Moja situácia s kamarátkou

23. nov 2023

Ahojte 🙂,
mám dlhoročnú kamarátku. Mala pred svadbou a chcela, aby som jej v našej mestskej časti ukázala nejaké pekné miesto na fotenie. Dohodli sme si stretko u nás a v ten deň mal byť aj jarmok, tak, že pôjdeme aj tam.
Mne sa v deň stretka veľmi točila hlava, bolela ma krčná chrbtica. Ale manžel nachystal pohostenie. Chlebíčky urobil a kúpil zákusky. Kamoška z bud.manželom mi zazvonili na zvonček a či idem von. Ja som im povedala, že sa necítim dobre na prechadzku, ale nech prídu aspoň na chvíľu hore do bytu. Chcela som ju vidieť a zároven jej vysvetliť, kde nájde to miesto na fotenie. A to nešli, lebo oni sa chceli stretnúť hlavne kvôli tomu, lebo potrebujú vidieť miesto na fotenie a hore nejdú. Môj manžel sa troška nahneval, že to je za kamoška, ktorá za mnou príde iba vtedy, keď niečo potrebuje.
NPotom sme spoku nekomunikovali a deň pred svadbou mi poslala na whatsapp zasadací poriadok na svadbe. Ale ja som bola znechutena, a na svadbu som ani nešla

autor
23. nov 2023

Kto si myslíte, že v tejto situácii urobil chybu. Mne prišlo ľúto, že kamoška si nenašla chvíľu čas, aby prišla na návštevu a ju asi mrzelo, že som neprišla na svadbu.

melanta
23. nov 2023

Prepáč, ale bola si s ňou dohodnutá na konkrétnom programe. Ak si nemohla ísť (dôvod sa dá chápať), mala si jej vopred zavolať a povedať, že ich na uvedené miesto fotenia nemôžeš zobrať, ale budeš rada, ak dobehnú aspoň na kávu. A nie čakať kým prídu a potom na nich vyrukovať s tým, že nemôžeš a uraziť sa, ak odmietli venovať čas vysedávaniu u vás doma. A že si nešla na svadbu, nuž ješitnosť riadna.

deti95060810
23. nov 2023

ste jedna hlúpejšia ako druhá... prepáč za výraz.

lamonita
23. nov 2023

@melanta suhlasim 👍

nataly420
23. nov 2023

Akože prečo si nebola na svadbe ? Mozno ona ani nebola naštvaná, že si nesla s nou pozrieť to miesto určite mala veľa stresu pred svadbou. Tvoj muž nech sa do toho nestará.

janka2927
23. nov 2023

Ja by som pred svadbou tiež nešla k niekomu dnu,keď by mi povedal,že sa necíti dobre,aby som niečo nenalapala...pokiaľ si jej samozrejme nevysvetlila,že ozaj iba z chrbtice...ty si nešla na jej možno najväčšiu udalosť života iba z nejakej nevysvetlenej urazenosti....takže podľa mňa si urobila chybu ty

dettilv
23. nov 2023

No mala si jej povedať že prečo ju tam nemôžeš zobrať ale že jej rada vysvetlis kde je to miesto alebo jednoducho prehodiť dátum. Na jej mieste by som sa nenahnevala na tomto ale na Tom že si po dlhoročnom priateľstve neprišla na svadbu. Po tomto by som veru ja prehodnotila kamarátstvo 🙏

thereisabear
23. nov 2023

Dohodnutí ste boli inak. Tiež by sa mi nepáčilo, keby si na poslednú chvíľu zmenila program a nedala dopredu vedieť. A ešte si aj neprišla na svadbu, kde ťa čakala. Na mieste tej kamošky sa ti už neozvem.

tykat
23. nov 2023

Ako by to prebiehalo u mna, tipujem ze to bolo na poslednu chvilu...
- zavolam kamoske, ze mi bohuzial nie je dobre a nemozem s nou ist na to miesto lebo mam zavrate (nie chripku ci crevnu virozu aby sa nebali)
- ponuknem, ze ich tam odvedie manzel (dohodnem sa s nim) a pozvem ich k nam na kavu, ze ich velmi rada uvidim
- po tom co by si miesto prezreli a neprisli k nam by som sa jej ozvala, ze ako sa im pacilo, pripadne este raz povedala ze mi je luto ze sme spolu nemohli stravit den

Kebyze som ta kamoska
- uplne v pohode by som to pochopila, poprosila nejaku navigaciu ako sa tam dostaneme
- isla tam a stravila pekny den na jarmoku
- potom by som sa ozvala kamoske ako sa ma, ci jej je uz lepsie, porozpravala s nou aj o tom mieste ake bolo

A stretli by sme sa uplne v pohode na svadbe.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
basulaak
23. nov 2023

Pochybili ste obe. Ona mala mat tolko slusnosti a ist sa ukazat k vam domov, podat si ruky navzajom zoznamit sa so svadobnymi hostami (vasi partnery) a ty si sa nemala ofukovat kvoli takej drobnosti, co mas 5 rokov?

bbebe
23. nov 2023

kamoska mozno zo zdvorilosti nesla na kavu kedze ti bolo zle a nechcela rusit. ze si nesla na svadbu nechapem. chyba je podla mna na tvojej strane. taketo veci riesit kvoli takej blbosti ze nesli hore na kavu....

