Baby ,neviem čo s tým robiť, nemám ich rada, normálne sa mi otvára nožík vo vrecku, keď majú k nám prísť...áno , vadí mi že som taká, nie je mi to jedno ..
Mám dve dievčatká a oni prídu a všetko nam ničia..všetko , skáču po nábytku , posteli, gauči , povieš im ,že u nás sa to nerobí, ako hrách na stenu hádzať ..nič ,žiadna výchova..rodičia s nimi nikam nechodia , podľa toho sa správajú ,ako opice..keď ich vypustia do výbehu ..s mužom sa hádame ,lebo ja ich u nás nechcem , minule maléj donicili hračky za jednu návštevu asi 4..mužovi je to blbé s bratom riešiť , ale ja už mám veľké nervy ..lezú mi na nervy ani vidieť ich nemôžem , silné slová viem ..ale je to tak..jeden má 9 a druhý 6 ,tak už nie bábätká..oni môžu doma všetko , pomalovat steny , rozbiť playko, televízor ,proste všetko , donicili dvere na izbách a na terase lebo tak s nimi trieskaju že tie dvere majú rok a už donicene...a oni nevedia potom prepnúť že sme na návšteve budeme normálny ..nie su vychovaný ..a vadia mi u mňa ..
Tak s stretavajte vonku.. dohodnite spolocnu Zoo, Indoor ihrisko, do mesta vybehnut, vylet kamkolvek....
Ak je nutne ich volat k sebe - Zamknut izby a kontrolovat ich v obyvacke. Co ine? Nechat si nicit majetok?
@lucka_ke veď ešte raz tak urobím a poviem , najhoršie je že ja keď vybuchnem tak poriadne a neviem to normálne povedať 🙈 a už som len kvapku od toho
Nečudujem sa ti. Ja by som také deti k sebe domov ani nepustila. Nech sa namna ich rodičia naseru ako chcú
@anjelicek26 oni su neni na také , oni len vnutri ..veľakrát sme ich volali na výlet, do zoo nikdy nikam nešli ale nie len s nami ,ale s nikým..ani sami
@mimikarol už je to len kúsok od toho , ale je to mužov brat
príde mi to divné.... sedia len doma s" besnými" deťmi?
@deti95060810 áno a u svokry,to je všetko naozaj
chápem že si nahnevaná, ale za prvé ty to budeš musieť povedať ich rodičom lebo si len zbytočne takto ničíš nervy a za druhé povedať to normálnym tónom, nevybuchnúť 😉...ak to nepochopia, tak stanoviť hranice, buď zamykať detskú izbu alebo zakázať chodiť k vám
@deti95060810 oni majú taky minidvor, 4are pozemok a tam ich vypustia a tam sú prípadne
Návšteva sem, návšteva tam, ak nepočúvajú a ničia veci upozornila by som rodičov - ak rodičia nevedia uzemniť svoje deti, tak by som ich upratala ja - hoci aj s krikom. Aj keby sa návšteva urazila.
necudujem sa ti...svagrove deti su podobne, hlavne ich syn, poskakal po dcerinej posteli a polamal ju, naposledy pustil u nas bezecky pas na maximum (a to mu deti povedali ze nesmie) a nielen ze ho treslo o stenu ale ten pas sa porusil - pol roka sme nevedeli novy zohnat...ked sme to švagrovi povedali tak vobec nereagoval, pritom to stalo okolo 60€, postel opravil moj muz sam. Ale ked u nich moja dcera odtrhla na šálke uško, švagrina hned telefonovala ako na to došla. Proste jej deti su uzasne, nadpriemerne inteligentne ale chovanie nula bodov - v lete mi jej syn skoro vystrelil oko takymi detskymi pistolami s tymi makkymi nabojmi (neviem ako sa volaju, koniec je umela hnota, zbytok taky makky)...strielali v obyvacke u nich, jeho mama ze nech prestanu ..to on zahlasil ze vie mieriť...ked mi skoro vystrelil oko tak navsteva/nenavsteva, skrikla som a odlozila
@vikes áno upozornila som minule , švagriná mi povedala že ona je to zvyknutá, taký su aj doma..bola to oslava tak som veľmi nechcela
Jedine sa stretnúť na neutrálnej pôde. Ihrisko, detský kútik, trampolíny a pod. Náš malý má 2.5 roka a tiež je to ničiteľ. Na návšteve furt musím kontrolovať, čo má v rukách, kde je a tak. Je to o nervy, tiež mu furt vysvetľujeme. Ale tak 6roc by už mohol chápať, že sa nenicia hračky.
