Priznám sa že mám problém so svojím sebavedomim ale nedokážem pochopiť ľudí ktorí neustále riešia moj vzhľad. A to hlavne rodinní a blízki ľudia. Hlavne na vec, ktorú nedokážem zmeniť (napríklad výška, tón pleti, postava (genetika)). Neustále majú ohladom toho poznámky i keď som ich viackrát slušne poprosila aby o tom nehovorili že ja nemám čarovný prútik a nedokazem to zmeniť ihneď. Nedajú si povedať a mňa to trápi. Keď mi to povie niekto cudzí, utrusim mu niečo na oplátku, ale keď to povie rodina, nechcem im ublížiť. Čo g takej situácii robiť? A ešte keď vás tá vec zožeria a niekto vám ju pripomenie..
Neviem ti poradiť ohľadom rodiny a blízkych ( o to smutnejšie,že im sú prednejšie tieto veci ako tvoja osobnosť). Ale moja skromná rada....nedaj sa. Ak si ty so sebou spokojná, nedaj sa negatívne ovplyvniť. Každý staviame na niečom inom. Niekto na vizáži a viditeľných záležitostiach,niekto ide viac " hĺbky " osobnosti. Rob tak,aby ty si bola spokojná a šťastná sama so sebou. Tak budeš vyžarovať do okolia. A ak sa niekomu nebude páčiť, jeho škoda. A ak niekto ocení " tvoje práve,nefalšované ja", aspoň vieš,že stojí za tvoju pozornosť.
keď to nejde po dobrom tak potom skús to druhé. pošli ich dočerta. povedala si že máš problém so svojím sebavedomím. a čo myslíš prečo sa ti to stále stáva že ťa otravujú kvôli tomu ako vyzeráš? no aby si konečne nabrala sebavedomie a postavila sa sama za seba. Otvor ústa a pošli ich všetkých tam kam patria
no tak to preto, ze ta to stale trapi. ked sa ty s tym zmieris, prijmes to a nebudes mat s tym problem v sebe, tvoje okolie ti bude presne to odzrkadlovat- nebudu mat poznamky . ludia podvedome vnimaju , co kto "vysiela zo seba a ostatni ti len ukazuju/su tvojimi zrkadlami/ na com mas popracovat- sebavedomie, tak do toho! ;)
Ideálne je potvrdiť ich komentár. Tým im vezmeš vodu z mlyna. Je zbytočné ísť do opozície, to nikam nevedie. Potvrdiť komentár neznamená s ním súhlasiť, potvrdiť znamená, že si počula, čo povedali. A ďalej by som nerozvijala. Prestane ich to baviť, uvidíš. Ja väčšinou na niečo, čo nechcem ďalej rozvíjať, poviem druhému " rozumiem". Alebo ak je to tak , napríklad som vysoká a je to fakt a niekto nevhodne poznamená, že som "žirafa", tak poviem, hej, som vysoká, všimla som si to.
Čo.robit? Vypichnúť nedokonalosť toho, čo ťa uráža.. "zdam sa ti vysoká? A tebe nevadia tie vyrážky čo máš na tvari? Och dotklo sa ťa to? A napadlo tá niekedy ako sa asi cítim ja keď domna stále rypes?" Takto nejako som sa začala obhajovať ja.. ľudia ma nechali na pokoji 😉
Musis si nastavit hranice. To je dolezite nielen v pracovnom ,partnerskom zivote ale aj co sa rodiny tyka.
Inak si budu k tebe dovolat az moc moc
"Pozri sa do zrkadla a potom nieco hovor."
nechceš im ublížiť? Presne tam je problém. Poriadne sa ohrad povedz si svoje a už si to nedovolia. Ty im nechceš ublížiť ale že oni ubližujú tebe je ok?
Nuž čokoľvek je pre niečo a toto je preto aby si našla vnútornú rovnováhu a potom ťa ich poznámky nebudú zaujímať a iba sa nad nimi z ľahka pousmeješ.
Odvrkni niečo na ich adresu ty. Ale v prvom rade sa musíš prijať ty aká si. Potom sa ťa také veci nedotknú. Nejaká si vysoká - ja viem, narástla som už dávno, myslíš, že nemám doma meter? Prečo si taká tučná, nechceš schudnúť? - viete ako mi je v zime teplo? Nemusím kúriť koľko vy... Proste nejaký odpich, ktorým zoberieš vietor z plachiet.
váha - genetika?
do istej malej miery áno, ale sväčšej miery je za tým obžerstvo...
A co konkretne ti vravia? A nebude na tom nieco ked aj cudzi oovedia?
Poďakuj za názor a povedz im, že si so sebou zrovnaná a máš sa rada taká aká si, bodka.
@deti95060810 nikde nepise pri postave, ze je nadvaha.. kludne môze byt aj prilis chuda - aj to vedia niektori riadne vytknut a robit si zarty.
Vdaka. Už na tom pracujem.
