Nepochopenie od rodiny

13. júl 2024

Ahojte, cítim sa nepochopena...dcéra má siedmu chorobu, teploty skončili včera ale všade má vodové vyrážky, čo znamená že je infekčná. Mužov dedko má dnes oslavu 90 rokov, 50 ľudí z toho cca 15 deti, medzi nimi mesačne bábätko,9 mesačne batoľa atď. Logicky sme s mužom usúdili že nie je správne tam ísť aby dcéra nenakazila zvyšok. No spustil sa na nás doslova od včera lynč od celej rodiny či sme normálny, patrí sa ísť zagratulovať, každý tam bude len my zas nie (pred tromi mesiacmi bola rodinná grilovačka u dedka, dcéra mala vtedy šiestu chorobu tak sme neboli) a že aká náhoda že vždy je chorá keď sú oslavy (ako keby sa to dalo ovplyvniť) muž im to vysvetľoval ale bezúspešne, všetci sú len nasrati a svokra je stále dotierava, keď sme jej prestali dvíhať telefón tak sa odhalila k nám že aspoň dcéru bere na oslavu a my nech sme za tých neslušných. Samozrejme muž ju poslal preč ale nechápem ako je možné že to nechápu, to fakt mám doniesť pri starého človeka s oslabenou imunitou a malé deti choré dieťa? Ja ani nechcem žiadnu radu viem že je zodpovedné zostať doma ale nechápem prečo to dospelí ľudia nevedia pochopiť. Je to naozaj také ťažké?

erika212
13. júl 2024

No v žiadnom prípade by ma nikto nedonutil s takýmto chorym dieťaťom behať po oslavách. A 90 ročný pán to môže lapnut a preň to môže mať fatálne následky. A potom akože čo. Kto si to bude vyčítať. A mamička 9 mesačného dieťaťa je s tým ok? Keby mne niekto príde k môjmu troj ročnému dieťaťu takto chorý, tak ho úplne vážne vykopem z domu a zmením nan názor. Určite si stojte za svojím. Je to veľmi chytľavá aj na dospelých ľudí a ti to znášajú oveľa horšie ako dieťa. Teda takto nechápavo rodinu by som mať nechcela 🤨🤔. Držím palce, nech sa z toho rýchlo dostanete.

autor
13. júl 2024

@erika212 veď to že sú s tým všetci ok aj mamička mesačnej...čo je pre mňa úplne nepochopiteľné že veď sa nemusia chytať... Úplne ma to prekvapilo že to nevedia pochopiť. Určite budeme doma ale všetci nám len nadávajú... ďakujeme je to už lepšie ale riskovať nebudem

nadush
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
januska12323
13. júl 2024

Nuž po takomto vydierani by som prehodnotila vzťahy v rodine.

cacianka
13. júl 2024

Buď ich ignorujte, alebo nahucte aj vy na nich.
Niekedy rozumejú, iba ak na nich hovoríte rečou ich kmeňa.
Dedkovi zagratulujete keď budete ok, vysvetlite mu to - ochrana jeho aj všetkých detí v rodine.

dejka77
13. júl 2024

Neviem ako je to pri tejto chorobe, ci je tam riziko aj od vas. Ale mohol by ist napr. jeden z vas na tu oslavu, pripadne sa mozete prestriedat. Ak je tam moznost nakazy, tak potom samozrejme nie.

autor
13. júl 2024

@dejka77 no je to 80km, môže sa nakaziť aj dospelí, inkubačná doba je tuším 7 dní od prvej vyrážky

andulka1988
13. júl 2024

To bude tým že ľuďom už dobre......na hlavičky. Ako čítam a počúvam čo ľudia vedia riešiť sa mi chce vracať. Viem že rodinu máš len jednu ale ak sa chcú urážať nech to robia vykašli sa. Ide ti o zdravie dieťaťa a nech sa každý stará o seba. Držím palce nech sa tvoje dieťatko skoro vylieči.

mamina7070
13. júl 2024

a nemoze ist manzel sam ked je to jeho dedko?

nadush
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ns994
13. júl 2024

No ja koukam. To tym ludom su tie dalsie deti ukradnute, ked ich mate nakazit ? Alebo to vase ? Chore a trcat niekde na oslave ? Nezavdacis sa ani tak ani tak. Nepojdes budes za zlu, pojdes a nakazia sa a budes za zlu. Moze sa nakazit aj dospely. Tak co ten 90 rocny dedko ? To tiez nie je vyhra v takom veku sa nakazit. Ja osobne by som vytrvala v tom, ze sa nikam nejde. Kvoli svojmu dietatu hlavne a tym dalsim. Rodine to vysvelit. Ak chcu pochopit pochopia. Ak nie. Nuz ... 🤷‍♀️ ved pri detoch su choroby normalne. To si nevyberes. Ale teda. Zmyslas dobre. Hlavu hore. Ich to prejde. Drzim palce a nech to rychlo prejde

