Jeho ex je lepšia ako ja

andreaa1996
12. dec 2024

Ahojte.
Som vo vzťahu 4 roky. máme spolu 2 ročného syna . Naš vzťah nie je prechádzka ružovou záhradou ale napriek tomu ho milujem.
Môj priateľ má z predchádzajúceho vzťahu 5 ročnú dcéru. S expartnerkou bol vo vzťahu 7 rokov bola to jeho prvá/ detská láska no po narodení ich dcéry sa rozišli. Po rozchode sa začal stretávať so mnou budovali sme si spolu ihneď vztah.
Všimla som si, že s ex komunikuje cez soc.siete sleduje ju a väčšinu správ aj maže. Mám pocit že sa spolu aj stretávajú. Jeho rodina ju uprednostňuje robí všetko lepšie ako ja proste je vo všetkom lepšia než ja .dôvod na ich rozchod nebol veľký len obyčajná hádka po ktorej som vlastne prišla ja tak sa k nej už nevrátil.
Čo by som mala urobiť alebo co si o tom všetkom myslieť ?

annelise17
12. dec 2024

@andreaa1996 to robil celé 4 roky? Lebo ak áno, prečo teda si s ním ostala a spravili ste si dieťa? Veď si s ním sadni a povedz mu, ako sa cítiš, čo ti na to povie. A veta “ex je lepšia ako ja”, to ukazuje že máš veľmi nízke sebavedomie. Neporovnávaj sa s ňou, nežiarli na ňu. Ak s ňou chce byť, neznamená to, že ty si horšia. Kľudne to môže znamenať, že on je nezodpovedný blb, ktorý si najskôr urobí dieťa s jednou, opustí ju (lebo jedna hádka? 🤷🏻‍♀️), potom nájde druhú, urobí dieťa s ňou a beží k tej prvej. Ani pre jednu z vás toto nie je výhra, to nie je žiadna súťaž. Uprac si to trochu v hlave, skús popracovať na svojom sebavedomí a hlavne to s ním rieš.

annelise17
12. dec 2024

@andreaa1996 a inak ja neviem, ale to ti prišlo v pohode, že len tak kvôli jednej hádke ukončil 7 rokov trvajúci vzťah, v ktorom bolo malé bábo a hneď šiel do vzťahu s tebou? A ešte aj po takej chvíli ďalšie dieťa? Veď keď si otehotnela, ste boli spolu niečo cez rok, nie ? Takto, čo na ňom miluješ? Lebo mne toto príde byť prelietavý, nezodpovedný jedinec, ktorý vlastne sám nevie, čo chce.

andreaa1996
autor
12. dec 2024

@annelise17 ja som mala možnosť si vypočuť len jeho verziu ..vraj tam bolo viac veci kvôli ktorým si nerozumeli ale raz to vypuklo vo veľkej hádke on sa od nich odsťahoval a už sa k nej nevrátil... myslela som si ze je všetko ok stretávali sa minimálne ani s malou sa nestretaval..tak nerozumiem co sa stalo

annelise17
12. dec 2024

@andreaa1996 no, písala si, že dôvod bol len obyčajná hádka. S dcérou sa prečo nestretával? A čo znamená “stretávali sa minimálne”, to akože len s ňou, keď píšeš, že s dcérou nie ?

jeennyv
12. dec 2024

Ja som asi konzerva, ale nechapem tieto vztshy jedno decko s ex, druhe s terajsou, tipujem, ze zas priatelkou, vsetko free volna laska???? Za mna kontrolka…aspirant na borisa 🤷‍♀️🤷‍♀️

domak2
12. dec 2024

Príde mi to, že nezvláda byt na druhej kolaji po narodení dieťaťa. Preto sa rozišiel s prvou, teraz sa to stalo u teba lebo dieťa je malé a logicky potrebuje viac pozornosti, medzitým je už prvé väčšie tak ma zas viac času bývalá. Ale môžem sa samozrejme mylit. Vyzerá to byt poklad, len kopať a kopať 😅

andreaa1996
autor
12. dec 2024

@annelise17 prvý rok sa stretával aj s dcérou..ale nepáčilo sa mi ze za ňou ( dcerou) chodil a stretával tým pádom aj ex ..takže prestal chodiť

nin12345
12. dec 2024

@andreaa1996 vacsinou mam velku davku empatie ale zeny co zakazuju chlapovi sa stretavat s deckom a robia doma sceny nemam rada takze ti len napisem - cakaj od neho presne to iste co urobil ex

annelise17
12. dec 2024

@andreaa1996 no tak potom gratulujem k dobrému výberu, ani ty nebudeš charakter, keď si ho kvôli vlastnej žiarlivosti na ex dotlačila, aby sa prestal stretávať s malou dcérou, vtedy bábom. Mala si z toho vzťahu odísť, keď ti toto vadilo. Si si myslela, že vám to bábo pošle kuriérom, a ideálne tak raz za rok nie? Aj z tvojej strany maximálne nezodpovedné. Vedela si, že má dieťa, vedela si, že je to bábätko, mala si s tým rátať alebo zo vzťahu odísť. Ešte by som chápala, keby dcéra je staršia a nechceš, aby sa stretával s ex, ale bola aj s tebou u vás, ale čo čakáš pri bábätku? Tu ti už len jedno napíšem, čo v živote dáš, to aj naspäť dostaneš. Aktuálne žneš plody vlastného konania.

