspon na zdielany byt? Nemate zavazky, nic ta v podstate nedrzi.

lenka3454
16. nov 2024

Dievča pober sa do práce a nájdi si svoje bývanie

earlgrey
16. nov 2024

Teraz naberajú do Nemecka do skladu, ani jazyk ti netreba, pracujú tam samí Slováci, ubytovanie zabezpečia. Slovenská agentúra. Známa tam je už niekoľko mesiacov aj s manželom a pochvaľujú si. Výplatu majú cca 2800€ za mesiac, z toho platia 100€ na mesiac za ubytovanie....všetko sa dá, ak človek chce...ale ty si už zamilovaná do iného, takže asi zo Slovenska neodídeš...tak nech ti tvoja nová láska pomôže...ale asi ten nový chlap nechce nepracujúcu ženu, bez peňazí, bez strechy nad hlavou, bez ničoho...

micusa2222
17. nov 2024

a prečo 30 ročná žena nemá prácu, ešte navyše bezdetná,,,si chorá alebo máš niečo vážne, kvôli čomu nepracuješ ?

autor
17. nov 2024

@niekto2hy to bolo celkom mimo, ani to nebudem komentovať. V 39 by som isto aspoň to dieťa už mala 😃

sissy27
17. nov 2024

Ste spolu dlho… a ty si za cely ten cas nebola schopna mysliet na to, ze raz mozno budes potrebovat aj vlastne peniaze?? Nehovorim, ze mas mat nasetrenych 200k na byt v bratislave, ale aspon tolko, aby si si okamzite dokazala zaplatit tri mesiace zdielaneho podnajmu napriklad (co je v BA cca 600-900€, v inych mestach asi aj lacnejsie).

januska12323
17. nov 2024

Nájdi si prácu, ubytovanie a papa. Čo iné chceš robiť?

simcas75
17. nov 2024

A to si mu už povedala, že popritom ako sa on o teba stará, dotuje tvoj život, máš od neho auto k dispozícii, že si sa zalubila do niekoho iného?

romino
17. nov 2024

Padli tu viacere otazky, na ktore si uz neodpovedala. Potom tazko radit ..

evansova
17. nov 2024

@oli18 Presne tak. Nema pracu? Ved dnes je prace viac ako ludi ochotnych pracovat. Napr. miesto predavacky by dostala hocikedy v hociktorom meste, mensie prevadzky obmedzuju otvaraciu dobu, lebo chyba personal. Myslim, ze najvyssi cas zdvihnut zadok, najst pracu a podnájom. Prdicky nasi babicky, co by bolo keby, si treba dat za sirak a riadne vysukat rukávy.

andrea2667
17. nov 2024

Choď robiť na turnusy do zahraničia.

oli18
17. nov 2024

@niekto2hy mas pravdu, prst sa mi posunul 😆

maminkadeticiek
17. nov 2024

Boze zeny,robite zo seba v ociach muzov totalne chudery.Zbal sa a odid.Bodka.

luccija
17. nov 2024

Ako môže tvoje vyhrážky brať vážne, keď vie, že nemáš peniaze, prácu a kde bývať?Začni si hľadať prácu, lebo jedného dňa to spraví on a potom to bude zle.Ma toho plné zuby asi vidí, že sa nikam neposuvas, neposuvate ako partneri.Nevazi si ta

jaza81
17. nov 2024

Snaz sa tvarit milo, pritakavaj mu, nevyvolavaj konflikty. Medzitym si hladaj pracu. Potrebujes ziskat cas, kym si ju najdes a nasledne na to podnajom. A ked sa zacnes stahovat, tak sa on mozno spamata, ze to uz nie su len reci. A aj keby ta nechal odist, nikde nie je napisane, ze casom mu nezacnes chybat. Takze krok za krokom....

petra5333
18. nov 2024

V prvom rade si najdi pracu a socializuj sa .. si doma nemate deti, nepises ani konickyci nejake mas takze sa nudis a vela rozmyslas aj nad zbytocnostami.. ja som bola doma styri roky ale s detmi a tiez som mala stavy kedy som muzovi povedala ze odchadzam ale byt na materskej je vacsi tlak a liezlo mi na nervy ze ja robim doslova doma sluzku nikde nechodim vkuse som doma zavreta nemam svoj zivot...teraz chodim do prace a moje zmyslanie sa uplne zmenilo .. konecne prispejem do kasy aj ja je to lepsi pocit aspon pre mna,socializovala som sa mam super kolegyne kolegov, praca ma bavi..jednoducho mam svoj zivot a mam ho taky ubehany ze slovo rozvod uz ani nespomeniem,nemam cas 😃..uplne som sa oslobodila od toho stereotypu a velmi mi to pomohlo .a co sa tyka deti u teba . Nikde nieje napisane ze ich mat musis..a ked ano a nemas este ani 30..noa ja som druhe mala v 34..a kopu zien to riesi az po 35tke.. mas kopec casu.. skus zmenit svoj zivot od zakladov a potom uvidis ze neprehodnotis aj city a vztah k muzovi .ja som s muzom 10rokov..a ver ze niekedy by som ho poslala kadelahsie😅😉..manzelstvo je o kompromisoch,respekte ucte ..zamilovanost uz je bokom nie uplne ale je ..mas cas rozmyslat tak rozmyslaj ale nad svojim zivotom a nad sebou mozno na nieco prides drzim palce❤️✌️