Baby ale kľudne aj chalani, poraďte. Problematika kamarat s výhodami. Už som tu videla takéto témy, ale moja je asi v niečom trochu iná.
Je vhodné, dať si s ním rozhovor a povedať mu o mojich myšlienkach? Veľmi spolu mimo určitých veci nekomunikujeme.je mi s ním vždy super, ale ako by som sa bála nejakú takúto tému otvoriť. Totiž, mám ho rada viac, ako by som asi mala a viem, že takto to donekonečna nepojde. Dali sme si tiež pravidlo, že okrem seba nebudeme mať iných sex. Partnerov. O to sa nemusím ani snažiť dodržiavať, to mne ide samé. No ako ho mám radšej, tým viac nad tým rozmýšľam, či by si stále vybral mňa keby sa mu ponúkne iná možnosť. On veľmi pocity vyjadrovať nevie, to už viem.
Chcela by som sa s ním porozpravat a povedať mu, ako to ja mám. Mám z toho ale stres, bojim sa že bude nemilo prekvapený alebo dokonca nahnevaný, že ho vytiahnem von a bude sa diať niečo iné, ako čakal. Ako keby vás stary kamarat vytiahne na kávu a začne vám ponúkať svoje financne služby 😂 ak viete, ako to myslím. Alebo bude nahnevaný, že zasahujem do jeho súkromia, no ja potrebujem vedieť, ako sa zariadiť. Ak ma má rad, mohol by mi úprimne povedať, žeby sa nebránil stretnutiu s inými ženami? Chcem tieto odpovede lebo viem podľa toho zistiť, ako to so mnou asi má pripadne či by ho mrzelo, keby to celé ukončím. Nechcem žiť vo falošných nadejach a čakať na niečo navždy. No ten strach, že sa ponizim, strapnim je veľmi veľký. Zažili ste niečo take z jednej alebo druhej strany? Vadilo by vám, keby kamarat/ka s výhodami chcela s vami dať takýto rozhovor?
@oceanahory mám dve možnosti povedať mu to alebo keď toho bude na mňa už moc, ukončiť to len tak bez ničoho . Prvá možnosť mi príde fér, ale neviem posúdiť, či by o to vôbec stal
Vsak tak ci tak to smeruje k jednemu. Ten vztah nevztah je neudrzatelny. Ci mu povies pravdu a nastve sa a ukonci to on alebo to ukoncis ty, lebo ti (konecne) docvakne, ze nikde to nevedie a zbytocne stracas cas. Mozes si hodit korunou, co je pre teba prijatelnejsia moznost.
ak chces ty iba sex, tak mu nic nehovor, ale ak je to ine, tak mu to povedz.
pokial to ukonci aspon mu nebudes robit hormonalne uspokojenie a nezabijes roky mladosti a zariadis sa inak
A mas chut to s nim tahat dalej s tym, ze vsak ak sa na neho velmi namotas, tak az vtedy to ukoncis? Preco si chces zbytocne ublizovat?
To v týchto vzťahoch je časté, že ženy sa skôr zaľúbia, ale ak to tí muži práve nechcú, tak keby mu to povedal, asi by sa snažil skončiť úplne. Ešte keby on povedal prvý, ale takto sa treba držať dohodnutých pravidiel.
no keď ste kamaráti s výhodami tak by som to ukončila, určite sa bude pýtať prečo tak mu povieš, ak sa nebude pýtať tak je jasné že to bral len ako výhodu, myslím že tento "terminus technikus" vymysleli muži a ženy im na to skočili
Povedz mu to, ale strucne, bez omacok. Nieco ako “pocuj fero, viem, ze sme sa dohodli na kamaratstve s vyhodami, ale z mojej strany sa to zmenilo, citim k tebe nieco viac. Ak to citis podobne, tak super a budme teda par, ak nie, tak pojdeme kazdy svojou cestou, nechcem sa zbytocne trapit.” A uvidis.
Ved takýchto tem je tu x.
Ty si sa zaľúbila a bojíš sa, že ťa vymení?
No ja by som mu to povedala. Aj tak by som ho opustila, lebo asi očakávam viac ako on.
A ja pod pojmom kamarát s výhodami rozumiem ze sa viem porozprávať o všetkom, robíme spolu všetko, len tam nie je ten záväzok. Rozhovor úprimný patrí ku kamaratstvu aj do vzťahu 🫣
@viestta pozerám na to aj tak, keby to chcel ukončiť on, chcela by som aby mi to povedal a nie aby sa len jednoducho už nikdy neozval. Ale tak to som ja
S kamarátom s výhodami sa rieši iba čas a typ antikoncepcie-guma, tabletky. Nič viac, možno,aký odvoz domov 😁.