Napíš nejaké ich narážky, určite Ti poradíme ako ich uzemniť 🙃
V strucnosti, ze ak sa im nieco na tvojom vzhlade nepáci, je to navzdy ich problém a nie tvoj.
Rozmýšľam, čo je na tvojom vzhľade také, že ti to neustále hovorí rodina a dokonca utrusia poznámky aj cudzí ľudia, ktorým je šumafuk, ako druhí vyzerajú. Sú to situácie, v ktorých sa cítiš nepríjemne a klesá ti sebavedomie. Ja sa v každej pre mňa neprijemnej situácii snažím čo najskôr získať nad tým nadhľad. Lebo až vtedy vidím viac verzií pravdy. Skús si položiť otázku, či to najmä blízka rodina nemyslí v konečnom dôsledku dobre, aj keď svojským spôsobom a či naozaj nie je v tvojich silách niečo na tom zmeniť.
posli ich do p.dele.
ked som mala 43kg, neustale poznamky aka som vychudnuta.
Zacala som cvicit, nabrala som svalovu hmotu, mala som 53kg (stale som bola chuda) a pocuvala som od tych isty ludi, ako som pribrala.
Ries to, ako sa citis ty. Ak check schudnut, nic nejde zo dna na den, vydrz... A ostatnym razne vysvetli, nech sa staraju o svoj vzhlad.
@kitycat som bledá, som taká som veľmi dlho čiže im musí dôjsť že je to vlastne ok keďže som zdravá. Postavou som veľmi chudá, všetci v rodine sme takí a aj tak rýpu. Sú dosť urazajucej sa povahy, ak by som im takto odvrkla, asi by som si to odniesla rečami typu ako sa to o ním správam a tak ďalej. Ale niečo z vašich príspevkov si chcem odniesť. Ale na tú bledost poukazujú najviac a to sa casto usmievam, žijem aktívne, oni to vidia a hneď otázka že aká si bledá je ti niečo? Alebo len ,,si dosť bledá,,. Veď ale ja o to viem a oni ma poznajú roky musí im aj samym dôjsť že je to asi ok
to akoby som o sebe citala. To ze si bleda, vysvetli im, ze mas jednoducho taky ksicht 😝 a nech sa s tym zmieria. A mas krv v poriadku, nechybuj ti vitaminy, mineraly a necitis sa unavena, tak taketo reci filtruj!
@deti95060810 TY ideš niekoho hodnotiť. Píše že je chudá nemá žiadne obžerstvo. Podľa seba súdim teba.
Aj ja som bledá, tiež som si vypočula narážky, že kedy som bola naposledy na slnku a tak podobne. Nuž, ja sa nevypekám na slnku, cítim sa výborne a budem vyzerať stále mladšie narozdiel od iných, čo sú tmaví od slnka 😁
Ja to ignorujem. :D Bola som bleda. Tucna. Leniva. Tmavo oblecena. Zle ovlecena. A potom som schudla.. zas bolo zle...ze malo jem,ze daj si,ze prilis kratka sukna a pod.. :D a ze nikdy nie som doma.. :D Tak sa buduje spoluzavislost. Ze ti preprlis zalezi na nazorw inych a oni tebou mozu manipulovat. 🙂 Co vadi tebe? Chces to zmenit? To je dolezite.
@toskanka keby to boli ľudia ktorí ma nepoznajú tak to pochopím že si o moju bledost robia starostí. Ale sú to ľudia ktorí ma poznajú roky a vidia ma takmer každý deň a x-krát som vysvetľovala že ja som taká už odjakživa a oni to vedia. Tým pádom mi vychádza z toho že si chcú rypnúť ale nechcú byť úplne napadni. Čo sa týka chudosti a iných veci, o tom zbytočne písať, tam jasne vidieť že chcú ublížiť lebo väčšina z nich vie že sa sikou mocou snažím pribrať
Aj moju postavu riešili moji rodičia. Mám 182 cm a podľa nich by som mala mať aspoň o 10 kg viac. Ale je to váha, s ktorou som ja o.k. a cítim sa fajn. Mňa iné názory nezaujímajú 🤷.
Zaujímalo by ma, ako o tomto svojom vnútornom probléme so svojimi blízkymi komunikujes. Lebo píšeš, že im nechceš ublížiť. Buď ráznejšia a jasne vyjadri svoj postoj. Ak to tvoji blízki aj tak nepochopia, tak akceptuj ich úroveň chápania a jedným uchom dnu druhým von. Iné ti poradiť neviem.
ak pekne slovo nezabera, a oni na teba neberu ohlad, vracala by som naspat rovnako. Mas riedke vlasy, nepekne zuby. Hned ako utrusia nieco tebe, hod loptu naspat. ked ta budu konfrontovat, povedz im, ze Pozicane, vrat. Tiez im to bude neprijemne a snad prestanu.
Taketo poznamky su tebe destruktive, musia skoncit.