andreaa1996
autor
12. dec 2024

@annelise17 teraz už má syna so mnou ... tak v prvom rade by mal myslieť na svojho malého syna a nie na svoju ex ..to co bolo bolo..teraz je tu .

annelise17
12. dec 2024

@andreaa1996 a predsa ešte jedno. Ak sa k nej vráti, teraz si predstav, ze sa vykašle na vášho syna, lebo ona dožiarlená mu to zakáže. Alebo, že tvojho syna budeš doma chystať na pobyt k otcovi a k nej, a to by si mala byť spokojná, veď snáď by si nechcela, aby sa s ním stretával v tvojej prítomnosti.
A on nemusí myslieť na svoju ex, tá bola, ale dcéra jeho stále je a stále bude. Nezmažeš ju, a jeho ex bude vždy jej matka.

andreaa1996
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivik4
12. dec 2024

Fuuu ty si nechcela aby bol s vlastnou dcerou lebo je tam jeho ex?
Silna kava
Skrz svoje male sebavedomie si toto dopustila?
Hnus, nakopala by som Ta
Chuda to jeho dieta
Dufam ze pride k rozumu a zacne sa s dcerou stretavat!!!!!
Hanbi sa

annelise17
12. dec 2024

@andreaa1996 no a pritom oni majú pravdu, oni sú súrodenci, a keď sa aj hodíš o zem a budeš nohami dupkať, tak to nezmeníš 😂 ale myslím si, že toto je falošná téma, to vidno podľa tých odpovedí, kde naschvál prilievaš do ohňa. Ďakujeme za zábavu, beriem si popcorn a som zvedavá, či ti tu niekto dá pochvalu za tie perly, čo vypúšťaš.

mamaaja82
12. dec 2024

@andreaa1996 si na dobrej ceste stat sa rychlo ex,ty si mi teda harpia.A ano vase deti su surodenci nevlastni ale su.Dam ti radu do zivota,co mi hovorila uz moja neboha stara mama,zivot je bumerang dievca,zivot je bumerang.

andreaa1996
autor
12. dec 2024

Len som z toho už na nervy . A sama neviem co je správne.

januska12323
12. dec 2024

Vyspi sa na to lebo píšeš hlúposti.

rozculena
12. dec 2024

@andreaa1996 mala by si sa pýtať,čo je nesprávne.To,že si mu zakázala sa stretávať s jeho dcérou.
A keď vie,že si taká žiarlivá,tak jasné,že maže správy,možno sa len pýta,ako sa má dcéra.
A mmch,ako vieš,že si spolu píšu,keď tie správy sú vymazané?

miadi
13. dec 2024

Hmm tak to je otec roka koli jednej hadke odide a koli jednej novej frajerke sa s dcerou nestretava. Tak aspon vies co mozes cakat ked to urobi tebe . Karma ti to vrati a ked sa vedel vyprdnut na dceru tak sa bude vediet vyprdnut aj na syna. A mas na tom svoj podiel viny.

evcagabi
13. dec 2024

Mas co si zasluzis 😊😘

ovaaa
13. dec 2024

Správne je to, že bol otcom už dávno predtým ako bol s tebou a zakazovať mu ním byť je choré. Je možné, že sám nezvládol situáciu byť otcom a tak mu padlo vhod a vyhovel ti. Avšak situácia sa zmenila a zaujíma sa a ty žiarliš na dcéru aj ex. Bolo ti to treba? Ak si žena vyberie partnera s dieťaťom tak si berie aj dieťa. Ak nie je schopná to akceptovať tak hľadá slobodného . Si majetnícka, žiarlivá a sebec....a o je tiež kvietok odísť od ex s dieťaťom a na truc si začať i y vzťah a urobiť ďalšie dieťa. Snáď sa dobre stará aspoň to vaše. A mimochodom, tak s tým, že dcéra bude chodiť aj k vám.

martinka13
13. dec 2024

@andreaa1996 keď sa Ti nepáčilo, že chce chodiť za dcérou, nemala si si s ním nič začínať. Dieťa je na celý život a je choré, zakazovať otcovi sa s dcérou stretávať. Súhlasím s názorom @domak2 . A ako píšu baby vyššie, jeho deti sú nevlastní súrodenci. Takže otec (ak je normálny) ich ma rad oboch rovnako.

