Vlastne ani neviem čo sem chcem napísať. S partnerom sme spolu 13 rokov. Máme 3 deti, spoločnú domácnosť. Nie sme manželia. Ani neviem prečo, jednoducho doteraz nepoklakol. Cítim medzi nami vo vzduchu napätie. Mám pocit akoby sme sa úplne odcudzili. Skôr ako keby sme boli len spolubyvajuci čo sa starajú o spoločnú domácnosť. Chýba iskra. Čo s tým?
Keď ani nevieš prečo nie ste manželia nemáte krízu vy sa jednoducho nepoznáte.
Treba vyložiť karty na stôl ako sa povie. Máte spolu tri deti, máte spoločnú domácnosť, ...žiť na divoko s tromi deťmi je totálna hlúposť. Nedaj bože sa dačo stane a nebudeš mať na nič nárok. Začnite sa chovať zodpovedne aspoň kvôli deťom. A čo sa týka ochladenia, treba si to vyrozprávať a nájsť dôvod
Kriza v dlhorocnom vztahu moze prist ci papier mate alebo nie. To, ze nie ste manzelmi nie je to dovod preco sa to stalo. Ani svadba vo Vatikane Ti nezabezpeci "zili stastne az kym nepomreli..."
No nic. Treba si spolocne sadnut, konunikovat a obaja na tom popracovat. Este netreba hadzat flintu do zita. Spolocne zazitky, otvorené rozhovory, obojstranna iniciativa a zaujem moze vdychnut vztahu novu ohen. Prip.sa obratit na parovu terapiu...
Minimálne by som isla do toho, ze som urobila vsetko pre záchranu partnertstva, z ktoreho mam tri malolete deti, pre ktore chcem uchovat kompletnu rodinu.
Ak to nepojde, tak to zial nepojde. Ale urcite by som preto urobila co bolo v mojich silach a moznostiach
také krízy má každý vzťah, dôležité je teraz komunikovať, proste si sadnúť a otvorene sa porozprávať čo sa deje, kde je problém
a mate cas aj jeden na druheho? temy kt niesu len o deoch a domacnosti? vyclenite si cas jeden na druheho? to ze niekto naseka deti a tvari sa ako rodina neznamnea,ze to bude vecne... muzi ale aj zeny potrebuju citit zaujem ... skus porozmyslat co vas na zaciatku pritahovalo .. ist spolu len vy dvaja von, do kina alebo sa len rozpravat ..
Zacat sa zas rozprsvat, mat spolocne zazitky. Idu teraz vianoce, skus navodit prima oddychovu atmosferu ak sa vam da, zahrat sa spolu hry, pozriet spolu film, spravit si vzajkmnu masaz...
Ono to zitie spolu, denny stereotyp, zabije aj najiskrivejsi vztah.
Ty sa zamysli, kedy citis tu intimitu partnerstva. Niekto to ma cez sex, niekto pri spolocnych chvilach, niekto pri relaxe v saune, na treku v horach,....ty musis vediet. No a potom tych veci robit viac a spolu.
Po 13 rokoch a 3 detoch cakas na romanticku svadbu? To sa uz organizuje tak,ze sa dohodnete na datume a idete sa zobrat.
A problem je ta svadba? Alebo celkovo to neklape?
Mne by bolo luto, keby sa moj muz nechcel po 13 rokoch a troch detoch vziat. Skusala si sa s nim o tom bavit?
@lauriik boli časy keď som o tom stále rozprávala. Že nemám problém ísť aj hneď sobotu na úrad. On to tak ale nechce, chce klasickú svadbu na ktorú momentálne nemáme financie. Teraz už o tom ani jerozprávam aj keď mi to ľúto je. K ničomu ten monológ neviedol. Cítim proste celkovo že to neklape.
Ake aktivity robite spolu? Ako travite volny cas vy dvaja, teraz nemyslim 3 dnovy wellness ale napr.vecer polhodka ked ulozite deti, cez vikend rano...
Ake velke su deti?
@tykat deti majú 6,4 a 7mesiacov.
Večer keď uložíme deti tak si vždy pozrieme obľúbené seriály alebo filmy. Cez víkend buď ideme niekomu na návštevu alebo pracujeme na dome
Komunikácia?
Prečo sa ho to rovno neopýtaš? Počuj Fero, mám už toho dosť, tri deti a svadba nikde, v pondelok ideme na úrad, dohodneme dátum a zoberieme sa, máš s tým problém?
to, ze chce velku svadbu je len jeho alibizmus a ty mu to mu to zeries aj s navijakom, plus vodi ta za nos uz 13 rokov a ty mu za to porodis trikrat? nuz tu niet rady, bud rada ze ta este neopustil. Svadby sa uz nedockas, uz si mu dala vsetko a to ze vam to neklape je zas len preto ze uz si mu dala vsetko a ze ta ma istu, tak zlenivel. Niet co dobyjat.
Myslím si, ze či v manželstve či bez neho, kríza môže prísť aj tu aj tu. Zrejme vás pohltila práca, možno to tak prirodzene upadlo až si zrazu prišla na to, že vám chýba také to waw vo vzťahu. Tocis sa okolo detí, domácnosti a uniká ti manželský či partnerský život pomedzi prsty. Čo si pre to už urobila ty? Skús pozvať partnera na dobrú večeru, deti daj postrážiť, porozprávajte sa spolu, zasmejete sa a hľadajte riešenie. Spolu vám to pôjde lepšie 👍
Tak na svatbu financie nemá ale na 3 deti áno?
