Má osamelý muž v strednom veku ešte šancu nájsť si dobrú kamarátku?

delufo
30. dec 2024

Zdravím žienky. Potreboval by som počuť váš názor. Má podľa vás osamelý muž v strednom veku ešte šancu nájsť si dobrú kamarátku? Myslím naozaj kamarátku, nie partnerku, milenku či ženu na pomoc s domácnosťou či deťmi. Niekoho s kým si môže dobre pokecať/písať, ideálne zájsť na dlhšiu prechádzku či nejaký šport. Mám pocit, že všetky ženy bez partnera buď chcú mať od mužov pokoj celkovo (kvôli zlým skúsenostiam) alebo majú záujem len o budúcich partnerov. Je to naozaj tak alebo sa mýlim?

duppka13
30. dec 2024

@delufo nechapem zmysel kamaratstva medzi muzom a zenou, naco je taky vztah? S kamaratom muzom sa nemozes rozpravat, prechadzat, ist na turistiku, sportovat? Slobodna zena v strednom veku nepotrebuje kamarata.

anna777115
30. dec 2024

Kamarátka, je jedna vec a služka s výhodami, vec druhá. Prečo, by ti nejaká kamaratka pokiaĺ to nie je partnerka, mala riešiť tvoju domácnosť a deti.

ibatanecnica
30. dec 2024

@delufo tiez som hladala nieco podobne. Proste si len pokecat..vypocut si nazor aj z muzskej strany. Ale.beznadejne
Casom.chceli viac

delufo
autor
30. dec 2024

@anna777115 Prepáč, viem že si to asi nemyslela v zlom, ale asi si si neprečítala môj príspevok poriadne. Ja fakt nemám záujem o to čo píšeš ty. O svoju domácnosť a deti sa zvládam starať dobre a nepotrebujem na to žiadnu pomoc. Problém je v tom, že ako mi rastú tak sa cítim tým viac osamelo. Je normálne že pubertiaci už nepotrebujú tráviť toľko času so svojím rodičom a naopak ho chcú tráviť s rovesníkmi alebo sa proste len "zahrabať" do svojej izby. Ja väčšinu času pracujem z domu a tak mám len veľmi málo reálneho kontaktu s ľuďmi a celkovo mi chýba spoločné zdielanie voľného času s osobami s ktorými by som si dobre rozumel.

jamimo
30. dec 2024

@delufo mám kamarátku, ktorá si našla fajn kamaráta v klube bežcov a turistov. Zdieľajú túto vášeň pre šport, lebo jej manžel prirástol k gauču a mobilu. Vydatá, 4 deti, 46 rokov. Ona nezhnila pri manželovi, užíva si endorfíny a vlastný pocit športového šťastia. Nič viac, nič menej.

delufo
autor
31. dec 2024

@duppka13 Bohuziaľ mám už len zopár kamarátov. S jedným si chodím tak raz mesačne zahrať tenis (má malé deti a skoro žiaden voľný čas), s druhým som si chodil zopár rokov sem tam zaliezť avšak potom čo si našiel partnerku tak začal chodiť liezť s ňou. Tak či tak, ja som človek čo sa rád porozpráva o takmer všetkom okrem výsledkov nejakých športov (rád si rekreačne zašportujem ale nedokážem sa na šport pozerať v telke). Moji kamaráti však toho až tak veľa nenahovoria (okrem toho športu) čo plne akceptujem a u väčšiny mužov považujem za dosť bežné.

