Caute. Jasne sme sa dohodli ked som bola tehotna,ze svadba bude po porode. Vravim ok, tak priezvisko nechame po otcovi. No a klasika byvame spolu, zijeme spolu a panko sa nema k cinu. Dieta ma uz skoro 3 roky. Ked som mu to pripomenula, tak ofucany, ze ved po porode je aj 10 rokov po porode a co vlastne riesim, ze ci mi daco chyba takto... Akoze, do mna 100 certov. Kks to ako fakt toto. Tak dohodneme sa a uz sa ideme teraz natahovat stylom ze ved aj o 10 rokov sa mozme vziat. Ako neskutocne mi to prislo luto, lebo som mu verila, vzdy len odfrkol, ze svadba bude neries. Raz. Tak silno zvazujem ze mala, este nehovori svoje priezvisko, ale ju zacnem ucit, ze nech pouziva moje. Toto urobila aj moja znama... jej uz muz ani pocut nechcel o svadbe, kym mu syn nepovedal ze sa vola ako matka...mne toto prislo tak velmi nefer voci mne, voci nam....a on klapky, nic, ide si svoje. Co je podla vas po porode? 10 rokov po porode? Ako neskutocne mi je luto, ze to takto ignoruje,neriesi...aspon som sa vykecala.
Ak ti ide primárne o zlegalizovanie vášho vzťahu, tak mu môžeš oznámiť, že keď nechce riešiť svadbu, tak si dohodla termín na úrade, kde podpíšete papiere a oslavu si môžete urobiť aj za 10 rokov...
sprav ako radí tanyam. Zaberie to pár minút, nemusí byť žiadna hostina, hostia.
@irusa tal obaja sme starsi, uz sme obaja rozvedeni a preto sme sa aj jasne dohodli a cakala som ze uz budem stastna, ale asi prd makovy a uz to ozaj beriem ako uder pod pas.
asi mne by svietila kontrolka, že najprv istota ako tak vo vzťahu a potom dieťa..ako píšeš už si sa raz popálila
jemu to tak vyhovuje...na čo by si ťa bral.... zase problémy okolo rozvodu ??? tak môže kedykoľvek utekať..nemusí riešiť žiadne majetky a jeho deľbu..predpokladam, že ty budeš trčať na RD a MD a on pánko bude si zveľadovať svoje
autorka - prepáč ale to už fakt si mohla mať rozum. Ešte keby naivná 20tka. Nechala si sa oblbnúť. Tvoja vina, on iba využil situáciu, netvrdím, že je to správne, ale máš čo si ,,chcela., Ak si ma raz niekto chce zobrať, tak čas nerozhoduje a hlavne keď chceme dieťa. Ale predpokladám, že si zostala tehotná neplánovane.
Naucit dieta pouzivat ine priezvisko, ked oficialne (uradne)ma ine? To co tym chces dosiahnut? Pomstit sa dietati, chlapovi alebo takymto primitivnym sposobom donutut chlapa k svadbe? Co myslis, ako sa dieta bude citit ak ho naucis pouzivat ine priezvisko a v skole/skolke bude ucitelkami oslovovane svojim oficialnym priezviskom? Menovka na skrinke, meno v ziackej.... Ci co myslis, ze ucitelky ho budu volat ako ty chces a nie tak, ako to ma v dokladoch, ktore skolke dokladas? A to len preto, ze si ta nevzal?
Niektore matky su tak drbnute, ze aby dosiahli svoje, ublizuju aj vlastnemu dietati hlava-nehlava.
No my v júni čakáme druhé, do toho prerábka domu atď Na svadbu tiež nemám peniaze chuť energiu, tak sme sa dohodli že pôjdeme v septembri iba na úrad a potom s rodičmi niekam na obed. Na to si snáď čas nájdeme🙂
realita je : on si ťa vziať nechce
@tanyan ved my sme uz aj mali o tom debatu, ze iba sobas na matrike a pripadne obed pre najblizsiu rodinu ale aj tak nic, nim nepohlo, ziadny navrh nic z jeho strany a teda na mna uz to doliehala, uz som mu to par x aj vykricala ked ma nahneval, ale ozaj uz to vo mne buble za toto.
@kate211 jasne sme sa dohodli, ze svadba bude po porode. On iba povie ale to je aj 10 rokov po porode. Ako tak 10 rokov nech sa mala vo mne, ked on nedodrzal svoje slovo. Ja som svoje dodrzala. Vies.
