Myslite si ze je vedecky dokazane alebo su o tom niekde pisane fakty
Ze ked muz vyrasta bez mamy cele ranne skore detstvo, teda zije iba s otcom
Ze by si ten muž - tu matku urobil z manželky?
Ze by ho to podvedome psychicky poznacilo a proste by si tu matku urobil z priatelky, neskor manzelky?
Moze to mat súvis?
ano, poznaceny je naisto a ak to nema poriesene je viac ako pravdepodobne ze si z partnerky/manzelky urobi mamu. Bude ju cely zivot hladat……..
@pericolosa a zmeni sa to? Da sa to nejak skusit riesit ?
Kazdy jedinec (muz, aj zena) ked vyrasta iba s jednym rodicom, tak je tym nejako zivotne poznaceny, to je aj vedecky dokazany fakt. Ci a ako vsak ho to v buducnosti ovplyvni nie je nijako presne dane a vplyva na to vela dalsich faktorov a okolnosti pocas tejto etapy zivota. Pre spravny vyvin dietata je dolezite, aby mali deti pocas zivota aspon pohlad z dvoch taborov, cize otca a matky, co vsak je v poslednych desatrociach uz skor vynimkou, ako realitou. Aj preto tak vyrazne stupaju problemy s EQ, socializaciou, depresiami, atd...
@pericolosa Ak chlapca vychovava chlap, je skor vyrazne vyssia sanca na to, ze bude viac rozumovo (racionalne) ako empaticky (citovo) zalozeny a teda skor moze byt chladnejsi, akoby so zeny/partnerky isiel robit svoju matku, resp. daval ju do tejto role.
Tak zavisi to od okolnosti, niekto ma babku, tetu, krstnu a podobne, to moze pomoct. Ale inak ano, kto z nejaleho dovodu nezazil vydareny vztah s mamou, tak ju casto cely zivot hlada. A to nemusi ani vyrastat bez nej. Da sa to riesit psychoterapiou, tu stratu uz sice nic nevynahradi, ale urcite sa to da korigovat.
Môj manžel stratil mamu ako starší chalan.
A nezdá sa mi,že by hľadal mamu,mal nižšie eq,či potreboval nejakú terapiu
Možno skôr jaam šťastie,že mám muža,čo vie mnohé veci pochopiť a v mnohom zvládnuť aj žensku prácu.
Všetko záleží od oivajyy,okolností....pretože mnohé deti majú oboch rodičov a teda výchova žiadna sláva.
Vela zalezi aj od toho aky bol otec, ci s nim mal bezpečnú vztahovu vazbu a pod. Ale aj ake ine osoby boli v jeho okoli
Súvis to mať určite môže. Môj bývalý vyrastal bez matky a stal sa z neho psychopat lebo mal chorobný strach z opustenia a bol chorobne na viazaný na každý vzťah aký kedy mal. Žiarlivosť, manipulácie na dennom poriadku. Samozrejme prejavil to až po pár týždňoch.
Môže to byť tým, ale teda vždy je to len nejaká štatistika a veľmi individuálne...môj súčasný partner má veľmi zlý vzťah s mamou, hlavne v detstve to bolo zlé, v podstate vyrástol bez nej a dalo mu to veľkú samostatnosť do života a nemám pocit, že by vo vzťahu vo mne hľadal matku a naopak ex mal super maminu, výborný vzťah a hľadal to aj u mňa, maminkin nesamostatný maznák proste.... ak si partnerka, ktorej to nevyhovuje, nesnaž sa ho silou mocou diagnostikovať a meniť, môžeš mu povedať ako to cítiš, vnímaš, ale musí si to priznať a byť ochotný s tým pracovať on... ak si muž, ktorý má problém nadviazať kvôli tomu vzťahy a výrazne ťa to obmedzuje, psychológ bude určite fajn
@karolinakovac tak si rychlo od neho utekala prec?
@lindous ano ja som ta partnerka, nie som muz... ja len stale rozmyslam preco je taky a ci to nemoze mat suvis ..
Presne, po mesiaci cca od prvých prejavov som odisla
@karolinakovac joj tak ty si sa zachranila rychlo.. ja som to nechala zájsť pridaleko a uvedomujem si to vsetko spätne az teraz
Vôbec to nemusí byť tým,že je sirota.
Toto sa neda zovseobecnovat. To,ze niekoho nevychovava mama same o sebe o tom cloveku nic nevypoveda. Mohol mat okolo seba take super zazemie,ze ho to nemuselo priamo ovplyvnit. Ludia,ale maju radi skratkovite myslenie typu: on nemam mamu,tak musi byt taky a hentaky.
@denithestrange1993 presne tak a bezdôvodne takto odpisu siroty ako neschopné existencie.
Čo jednak nie je fér a jednak sa možno oberajú o skvelého životného partnera,pretože často práve takýto ľudia zvyknutí celý život bojovať,sú pripravení na živiť viac ako ľudia vychovávaní v úplnej rodine.
Ale tiež to neplatí všeobecne.
@terezka1947 nemam rada zovseobecnovania,na cloveka vplyva cela rodina, okolie, ucitelia nie len mama.
@terezka1947 ale on neni sirota
Som myslela,že vyrastal bez mamy
@terezka1947 ano vyrastal, ale ona ich opustila, nezomrela
@egonsk keby to bolo iba tak rak by to bolo jednoduche…….no zial, nie je
sno da sa to, urcite pomoze psycholog, nejaka terapia. Ak nechce ist on, zajdi ty a poradi ti co robit.
@bluka2 a k čomu je ten výskum?
Zase netvarme sa,že všetky výskumy majú nejakú výpovednu hodnotu
Veď veľa mužov má z manželky mamu, ktorá ich obskakuje v domácnosti 🥲😂