Ak pôjdu k vám, tak v pokojnej atmosfére im predtým povedať (rodičom), ze sa vám to nepáči. Najhoršie je ak to dusis a potom vybuchnes, to nerob. Pekne im to vysvetlí. Keď k vám pôjdu, tak hračky schovajte a nechajte pár pre nich . Ťažká situácia
@katkaseiner takto sú podobné aj oni, rovnaká vychova
Bratovi to príde v pohode?👀👀
Či ich vedú k tomu ?
Doma majú tiež všetko rozmlatené?👀👀👀waau...🙄
@snehulak77 2,5 roka a 6 je veľký rozdiel a ešte väčší že dávaš na neho pozor
Čo vyrastie z generácie pri neschopných rodičoch. Aby ich ešte tie ich deti nepodrezali. Preháňam viem ale veľa rodičov je proste úplne mimo a nezvaľujte to na únavu.
Neviem poradiť lebo to majú vyriešiť rodičia, keď nedokážu zvládnuť sami seba nech nelezu medzi ľudí a ostanú na strome v zahrade ako opice. Spoločenské pravidla sú len pre ľudí aby sme sa mali lepšie. Ostatné zvery ich nemaju.
@miskakyska oni si to nevšímajú , naozaj oni si sem sadnu na gauč a viac ich nezaujíma..ona donicia ale majú dosť love a tým že nikam nechodia a majú z čoho opravovať
@zeldia rodičia skáču,ako deti pískajú
Syn ma podobneho bratranca (dieta manzelovej sestry). Totalne nevychovane dieta a je mi to luto, lebo podla mna je to len dosledkom toho, ze na neho rodicia odmalicka kaslu, ale tiez ho nemusim. Manzel to citi rovnako. Parkrat sme skusali ho niekam bravat s nami, venovat sa mu, ale dopadlo to vzdy zle. Ak ho manzel na nieco upozornil, hned dostal vyhubovane od sestry, nech si vychovava vlastne dieta a nie jej. Uz sa nestretavame u nas, ani u nich - stretavame sa len na neutralnej pode - u babky asi 2x do roka.
Ja si pamätám, že ku nám chodili na návštevu také deti. A ten najstarší chytil moju rozprávkovú knižku a kričí že aha, a roztrhol mi stranu. Prišla som za jeho otcom a povedala mu to a on mi povedal, že zalobaby nikto nemá rád 😳
A to oni mali veľmi striktnu výchovu, ale na návšteve mohli.... Doma boli ako med, na slovo poslúchali...
@zeldia vieš ona sa aj vyjadrila keď bol ten starší malinký ,že ona si nepraje aby jej deťom niekto niečo rozkazoval a to ani keď budú na návšteve,tak v podstate v cudzom dome
@snehulak77 vidíš oni ani doma,nikde
@miskakyska áno presne, a problém že takých rodičov je veľa ☹
tvoj dom tvoje pravidla hracky schovat izbu zamknut a len pri rodicoch robia nieco nevhodne hlasno upozorni opakuje upozorni rodica (bud ho usmernis alebo koniec navstevy) a dodrz to normalne ich posli prec
@diewcatqoo toto by som potrebovala, len u babky a hotovo
U nás máme tiež také opičky. Vždy pred ich príchodom najvzácnejšie veci zamykáme v hornej kúpeľni. Zničili už toho príliš veľa.
No tak toto by mne povedala len raz v tvojom dome si ona nepraje, no isto… nemusíte sa stretávať ani keď ste švagrine a ty máš z toho nervy.
@mamamasama aj my sme poschovavali , veľa toho ..
ja by som sa ozvala ich rodičom, že ak zničia nech nahradia alebo sa stretnite niekde vonku - interiérové ihrisko alebo príroda, tam nech skáču koľko chcú