Ahojte, ako vysvetlit kamaratkam, ze sa netoci vsetko len okolo nich? vobec nerozumeju, ze mam mesiac do porodu a nevladzem fungovat ako predtym. Neustale mi vycitaju, ze sa vyhovaram na tehotenstvo. Velakrat sme vybehli v piatok do baru a na diskoteku, dali si vino… teraz mi to pride nevhodne. Aj ked som sa premohla a sla s nimi v piatok do baru, necitila som sa ok, len pocuvala ozran reci a robila taxikarku. Ony to nevedia pochopit, neustale mi nieco vycitaju, ked im navrhnem ist niekam na prechadzku alebo kavu, tak to odmietaju ale po nociach s bruchom im pride uplne normalne. Mame vsetky okolo 30tky, ony su bezdetne.
Ja som sice babatko neplanovala ale tesim sa na neho a mam teraz uplne ine priority.
Jedine co mi vedia povedat, ze si mam uzit este predtym nez porodim, ale takto si to teda nepredstavujem. Co robit? Ako im to vysvetlit? Spravaju sa akoby vynosili tri deti a ja len prehanam, ked mi vecer je lepsie v posteli, nez niekde medzi ozratymi ludmi. Ze mi opuchaju nohy z vylihovania. Nechcem prist o kamosky ale pride mi to uplne trapne im vysvetlovat, ze sa necitim na party do rana…ked su zeny a mohli by to pochopit.
Vdaka za pripadne rady🙂
Ty brdo. mesiac pred porodom by sa mi po baroch vecer teda chodit nechcelo. Nemas 18...
Prepáč, poslala by som ich do kelu, keď nemajú ani ohľad na Teba, že zachvíľku rodíš a Tebe sa čudujem, že ešte vôbec chodíš do baru v takomto stave ??? Akože keď to nevedia pochopiť, tak to značí len o tom, že im je uplne ukradnuté, že máš bábätko pod srdcom a myslia asi len na svoje pohodlne zadky, keď píšeš, že aj tak robíš taxikárku ... Kto chce s Tebou stráviť čas, tak ten pôjde s Tebou aj na tu kávu, prechádzku a nemusíš chodiť po baroch ... Napísala by som im dlhý lajster o tom, že teraz v prvom rade musíš myslieť na seba, na bábätko, Tebe sa priority zmenili, ale to neznamená, že sa máte prestať kamarátiť, no z Tvojej strany to nebude už v bare a ak chcú čislo na teba istotne majú
Naco sa s nimi rozptylujes, sustred sa na den D tvojho zivota. 🌞
Povedz im úprimne, že už si to neužívaš. Že si chceš užiť pokoj, prírodu a odpočinok. Zmenila si sa a niektoré veci ťa už prestali baviť a napĺňať. Nechceš ich robiť nasilu, len preto, aby si mohla byť s nimi, preto ich prosíš, aby ste spolu vymysleli nejaký program, ktorý by zaujímal vás všetky. A ak sa vám nepodarí nájsť žiadny prienik, budeš sa musieť rozhodnúť len sama za seba.
kym som este nemala velke brucho, sla som..na chvilu. Ale teraz? Mesiac pred porodom mam vysedavat v baroch a ony to nechapu? Vraj som tehotna nie malomocna, ze mi nohy puchnu z nicnerobenia.😀 tesim sa na den, ked si to raz vymenime a mozno pochopia…ze tehotenstvo sice nie je choroba ale posledne tyzdne su hardcore🤷🏻♀️
Veľmi pravdepodobne o kamarátky aj tak prídeš, žiaľ. Rátaj s tým.
Obávam sa že keď porodis už kamošky mat nebudeš. Možno až keď budu mat vlastne rodiny. Ja ani tehotná nie som a nechce sa mi v piatky sedieť v zafajcenom smradlavom bare a počúvať ozrate reči. A tiež sa mi pre to veľmi preriedil okruh kamosiek, lebo niektorí ľudia tým budú žiť celý život že v piatok treba ísť do mesta
@thereisabear niekedy mam pocit, ze su viac na pritaz. Neustale mi davaju rady o ktore nestojim. Najskor rady o potrate a potom rady o tehotenstve. Ony nemaju priatelov a casto si toho mojho beru do ust. Prestava sa mi to cele pacit. Asi musim hladat nove kamosky s podobnymi problemami, nie take co je ich jediny zivot sa opit a ist na diskoteku k nechutnym chlapom. Asi som trochu inde nez ony.