@ibatanecnica otehotnela som planovane
@ibatanecnica otehotnela som planovane a jasne sme sa dohodli ako to bude a nie je a panko si tvrdi ze Raz bude. Chapes?
Sibe ti? A preco ma koli tvojej debilite a nesplnenym slubom tvojho chlapa trpiet to dieta v podobe dvoch roznych priezvisk? Vsak chuda bude mat z toho gulas. Naucene jedno priezvisko a jeho uradnym priezviskom ho budu oslovovat vsade a cely zivot.
@kate211 a tak neskor ho dam zmenit, ked sa niekomusi nechcelo dodrzat svoje. Ja musim dodrzat?
autor - chápem, ale stále si stojím za svojim. AK už máte svoj vek ako si písala, aj rozum si mohla mať na svoj vek a neuveriť sľubom. To fakt nepochopím takúto naivitu. Toto nie je maličkosť a spoliehať sa na sľuby v tomto.....
A stým priezviskom, zmetieš akurát to dieťa. Takto cez dieťa sa pomstiť ..... Mala si mu pri narodení dať svoje a zmeniť po svadbe. Toto je tvoja chyba. Nikto ťa nenútil mať dieťa bez svadby.
Priezvisko môžeš zmeniť len so súhlasom otca.
Ale ty ho nezmenis bez jeho suhlasu. Mozes o to poziadat sud, ale ako budes argumentovat? Ze si ta nevzal? Ved sa tam cely sud zasmeje. Jeho otcovstvo, plnenie ai otcovskych povinnosti nijako nesuvisi s tym, ze TEBA si nechce vziat. Este mu aj pogratuluju za spravne rozhodnutie. A davaj pozor aby ta skola/skolka nenahlasila na socialku. Lebo ucit dieta ine priezvisko ako oficialne ma, je slusny dovod na preverenie psychickeho stavu tvojej osoby.
@kate211 toto fakt nechápem ani ja. Ona spraví chybu a trpieť má dieťa, lebo partner si ju nechce vziať
dieťaťu priezvisko bez súhlasu biologického otca alebo súdu nezmeníš a žiaľ, nemáš žiadne argumenty, prečo by ti mal súd vyhovieť.
fakt je, že on si ťa vziať nechce a nemá na to ani dôvod - fungujete ako manželia, porodila si spoločné dieťa, čo by mala byť jeho motivácia k svadbe? veď už to raz zažil a zažil aj rozvod a delenie majetku, druhýkrát sa mu do toho proste nechce.
čo je tvoja motivácia k svadbe? rovnaké priezvisko? dedičstvo? vdovský dôchodok?
@ibatanecnica preco by malo trpiet? Ved ked sa mu zmeni priezvisko? Hadam ju nebudem ucit 10 rokov ze sa vola ako otec ked si ma ani potom nevezme. Za mna je to uder pod pas a zrejme vztah skonci chapes?
@sissy27 vzdy som chcela zit usporiadane v manzelstve ale evidentne druha strana cuvla
autorka - nečítala si komentáre? Nemôtžeš dieťaťu zmeniť priezvisko na svoje len tak.
A ty vies aj o nejakom sude, ze dietatu zmenil priezvisko na zaklade toho, ze si nevzal matku? Pokial chces mat rovnake priezvisko, sud ta odkaze, ze TY si mas zmenit priezvisko na take ake ma dieta - na matrike za poplatok tusim 30 euri. Ak chces zdielat spolocny majetok, sud ta vypoklonkuke s tym, ze NIKTO neni povinny zdielat s tebou svoje majetky a mas si ich zabezpecit sama.
@sissy27 lahko sa zmeni zmeni priezvisko dietatu, ked same seba tak bude volat a predstavovat sa tak. Proste so mnou vybabral.
@ibatanecnica dieta si vie zmenit priezvisko aj same ked je starsie
Keď bolo dieťa plánované a ty si chcela aj svadbu mala si na nej trvať pred tehotenstvom. Teraz už môžeš zmeniť akurát svoje priezvisko. Neuč dieťa druhé meno keď sa tak nevolá, bude mať z toho akurát bordel v hlave.
autorka - nehnevaj sa ale ty si fakt taká blbá, že si myslíš, že keď sa dieťa bude predstavovať tvojim tak sa mu zmení priezvisko? To fakt ti nedochádza čo robíš? Možno už začínam chápať, prečo si ťa nechce zobrať.
to tak , keď je dieťa skôr ako svadba....