Treba s ním hodiť vážnu reč. Ale bez nátlaku .
Povedať ako sa cítiš ..neobvinovat , nehystercit.
Keď bude v dobrej nálade .
Keď Ťa miluje nemôže byť problém si ťa vziať hoc na úrade za 10 minút hotovo.
Si uvedomuje že keď sa jemu niečo stane ty ostaneš s holou riťou? Dúfam že dom ktorý staviate je na vás oboch.
Z jeho strany je to veľmi nezodpovedné ...tu nejde vôbec o svatbu ako ceremóniu ale úplne obyčajné praktické veci...
3deti a veľká svadba????nestačí mu úrad?????plus dvaja svedkovia.???si si istá,že si ťa chce zobrať????? A po ďalšie,,,kríza je aj s papierom aj bez.....Bez papiera aspoň netreba rozvod.
@lonely66 🤦čo má s tým spoločné to , že nie sú manželia?
@januska12323 jasné , a papier zaručí ,že všetko bude zaliate slnkom a kríza zmizne
@mateson2004 chlap si vezme ženu za manželku vtedy, keď to s ňou myslí úprimne vážne a je rozhodnutý s ňou zotrvať. manželstvo ako zväzok nesie so sebou väčšiu formu zodpovednosti, ak sú obaja zrelí a presne vedia, do čoho idú a idú "tam" dobrovoľne. už keď s ním mala 1 dieťa, tak ak videla, že jeho ani nehne, aby si ju vzal, mala byť opatrná. teraz premýšľa, že sú v kríze a prakticky ona má na krku 3 deti. muž sa môže kedykoľvek zdvihnúť a bez akýchkoľvek problémov odísť. a raz mesačne jej pošle almužnu vymeranú súdom.
ja to takto vnímam, vyjadrila som svoj názor. že tvoj je iný, to je tvoj problém.
@mateson2004 ešte reakcia k tomu "papieru". nie, papier nezaručí všetko. ale určite po právnej stránke viac chráni tú ženu, ako keď nie je. a zvyšok k "papieru" som vyjadrila v tom prvom odstavci...
@mateson2004 papier zaručí, že bude mat nárok na vdovské keby niečo a ako manželka má oveľa väčšie vymozitelne práva (napr.majetku) ako ktokoľvek iny..koľko žien žije s chlapom celý život bez papiera on dostane infarkt a ona sa môže ísť pásť.
Mať s niekým dieťa nehovorím 2-3-4 je vyslovene hlúposť ženy ..
@lonely66 ak by napísala otázku " máme tri deti, nie sme manželia , chcem sa rozísť a bojím sa ,že ostanem s holou riťou" môžeš jej napísať , že bola koza, keď mala tri deti s chlapom bez sobáša" . Ja si tiež myslím, že to nie je rozumné. Aké ona rieši krízu vzťahu a tam papier nepomôže. Nepíše, že chce rozchod, alebo že on umiera, keď už sa spomína to vdovské. A možno má ona väčší majetok ako on, aj také sú prípady. Nie každá žena bude chudera ak od nej chlap odíde. Ale to iba špekulujem.
Chces povzbudenie autorka? Moji susedia sa brali na úrade ako dôchodcovia, tiež žili na divoko, mali deti a domácnosť, tiež mali krízi a iné veci, hocikedy mi cez plot teta povie na toho svojho kadečo...takze ešte máš nádej.
S chlapom, ktorý si ma nevzal, by som nemala deti. Ak áno, mali by moje priezvisko. Ale to je mimo tému. No, je to po rokoch bežné asi, zahltia vás starosti okolo detí, domácnosti, povinnosti... treba sa porozprávať, prípadne ísť za nejakým poradcom... dôležité, či je tam záujem vzťah zlepšiť. O tom, že je žena hlúpa, keď takto žije bez papiera, sa nemusíme baviť, to asi tá žena vie. Známa sa tak rozišla a nič nemá. Holt ...
@mateson2004 opakujem: chlap si vezme za manželku ženu, ktorú úprimne miluje, váži si ju a plánuje s ňou reálne aj zostarnúť. chce sa pýšiť tým, že je to jeho manželka.
tento tu má autorku očividne v paži, citujem autorku: "boli časy keď som o tom stále rozprávala. Že nemám problém ísť aj hneď sobotu na úrad. On to tak ale nechce, chce klasickú svadbu na ktorú momentálne nemáme financie."
keby ju chcel, serie celú svadbu a urobia si sobáš na úrade. ale jemu vyhovovalo byť starým mládencom a mať otvorené rýchle vrátka.
takže k manželstvu ako takému, jednoducho a v skratke: do manželstva ide dobrovoľne a s radosťou muž, ktorý tú ženu naozaj chce.
drvivá väčšina ostatných sú spokojní, že len tak prežívajú a majú zadné vrátka.
Ahoj, to iste, co si tu napisala, by si mu mala povedat a dodat, ze chces iskru, chces aby ste zili v stastnom manzelstve. A uvidis ako sa vyjadri
Este stale za rozdeľujú ulohy na "chalpske a zenske"? Dnes su zeny silne, rovnocenne a nezavisle, poklaknut mozes aj ty ak to tak citis a mozno aj iskru to vrati 😉
@namor264 no keby mám pokľaknúť ja tak by to žiadnu iskru z mojej strany teda nevrátilo
Ako vies? Este si to neskusila 😉
ja osobne neviem, čo s tým. čo chceš robiť s cudzím človekom, ktorý ti urobil 3 deti?