Rady nech si nechajú pre seba. A ty s kľudom povedz,že sa pripravujes na príchod bábätka a že do takého priestoru ako bar a večer,že nechceš ísť. Buď to budú rešpektovať alebo nie. Ešte veľa rečí budeš počúvať ako matka, čo máš robiť aco nie. Nauč sa to už teraz ,stanoviť hranice pre takéto reči. A priatelia nezabúdaj odchádzajú ale aj prichádzajú.
Nájdi si ozajstné kamarátky. Tieto pubertacky ťa len využívajú.
Velmi jednoduche kamaratky mas. A este ta aj tahaju dole, nechapu a nerespektuju tvoju situaciu. Usta mas, teba sa ozvat, ze to co ony povazuju za zabavu teba unavuje a priority mas uuuuplne inde.
Ja by som sa inak aj hanbila v noci sedieť v bare s veľkým tehu. bruchom 🙄..a druhá vec je že určite by sa mi to ani nechcelo.
Buď to kamošky pochopia a budete sa stretávať inde a povedze cez deň keď to aj tebe vyhovuje alebo potom bohužiaľ. Nájdeš si druhé. Skutočné kamošky by to pochopili a kôli tomuto s tebou kontakt určite neprerušili. A keď sme pritom , tak o chvíľu porodíš a situácia bude taká istá že nebudeš môcť od babatka behať flamovat. Takže čím skôr im to vysvetlíš, tým lepšie.
Ale ved im povedz ze ziaden problem, ked sa drobcek narodi velmi rada si kazdu noc ich spolocnost vychutnas u Teba doma, nechas im ho a pojdes si pospat 🙂
Mesiac pred pôrodom by ma do baru na neskoro večer nikto nedostal 😂 max na kávu do mesta v normálny čas a podla toho ako by som sa cítila to áno ale toto nie ... zvláštne kamarátky zrejme nie veľmi empaticke
Nech si idú samé .. viac nediskutujem, aj tak o ne prídeš prichodom dieťaťa... takze nie su to kamarátky
Toto sú kamarátky? To pochybujem. Žena nemusí zažiť tehotenstvo, aby chápala, že to čo od teba chcú je pre teba záťaž. To bude len o nejakom využívaní. Venuj sa manželovi, chystaj sa na dieťatko a teš sa. Ich vynechaj zo svojho života.
Tebe sa zmenili priority a celkovo pohlad na svet. Uz nie si len ty, ale dieta a partner. Ony nic z toho nemaju a preto to nechapu. Urcite by som nechodila do zafajcenych barov plnych opitych ludi. Odzila som si to a staci. Po porode si najdes kamaratky so spolocnymi zaujmami. Tym, ze sa narodi dieta, zivot nekonci, len sa zmeni, aj ludia v nom sa zmenia/vymenia.
Najvyšší čas začať hľadať nové kamarátky. Tieto ťa možno prídu pozrieť po pôrode tak maximálne na chvíľu a potom šup do baru. Máte úplne iné záujmy. Mala som to podobné.
Verim ze aj okolo tvojho dietata budu velmi mudre,hlavne preto ze ziadne dieta este nevychovali a hovno budu vediet aka je realita narocna . Hlavne s nimi nic narocne okolo dietata nepreberaj
Inak 30tnicky ozrate po baroch a disco v noci,hm
Ani keby som slobodna a bezdetna 😄
Ver že po pôrode už budeš úplne inde ako ony a záujem o teba pri nich nadobro skončí. Nová etapa života prináša aj nových ľudí. Sama mám stým skúsenosti bezdetné kamošky ťa nebudú počúvať a ty zas nebudeš mať o čom sa snimi baviť skôr budeš vyhľadávať ženy čo už majú bábätká...