mamina7070
13. júl 2024

@nadush ale tak to tam moze byt x infekcnych ludi s hocicim

chapem ze s chorym dietatom nechce ist to ma lezat a odyychovat ale on ako vnuk preco by nemal ist

cacianka
13. júl 2024

@ns994 rodičia tých detí by mali nahučat na tu jej svokru, že prečo takto vyvádza a ťahá infekčné dieťa medzi 15 deti. Že ak by tam bolo, tak odchádza 15 deti + 30 ľudí ich rodičov aby sa nenakazili

koniarova
13. júl 2024

Tiež nevidím dôvod, preco by nemohol ísť jeden z rodičov

som_realistka
13. júl 2024

Možno len svokra robí dusno. A je divne, ze mama 9mes by bola s návštevou OK, ak áno tak asi mala doteraz šťastie a nevie co to obnasa.

ns994
13. júl 2024

@cacianka suhlasim. Moj muz by nahucal urcite 🤣 nikam by sme nesli. Velakrat sme zrusili stretko lebo deti boli chore. Bud jedna strana alebo druha. Ved to je normalne.

nadush
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamina7070
13. júl 2024

@nadush ale realne si zoberte mate doma dieta s kiahnami a to teraz obaja rodicia ostanu doma a nebudu chodit do prace aby nahodou nepreniesli chorobu na kolegov ludi v mhd atd ?

to vazne takto k tomu pristupukete bezne? pri nadche chripke atd ak je chory clen rodiny nejde nikto mimo dom?

eva8
13. júl 2024

Mozte sa napojit na oslavu cez videohovor?

ns994
13. júl 2024

Siedma choroba je infekčna. Moze nakazit druhych. Vynimocme sa mozu nakazit aj dospely ludia. Cize aj ked pojde len jeden rodic moze nakazit tie druhe deti. Kedze rodic je v kontakte s tym chorym dietatom. A moze nakazit aj toho dedka. Je to vírusové ochorenie. A dedko v 90 rokoch imunitu asi nema eno nuno. Jasne, ze pri takychto akcia vzdy nieco hrozi o com ani nemusime vediet. Ale.. o tomto vedia. Bolo by to vedome. Tak prečo riskovat ? Rozhodli sa za mna spravne.

autor
13. júl 2024

Nieje to tlak len od svokry, volal nám snáď každý a všetci hneď útočia.
Muž aj nakričal aj slušne sme to vysvetľovali ale nikto v tom nevidí problém veď je to len nejaká siedma choroba nič extra
@mamina7070 nerobíme to tak bežne ale nevidím dôvod ohrozovať deti a dedka, možno keby je tá oslava vedľa v dedine tak sa ide ukázať ale je to 80km to sa mu moc neoplatí na otočku.
@eva8 navrhla som to nejako neprišlo k odpovedi

nadush
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eva8
13. júl 2024

Tak nech sa manzel skusi spojit s niekym z rodiny, komu doveruje, velmi drzim pace, nech to vyjde, aspon na prihovory nech ste takto na dialku spolu, nech zablahozelate "verejne", najlepsie cez obrazovku pocitaca a zmeni sa to na milu spomienku 🍀💚🍀

ns994
13. júl 2024

Autorka. Asi by som sa spytala tej zeny co ma to mesacne babo, ci chce aby bolo posiate cele pluzgiermi. Skusila by som ten videohovor. To je celkom mila alternatíva 🙃

beata_k
13. júl 2024

Nech ide muz, nakazi ich a bude pokoj. Alebo ich nenakazi a tiez bude pokoj lebo bol aspon on. Kto chce kam, pomozme mu tam.

lonely66
13. júl 2024

mali by ste ísť. nech sa všetci nakazia. nabudúce už budú držať huby

dota6
13. júl 2024

Možno sa rodina chce zbaviť deda :D ale srandy bokom. Ja som mala jednu z tých 5-6-7 chytenú od dcéry. Myslela som, že je koniec so mnou. Fakt je, že som si tiež myslela, že pche, to nedostanem. To je detská choroba. Ja som dopadla horšie ako dcéra. Keby ste tam šli a niekoho nakazili tak by ste dostali zase lynč, že ste ich nakazili. Rodina je nezodpovedná, budte pokojná a radujte sa, že aspoň vy máte v rodine zdravý rozum. 😹

domiklik
13. júl 2024

Toto sú tie situácie kedy treba zvýšiť hlas...

mamina7070
13. júl 2024

autorka ak muz nechce nech nejde je to jeho vec nabuduce vas nezavolaju jikam a budes mat klud
za mna tvoj muz kludne mohol ist dufam ze ho v pondelok ani do prace neposles lebo co ak ohrozi napr tehotnu kolegynu alebo imunitne oslabeneho kolegu

mamina7070
13. júl 2024

@nadush este raz chora by som nesla ani ja ale ten chlap nie je chory a kiahne vedia byt toez pekne hnusne najma u dospelych alebo pasovy opar sieste siedme a x te choroby tym sintiez prejdu takmer vsetci kazdy samozrejme inak