Máme zlé manželstvo

macik6
14. okt 2022

S muzom mame zle manzelstvo rozmyslam nad rozvodom no mame hypoteku je polovica len splatena a dve este skolop deti je psychopat rozmysla len ako ma znicit psychicky sj financne ja sa staram o domacnost deti sama chodim na nakupy mame chvalabohu oddelene ucty ja platim potraviny pre vsetkych drogeriu aj detom kadeco on hypot ucty a tak ale doma nic nerobi ani nevychovava deti komunikacia skoro nula bod on plat cca 1500ja cca750 cize jasne ze komu viac ostava v poslednom case mi dava viac a viac platit a povedal ze aby som pomaly z jeho nakladov polku platila viem ze existuje aj vyzivne na manzelku len tam je tazko dokazatelne ze mi nic neprispieva neda mi z vyplaty ani cent a neviem ci po rozvode kedze je len polka hyp splatena sme obaja majitelia ci budem mat narok len na tu polku co je splatena hypoteka uz som zufala

matullienka
14. okt 2022

@macik6 pri rozvode by vám ohodnotili nehnuteľnosť, odoocitali zostatok úveru a z tej sumy ti patrí polovica

macik6
autor
14. okt 2022

@matullienka dakujem mne jeden pravnik povedal ze len z tej co je splateny uver

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
macik6
autor
14. okt 2022

@matullienka no myslim si ze to len v pripade predaja bytu ked sa odpocita hypoteka a potom z toho zostatku nie?

matullienka
14. okt 2022

@macik6 a kto zaplatil zvyšok nehnuteľnosti? Brali ste úver pred manželstvom?
Môj muž napríklad kúpil byt pred manželstvom a počas manželstva sme splatili úver zo spoločných penazi, tak v takomto prípade by som mala nárok len na polovicu splátok zaplatených počas manželstva

matullienka
14. okt 2022

@macik6 určite nie len v prípade predaja bytu ved ty mu vlastne tu svoju polovicu odpredávaš

macik6
autor
14. okt 2022

@elizabet173 ano zial stale stojim na mieste ano moja chyba nie nemam oporu ani u rodicov zial a ano mam strach hoci velmi chcem lebo sa bojim ci mi nebude ublizovat aj po rozvode kedze nie je normalny ja som si vypocitala ze by som ledva vyzila aj s vyzivnym a je mi jasne ze musim zacat nieco riesit no bojim sa ze to z fin hladiska nezvladnem

macik6
autor
14. okt 2022

@matullienka uver sme si pocas manzelstva brali

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluka2
14. okt 2022

V tomto prípade od niekoho, kto ťa chce zničiť, treba odísť a majetok sa uvidí: samozrejme, treba sa potom posnažiť sa získať, čo sa dá pre seba a deti, ale aj ak by to mala byť priam 0, aj tak je to jediné správne riešenie pre psychickú pohodu seba a detí. Máš prácu, tak sa postavis na nohy aj sama - či radšej sa necháš fackovať?

bluka2
14. okt 2022

Dosah jeho ublizovania po rozchode bude menší, keď budeš mať odstup. A potom si časom, možno aj rýchlo, nájde nový objekt na svoje vylomeniny

macik6
autor
15. okt 2022

@elizabet173 lebo je psychopat mam kamosku co mala podobneho muza a po rozvode ju sledoval pred jej bytom a kedze este nemaju vyrovnane majetkove a tiez spol byt dostal sa tam ked nebola doma a ukradol jej sperky kto nezije s takym clovekom nevie si to ani predstavit preto je ovela tazsie odist sko od normalnejsieho chlapa

macik6
autor
15. okt 2022

@bluka2 je velmi zakerny bojim sa ze by to neznieslo jeho ego ze ja som podala o rozvod aj teraz vie ze ja s nim uz nechcem nic mat preto mi vkuse podraza nohy hlavne aj financne a smeja ze ty pii kam pojdes

macik6
autor
15. okt 2022

@bluka2 urcite budem bojovat ako sa da viem ze mozno budem zit z ruky do ust no viem ze pride ten ked ked bude koniec

macik6
autor
15. okt 2022

@matullienka to viem len viem ze on nebude chciet suhlasit ani z predajom a bude vsetko robit preto aby som z bytu cim nsjmenej dostala ma vela penazi a moze si dovolit aj dobreho pravnika

danica2711
15. okt 2022

každým ďalším príspevkom len "vysvetľuješ", prečo vlastne nič neurobíš, lebo psychopat, lebo zákerný, lebo dobrý právnik, lebo bojím sa...Tak už len prosba, keď po čase zase napíšeš dlhý príspevok s podobným obsahom, skús použiť interpunkciu, pretože 10-riadková veta bez akejkoľvek interpunkcie je fakt sila.

bluka2
15. okt 2022

Presne, prekonaj ten strach a odmena bude život bez psychopata - vieš aké je to dobré?

macik6
autor
15. okt 2022

@bluka2 dakujem za podporu ano najtazsie je nabrat odvahu aj ked sa to druhym co odsudzuju ze oni by uz davno odosli lshko vravi no ked clovek nema kam ist a nema ziadnu podporu je to velmi narocne nikomu neprajem zazit taku osobu

cacianka
15. okt 2022

Prepáč, ten gulaš textu sa nedá dobre čítať.
@elizabet173 s jej príspevkom súhlasím najviac, za ten čas čo riešiš muža, si mala čas poriešiť aj evri, doklady, tvrdo šetriť a zobrať mu nejaké €, podať na súd výživné na deti aj teba počas manželstva, 5 rokov sa len bojíš a klameš samu seba. Rady si dostala, ale zostala stáť tam kde si, aj po 5 rokoch

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cacianka
15. okt 2022

@elizabet173 ja som drahšie veci a všetky doklady a dokumenty zobrala z domu a skryla v robote,...
A potom aj dvere vymenila, bezpečnostný zámok

dilino
15. okt 2022

Nie že p..a kam pôjdeš dôležite to čo povie súd a nie že TY z deťmi pôjdeš kam. Na liste vlastníctva je kto ak obaja tak sud ho zaviaže TI vyplatiť polku .A výživne na teba len aby sa hrdina na súde neposral ked mu sud nakáže platiť. Odíd kým sa psychický nezničíš vždy je možnosť si nájsť aj popri práci brigádu aj horšie by som žila z ruky do úst ale pri psychickom tyranovi by som neostala. Výživne na dve deti potom ked súd urči niečo aj pre teba tvoj plát bude sa to dať. Aj deti aby nežili v takom prostredí. A TY aby si si nezničila zdravie. Odíd kým je čas. Všetko zvládneš veľmi veľa žien tu na MK odišli s takého vzťahu aj 3 deťmi a tu sú. Aj TY to dokážeš. Všetko sa dá ked sa chce odkladaj peniaze aby si pri odchode mala aspoň nejakú rezervu. Hlavne všetko čo je tvoje si odkladaj na bezpečne miesto doklady veci čo je tvoje. A pomaličky sa pripravuj na odchod z deťmi. Koľko ročne sú deti. ON nech si hovorí čo chce to čo povie súd to je dôležite nie jeho blbosti čo bude hovoriť a nadávky že TY kam pôjdeš na to je sud a nie ON. Výživne pre deti musí platiť išiel by do basy. Pri takom plate mu dajú platiť dosť deťom. Vyžiješ s nimi aj vyžijete bude to chcieť len uskromniť sa a bude dobré zvládneš. Možno TI tu aj nejaká mamina ktorá bola v takej situácii ako TY tu napíše z vlastnej skúsenosti. Nedaj sa týrať psychický aby si neskončila na psychiatri. Takých hrdinov čo boli múdry ako gramafon bolo a ked došlo na súd tak boli celý posratý. Veľmi TI držím 🙏

dilino
15. okt 2022

@macik6 nech má peniaze a čo ked raz je polka tvoja súd bude TI musieť vyplatiť. Ešte aj výživne by som si pýtala a na deti tiež výživne čo je samozrejmosť. Vyser sa naňho debila.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dilino
15. okt 2022

@elizabet173 no ved iste ale ked sú na liste vlastníctve obaja tak bude mať nárok na byt .Na vyplatenie určitej časti peňazí. Myslím si že niečo pre ňu na výživu by jej určili ked má taký zárobok. Ved žena má nárok na taký štandard ako chlap. Viac takých hrdinov tu bolo múdrych a zo sudu išli sklamaní.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karolinakr
16. okt 2022

Urcite lepsie sa s tým vysporiadat teraz, ked si mlada a hoci nebudete mat na chleba, zivot ťa prinuti a ty najdes riesdnie.Moja susedka takto zila cely zivot, manzel dvojnasobny plat, nedal ani korunu, teraz ma 70, muz nasetrene stotisic - ona nulu.Takto chces dopadnut a skončit? A este sa rozvadzaju, nema peniaze na byt, vsetky peniaze minula na deti a tie jej nepomôžu.. A čo teraz?

macik6
autor
16. okt 2022

@dilino dakujem krasne mam veljy strach ano pisala som tu aj pred par rokmi jedna mi odpisala ze tu len vyplakavam a nic nerobim preto ano ma pravdu lenze strach je velky navyse ked clovek u nikoho nema oporu byt je na nas dvoch pisany no splatena je len necela polka a 45000este zostava hyp lebo ju druhy krat refinancoval splatenych je nejakych 11000a niekto hovori ze ak ma vyplati ak sa teda nepreda byt tak mam narok len na polovicu z toho co je uz splatene viem ze raz musim spravit radikalny rez a podat o rozvod on ze co nepodam ja je proste chory viem ze ma psychicky aj financne chce znicit za nim stoji jeho prachata rodina za mnou nik viem ze tu len placem no kazda rada dobra velmi si cenim tvoju radu len sa bojim ze aj sud covia zvyknu nadrziavat chlapom alebo su skorumpovani dakujem za podporu

dilino
16. okt 2022

@macik6 nie neboj sa mojej kamarátky muž tiež bohatý aké ma známosti a nakoniec sudkyňa viedla konanie musel platiť aj jej aj deťom a byt malý spoločný a odrazu jej musel vyplatiť trhovú cenu polovicu takže sa neboj. Nemôžeš rozmýšľať že mu bude sudca nadržiavať môže konanie viesť sudkyňa. Ničoho sa neboj takých hrdinov to tu už bolo ako je ON a reči ako koza bobkov a to sú len rečičky. Nič iné never to len hubou trepe do vetra. Sere si do huby. Odid neznič si zdravie. Na začiatok pokiaľ ťa nevyplatí tak si nájdi s detmi podnájom. Pre deti to nie je dobré žiť v takom prostredí. ON má len také reči a nič. Ak by ťa napadol treba ísť k lekárovi aby si mala čo najviac papierov. Správy odkladaj si bokom nejaké peniaze aj ked menšie čiastky ale odkladaj. Vždy je tak že žena po rozvode mam mať taký istý štandard ako jej muž takže podľa mňa Ti niečo určite schvália. Veľmi TI držím 🙏aby si sa odhodlala odisť a nenechala zničiť zdravie. Nič nie je najdôležitejšie ako zdravá TY a tvoje deti a žiť v pokoji. Ostatok sa dá postupne všetko zabezpečiť.

macik6
autor
16. okt 2022

@bluka2 no toho sa bojim ze nie je strasne posadnuty ako mi ublizit a tesi ho to a tym ze rozvodom ublizim jeho egu nebude to schopny uniest ze budem bez neho zit nie ze mu budem chybat no ze nebudem v jeho blizkosti a nebude ma moct provokovat pre mna je to posledny chudak