Ahojte,
Ktore mate starsieho partnera s uz dospelymi detmi, kedy Vas tie deti prijali alebo opytam sa, ci Vas vobec prijali? Ked nie, po akom case ste sa s tym vysporiadali a prestalo Vas to tazit? Partner ma so svojimi detmi vyborne vztahy, od dcery uz ma aj vnucku, ktoru zboznuje a casto ju chodi strazit. Tak rada by som isla s nim, deti mam rada, ale mam zakaz, nemaju ma radi, neakceptuju moju pritomnost v zivote ich otca a som pre nich vlastne nikto. Partner sa chvilu snazil s tym nieco robit, zlakol sa, ze s nim deti prerusia kontakty, tak to nechal tak. Mna to vnutorne velmi zoziera, trapi ma to. Da sa s tym naucit zit?
mne by sa s tým ťažko žilo , keby som " nepatrila do rodiny ". Žiadne posedenia, žiadne oslavy, návštevy cez Vianoce atď. Neviem prečo vás neakceptujú , ale ak ste bola dôvodom prečo ich otec opustil ich matku , tak je to aj čiastočne pochopiteľné .
@subartic aj mne sa s tym velmi tazko zije. Nebola som dovodom rozchodu, oni spolu 2 roky uz nezili, byval sam, jeho manzelka byvala u svojej matky.
@bessie12 tiez mi to partner povedal, ze to chce cas. Kolko casu? Sme spolu rok a pol a ziadne zmeny k lepsiemu.
a je už rozvedený ? Mnohé dospelé deti pokiaľ rodičia nie sú rozvedení aj oficiálne , partnerov svojich rodičov neakceptujú .
Tak to je dosť dlha doba. My sme boli spolu len pár mesiacov, keď ma začala akceptovať aj jeho mladšia dcéra.
Partner by to mal riešiť. Asi by som prehodnotila vzťah k nemu.
autorka, choď z kratšej cesty späť. viem, miluješ ho, nevieš si to predstaviť, toto je podľa teba (a aj podľa iných) banalita, kvôli ktorej sa neodchádza zo vzťahu....
choď.... píšem ti to z vlastnej skúsenosti. a to v mojom prípade neboli žiadne vnúčatá. len "deti". cháp dvaja dospelí sebestační ľudia.
u vás sú aj vnúčatá, ktoré on, pochopiteľne, miluje. ja tomu rozumiem, aj tomu mužovi, že to takto prežíva, je to prirodzené. ale nebude veľmi veľa času do budúcna pre teba.
ešte si nespomenula vek, ak smieme vedieť? teda tvoj, partnerov a jeho detí?
Cudne ze (dospele) partnerove deti otcovi nedopraju stastny vztah, kedze si nebola dovodom jeho rozchodu s ich mamou
Ja si myslim ze to je o cloveku...ony vas proste prijat nechcu a ani vas nikdy neprijmu ani o 10 rokov... Vas priatel si s nimi o tom nepohovoril? Ja som otcovu priatelku prijala okamzite,tak isto maminho priatela a to iste aj moja sestra a mame perfektne vztahy. Nechcela by som aby zostali samy,samemu cloveku neni dobre..ja som to brala ako ich sucat a uplne ich tolerujem od sameho zaciatku
@vler jedným z dôvodov môžu byť majetky. iným dôvodom môže byť, že jednoducho ich štve matka (aj napriek tomu, že sú dospelí). predsa len, vo väčšine prípadov majú decká bližšie k matke, než k otcovi (aspoň ja sa s tým stretávam). a ak tá pindá na tento nový vzťah, budú aj oni.... Ďalším faktorom môže byť vek. ak je autorka mladšia ako jeho deti, nečudujem sa, preto som sa na vek opýtala.... a ďalšie a ďalšie faktory....
Este keby su to male deti tak to pochopim,lebo su vselijake deti aj ziarlive,aj velmi zle znasaju rozvod ,proste maju citlive dusicky...ale dospeli ludia tak to absolutne nechapem..ved ked vidim ze moj rodic je stastny s niekym preco by mi to malo vadit
@lonely66 mate rovnaku osobnu skusenost? Ako dlho ste sa snazili? Partner ma 55, jeho dcera 30, syn 27, ja mam 42. Nemame ziadne spolocne majetky, mam svoj byt, brat sa neplanujeme. Bola som dlho sama, konecne som stretla niekoho, s kym je mi prijemne. Je to uzasny chlap. Boli ma vsak, ked chodieva po praci k dcere a vnucke, je tam aj 3 hodiny a ja som sama, nemozem ist s nim, jeho dcera si to nepraje. Potom doma ukazuje videa, aka je malicka zlata, uz vie povedat dede tak tvrdo ale pekne, velmi sa z nej tesi. Rada by som sa s malickou aj ja pohrala, pokocikovala ju.
Ahoj, mužov dospelý syn ma neprijal nikdy, ani svojich 4 nevlastných súrodencov, ale úprimne, vôbec ma to netrápi a ani nezožiera, nepoznáme sa osobne (pár x sme sa letmo videli) a ani nám nechýba. Aj keď to zo začiatku zamrzelo, je to jeho rozhodnutie a ja ho rešpektujem.Nechaj to tak, nevnucuj sa, normálne sa s tým dá v pohode žiť...
@danyelia a tvoj muz tiez za synom chodi len sam?