jana_eyre_2
13. dec 2024

Wtf, ty si nechcela aby sa stretával s dcérou a on sa preto prestal stretávať s dcérou? Uvedomujes si že to je jeho dieťa a on je jej otec? Zrejme si to neuvedomuje ani on, ja na jeho mieste by som sa vykašľala na každého kto.by mi chcel brániť stretávať sa s mojimi deťmi..

alex49
13. dec 2024

Žena, ktorá zakazuje otcovi stretávať sa s vlastným dieťaťom je u mňa totálny hnoj. Jeho dcéra bude stále jeho dcéra. Páčilo by sa ti, keby si nájde tretiu frajerku, má s nou ďalšie dieťa a na tvoje sa vykasle?
"to co bolo bolo..teraz je tu" áno bolo, ale on ma z toho vzťahu dieťa, máš vlastné, tak by si mala chápať, akú úlohu má v živote dieťaťa otec.
Mať 5 ročne dieťa z jednou slečnou a následne 4 ročný vzťah z druhou tiež nie je zelená vlajocka. Z jednou vydržal rok po narodení dieťaťa, z druhou zatiaľ dva roky...

ukgirls
13. dec 2024

a pride tretia a ta mu zakaze sa stretavat s rvojim synom ..budes happy? v prvom rade on ma 2 deti a ma sa s nimi stretavat rovnako a rovnako im delit lasku .. ty si zacala vztah s podmienkami a hned do toho sa nechala poistit s dietatom .. hold ale tak to nefunguje.. si len nahrada a nevie ako sa ta zbavit ... ten chlap ta mozno ma rad,ale iste nemiluje a ty si chuda take naivne... zbal sa a najdi si niekoho,kto ta nebude mat len ako naplast

andreaa1996
autor
13. dec 2024

Dieťa som mu nezakazala ..ja som len nechcela aby si chodil on pre ňu.. takže sa stretávajú u jeho rodičov... to, že si píšu viem lebo som si to všimla no keď som sa ho na to spýtala tak správy boli už vymazané

enmery
13. dec 2024

@andreaa1996 Strašná suka. To sa Ti vráti. Ako je Tvoj tvoj syn pre Teba dôležitý, je pre ňu jej dcéra a je to rovnako jeho dieťa, ako Tvoja dcéra. Zakazovať mu vidieť dieťa, lebo ex. Normálne mi z Teba prišlo nevoľno. Svoje komplexy si riešiš takto prízemne. On ako chlap absolútne žiadne terno nie je, ale zakazovať mu byť otcom, dokáže fakt len totálna stoka.

cacianka
13. dec 2024

Ja keď som sa spoznala s mojím chlapom, bol rozideny s ex cca 4 roky, čiže ja som dôvodom na rozchod nebola.
ich dcéra mala tiež 4, a úplne pri vedomí som ho podporovala aby za /pre dcéru chodil, osobne, rovno k dverám a presne tak ju matke odovzdával.
Mmch aj v rozsudku súdu to tak býva, že otec je oprávnený a povinný v bydlisku dieťaťa.
To že ty sa pasujes nad súd , a vyskakuješ nad exku, je tvoja vizitka.
Chrapunska.

maryetta
13. dec 2024

Ty nevies co je spravne? Vies si predstavit ze teraz by bol s ex a ona toto jemu zakazovala chodit za synom????
Haloooo. Aj to prve dieta je jeho. A co som si ista ze chlapa by som priam nutila aby chodil za dietatom.
Nie je tu len tvoj syn. Rovnakych 50% dietata ma aj tam. Rovnake povinnosti.

svetlonos
13. dec 2024

@andreaa1996
ty si kus hnusne mrchy, bez sebavedomia a chrbtovej kosti! Teba riadne vyfackat, nech sa ti to vysvetlia hlave uprace.
Jeho dcéra tu bola pred tebou, ty si tam DRUHA!
Nevieš čo máš robiť?
Dospej konečne ty decko nevyzrete rozcapene! Patrí ti maximálne nábytok, ci iné veci, ktoré si kúpiš ale nikdy ziadny clovek! Deti su dar na dobu určitú, pokial nie sú vážne chore. Partner je tiez dar, na spoločnej ceste životom- ale nie sú tvojim majetkom! A ty sa ku nim chovas ako kus stolu ci skrynke.
Toto aby dospely jedinec napísal je des.
A vrhat sa do vzťahu, pokial on nebol ešte vylúčený z predchádzajúceho, je aj u tvojej strany blbosť.
A tiez, akonáhle maz partnera s dietatom, je to uplne iny level! Ja osobne neviem, ci by som do toho isla. Záležalo by, ci ma s ex korektný vztah a vedia sa rozumne dohodnúť ako rodicia, hľadia na dobro dietata a nue na ich ego. Vtedy by to šlo. Ale mat takú mrchu ako ty, to hotová popoluška, len v realite. Si môžeš gratulovať, vyhravas pokal za bezcharakternost a chrapunstvo!