Moze existovat priatelstvo medzi stastne zadanou zenou a randiacim muzom? Mate to tak ze sa stretávate s kamratom/tkou hoc ste zadany? Alebo to zavisi od miery ziarlivosti partnera? Vďaka.
nie
Podľa mňa aj môže.
ja takych kamosov mam, takze moze, ale asi nie kazdy to tak ma (sudim podla odpovedi)
Nie, vzdy je tam nieco viac. Ja mam aspon taku skusenost. Ze vzdy jeden chce viac ako ten druhy a su z toho problemy.
Ale jasne ze moze, teda aspon ja uz mam tak 15 rokov kamosa, poznali sme sa pocas nasich roznych zivotnych faz, teraz uz mame obaja rodiny a je fakt skvele pokecat s nim o kadecom a ziskat ten muzsky pohlad z marsu 😀 moj muz ho pozna, robil nam sofera na svadbe, vobec nema problem, ked s nim idem vecer von hoci len vo dvojici.
Pokial sa dlhsie poznaju, tak dobre vedia preco spolu nie su. Ja mam takych kamosov a nebudem s nimi nic viac mat, lebo ma nepritahuju ako chlapi skrz postel a tiez viem ako by boli vo vztahu. Len za to ze dobre pokecame to neznamena, ze chcem byt ich zenska a naopak.
Moze, ale pravdepodobnost je tak 5-10 percent, inak vzdy jeden z nich máva zaujem byť niečím viac. Než iba kamarat/ka.
Ja som si dlhé roky (cca 15) myslela, že môže. Až kým sa mi kamarát nezveril, že roky ma ľúbi hoci vedel, že mám manžela aj deti..
Tak záleží od toho v akej fáze a kde ste sa stretli. Ja mám kamoša, od decka. Kamošili sme spolu aj keď jeden z nás mal partnera a druhý nie. Doteraz sme kamoši. Nakoniec sa dal dokopy s jednou s mojich naj kamošiek. Teraz sa stretávame ako rodiny, ale kopeckrát, keď sa vyskytnem doma ideme sa aj sami von prejsť alebo najesť. Nikdy sme k sebe nič fyzické necítili. Mala som parťákov na pivo aj počas VŠ. Sami sebe sme si uznali, že chémia nie je a vzťah by bol katastrofa😀Ale kecalo sa nám dobre. Ja si myslím, že na tom chlapovi vidíš, že je kamoš alebo to chce niekam posunúť. Nech sa hrá a tvári na čokoľvek. Boli tu také témy, mám kamoša, priznal sa mi, že ma chce, ale ja som zadaná a nechcem o neho prísť ako o kamoša a bla bla. Tak takýto vzťah by som ako šťastné zadaná uťala. Toto nemá nič s kamarátstvom.
Jasné, že môže. Kamarátiť sa nevedia tí, pre ktorých je jediné kritérium na potenciálneho partnera jeho pohlavie 😅
nie … pardon, ale načo pre Boha je šťastne zadanej žene a randiaciemu mužovi na voľný čas kamarát/ka. To mi chlap povie, vieš čo dnes ma nečakaj idem vonku s kamoskou? Premna osobne je chlap, co sa stretáva s kamoškami asexualny. Ale ak to niekto chce takto Ok … za mna no go.
Moze, mam takeho jedneho, bol mi aj za svedka na svadbe. Ale my sme ako brat so sestrou, proste ani jeden druhemu sa nepacime fyzicky ale dusevne sme sa nasli, nas humor nechape ani nase okolie, proste da sa to, len sa nesmu fyzicky pritahovat si myslim😀
Moj nazor je, ze moze 🤷♀️ je tam ale vela faktorov, od ktorych to zavisi - v akej faze zivota sa stretli, ze dobre vedia preco by par nemohli byt, ani by tam nemala byt fyzicka pritazlivost.
A teda moj manzel nastastie nema najmensi problem s tym, ze sa stretavam aj s osobami opacneho pohlavia a plati to aj naopak :D jasne ak by vedel, ze to nie je uplne "ciste" napr. zo strany toho kamarata/tky tak by to vadilo kazdemu (alebo vacsine) a chapala by som, ze by take "kamaratstvo" neakceptoval (a ani ja).
Mam dokonca zopar kamaratov, co este nenasli tu pravu a niekedy tie pribehy z rande a koho stretli su fak zaujimave. Ale stale plati, ze medzi nami z ani jednej strany skratka nie su sympatie nad ramec tych kamaratskych.
Áno môže ,pokiaľ tam nieje fyzická príťažlivosť ani z jednej strany .
Moze, jasne ze moze. Dokonca poznam aj kamaratov kt. Spolu byvali, aj v spodnom pradle baba chodila po byte a nikdy spolu nic nemali
moja skúsenosť - vždy jedna strana to zoberie troška inak ako kamarátstvo...
