Manžel mi povedal, že našu dcéru ľúbi viac ako mňa

1. aug 2024

Prosim vas názor.manzel sa opil a v opitosti mi povedal , ze ma lubi ale ze nasu dceru lubi este viac. Mna sa to dotklo, lebo ja ich lubim najviac rovnako , ale kazdeho inym typom lasky. Aj si pripadam ze odkedy sa narodila ( 4 roky ), tak ja som na vedľajšej kolaji. Riesim somarinu alebo by to aj vas zamrzelo?

h2
1. aug 2024

Riešiš blbosť. Svojho muža milujem veľmi, ale NIKOHO na svete nemilujem tak veľmi, ako svojho syna.

medda_beda
2. aug 2024

Podľa mňa sa nedá porovnávať láska k partnerovi, deťom, rodičom.Partnera predsa milujem inou láskou než budem milovať dieťa a také sprostosti by som z úst ja teda nevypustila, že dieťa milujem viac pred manželom alebo opačne.

belle_vie
2. aug 2024

Podla mna je laska k dietatu silnejsia. Tiez muza velmi lubim, pre mna je ( takmer) dokonaly. Ale lubim ho, pretoze je mily, mudry, funguje nam chemia, pozorny...
Svoje deti milujem nech su akekolvek. Je to laska bezpodmienecna.

dadka1997
2. aug 2024

Laska k partnerovi a laska k dieťaťu sa porovnať nedá... svojho muža milujem najviac na svete, tak ako milujem najviac na svete aj svoje deti, ale každého inou láskou..

mikitilik29
2. aug 2024

Tak ako píšu ostatní, láska k dieťaťu je najsilnejšia. Neviem si už predstaviť život bez mojich detí.

magic08
2. aug 2024

robis z komara somara.

ovaaa
2. aug 2024

Materinská láska je nekonečná, trvá až do smrti. Láska k partnerovi, mužovi môže kedykoľvek skončiť, stať sa stereotypom, alebo sa nahradiť láskou k inému mužovi, žene. Ak máš pocit zanedbania daj s ním reč, ale nie štýlom aha, tak ty ma ľúbiš menej.

eeffka
2. aug 2024

Manzelia prichadzaju a odchadzaju, deti su navzdy

svetlonos
2. aug 2024

Áno láska k dieťaťu sa nedá porovnať s láskou k partnerke. ALE! Aby bol muz vedľa s dietata a partnerku posunul na druhé miesto je nesprávne!
Otec, mama tvoria akoby zástrešie pre deti. Ich vzájomný vztah jeden k druhému dáva dietatu istoty a pocit bezpečia.
Zastresie nemôže vytvoriť rodic a dieta a mama je mimo. Ako sa ma žena pozerať na muza, ktorého ovláda 5-6 rocne dieta?
To dieta sa narodi/ príde do rodiny k mame a otcovi. Rodič nesmie dat dieta na piedestál druhého rododica. Tam jeho miesto nie je!
Je to pomýlené štruktúra a dietatu v skutocnosti škodí, nie pomáha.
Môže ju ľúbiť kludne ako dcérku najviac na svete. Aj my sme po rozvode boli u otca na prvom mieste. Priatelky, ktoré mysleli, že mu obmedzia čas s nami, poslal do prdele.
Skus pozriet na youtub polčase Ján alebo Jiŕí Halda. Veľmi pekne tieto vzťahy vysvetľuje.

paulina291
2. aug 2024

Neľúbim jedného viac alebo menej. Je to iný typ lásky ako baby píšu, ale nemôžem povedať, že dieťa ľúbim viac lebo muž príde odíde. S mužom som si urobila to dieťa, nebyť neho, tak dieťa nemám. Dieťa raz z domu odíde a bude mať vlastnú rodinu. Potom tu budeme s mužom my dvaja pre seba každý deň navždy. S zamzrelo by ma, keby mi muž povie, že naše dieťa ľúbi viac, tak isto aj keby povie že mňa.