Keby som mala na výber (z tej druhej strany), radšej by som sa o Tom chcela dozvedieť cez nejakú WhatsApp konverzáciu, aby som si pripravila vhodnú odpoveď, ako ťa slušne odpálkovať a čo najmenej zraniť. A ak by k tebe prechovával čosi podobné, tak sa to cez ten WhatsApp určite až tak nepokazí, pošle ti nejaké to srdiečko, myslím si, že to snáď tiež nevadí, že to nebude z očí do očí. Cez písmenká však je odmietnutie o čosi jednoduchšie a menej zahanbujúce a frustrujúce pre obe strany. Na tej káve bude tak trochu zahnaný do úzkych a jeho bezprostredná reakcia ti nemusí byť úplne že príjemná.
Kolko mas rokov? Vyzera, ze 16.
Nikam by som ho "von" nevolala ale normalne by som mu napisala "ahoj, pravdepodobne to budeme musiet ukoncit kedze k tebe zacinam citit nieco viac, ak to necitis podobne tak rozchod bude asi najlepsie riesenie, co ty na to?". Mozno odpise "ok" a hned si najde inu, mozno to bude mat iny priebeh. Kazdopadne je fer aby o tom vedel.
No kamarát s výhodami, ktorého poznam - nie môj!
po takomto vyznaní vztah ukončil. Na začiatku mali jasno a u neho jasno ostalo. Ona sa zamilovala a už ho chcela aj u rodiny na Vianoce 😁 No nehrozilo.
Takže bud povedz a bude koniec alebo nepovedz a trp.
Co by to mal povedat? Vsak vy mate medzi sebou batrovy obchod. Obidvaja ste s tym uzrozumeni, ze ide iba a len vyhody, ktore si navzajom poskytujete, nic viac sa riesit nebude. (to, ze ty si sa zalubila na tej dohode nic nemeni) Ked jednemu z obchodnych partnerov prestanu podmienky vyhovovat, tak ho moze ukoncit a nic nemusi zdovodnovat. On ho moze ukoncit kedykolvek, tak isto aj ty a nic sa druhemu nemusi vysvetlovat. U vas je to len obchod so sexom, bez penazi. Nic viac, nic menej.
@viestta tak ako to píšeš, to vyzerá akoby sme si to vopred jasne stanovili. Čiže už tam na začiatku by bol rozhovor kde by si dvaja povedali, čo ako bude ale to sa nestalo. Prišlo to celé prirodzene nemuseli sme si hovoriť, že teraz začneme byt kamaráti s výhodami. Rozumiem ako to myslíš ale je naozaj take uplne ok v dnešnej dobe, keď niekoho nechceme uz z rôznych dôvodov vidiet, sa proste odmlcat? Ja som inak asi nastavená, keď sa s niekym stretávam a hocijak trávim čas príde mi to až divne sa len tak odpratať ako pri cudzom. Jednoducho ma zavola von a ja neodpisem a budem sa robiť že neexistujem?
Zaľúbila si sa do kamaráta s výhodami. Nepríjemná situácia. Úprimne, keby si chcel vybrať teba, tak ten vzťah s tebou má a keď ho nemá, si len dočasná možnosť. Podľa toho, čo píšeš, ťa má ozaj len na to jedno a je rád, že nemusí loviť každý víkend na diskotéke nejaku novú, investovať čas a energiu s neurčitým výsledkom. Tak neži vo falošných nádejách a nepredstavuj si, že mu vyjadríš náklonnosť a on ti zrazu vyzná svoju dlho skrývané pocity k tebe. Ak ti ide len o to, aby to s tebou formálne ukončil, keď si nájde niekoho nového, tak ho len informuj o tom, že na základe vašej obchodnej dohody by si si priala písomné oznámenie o ukončení spolupráce.
A fakt, neidealizuj si to, zaľúbený chlap by spravil prvé- posledné, aby ti dal vedieť, že má záujem, vy spolu ani veľmi nekomunikujete, jeho tvoje myšlienky ani nezaujímajú. Stačí, že má čo potrebuje. S nápadom na "kamarátstvo z výhodami" prišiel on a ty si súhlasila?
A v com je to ine? Typicka situacia kedy sa zena zamilovala a muz nie 🙂
@svetlonos počítam s tou variantou ale to všetko okolo toho, ako môžem potom vyzerať v jeho očiach a celkovo z toho mám strach. Nemyslím si, žeby chcel okamžite potom ukončiť všetko lebo je na mna zvyknutý a niektorým typom ľudí toto môže aj lichotiť- že som z neho až taká paf. Nie každý sa zachová férovo myslím si skôr, že práve ti ktorí maju tu ženu naozaj radi, by jej povedali že to teda musia ukončiť lebo ku nej necítia to co ona. Pokial ten chlap city ku žene nemá, budú mu jedno jej city a nemusí to byt pre neho dôvod k ukončeniu
@tykat nie je to cez správu veľmi neosobne?
