Nepozvaní

9. feb 2024

Ahojte. Idem si sem asi vyliať dušu alebo lepšie povedané pozrieť si aj váš názor na danú situáciu. Ide o to že sme so snúbencom (bývame spolu) neboli pozvaní na krstiny( jeho sesternica krstí syna). Vysvetlím podrobnejšie ďalej.. prišli sme k snúbencovým rodičom na bežnú návštevu a tam nám oznámili že idú budúci víkend na krstiny , vravím si okej asi pozývali len zopár ľudí takých najbližších no keď mi budúca svokra začala hovoriť o tom ako všetci idú, ako je každí pozvaní.. tak mi len zmizol úsmev z tváre a poviem vám- veľmi ma to zarmúrtilo najmä kvôli snúbencovi, nejde tak ani o mňa ale skôr o neho ako sa asi musí cítiť. Všetkých jej bratrancov a sesternice popozývala (dokonca na jednu čakali až z Anglicka aby mohli robiť krstiny) a my sme sa žiadneho pozvania nedočkali. Kladieme si otázku prečo? Čo sme im urobili? Vzťahy mal s nimi snúbenec úplne normálny, žiadne hádky nič. Dokonca aj jeho rodičia majú s nimi vzťahy také bežne nič extra , ale ide o ten princíp, každí pozvaní len my nie? Povedali sme si že sa teda zachovame v istých udalostiach rovnako a nebudú vítaní ani oni na našej udalosti ale cítime sa dosť nepríjemne.

mikadooo
9. feb 2024

Ja byť ten "bratranec", tak sa najskôr opýtam mamky, či nevie prečo a ak tá nemá tušenia, tak sa opýtam tety (mamy sesternice). Až potom si maľujem scenáre v hlave. Ale je to na vás. Nám sa stalo opačne, my sme síce bratrancov a sesternice na svadbu pozvali a aj prišli, nás nezavolal ani jeden/jedna. Vôbec som to neriešila, nebudem v sebe živiť zbytočné krivdy 🤷.

dskjhfdlkdjhl
9. feb 2024

Uplne zbytocne "trapenie", ale mnohi si takto "sprijemnuju" zivot. Urobte si pekny vylet a hlavne v sebe nezivte zbytocnu nenavist.

belllinka
9. feb 2024

Ja by som bola šťastná, že sa nemusím zúčastniť takejto rodinnej megaakcie 😅

autor
9. feb 2024

@dskjhfdlkdjhl nenávisť to určite nie len nás to v prvý moment dosť prekvapilo..nemilo..určite niečo vymyslime na ten deň nech si ho urobíme krajším🙂

autor
9. feb 2024

@belllinka my to máme práveže radi, zvykneme sa takto zúčastňovať (s normálnejšou stranou rodiny😀) takých osláv a podobne.. ale sto ľudí sto chuti🙂

maciatkoe
9. feb 2024

To aj sesternice a bratranci sa pozyvaju na krstiny? Na svadbu jasne, ze ano. Ale na krstiny by ma ani nenapadlo pozvat.

autor
9. feb 2024

@maciatkoe my sme najprv boli na tom že pozývajú len najbližších boli sme s tým OK..až potom sme sa dozvedeli že sú pozvaní vlastne úplne všetci okrem nás🙂

reanda
9. feb 2024

je to sesternica tvojho frajera, tak snad on by sa jej mal spytat, preco jeho nepozvala, ked pozvala vsetkych ostatnych bratrancov a sesternice a s cim ma unho problem.. to je jediny sposob, ako normalne na danu situaciu reagovat.. a nie fabulovat a pytat sa dokonca ludi na nejakom fore 🙄 ..

pinkgirl
9. feb 2024

Veď to nie je dôležité. Nech si pozvú koho chcú. Povznes sa na to. Nerozoberaj to tak, zbytočne sa tým zaťažuješ a trapiš.

h2
10. feb 2024

Vôbec, ale vôbec by som sa tým nezaoberala. Ste prvá rodina, o ktorej počujem, že pozýva bratrancov a sesternice na krstiny. Chápem, že ťa mrzí, že ste jediní nepozvaní, ale úplne to pusť z hlavy, ako keby nepozývali nikoho z bratrancov a sesterníc. (Moji bratranci a sesternice niektorí ani nevedia, že mám dieťa, nie to, aby som ich pozývala na krstiny.)

mamina7070
10. feb 2024

mna by to mrzelo ajma ak ste jediny vynechany
nech sa snubenec opyta sesternici ak chce ak nie tak peniaze co by si darcek kupovala investuj do dbreho wellnesu a na svadbu by som sesternicu nepozyvala

marcellka32
10. feb 2024

Prosím ťa, vyberte sa na výlet, dnes je tak pekne vonku, kašli na to...keď nechcú, tak nechcú

daniela1911
10. feb 2024

A tvoj snúbenec sa tiež trápi? Alebo on je s tým ok, a len ty sa trápiš? Možno ani nevieš všetko ako bolo, svokra možno tiež rozpráva viac ako vie. A akcia krstiny - by mala byt len v najbližšom kruhu kvôli bábätku a nie rodinný teambulding.