vanilkovazmrzka
31. dec 2024

Ja suhlasim s @duppka13 zrela zena s partnerom nebude ucelovo vyhladavat muza kamarata, a ked je bez partnera tak urcite bude skor hladat partnera a kamarata v jednom, prioritne teda partnera zivotneho

delufo
autor
31. dec 2024

@vanilkovazmrzka Asi máš pravdu. Ako píšeš, v tom prvom prípade by sa to aj mne zdalo čudné. Aj keď ako píše @jamimo v jej príspevku vyššie, tak to zjavne tiež nie je nemožné. V tom druhom prípade mi však napadne či nemôže byť napríklad aj nejaká žena čo sa podobne ako ja už nechce nijako viazať, nepotrebuje niekoho na pomoc v domácnosti, s deťmi a pod. Proste sa len cíti osamelo, chce mať niekoho na občasný pokec, šport, kultúru atď. Už proste nechce ísť do ďalšieho vzťahu napriklad aby už nemohla zažiť dalšie sklamanie. Neviem, môžem len hádať a tak sa tu aspoň snažím pýtať a získať tak viac názorov.

vanilkovazmrzka
31. dec 2024

@delufo kazda(y) kto hovori ze uz nechce ist do vztahu lebo sklamanie a blabla v kutiku duse si ten vztah praje. Aspon tak si myslim ;)

delufo
autor
31. dec 2024

@ibatanecnica Áno, už sa ma @duppka13 tam hore pýtala prečo nehľadám radšej kamarátov ako kamarátky. Čiastočne som to už vysvetlil v mojej odpovedi. Avšak ty si to veľmi výstižne napísala "vypocut si nazor aj z muzskej strany", teda v mojom prípade z tej "ženskej" strany. A toto mi vcelku chýba.
Este k tomu "Casom.chceli viac". Fakt nechcem vyrývať ale len pre istotu, bolo im dostatočne jasne komunikované aké sú očakávania a aké teda nie sú? Lebo my muži fakt niekedy potrebujeme povedať veci dosť jasne inak máme falošné očakávania. Falošné očakávanie->nesplnené očakávanie->smútok/hnev/zúfalstvo/atď. (vyber podľa povahy 🙂).

miadi
31. dec 2024

Moj brat ma kopec kamosiek vsetky su zadane s detmi. Ale ma ich uz roky rokuce.. osobne mam pocit ze ho niekedy vyuziju.. ale to uz je jeho vec . (Vezie ich vezie na party Alebo aj s detmi do family parku atd) Podla mna kamosku mozes najst ale Musis jej byt na nieco dobry.. zeny su potvorky 😉

delufo
autor
31. dec 2024

@vanilkovazmrzka Dovolím si nesúhlasiť. Podľa mňa v takom prípade asi len to sklamanie nebolo dostatočne veľké. Ale kazdý máme iný príbeh, inú povahu a iné prežívanie a ešte aj to sa môže meniť v čase a tak ťažko generalizovať.

delufo
autor
31. dec 2024

@miadi "Podla mna kamosku mozes najst ale Musis jej byt na nieco dobry.. zeny su potvorky 😉"
Áno aj nad týmto som uvažoval. Nemyslím však že je to len výsada žien 🙂 Nuž ale však vzájomné zdielanie trochu z voľného času na úprimný rozhovor, šport, prechádzku, kultúru a pod. je fakt tak málo? Btw ako je to hore napísané môže ľahko niekomu vyznieť ako by išlo ženám len o peniaze, služby, a pod. :(

duppka13
31. dec 2024

@delufo ked mas takych kamaratov ako pises no tak hladaj dalsich, podla svojich zaujmov, chlapi si chodia aj futbal zahrat spolu alebo na ryby, neviem, urcite budes uspesnejsi ako v hladani kamaratky zeny.

delufo
autor
31. dec 2024

@duppka13 Ja ani nových kamarátov apriory neodmietam. Tu na fóre som sa pýtal na kamarátku lebo som chcel vedieť pohľad z opačnej strany. Rovnako je mi však ťažké hľadať aj tých. Nie som človek čo ľahko a rýchlo nadviaže nové kontakty. Spomínanému futbalu či rybám neholdujem ale najmä som mal zatiaľ asi smolu lebo veľa chlapov chce aj tak nakoniec skončiť v krčme, čo ja ako nefajčiar a viac menej aj abstinent nemusím.

lintu
31. dec 2024

Máš šancu takú nájsť, ale nečakaj, že to bude jednoduché. Chystáš sa hľadať ihlu v kope sena. A to, že si s nejakou na začiatku aj odkomunikuješ podmienky vášho vzťahu, neznamená, že sa situácia časom určite nemôže zmeniť. Vzťahy sa totiž nejako aj prirodzene vyvíjajú.

Mrkni turistické skupiny na fb. Normálny len parťák na túru sa zvykne hodiť. Už som tam takých pár inzerátov od žien videla.

subartic
31. dec 2024

@delufo ja mám mužov kamarátov , ale nepociťujem s nimi potrebu tráviť čas vo väčšej miere . Pozdraviť sa , vypiť kávu , zahrať bedminton a dosť. Také niečo , ako poďme my dvaja do kina , do divadla , na štvorhodinovú túru , je pre mňa už príliš osobné , tam chodím s partnerom alebo s kamoškami .

miadi
31. dec 2024

@delufo k uprimnemu kamaratstvu netreba vela . No zial vela vztahov je uzitkovych. Kto hlada ten najde.

moonlight1210
31. dec 2024

@delufo kazde nove priatelstvo medzi dvoma pohlaviami prejde po case skuskou “chcem nieco viac”.
Lebo si rozumiete. Ste si oporou. Zdielate vzajomne chvile, kde endorfiny su na vrchole (sport). Obdivujete vzajomny vedomostny a myslienkovy rozhlad (osobnost toho cloveka). Mate podobny humor a umelecky vkus.
To vytvara pritazlivost.

A tam zalezi, ci sa to stretne v case a priestore u oboch naraz. A vznikne z toho vztah. Nachvilu, kym je vasen najvacsia. Ci aj navzdy.
Niekedy to opadnuti prvej vasne pochova aj vztah, aj priatelstvo. Zial.

Alebo to prebehne len najprv u jedneho, potom u druheho (ci len u jedneho a u druheho nikdy). A ako sa s tym obaja popasuju.
Niekto to napr. berie ako sklamanie (ze ten druhy nema zaujem, je naozaj iba kamos) a radsej z priatelstva dobrovolne odstupi, lebo to citovo nedava. Zial.

Po prekonani tejto fazy, ak to obaja ustoja, nastupi obvykle uz ciste kamaratsvo, kde lubostne a sexualne city nehrozia a je to naozaj iba o zdielani volneho casu na rovnake zaluby, pokec s niekym dusevne a myslienkovo pribuznym, ci otvorenym neriesit aj ine nazory a nehadat sa.

Len vzacne najdes niekoho, kde faza “chcem nieco viac” nikdy nepride.

Zvycajne prebehne aspon u jedneho, ale vie ju dobre skryt, kedze si je vedomy dohodnutych pravidiel/podmienok, a teda, ze z toho nic nebude. Tak nic neocakava, zaroven nechce o kamaratstvo prist. Prebehne to teda iba u neho, a kedze su city neopatovane, postupne vysumia do stratena a uz je dobre. Trva to od par dni do par rokov, zalezi od intentizity pritazlivosti, ktora vznikne a z akeho dovodu presne vznikne.
Ten druhy ani nic nepostrehne.

Takze hoci chces len kamosku, na toto sa priprav. Minimalne jeden z vas si tou fazou prejde.

ibatanecnica
31. dec 2024

@delufo ano . Mala som dost kamaratov ale casom sa kamaratstva rozplynuli pretoze jeden si chcel.obcss uzit mimo manzelstva dalsi odcestoval dalsi hladat vazny vztah a ja som chcela iba kamarata . Inak sme si fajn rozumeli. Rozoberali vsetko mozne. Kamosky mam ale.niekeedy uz mam fakt dlst tych zenskych reci pod. Clovek musi mat okolo seba aj muzsku energiu.

sense
31. dec 2024

Myslím že šanca je ale je to ako hľadanie ihli v kope sena.lwbo skôr či neskôr hlavne ak bude intenzita stretávania pravidelná bude chcieť jedna alebo druhá strana viac

madeincssr
31. dec 2024

Mnohe tieto debaty maju jeden problem, ze kazdy ma ine hranice medzi kamarat/priatel a vztah/nevztah a tym padom nemaju (nemozu mat) jednoznacne "riesenie". Casto sa veci redukuju na "utilitarstvo" (co ponukas tomu druhemu, vztah je obchod, na co mi je ten druhy dobry, vyuzivacnost...) Neviem ako sa maju vyjadrenia v tomto vlakne v sulade s tym, ze "zrela samostatna zena po rozchode/rozvode si uz ineho chlapa do bytu/domu nepusti" a pod. aj z druhej strany. Museli by sme exaktne zadefinovat, co je to "vztah" dvoch (uz) nezadanych ludi a co uz je "nevztah". Ci zas je ten rozdiel zredukovany len na sex/nesex? Je vztah ked (dobrovolne) neziju spolu v jednej domacnosti (z najroznejsich dovodov - deti...) alebo to uz je nevztah? Atd. atd. Zrejme samota/osamelost je udel mnohych, ci uz z dovodov moralky/viery, alebo inych dovodov (sklamanie, majetky/nehnutelnosti, zijuci rodicia/stari rodicia, neochota vystupit zo svojich stereotypov, prakticky nemoznost najst vo vyssom veku suladneho partnera/nepartnera...)

marianarem
31. dec 2024

@delufo Ja by som to skusila normalne na zoznamke. Za mna to nie je take nemozne. Ludi aj vztahov medzi nimi je vela typov, vobec to nie je podla mna take jednoduche, ze muz a zena, ktori su si blizki, musia automaticky chciet nieco viac (alebo aspon jeden z nich).
Aj tu obcas citam prispevky od zien, ktore vztah z nejakeho dovodu nechcu. Casto si s tym pripadaju divne a osamele. Alebo viem si predstavit, ze dobra kamaratka by mohla byt aj gay zena.

h2
31. dec 2024

@delufo Hm, a čo tak partnerky tvojich kamarátov? Nechápem napríklad, prečo nechodíš liezť s tým kamošom, s ktorým si chodil aj predtým. Proste by ste išli všetci traja, aspoň občas.
Obávam sa, že single ženu, ako kamarátku, nájdeš ťažko. Mnohé síce kamarátov majú, ale to sú všetko ľudia, s ktorými sa poznajú roky a kamarátstvo vyplynulo zo situácie (spolužiaci, kolegovia, susedia...). Hľadať si cielene niekoho nového, kto bude iba kamarát, je niečo iné.

0silvia0
31. dec 2024

@delufo da sa najst, ale je ich malicko, cize sa asi nahladas. Poznam zenu, ktora mala takychto kamaratov, ale vsetci chceli casom viac. Ona nechcela, tak to ukoncila. Paradox, ze niekto chce a si nevie najst partnera a niekto nechce a tlacia sa mu do zivota.

rachel36a
31. dec 2024

@delufo jasne ze sa da....moja naj priateľka je tiez chlap...ideme na prechádzku, pokecame o rodine a pod...poznáme sa už cez 20 rokov

h2
31. dec 2024

@rachel36a Vidíš, to je práve to. Že vy sa poznáte cez 20 rokov. Tiež mám takých kamarátov, s ktorými sa poznám cez 20 rokov. Autor si ale chce hľadať niekoho nového.

madeincssr
31. dec 2024

@rachel36a to je trosku iny pripad, davni priatelia, mozno este z cias ked ste boli nezadani (alebo jeden v vas)?

rachel36a
31. dec 2024

@h2
@madeincssr a to je aký rozdiel...mali sme obaja cez 30 rokov keď sme sa spoznali, obaja rodiny a deti...nepoznáme sa od detstva, alebo z mladosti...autor asi tiez nie je 80tnik...píše v strednom veku...takze nevidím dôvod prečo by sa nedala nájsť kamaratka

madeincssr
31. dec 2024

@rachel36a no obaja stastne zadani je tiez trosku ine.