h2
2. aug 2024

@svetlonos Ale autorka nič také nepíše. Nie je nemilovaná, ani odsunutá. Ani si nič také sama od seba nevšimla. Píše len, že toto jej takto muž povedal.

mimikarol
2. aug 2024

Buď rada. Je to normálne a prirodzené.

hederamonstera
2. aug 2024

Aj mne to muz povedal a doteraz mi je z toho smutno. Popravde zacinam moje deti lubit viac ako jeho kvoli jeho spravaniu ku mne. Dovtedy to bolo narovnako, ako pise paulina

svetlonos
2. aug 2024

@h2
ale píše, že od kedy sa narodila mala, ona ostala na vedľajšej koľají. To nie je zdravé.

h2
2. aug 2024

@svetlonos Hlavne, že keď sem nejaký chlap napíše, že príchodom dieťaťa sa u ženy ocitol na druhej koľaji, tak mu tu naložia, že je nezrelý a že je úplne normálne, že príchodom dieťaťa sa rodičia viac venujú tomu dieťaťu, než sebe navzájom.

ariannazara
2. aug 2024

Tiež ľúbim svojho syna úplne inak ako muža, podľa mňa to je normálne

dusankomoj
2. aug 2024

@svetlonos nieže zostala,ale si tak pripadá! To je rozdiel 😁

jomarch
2. aug 2024

suhlasim s tym, ze existuju rozne druhy lasky. Co vsak nie je ok, je toto partnerovi povedat do oci. Mrzi ma to autorka, na tvojom mieste by som s nim dals uprimny rozhovor a povedala mu, ze ta to zabolelo. ved to dieta by bez teba nemal (teda asi mal, ale ine, nie toto vase).

martinka13
2. aug 2024

Riešiš sprostosti.

ivetz
2. aug 2024

Nikdy mi to nepovedal, ale ak by áno, vôbec by som to neriešila. Sú to iba slová...láska sa nedá odvážiť, odmerať... Prejavuje sa činmi, správaním, postojom... A tam nemám čo vytknúť!

doriiis
2. aug 2024

Je to úplne normálne.
Mne,keď sa narodil syn a potom aj dcéra tak som mužovi priamo povedala že ho milujem,ale deti milujem viac.Laska k deťom je vždy iná a silnejšia ako láska k partnerovi.
Nebuď jesitna a nerieš to.

nikpa
2. aug 2024

Tiež ľúbim deti najviac. Viac ako kohokoľvek a rovnako to má aj muž. A vieme to obaja, nie je to medzi nami tajomstvo. A nevidím v tom problém. Prečo porovnávať deti s partnerom? Teraz akože budeš žiarlit na vlastnú dcéru? Si divná a riešiš blbosti.

petamich
2. aug 2024

Ano riesis somarinu len tolko k tomu 🤷‍♀️ prakticky ziarlis na vlastne dieta akokolvek absurdne to znie

januska12323
2. aug 2024

Ty hovoríš predsa to isté len inými slovami. Nerieš blbosti.

marcellka32
2. aug 2024

Tak ja poznám žiaľ pár, kde partneri sa ľúbia viac ako svoje deti (neviem to opísať), vychovávajú ich, majú všetko, ale proste toto až bije do očí, až mi to bolo nejako nepríjemné....dávajú to aj najavo

