Ahojte chcem sa len vyrozprávať, prípadne si prečitat váš pohľad na danú vec..Začnem asi tak, že mám toho celého už plné zuby..kamarátka organizuje v januári svadbu.. Spočiatku som sa z toho tešila keďže sme dobré kamarátky, ale situácia sa začala vyvíjať úplne zle. Ako dobrá kamarátka (a zároveň jedna z družičiek) som jej vnúkla pomoc, že ak by s niečím potrebovala pomôcť nech dá vedieť. Ja som svadbu ešte nikdy neorganizovala a tak ani poriadne neviem aké detaily sa tam riešia. Už asi tretí mesiac (od kedy začala riešiť svadbu) nerobím nič iné len každý deň s ňou riešim svadbu. Posiela mi rôzne fotky toho a toho, šiat a iných vecí. Jej svedok jej organizuje v podstate celú svadbu, vybavuje za ňu pomaly všetko od výzdoby, po kvety, oznámenia atď. Minule sa na mňa budúca nevesta osopila že jej vraj s ničím nepomáham, že jej nenúkam svoju pomoc a že by som sa mala snažiť viac (neviem ešte ako viac keď každý deň neriešime nič iné len jej svadbu). Že svedok jej všetko zháňa , obvoláva a ja poriadne nič.
Prosím vás je toto normálne? Niekedy sa samej seba pýtam kde to preboha žijem aby si nevesta nevedela sama vybaviť ani vázu na kvety bez toho, aby jej s tým nepomohli iní. Normálne mám toho celého plné zuby a všetka radosť ktorú som s ňou na začiatku zdieľala sa vyparila.
Nuz, ponukla si sa, ze jej pomozes, tak to vzala vazne. Bud priama a povedz jej, ze az takto si si tu pomoc nepredstavovala. Treba sa naucit priamo komunikovat, nie vsetko dusit v sebe a pretvarovat sa😉
Nepretvaruj sa a povedz jej na rovinu, že nejdeš polroka riešiť jej svadbu, že jej pomôžeš ak daco treba a hotovo, nechápem čo rieši na svadbe každý deň, však to za 2 týždne musí mať komplet zorganizovane
Ja som jej priamo napísala akú pomoc- pomoc s výberom šiat, prípadne s ňou pôjdem šaty vyskúšať+ pomoc s vyzdobenim sály v daný deň svadby.
Na všetko ostatné sa vyjadrila že jej robí svedok..preto nechápem čo odomňa ešte viac očakáva 🙂
@dskjhfdlkdjhl ja som jej povedala v čom jej pomôžem..alebo teda dohodli sme sa že jej pomôžem s výberom šiat, že s ňou šaty pôjdem pripadne vyskúšať a že pomôžem s výzdobu sály v daný deň svadby
Na všetko ostatné sa vyjadrila že jej robí svedok
A čo toľko rieši? A s čím jej máš pomáhať?. Pokiaľ si ide robiť výzdobu v sále sama a variť jej budú nejaké tetušky, pochopím, že potrebuje pomoc. Ak všetko len objedná, nerozumiem, s čím jej máš pomôcť. Máš robiť objednávky v jej mene?
Neviem, či je to normálne. Ja som sa vydávala 2x a obe svadby som si riešila a zabezpečovala sama s nastávajúcim. Ak to nevesta nevie poriešiť sama, môže si zaplatiť firmu a mať svadbu na kľúč podľa svojich predstáv. Hádzať všetko na družičku, či svedka je nefér.
Asi pozerala privela americkych filmov
@1ryba že vraj nič neobvolávam a jej svedok áno a takéto reči
A že jej mám sama núkať pomoc a nie čakať kedy mi ona napíše čo potrebuje
Nevesta je asi riadne nepoužiteľná do života, keď za ňu všetko vybavuje niekto iny
Nevesta je nejaká jednoduchšia? Nevie zdvihnúť telefón a zavolať alebo ísť osobne za tými, od ktorých potrebuje službu? Kapela, cukrárka, sála, sobáš, kvety, pozvánky, odvoz - obehli sme to za týždeň, dva. Všade sme zbehli osobné, spísali objednávku. Ona si nevie vybaviť tieto veci?
no dobre ale ČO teda riešiš už 3 mesiace??? stále si nepovedala okrem toho ponosovania sa na kamarátku.... lebo síce ti tu pritakávajú aká je nevesta hrozná (nechápem na základe čoho ju tu baby tak rýchle odsúdili 🙈), no ono to asi až také horúce nebude, že 😉
No pozrime. Dalsia riaditelka zemegule len pre to ze je nevesta.
Ale veď to musí mať jedného organizátora, aby bolo všetko ok. Nerozumiem čo rieši už 3 mesiace, keď svadba bude za pol roka. Ak jej to už teraz takto udrelo, tak sa do vtedy ešte aj rozídu...