Nevysvetľuj, nie si povinná nikomu nič vysvetľovať. "Nejdem s vami v noci do baru a na diskotéku, ďakujem za pozvanie." Koniec debaty. Tiež som mala takú slobodnú bezdetnú kamarátku, ktorá nechcela chápať a bola múdrejšia, lebo jej sestra má dieťa a ona už jej ho dokonca aj párkrát strážila, takže vie lepšie, ako ja, či za ňou s dieťaťom môžem prísť, alebo nie. 🙄
Ale toto nie sú kamošky..kamoška ťa chápe, netlačí ťa chodiť do baru, ide s tebou na prechádzku poobede, nedáva ti nevyžiadane rady (mám najradšej decko nemá ale múdra je ako rádio)
Ahoj no si uz uplne inde ako ony je normalne ze tehotensktvom a porodom sa vyselektuju aj kamarati a znami proste s niektorymi sa to uz neda sklbit zvlast ked ta nechcu pochopit ako tvoje "kamosky" popravde ja by som ich uz davno poslala do prdele keby mi taketo veci hovoria 😀
Inak asi ta chcu aj tak iba vyuzivat ako taxikarku
Nuž ,toto so sebou prináša kamarátstvo bezdetných a rodičov...ono sa časom samé vytratia 😁 aspoň väčšinou to tak je , rozdiely medzi vami sú veľké a naozaj sú nechápavé ...a ja nechápem ako v 8 mesiaci môžeš behať po baroch 😁 bolo by mi úplne jedno či sa urazia, keď som bola tehotná ,o 8 večer som bola už v pyžame pred telkou 😁 a prepáč ale oni aj keď nemajú deti sú pekné trúby keď nechápu že už máš iné priority a hlavne tak krátko pred pôrodom si potrebuješ oddýchnuť a nie behať po vonku v noci
Nerieš to. Oni sa s tebou nebudú časom stretávať lebo budete mať úplne iné životy. Ja sa tiež nestretávam s kamarátkami s malými deťmi ako bezdetna keďže prosto máme iné záujmy a životný rytmus.
A ako myslím že 30 ročná už vieš povedať že asi nebudeš v 8 mesiac behať po baroch …
Nič by som im nevysvetlovala, s najväčšou pravdepodobnosťou už tvoje kamošky nebudú keď porodíš nakoľko vaše záujmy budú diametrálne odlišné 😒Tak to bohužiaľ býv, nájdeš si iné kamošky s ktorými budeš mať o čom kecať (okakane plienky, grcanie, choroby detí,...) 🤣To fakt nezvyknú byť témy 30r ozratych žien v bare 🤷♀️
Musíš sa zmierit s tým že možno už nenájdete spoločnú reč po narodení tvojho dietata. Keďže sú bezdetné a majú evidentne úplne iné priority a iný zivotny štýl, ako ty, priprav sa možno aj na to, že kamarastvo ochladne, možno aj skončí. Ty pochop to, že pokial majú takéto priority, aké majú, tak ich nebudú zaujimat debaty o pokakaných plienkach a o kojení. Oni by zas mali pochopiť, že je extrémne nevhodne “citovo vydierať” kamaratku ktorá má o mesiac rodiť, aby chodila s nimi do mesta vysedávať po zafajčených baroch a ktovie kde, kde sa môže stať hocičo, náhodou tá niekto nechtiac udrie do brucha a čo budeš robiť? Stojí ti to za tie rizika? Mne by to teda za to nestalo. Takze pekne to kamoskam oznámiť, že pokial si nevšimli, tak ty si tehotná vo vysokom štádiu, čiže nie, nepôjdeš s nimi v piatok ani sobotu do mesta medzi ožranov. Pokial majú niečo v hlave tak to pochopia
Aj som sa im to snazila vysvetlit, tak ma len vyhodili zo skupiny na msg, ze som precitlivena a prehanam. Ziadne pochopenie🤷🏻♀️co mi je trochu luto, kedze nevedia ake to moze v posledne mesiace byt, ale nic uz nenarobim. Ja som to donedavna zvladala uplne okej, ani som nevedela, ze som tehotna ale to sa poslednymi tyzdnami zmenilo. Priatel mi len hovori, ze ony by sa hned so mnou menili ale s ich povahami si nikoho nenajdu. Jednej tikaju hodiny uz riadne dlho a ta je vlastne taka iniciatorka tychto mudrosti. Dakujem vam🙂budem sa sustredit na najdolezitejsieho cloveka na svete a nie “kamosky” ktore nevedia pochopit a podrzat, ci sa vzajomne podporit a tesit.
Nevysvetlis. Musia to prezit. Neries ich, pridu na to same neskor.
Ja by som proste na nocne zatahy nesla, do zafajceneho prostredia a medzi opitych ludi.