Áno, chodí za ním sám, ale stretávajú sa len sporadicky, pár x do roka, jeho syn o neho veľký záujem nemá (výhovorky na prácu, cestovanie...) má svoj vlastný život mimo našej rodiny 🤷🏼♀️
autorka, prosím, ak môžeš, pošli IP. sú to dosť háklivé veci.... neboj, neprezradím ťa. nie som sviňa 😀
@danyelia len ty máš asi trošku inú situáciu. predpokladám, že tí 4 súrodenci, ktorých spomínaš, že to sú deti, ktoré máš so svojím manželom/partnerom, že? je to trošku iné, než keď máš všetko "oddelené" a ty naozaj veľmi chceš a dokonca vieš byť nápomocná, ale istí ľudia "druhej strany" robia všetko preto, aby to tak nebolo.... jedného dňa ťa to prestane baviť jednoducho...
autorka, je teda rozvedený už ? Pýtam sa preto lebo moja švagriná má otca s matkou ktorí spolu nežiju , nie sú rozvedení ale majú partnerov . Ani jedno z detí neakceptuje nového partnera.
@danyelia tak to je uplne ina situacia, neporovnatelna. My tu vsetci zijeme v jednom malom meste, partnerove deti, aj ja s partnerom. Partner sa s detmi stretava niekolkokrat tyzdenne. On ma deti velmi rad, vnucku uplne zboznuje.
@lonely66 Áno, sú to naše spoločné deti...Ja by som tiež bola rada, ak by naše deti spoznali svojho ,,veľkého,, brata, chodili by sme spolu na výlety či dovolenku. Aj deti by ho radi spoznali. Ale čo už, keď on nechce? Nijako ho nedonútime, ako ani autorka bohužiaľ nedonúti jeho dcéry, aby ju do rodiny prijali 😌
Autorka, ale tu ide o rovnaký princíp...Ty jeho dospelé deti nedonútiš, aby Ťa mali radi a prijali do rodiny. A je vlastne jedno prečo Ťa neakceptujú, či to berú tak, že si im ,,zobrala,, otca (aj keď s ich mamou už netvoril dávno pár) či žiarlia, si im nesypmatická alebo to robia len tak z princípu...nechaj tomu čas, neviem, čo iné by si chcela urobiť, keď oni to (zatiaľ) cítia inak...
@subartic on s manzelkou uz spolu nezili viac ako 2 roky, ked sme sa my dvaja zoznamili. Netajil mi to. Nerozvadzali sa kvoli nehnutelnostiam, nevedeli sa dohodnut, kto si co vezme a kto koho vyplati. Chodievala som k nemu domov, cely satnik bol pansky a neskor aj jeho znamy utrusili medzk recou, ze on je vlastne slobodny uz dlho. Rozvod som silne iniciovala ja, pretoze on bol oficialne tenaty a tym padom som ja bola oficialnou milenkou. Bez problemov moje dovody akceptoval, do 3 mesiacov boli rozvedeni.
@enmery ach, tiez to mate hrozne. Netrapi vas to? Nebojujete s tym vnutornym pocitom, ze ste nic, nehodna? Mna to velmi suzuje.
autorka.... neozvala si sa, nevadí, chápem. nechcem byť sviňa, ale toto nikdy neskončí, bohužiaľ. on tu bude pre svoje deti a vnúčatá VŽDY. a dokonca si dovolím tvrdiť to, že ak by ste náhodou jedného dňa aj mali spoločné dieťa, aj tak budú pre neho bližšie deti z prvého vzťahu. a vôbec to nebude súvisieť so ženou, s ktorou ich má... ale s odžitými zážitkami, rokmi, vychoval ich, majú spoločnú budúcnosť. čo bude mať s tebou a vaším spoločným dieťaťom oproti jeho "pôvodným" deťom? prakticky nič. jeho deti viedli prím... boli prvé a s nimi zažil situácie, ktoré ak sa budú opakovať s vaším dieťaťom, už nebudú až také úžasné a zaujímavé, lebo už ich zažil...
preto píšem, z kratšej cesty späť.... v dobrom.
Osobne si myslím, že je to tvojim nízkym vekom, oproti ich otcovi.
Ja a sestra sme prijali otcovu priatelku hned. Boli sme radi, ze po smrti matky, este nejaka pekna, sčítana zena chce nasho hundrosa 🤣🤣🤣. Moj maly si na babku nepamata, cize prijal ju tiez. Akoze nie sme naj priateľky, lebo ona je podla mna taka chladnejšia zena povahovo, svoje deti nikdy nemala, cize nie vzdy chape moju toleranciu voci synovi ale nežijem s nou ja, cize neriesim. Maleho si beru, chodia s nim lyzovat, chodia s nim k moru. Moj otec by sa nebál, ze by sme sa otočili chrptom, lebo on velmi dobre vedel, ze ja ho potrebujem. Bola som slobodna mamicka do 3 rokov syna a veru za strazenie maleho, alebo ostal necakane chory a ja som mala termin v praci, dedo dobehol, som bola vazne velmi velmi vdacna. Teraz su spolu uz 8 rokov, otec by si ju aj zobral ale prisiel by o cast dochodku po mame. Ja som za nu velmi vdacna. Takze mne to pride tade zvlastne, ze deti sa netešia tomu, ze si otec nasiel priatelku.
pardon, spoločnú minulosť, nie budúcnosť.... samozrejme 😀
Snúbencova staršia dcéra má prijala hneď a mladšia ma musela najprv spoznať. Dala som jej cas koľko len potrebovala. Nakoniec to dobre dopadlo.