Tak ja som mala kamaráta 17 rokov a nakoniec keď si našiel priateľku, tak mu zakázala ma aj zdraviť 🙈 pritom sme boli susedia, on mal 2r keď som sa narodila. Naše mami najlepšie kamarátky. Doslova sme vyrastali ako súrodenci. Na výletoch spavali spolu v stane, ked naše mami išli von, strážili sme sa navzájom. Dokonca aj v 15tich. V živote medzi nami nedošlo ani k puse. Ja som ho vždy brala ako brata a on ma tiež 😅 potom si v 17tich našiel priateľku a ta mu zakázala ma aj zdraviť. Bolo vtipne ako vždy musel sklopiť hlavu keď ma videl a tváriť sa, že tam nie som.
S najlepšou kamarátkou sme si rozumeli viac so spolužiakmi, čiže aj to sme boli v partii chalanov. Doteraz sa občas stretneme na kofolu a tiež sme nikdy ani jedným z 5tich nič nemali (a tam dokonca ani dve priateľky nemajú problém a s radosťou sa pridajú občas) 🤷♀️
Moze byt priatelstvo. Bez vedlajsich umyslov.
Vo vacsine pripadov tam vsak na nejaku dobu vznikne aj zalubenost. Ale v dost vela pripadoch to ostane len z jednej strany a po nejakej dobe zanikne, lebo nie je opatovana (casto sa to protajsok ani nedozvie, lebo niekoho zrovna vtedy ma, ci dava jasne najavo, ze ide len o kamaratstvo. Tak si to zalubena polovica necha pre seba. A nakoniec to vysumi.)
Alebo zalubenost vznikne aj obojstrane (oba sa zalubia), ale sa to nestretne v tom istom case. Takze z toho nic nie je.
Obaja vzajomne netusia, ze boli kedysi nachvilu do seba jednostranne zalubeni. Nie je to uz ani pre jedneho dolezite, ostala z toho len faza. A dalej sa uz mozu kamosit az do pozehnanej staroby, lebo tam uz nic nebude.
Malokto sa odlubi a zalubi este raz do tej istej osoby.
Jediny problem nastane, ked vznikne zalubenost na oboch stranach a este sa aj stretne v tom istom case.
Tam uz zalezi, ci su volni a mozu dat vztahu zelenu. Inak je to pruser.
Co sa tyka vzniku pritazlivosti - ak nam niekto zacne imponovat, zacneme ho vnimat pritazlivo. Ak teda nam v nejakej faze zivota dava to, co prave velmi potrebujeme, zalubenost vznikne, aj keby tam ziadna fyzicka pritazlivost spociatku nebola.
Fyzicka pritazlivost moze veci sice urychlit, ale na vznik vztahu nie je potrebna.
Najlepsie je najst si partnera, co ma kamosky, s ktorymi uz tu fazu zalubenia prekonal. Je maly predpoklad, ze sa zalubi este raz. 🙂
Ja si myslim, ze na jednej strane su vzdy vacsie sympatie
Nemôže...a časom sa to vždy len potvrdí.
Jasne mam takých kamošov bezne vybehneme na raňajky, a nikto to nerieši..podla mna to už pritiahnuté za vlasy ze každý ta musí chcieť pretiahnut. Mam veľa kamošov mužov, dokonca minule som stretla bývalého tak sme si dali kávu..
Inak sranda, ze ak medzi manzelmi uz nefunguje "chemia", tak sa tu casto radi rozvod, lebo to proste je alebo nie je. Ale ked mam kamosa, ktory je pre mna fakt ako brat a Boh mi je svedkom, ze medzi nami nikdy nebola nie ze ziadna chemia, ci iskra ale ani elektron medzi nami nepreskocil, tak to neexistuje 🙂 Ale to len tak na pobavenie, jasne, ze kazdy ma na to svoj nazor.
nie nekamaratime sa s opacnym pohlavim
Mala som super kamosa, brala som ho ako brata 🙂 zivot sa nam ubral inym smerom, tak nie sme v kontakte, ale bezne sme sa streravali 🙂
Teoreticky sa da. Ale vzdy je tam nejake riziko. Obaja budu mat problemy vo svojich vztahoch, budu sa navzajom utesovat, pre zenu napriklad v plodnom obdobi su chlapi vacsinou atraktivnejsi, chlao ak nahodou nema dlhsie sex, tak tiez nebude uplne nevsimavy pri zene. Takze podla mna je stale nejake to riziko, ze sa to moze zvrtnut a jeden pociti nieco viac. Ak je to zdravy muz a zdrava zena, tak ta pritazlivost tam jednoducho vzniknut moze
@tululu lenže tá chémia medzi manzelmi tam kedysi bola..
Úprimne neverím, že tam nikdy nevzniknú žiadne väčšie sympatie.. možno to niekto zažil, ja však nie, každeho kamaráta čo som kedy mala, tak tam neskôr vzniklo niečo viac ako len kamarátstvo... Pre príklad, môj najlepší kamarát z puberty sa stal mojím manželom.. 😅