vava_1994
23. nov 2023

Mna by teda dost zamrzelo na jej mieste, že bolo za teba už zaplatené a myslím si, že si sama nešla na svadbu..čiže plus 1-2 ak máte dieťa ešte…neni to samozrejme milion penazí ale urcite by sa hodili na iné veci..na tvojom mieste by som sa jej to snazila vysvetlit a kupit jej aspon nejaký dar…toto sa jednoducho nerobí

miroslava21
23. nov 2023

Jesitne spravanie, mala si dat vopred vediet ze nepojdes a ponuknut ze ich aspon tvoj muz zavedie na miesto a ponuknut jej alternativu kavu u vas. Mozno mali naponahlo a fakt si chceli uzit aj atmoaferu na jarmoku a nie sediet dnu u teba. Treba komunikovat a nie sa urazat.

januska12323
23. nov 2023

Chybu si spravila ty, to ako kvôli tomu, že nešla do bytu ty nejdeš na svadbu? Mala si zabaliť občerstvenie, poslať muža, ukázať miesto a nech idú na jarmok. Na svadbu normálne ísť alebo sa dopredu ospravedlniť.

autor
23. nov 2023

@miroslava21 Mohli prísť hore na tú kávu, ja by som im vysvetlila cestu na to miesto, vypiť kávu a ísť na jarmok, nie ?

sweetlife001
23. nov 2023

Už keď prišli, si sa nemala rozprávať cez zvonček, ale ísť dole a vysvetliť im to, predpokladám, že si neumierala, keďže by ti nevadilo v stave akom si bola sedieť s návštevou. Tak keď ste boli dohodnuté, prídu a ty ani nezlezies dole a až vtedy na nich vyvalis, že nikam nejdeš tak ako..
Ale dobre.
Ale to, že si nešla na svadbu a nedala dopredu vedieť to myslíš vážne ? Toto je nechutné. A neslušné. Otras proste 😃

vilma7
23. nov 2023

Tiež si jej mala vopred, aspoň teda ráno oznámiť, že ti nie je dobre atď, nech sa zbytočne za tebou netrepú (neviem aká vzdialenosť to je), ale neísť kvôli tomu niekomu na svadbu? Ako Sorry, koľko máš rokov?

0silvia0
23. nov 2023

možno nechceli piť kávu a vysedávať u vás doma, keď ste sa jasne dohodli, že idete na jarmok a pozrieť miesto na fotenie. Boli nachystaní ísť do ulíc a nie sedieť na riti u teba v byte. Zle ti hádam neprišlo v tej sekunde keď u vás zazvonili, mohla si aspoň sms poslať, že potrebuješ zmeniť plán. Stihli by sa aspoň zariadiť. Podľa mňa si sa prioritne zachovala zle ty.

diewcatqoo
23. nov 2023

Z toho mi vyplyva, ze ty si sa zachovala ako krava 🤷‍♀️

autor
23. nov 2023

@0silvia0 No keď jej nestojím ani za tú kávu a nemieni u mňa citujem: "vysedávať na riti" iba si prísť, že potrebujem ukázať miesto. Tak potom ani neľutujem, že som na tú svadbu nešla a nesedela tam na riti.

autor
23. nov 2023

@sweetlife001 Ja si myslím, že je oveľa slušnejšie zavolať niekoho na kávu a vysvetliť situáciu v byte, ako schádzať niekde na ulicu a riešiť to na ulici, ako keby som sa hanbila ich pozvať dnu.

0silvia0
23. nov 2023

nebuď taká sebestredná, mohla si jej dať dopredu vedieť, že ťa bolí hlava. Možno mali čas 2 hodiny a keby u teba sedeli a pili kávu, tak nestihnú ani jarmok ani miesto na fotenie. Nevieš ako to mala tá druhá strana, ale vieš, čo mali urobiť. A vysvetlíš nám, prečo si jej vopred nezavolala, že nech s tebou nepočítajú? Mohli ste to preložiť na inokedy a bolo by to všetko ok.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
23. nov 2023

@jj298 Ona nechcela ísť ku mne ? Či musí ? No nemusí ! A ja som povinná, musím schádzať dole niečo vysvetľovať ? Tiež nemusím ! Ja som ju slušne pozvala, muž nachystal obcerstvenie. Mohla pár minút posedieť a ísť na jarmok. Ona sa chcela stretnúť vlastne iba preto, lebo opäť odo mňa niečo potrebovala. A ja mám láskavo schádzať vysvetľovať situáciu.
No neviem, kto je kopnutý ...

lienocka2808
23. nov 2023

pozri chcela si iný názor. To ti tu baby dali. ale evidentne iný aký si očakávala. To, že si nešla na svadbu za takú hovadinu tiež aj o tebe veľa vypovedá...

autor
23. nov 2023

@lienocka2808 A čo by som z tej svadby mala. Aj tak by bola napätá situácia. Keď už vtedy bola urazená, že mi prišlo zle a nebola som im k dispozícii. Ona vie, že problémy z chrbticou mám dlhodobo a absolvovala som niekoľko rehabilitácií. Na takej svadbe by som sa necítila dobre, kedže bola urazená. Tak načo to siliť a hrať tam proformu.

autor
23. nov 2023

@lienocka2808 No čo to o mne vypovedá ? Veď buď konkrétna, čo také to o mne vypovedá. Mne môžeš napísať, znesiem.

veronikaszabova
23. nov 2023

Podla tvojich reakcii bude s tebou v reale velka zabava. To sa takto stale urazas za kraviny? Ty kokos...neist kamoske na svadbu, lebo neprisla na kavu...??? Aj si jej dala vediet, ze neprides? Ci s tebou ratala a prepadlo im jedlo, atd...?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz