Ahojte. Píšem, lebo chcem vedieť váš názor na moju situáciu. Mám takmer 50 rokov a zaľúbila som sa. Všetko by bolo OK, ale som vydatá a mám 2 dospelé deti a jedno 14 ročné. S mužom sme spolu takmer 30 rokov, posledných 5 rokov to bolo na nič. Muž je o 10 rokov starší, pil, nestaral sa o seba, k tomu sa pridružilii zdravotné problémy...nedbal na moje prosby ani dohováranie. 1,5 roka sa ma nedotkol, akoby ani ženu nemal. Mám ťažkú prácu, on je už na inv.dôchodku. Prestal ma baviť život, dokonca som mala suicidalne myšlienky. V lete som stretla muža, písali sme si, milovanie s ním je úžasné, vrátil mi chuť do života, dokonca aj práca ma začala baviť. On je rozvedený, má trochu komplikovanú situáciu v bývaní, ale býva asi 80km odo mňa. Muž aj dospelé deti aj moji rodičia o ňom vedia, všetci na mňa tlačia, nech nerozbíjam rodinu. Keby som nemala 14 ročné dieťa, tak neváham a požiadam o rozvod, ale kvôli dieťaťu som nerozhodná. Muž s rozvodom nesúhlasí, ani moja láska ma netllačí do rozvodu, lebo sám si tým prešiel a „prišiel“ o dve deti. Rodičia dokonca vravia o vydedení. To by mi nevadilo, s mužom sme nadobudli toho dosť. O všetko však prísť nechcem, a vzdať sa svojej lásky nechcem ani za nič. Chcem si „vypočuť“ vaše názory.
@petasites1 užívaj sex,prechádzky ,stretávanie sa alebo sa rozved,toto je na tebe
@petasites1 mňa by zaujímalo koľko má rokov on a akú ťažkú ma situáciu s bývaním?
Myslim, ze tam nejde len o sex. Kazdy tuzi po stasti, ucte, spolocnych zazitkoch, pochopeni, laske... Ja by som tomu dal este cas (zil tak, ako zijes), ci vam to obom vydrzi. Teraz je to skor vzdialenostou trosku zidealizovana zamilovanost, aj ked mozno jedno z vasich najkrajsich obdobi v zivote.
Predsa sa nenechas obrat o lasku kvoli druhym ludom. Ak je ti s nim tak dobre ako hovoris tak s nim predsa musis byt. Zivot je len jeden mas 50 naozaj ho chces stravit so svojim na nic muzom, alebo mat lasku ? Druhy o tom nesmu rozhodovat a vydierat ta. Dieta to pochopi skor ci neskor.
No podvádza muža. Dôvody sú jedno. Najskôr si si mala vyriešiť jeden vzťah a potom začínať ďalší. Z môjho pohľadu jednoducho naopak.
Keby to takto urobil chlap, ženy ho tu zvozia, že aký je sebecký a zatrtkava si inde pomimo.
@petasites1 akú rodinu nechceš rozbiť? Píšeš, že dve dospelé deti uz o tom vedia. 14 ročný sa k nim pridá, nepôjde jediný proti múru. Rodičia podľa mňa len strašia s vydedenim ale aj keby, podľa toho čo píšeš, to nepotrebuješ. A komu daju tvoju časť dedičstva, svojmu zatovi, ktory môže za to, kam ste sa v manželstve dostali?! Ja by som v tvojom veku už začala pozerať na svoje šťastie...
a si v situacii ked nieco musis riesit? nie si a nemusis..
@petasites1 jediny, koho nazor by ma v tvojej situacii zaujimal, su tvoje deti. S nimi sa porozpravaj, potom s partnerom, a podla toho sa rozhodni.
Najprv sa rozved, načo teda čakáš? Potom si choď za svojím šťastím
V 5Otich sa naťahovať s dvoma hlupakmi 😆...ehm..."👏"
Je pokrytecké mať dvoch mužov.Vsetci o tom vedia.mne by hanba nedovolila nos z domu vystrcit.Rozhodni sa pre jedného.a to čím skôr.Neviem.ci je to len chyba tvojho manžela že sa tak opustil .Neviem.ci si uvedomujes následky.ak opustis pubertiaka v tomto veku.Mozno aj áno.ale je ti to jedno.si zaľúbená.co je viac.však?Dnes je moderné robiť si čo chcem a nepozerať na okolie.Moj názor...urobiť všetko čo môžem na uchovanie svojej rodiny.nic vzácnejšie človek v živote nemá.
V päťdesiatke by si to už mala mať v hlave upratané ... a nehrať na dve strany ... keby tu napísal takýto príspevok muž, bol by najväčšie hovädo, napíše tu žena a odrazu "má ísť za svojím šťastím" ... ste od seba cca 80 km, čiže nežijete spolu, nevedno, či by to bola taká láska, keby ste boli spolu nonstop, zdieľali dennodenné starosti, radosti atď. ...
@petasites1 skutocne nevies 14 rocnemu dietatu vysvetlit preco nechces uz zit s jeho otcom alkoholikom, ktory si ta nevazi?
A potom sa cudujem, ze nase deti opakuju nase chyby a ziju tiez v nefunkcnych vztahoch a nestastni
no neviem, či by bolo mudrejšie spachať samovraždu..potom by boli už konečne všetci spokojní
Vždy si v takýchto prípadoch spomeniem na Žena za pultom, tam je to pekne ukazane Žena, laska versus rodina ..Na koniec žena obetovala svoje šťastie pre dobro rodiny a bolo to horšie ako na začiatku
Tvoje deti budu mať 18 a čoskoro vyletia z hniezda..
Som zvedava ci a kolko ti ta zalubenost vydrzi,ked budete byvat spolu,riesit veci.Ono ine je stretavat sa,uzivat si nieco nove a byt s niekym par rokov.Si v takom stadiu,ze keby manzel napr.zomrel nic by to s tebou nespravilo,ci je tam este nejaky cit,nie len lutost?Ak len lutost a ziadny cit chod za svojou laskou bez ohladu na deti/dospele uz neratam za deti a 14rocne ak nie hned,ale raz pochopi/.Len si fakt uvedomit,ci ten novy stoji za to a ci to chce aj on.
ale ano, rozviest sa, kym ste nebyvali v jednej miestnosti, je hluposť..Možno ťa mòže ošiaĺ prejsť, ked zistiš, aky ozaj je..To stretávanie je vždy romantickè
Ako tvoja rovesnicka ti napisem, ze zivot nam este zdaleka nekonci! Mozes este zit a nie len prezivat. Najmladsie dieta ta o par rokov uz tiez nebude potrebovat. Chyt sancu za pacesy ako sa hovori. Vsetko sa da vyriesit, ak sa chce. Tiez som si svoje preskakala a teraz mam konecne pekny život, da sa to! Držím palce...
Neries okolie,rodinu a uz vobec nechápem,aky ohlad beries na 14 rocne dieta? Uz to,ze vyrasta v takej atmosfere,v akej vyrasta,nerobi mu dobre. Ked uz o tom vsetci vedia,ja by som sa rozviedla. Nemusis sa rovno nastahovat s novym muzom,ale z tohto hrozneho manzelstva sa musis dostat.
A to ti ani trochu nie je trápne? Takto verejne si užívať s milencom? Hanbila by som sa pred svojimi deťmi aj pred celou rodinou.
Mne to príde také pubertiacke. V 50tke si po rokoch opäť zažila dobrý sex a kvôli tomu ideš ničiť niečo čo ste budovali 30rokov.
Áno, ste v stereotype. Je to dosť bežne po toľkých rokoch. Poznám prípad kedy žena 50tnicka odišla s milencom, ale vrátila sa. Po pol roku ju ten ošiaľ prešiel a na kolenách prosila muža o odpustenie.
Môj názor je, že nebudeš šťastná. Šťastie sa nedá zakladať na nešťastí mnohých ďalších ludi.
Naozaj ta trápi len ta 14r dcéra, alebo sú tam aj nejaké záblesky pekných chvíľ s manželom?
Poriadne si rozmysli, či to nie je len pobluznenie.
@petasites1 pozri, všetci už o Tom vedia, tak čo viac ti treba, nerozvadzaj sa, ak ťa k tomu nikto nenúti. Mám známu, je v tvojej situácii, má už dospelé deti a je o čosi staršia od teba, ale bolo to pred viac ako 7 rokmi, keď mala 50r. Dcéry jej akurát študovali na výške, jedna posledný rok, druhá predposledný. Muža o ničom, pritom vysoko vzdelaný, inteligentný, vraj pár rokov späť ešte aj úspešný, no začal sa zanedbávať, piť, robiť cirkus. Vyhrážať sa jej že ju raz zabije (pod vplyvom alkoholu, čo si na druhý deň nepamätal)
Tak mu to trpela až kým sa jej neozval muž z mládí. Zaľúbila sa do neho, stretávali sa, už aj muž o nich vedel. Ona mu narovinu povedala, že neplánuje s tým prestať, ale ani sa nebude rozvádzať, lebo by jej deti prišli o všetko, čo spolu nadobudli. Dom je jej, mama jej ho dala ešte za slobodna, muža tam nechala s tým že jej bude platiť. A ona tam zostala s deťmi kým dostudovali. Naďalej sa stretávala s tým druhým. Keď dcéry dostudovali, ona sa odsťahovala k priateľovi, dcéry odišli do Prahy a jej muž zostal v dome.