Prepana,asi by som jej povedala,že na tú svadbu nejdem🤦Ako už aj tu bolo spomenuté svadba na vysokej úrovni sa dá vybaviť do mesiaca,a nie otravovať pol roka.A asi by som sa jej opýtala,čo vlastne z tej svadby má,keď všetko za ňu rieši svedok😂😂😂
@zuzanka.zuzu ja osobne s ňou 3 mesiace riešim jedne šaty. Stále sa jej niečo na šatách nepáči.
A podotýkam že tie šaty nerieši len so mnou ale s ďalšími piatimi ľuďmi.
A ženícha má načo? Ten je tiež nesvojprávny a nič nevybaví?
veď si sa ponúkla že presne šaty riešiť chceš 🤷 tak potom? chce po tebe ešte niečo iné?
Nerozumiem, ako tu všetci hejtujete nevestu. Veď z autorkinho opisuje vôbec nie je jasné, aký problém má vlastne nevesta. Pretože autorka má len nepriame narážky, nič konkrétne. Píšeš, že 3 mesiace s ňou každý deň riešiš svadbu? 3 mesiace? Každý deň? To vážne? Vydávala som sa 2x, vydávala som dcéru a teda 3 mesiace každý deň ani náhodou sme neriešili prípravu. Okrem toho, ak je to tak veľká kamarátka, že si jej družička (ja som družičky nemala ani na jednej svadbe, dcéra tiež nie), tak mala by si ju poznať dostatočne na to, že ťa jej správanie neprekvapuje. Ale teda, stále si nenapísala, čo všetko každý deň už 3 mesiace riešite. Možno žiadny problém neexistuje, iba autorka je vzťahovačná a berie si príliš k srdcu, že nevesta je nervózna s prípravy svojej svadby.
@zuzanka.zuzu veď píšem že sa na mňa osopila minule že jej s ničím iným nepomáham🫡
Že sa snažím malo..
Tak to nerieš. Povedz jej, že šaty sú super. Na všetko jej na prvú vec povedz, že vybrala super, je to wau a má super vkus. Nech nešpekuluje.
Odporúčam nerobiť družičky a svedkov niekomu, koho nepoznáš dostatočne dobre na to, aby si ho potom vedela zvládnuť.
A Ty nemas usta? Ty jej nevies povedat to, co si sem napisala? A co okrem siat tak nutne teraz s nou riesis? A predpokladam, ze tie saty nesijes, tak ak Ti posle fotku, tak jej napis-paci/nepaci a vybavene. Ak Ta zavola do salonu, tak tam s nou pobudnes nejaky cas a opat vybavene.
@taynee prvy mesiac sme okrem šiat riešili kde bude mať vlastne sálu, všetko jej prišlo drahé
Potom sme riešili DJ, následne fotografa (tiež jej prišli drahí)
Je to nevesta ktorá chce veľa muziky za málo peňazí
@autorka ok, osoptila sa na teba, ze jej malo pomahas a tvoja reakcia na to bola aka? To ma celkom zaujima. Povedala si jej, ze na tomto si sa s nou nedohodla? Ze nechapes jej reakciu. Ano, rada budes napomocna vo vybere siat a vo vyzdobe v den svadby, tak ako ste sa dohodli ale ty jej nebudes organizovat svadbu stylom, ze budes obvolavat a vybavovat. Sama ti predsa na zaciatku povedala, ze vsetko take podstatne riesi jej svedok a plus by mala ona. Preco by si sa jej mala nukat? Mas aj vlastny zivot a nezasvätíš 9-10mesiacov svojho zivota organizovaniu jej svadby. Akoze kamarati budme ale co je vela to je vela.
No ja teda neviem, v bielych šatách som sa síce nevydavala. No keby áno, tak nechcem aby mi do toho niekto kecal okrem muza. Ved nie som slepá a viem co sa mi páči.
Nepotrebujem k tomu komorné a služobníkov aby som ho do.. bavala a vyvíjala si frustráciu.
My sme sa brali o dvoch svedkoch, mala som plesové šaty.
Ale boli sme na svadbe bratrancovi - mladí ľudia pod 30 rokov, všetko si riesili samy a nepo... sa z toho. Nevesta je fajn zenska q nikoho nesikanovala.
Pokial sama nevesta nevie co chce a hodí zodpi ednost na teba - i keď si pomoc ponukla, je nemohlo. Mohla si jej odvolať 10 salónov so svadobných šatami, porobit pi dohode s nou termíny na skúšanie. Ist tam s nou, vyskúšať šaty hodiace sa na jej postavu a jej štýl. Poradiť ak sa pyta. V každom salóne vybrať 1 šaty a rozhodnúť sa potom na základe fotiek, rocneho obdobia atd.
Kde he problém?
No pokial sa ona nie je schopná rozhodnúť medzi čipkou ci volanom, je to hotová tragédia.
Pokial chce svadbu pikobelo, nech si objedná agentúru a ti za ňu urobia všetko.
Aha, ale to by musela platiť a asi sa aj slusne cho at, nie ako 5 rocna vo fáze vzdoru.
bridzella
To je taký americký štýl 😀 nuž, je pomoc a "pomoc", každý pod tým vníma niečo iné