svetlonos
2. aug 2024

@h2
pokial je matka ta co sa atara o kojenia, teda x krat denne koji atd, je to normálne z časového hľadiska. Tu nejde o starostlivosť potrebnú ale doslova doladenie dietata na miesto partnera. Pokial to robí aj žena v 4 rokoch, tiez to nie je dobre. To je uplne jedno kto z rodičov urobi takú blbosť. Je to potom hrozna nerovnováha vo vztahu. Štít potreby dietata je uplne prirodzene a v poriadku. No treba nájsť miesto aj pre partnera a byt psychicky naladený tak, ze prvý zaklad rodiny boli na zaciatku muz so zenou. Ich vzťah tu bol prvý a potom sa buduje vztah rodic dieta a nie nahradiť ho za partnera.
Jasne ze lubolim svoje deti ale keď 4 rocny, s ktorým som strávila celý deň, nenechá mňa s muzom 10 minut v klude rozprávať, tak to zatrhnem.
Co nedovolí muz, ja nepovolim. On je môj partner, nie dieta. Pokual vztah nema pevný základ, je ta rodina disfunkcna.
Nechcem aby to vyznievalo tvrdo voči deťom, že sa oni odsunu. To nie ale oni majú svoje miesto a partner svoje.
Ale pokial sa zas sťažuje chlap keď žena dakt koji male ubacane koki zubom, kolika ci iným smakotinkam, no tak blb je. To je poskytovanie základnej starostlivosti. A ti ktorí sa sťažujú v drvivej väčšine nepomôžu nič, prídu domov a žena venij sa mi. To by som tiez vyletela.
Teraz napr sú prázdniny, maly maju 4 a 1 rok a tomu zrovna idú zuby, znáša to oveľa horšie ako starší.
Čas si kradneme, keď so maly u opatrovatelky občas alebo večer. Koli malemu som už týždeň od tretej rána hore až do večera. Keby mi teraz muz vyčítal, ze sa mu nevenujem, tak neviem. Budí sa maly celú noc a potom už vôbec nespi.
No Bohu dik je normálny mm a aspom večer keď je chvíľka sme spolu.
Len netreba zamieňať nesmiernu lasku k deturencom s výmenou za partnerskú 🙂

svetlonos
2. aug 2024

@dusankomoj
Predpokladám, že autorka nie je slepá. Ja poznám presne takýto pár. Muz spával radšej pri synovi ako pri zene. Už mal maly 3 roky. A to si k nemu ľahol už keď maly spal a do rána sa nezobudil... Maly sa naučil soavat vedka v izbe, tatko z toho hotový. On nezmyselné uprednostňovať dieta pred ženou. Ešte ju dodzubaval, ze ma bordel doma. Kolkokrat sme sa stretli spontanne, volala so ze idem sa prejsť a zavolala ma. To bolo 5 minut, za ten čas bordel neupraces. A ona sa sa mi ospravedlňuje, ze prepáč ten neporiadok.
Nechapala som! Zo zeme sa dalo jesť, všetko nalestene, vypracované. Tak sa pýtam, ci ma ten neporiadok v špajza zavretý? Nie, predsa tu jednu posteľnú obliečky nachystané na žehlenie 🙈 Uplne mimo som bola, že si zo mňa prdel robi. Ake nie. Pan manzel dokazal aj za toto urobiť scénu!
Asi tak.

mamutka
2. aug 2024

Mňa by trápilo, že sa opil. To čo povedal je normálne, opitý človek nebude splietať traktáty o tom či druh lásky čo cíti k dieťaťu a k jeho matke je iný, proste to jednoducho stručne vyjadril. Ak sa citis na druhej koľaji, bud tam máte iný problém, alebo si to nahovaras a riešiš somariny.

dusankomoj
2. aug 2024

@svetlonos ale to, čo písala autorka nesúvisí s poriadkom ani s tým, že by ju muž neľúbil. Iba že dieťa ľúbi viac. Muž možno iba nerozlišuje a zarátava do lásky aj to, že oň má starosť,chce mu dopriať, ochraňuje ho...a preto sa mu možno zdá, že dieťa ľúbi viac. Predtým to všetko smeroval na ženu a ona teraz trošku žiarli.Nie na dcérku,ale na tú pozornosť, ktorá bola jej a teraz sa o ňu delí.

sense
2. aug 2024

Tiež ľúbim partnera aj svoje dieťa,kazdeho iným druhom lásky, ale keby sa mám rozhodnúť láska k dieťaťu je silnejsia