To je taká telenovela, ale pekná. Ona šťastná, jej muž spokojný, že má dom kým žije.
A ešte pozor na to ze ,,netlaci ma do rozvodu"!!!
Keby ta tak miloval, práveže by ta do toho rozvodu tlačil a nemohol by už ani deň späť s myšlienkou, že zaspávaš vedľa iného muža....
Toto je také alibisticke... netlaci ta ...
Radšej poriadne otvor oči, či jemu to tak náhodou nevyhovuje?
Skus len zo srandy napísať, že si podala na rozvod a sťahujes sa k nemu - jeho reakcia by mohla byt veľmi zaujimava
Inak ženy ja som trochu prekvapená, že aj ženské si v tom veku vieme takto uzivat 😅
Nejak som mala vždy v podvedomí, že v to.to veku blbnu už len muži 😄
Ale beriem to ako pozitívnu správu, že aj v 50tke bude stále chuť 👍😀
@simona20201309 😂😂😂😂 hej ne 🫢ahhaaha
@petasites1 Dávaj pozor, aby si neskončila napokon sama. Môžeš prísť o oveľa viac, ako si myslíš.
Nerozumiem paralelným vzťahom. Ukonči si jedno, keď chces začať druhé.
@petasites1
@petasites1 Všetci o tvojom vzťahu vedia, muž, rodičia, deti... Naozaj im všetkým tak veľmi záleží na tom, aby si nebola oficiálne rozvedená? Veď tvoj vzťah s manželom aj tak už skončil. 14 ročné dieťa je dosť veľké na to, aby zvládlo rozvod rodičov. Zvlášť, ak vie, že mama má milenca. Načo to predlžovať?
Mas len jeden zivot a dost rokov na to aby si si vedela utriasť zivotne priority.
Vsetci co budu moralizovať ze podvádzas nevidia ze si uz minimálne rok a pol rozvedená, len na to nemas papier.
@petasites1 podla toho ako to manzelstvo opisujes nie je funkcne uz velmi dlho. deti velke. ja si myslim ze je hlupost dozit v trapeni. ak je vsetko pravda o tvojom manzelstve tak ako si napisala ja by som takyto vztah ani nezachranovala a ani nezivila. nenechala by som sa vydierat inymi.
uz len samotny alkohol, to ze spolu intimne nezijete a pravdepodobne uz ani nikdy nebudete. zachranovat mas konkretne aky zivot? ved vy manzelsky zivot nezijete. uz ani kvoli detom to neusite hrat. nevidim vobec zmysel v tom trapit sa dalsich 30 rokov.
ale
poznas toho druheho naozaj dobre? byva 80 km daleko. ako dlho ste spolu, ako casto? ako intenzivne? aby to fakt nebolo len chvilkove poblaznenie a aby on bol naozaj taky ako ho teraz vidis.
Presne tak iné je sa stretávať kade tade ísť každý domov a iné je žiť pod jednou strechou každý deň. Tam sa riešia účty, nákupy problémy naše každodenné. Možno časom by si zistila že je to to iste dajme tom z výnimkou že nie je alkoholik. Najprv jedno ukonči a druhé začni. Strašiť ťa že ťa rodičia vydedia mi príde také vydieračské. Tvoji rodičia nevidia ten problém ktorý mate starý ľudia ktorý sú spolu 50 rokov to nepochopia. Pozná tvoj priateľ tvojho syna 14 ročného. Ak sa rozvedieš tak aby syn neostal u otca že nechcel by žiť s tvojím novým partnerom. Koľko má rokov tvoj partner že nemá bývanie že ma komplikovanú situáciu prečo komplikovanú. Kam by ste išli žiť po tvojom rozvode .A ak píšeš že situácia s bývaním je u neho komplikovaná.
žila by som si svoj život... naďalej sa stretávala s láskou, však čo ti už kto môže....