Ale vsak kamarati mozte ostat, len uz tam nebude ten biznis s vyhodami
(Ale podla toho ako to prezivas a este sa nic nestalo, tak radsej za tym urob hrubu cervenu ciaru a povazuj vec za ukoncenu, ziadne kamaratstva, lebo teba bude este roky matat, ze co ak sa to zmeni a zalubi sa do teba. Keby sa chcel zalubit, keby sa mal zalubit, tak uz to vies. Ale zatial si naivne zalaskovana iba ty a robis si zbytocne nadeje. A ten posledny koment o 18:10 ma len utvrdzuje v tom, ze si robis plane nadeje. )
@oli18 neviem čo si ty robila v 16tich ale pre ten vek asi kamarátstvo s výhodami je ešte cudzí pojem
Takze odveci odpoved
A ty čitaš čo píšeš? píšeš že buď mu to povieš alebo ho neskôr len odignoruješ bez vysvetlenia a keď ti niekto napísal tieto 2 možnosti, tak už píšeš, že je to také a také a že ty by si dôvod chcela vedieť a bla bla bla...tak sa rozhodni čo chceš a sprav to.
Podľa toho, čo píšeš, kedže nekomunikujete o ničom, len sa stretávate kvôli sexu, z jeho strany tam nič nebude a má ťa len na sex, keby k tebe niečo cítil, zaujimal by sa o teba...
@mikadooo ťažšie sa to vysvetľuje ale počas toho celého obdobia mal so mnou celkom trpezlivosť, keď z mojej strany prišli nejaké obavy alebo niečo. Keby bol mnou otrávený resp nechcel by sa nechať vrtat do takýchto veci, tak by ma asi odpalkoval. Snažím sa predstaviť si to z mojej strany, keby udržiavam takýto pomer s mužom, na ktorom by ma nič nepriťahovalo okrem sexu a nezaujímal by ma ako osobnosť, či nemala by som ku nemu žiadne city. Asi by som bola voči nemu veľmi odmerana, keby do niečoho zabrdal a nesnažila sa o odpovede. Keby sa aj urazil, našla by som si iného. Tu to tak nie je, tento pocit mne nikdy nedal. Čiže či už tie city ma alebo nemá ( neviem to) tak nereagoval by otrávene či nepríjemne. Preto by som na základe nejakej správy nevedela aj tak nič zistiť. A osobne som na to odvahu nemala
@earlgrey áno veď píšem, že možnosti sú dve ale ta druha mi blízka nie je .
Nechapem preco mate dohodu, ze sex s nikym inym nebude. Kamarat s vyhodami - su tie vyhody - teda sex, ale nepletie sa ti do zivota. To co si popisala, nie je kamaratsvo s vyhodami.
Bojis sa mu to povedat, pretoze kym si ticho tak mas vnutorne nadej, ze to dopadne. Ked s tym prides, tak uz nebude ziadna nadej, len odpoved. A ty sa bojis, ze ta odpoved bude nie. Takze sa drzis zubami nechtami snov, pretoze sa bojis reality.
To, co prezivas sa tu riesilo v kazdej teme, ze takmer v kazdom pripade, zena pristupi na vztah s vyhodami a zamiluje sa. A muzi sa moc casto nezamilovavaju. Maju sex, robia si co chcu, pridu si kedy chcu, odidu kedy chcu. Vsetko je super, ked skaces ako sa im zapaci. Ale spravit z teba partnerku, to bude velmi tazke. V ociach muza je takato zena casto poskok a nie vyzva alebo plan matky pre ich deti. Obzvlast pre muza ktory ma somarika na sex cez lusknutie prsta. Alfa samec, to co zvysok nema. Ty si take roztomile zvieratko pre zabavu. Ti niesi femme fatale, ktora sa k nemu hodi.
@kittykat22 prečo, táto dohoda je celkom normálna a videla som to tu aj inde veľakrát, dokonca by som povedala že väčšina to tak ma. Možno sex na jednu noc je iny keďže tam sa dvaja nepoznajú, viac sa možno nestretnú ale takto sa proste nechce niekto ani sexuálne stretávať s niekym, kto niekoho ma. Na tom sme sa zhodli obaja. Nepovedali sme si, akým spôsobom informovať keby sa niečo zmení ale proste že nebol by viac záujem. A áno bojim sa mu to povedať možno aj z dôvodu, že neviem či uz som pripravená aby to skončilo ( aj keby čisto ten sex). Beztak to raz skončí to viem, lebo takto svoj život prežiť nechcem. Zatiaľ som to veľmi riešiť nemusela, neplanujem mat už teraz rodinu a pod. Ale postupne to bude prichádzať no a preto neviem či mu povedať toto a možno to prijme, ja budem rada že je ro vonku a kvôli sexu sa ešte stretneme nejakú dobu alebo pokračovať ako doteraz a až keď budem ozaj cítiť, že už musí byt koniec, sa len vypariť ? Aby reálne nikdy nezistil, ako to je a ja sa tak neponížim keď ho budem vidavat ?
Vadilo by mi, keby kamarat s vyhodami mal ku mne vaznejsie pocity, ako ich mam ja...
Takze idealne mu povedz o svojich pocitoch, uvidis ako zareaguje. Mozno ta zrusi uplne a v konecnom dosledku to bude stale lepsie, ako keby si sa mala totalne namotat na chlapa, ktory ta mal iba ako znamost na sex.