mamina7070
10. feb 2024

a svokra je tiez sisnuta jej nevadi ze jej syna nepozvali a ostatnych ano? ma snubenec surodencov? ti idu?

autor
10. feb 2024

Pozerám že nie každá pochopila pointu toho čo som napísala.. baby tu nejde o to že sa na krstiny nemusia volať bratranci a sesternice veď my by sme s tým boli úplne v pohode , tu ide o to že sa predsa len pozval širší okruh rodiny a my nie😉spravíme si pekný deň aj bez toho už to je jedno teraz

@mamina7070 svokra je s tým očividne ok keďže sa na to nejako nevyjadrila, a ano snúbenec má mladšiu sestru ktorá ešte býva s rodičmi a ona ide tiež

trema
10. feb 2024

Hmmm a nie je tato sesternica aj ta baba, ktora nepozvala jednu uzivatelku na svadbu a bola z toho diskusia na 500 stran? 😀 Aj tam pozvali uuuuuple kazdeho, len ich nie

bodka70
10. feb 2024

Je kľudne možné, že pri takomto kvante ľudí a s malým bábätkom na vás proste zabudli. Najjednoduchšie vysvetlenia sú najčastejšie.

deti95060810
10. feb 2024

tak aspoň ušetríte na oblečení, darčekoch a pod. veciach...
išla by som na výlet , alebo si spravila doma pekný deň ....
samozrejme aj ich by som prestala pozývať aby vedeli ako to je...

mamina7070
10. feb 2024

tak to je pekne hnusne a vas vynechali alebo vam rovno povedali ze nie ste pozvani? este by som napisala teda snubenec sesternici ze ci mate prist na obrad do kostola ale teda len ak on chce a uvidite
alebo nerieste chodte na vylet a sesternicu nepozyvajte ani vy

lejllamt
10. feb 2024

Teraz budem asi zlá, ale čo ak vás nepozvali kvôli tebe? ...premýšľala si aj nad tým? .... Inak ja som dnes mala byť tiež na jednej oslave. Včera mi prišla správa, že sa oslava nekoná.... vravím si fajn aj tak na mňa čosi lezie. Dnes som písala príbuzným, že sa teda uvidíme inokedy a oni že prečo? ...veď už chystajú veci na tú oslavu.... 😅 tak teraz neviem....

mamina7070
10. feb 2024

@lejllamt a ty si s tym ok? mne by to nebolo jedno ze robia zo mna debila

zenazaba
10. feb 2024

Aku idete robit svadbu? Malu? Mozno sa dopoculi, ze nebudu ucastni vasej svadby, tak vas nepozvali na krst 🤷‍♀️ Blby dovod, ale ludia su, hold, divni.

jamabe
10. feb 2024

Ludia su kadejaki.. 🤷 Nas svagrina s bratom nepozvali pred par mesiacmi na oslavu narodenín ich dcery, hoci darcek si vybrala (pytala som sa jej, ze co) a teraz mi pise, ze pridu gratulovat našej dcere k meninám. Oznam, nie otázka. Mne by to bolo jedno, ale nasa dcerka sa veľmi tesila, ze pojde k sesternici na oslavu, takže bola veľmi sklamana.. A teraz to vysvetluj dietatu..

lexie321
10. feb 2024

@jamabe Ježiš, tvoja švagriná je riadna striga. Chudák dcérka.

mamina7070
10. feb 2024

@jamabe a ty sa k tomu ako stavias ze v pohode nech pridu?

lejllamt
10. feb 2024

@mamina7070 čo s tým mám spraviť? Nabehnúť tam a konfrontovať ich? Aktuálne ma viac trápi moje zdravie ako ich oslava...a časom sa pravda ukáže...

mamina7070
10. feb 2024

@lejllamt chapem tiez by som aktivne nic nerobila ale dobre si to zapamatala

jamabe
10. feb 2024

@mamina7070 jasné, ze nie som nadšená. Keby to bolo na mne, zrusim ju. Ale dcerka ma sesternicu veľmi rada (aj tetu) a chce, aby k nám prisli.. Tak to prekusnem, co uz..
.

mamina7070
10. feb 2024

@jamabe sak aj ja by som asi tak kvoli dcere ale sukromne mimo deti by som povedala ze dceru velmi mrzelo ze vas nepozvali na narodeniny sesternice nech vie mozno sa aspon zahanbi

betulinka1
10. feb 2024

@belllinka ja tiez 🤣🤣🤣 radsej dobra chata a grilovačka s rodinou ako taketo formality.