Stala sa mi taka cudna vec. Mam cerstvy vztah. Sme v stadiu randenia. Nenazvala by som to este vaznym vztahom. Ked sme sa spoznali boli sme obaja bez prace. Ja som vsak dobrovolne a platim si sama a on normalne na urade kde dostava dost penazi. Plus sa este na cierno zamestnal. Ma dva prijmy a ja ziaden. Raz sme sa dostali rozhovorom k peniazom. Pytal sa ci mu poziciam vacsiu sumu. Myslim ze to bolo skor zo srandy alebo chcel zistit ci mam peniaze. Povedala som ze nepoziciam. Tak sa zacal uistovat ze ci tolko aspon mam. Vravela som ze mam niekolkonasobne. Ostal sokovany. Ze on nema peniaze. Netusim co s nimi potom robi. Priznala som sa mu len preto aby si o mne nemyslel ze som nejak sprosta ze som doma a bez penazi. Normalne fungujem z nasetrenych.
No ale teda k veci. Odvtedy casto spomina ci mu teda poziciam. Vie ze nie a myslim si ze to robi skor ako podpichovanie. Naposledy sa vsak stalo to ze ma zobral do nakupneho centra a pytal sa ze co mu kupim. Stale som to brala hihi haha akurat ze tolko do mna dobiedzal ze som mu napokon dala kartu nech si to teda zaplati. Nebola to horibilna suma prezila som. Potom este pytal drobne v inom obchode a na konci vecera este na umytie auta. Dobre nic hrozne sa nestalo. Rovnopravnost vo vztahu fajn. Avsak mi pride cudny ten postoj od neho typu “kup mi”. Ja by som v zivote od nikoho nepytala aby mi nieco kupil. Nedovolila by som si to. Mam svoje peniaze a ked nieco chcem kupim si sama. A myslim si ze je ine kebyze ja sama poviem ze mu nieco zaplatim a je ine ked on ma pomaly donuti uz rovno pred kasou aby som to zaplatila. Takze teraz neviem co si mam mysliet. Ci to chcel raz vyskusat ci budem ochotna zaplatit za neho alebo mam teraz ocakavat ze to bude vyzadovat vzdy. Uprimne nepaci sa mi to. Rozchadzat sa s nim kvoli tomu nechcem ale ani si minut vsetky uspory len preto ze som setrnejsi clovek ako on a mam ich viac.
Vlastne ani neviem ci mam nejaku otazku na vas alebo som sa potrebovala vyzalovat. Ale budem rada za akukolvek radu ci pripadnu skusenost s niecim takymto. Dakujem.
🚩🚩🚩🚩🚩🚩
@autorka sama vies, ze to nie je v poriadku. on dava kde peniaze, ked dostava podporu a este ma aj prijem z prace? sa ho nato opytaj, preco si to nekupi sam a vyzaduje to od teba. vacsinou to zacina takymito nevinnymi mensimi ciastkami a postupne sa to bude zvysovat, uz tu bolo xy takychto pripadov. este ste len ani nie vo vztahu poriadne a uz chlap z teba taha peniaze - snad sa nechces uberat tymto smerom a byt vo vztahu s takym clovekom..
Podla mna ked v tom budes pokracovat, nebude sa stitit toho, aby si zobral sam a vyslovene ta okradol. Ale tak nerozchadzaj sa, je to fajn chalaň
@vanilkovazmrzka hlavne, ze ju nebije a vela nepijr, ze ? 😀
to je co za moda v sucasnosti, kopec dcer mojich kamaratok ma takychto zufalcov...
Red flags. Toto neni sranda, toto je manipulacia.
Stalo sa mi za mojich mladych cias nieco podobne. Dalsie rande uz nebolo.
ak je toto pre teba rovnopravny vztah....tak si zasluzis taku dat, ze stena ti da druhu, aby si sa prebrala..v momente uz by bol ex....tiez som mala takeho a v momente bol ex a ver, najlepsie rozhodnutie...ale komu niet rady tomu niet pomoci....
Neblázni. Testuje ta, ci si ich ochotna a koľko. Jednoznačne na rozchod.
preco sa nechces rozist? este nikdy som o nicom takomto nepocula a to sme partia cca osmich bab, ktore (davnejsie a niektore este aj teraz) randili uz so vselikym a so vselicim... ja by som mu teda svoju kartu rozhodne nedala, wtf. ani by som v stadiu randenia neprezradzala, kolko mam na ucte. to sme (s terajsim manzelom) riesili, ked sme isli spolu byvat do podnajmu a bavili sme sa, kolko este musime spolu nasetrit, aby sme si mohli vziat hypo. dovtedy som sa na uspory nepytala ani ja jeho, ani on mna.
Financie su velmi dolezita sucast vztahu....a nie ze "kvoly tomuto sa s nim nebudem rozchadzat"..tak potom dole ma takeho bimbasa, ze ti riadne vytrkava zdravy rozum z hlavy...
Toto je o par rokov na dalsiu temu, ako si delite peniaze na moje-tvoje, vsetko pocitate ach jaj....nikdy sa nepoucime...a.le vivat rovnopravnost do vztahu!!
Nie je ciernovlasy a bradaty? 😀
@nyusika on nie je zufalec, on velmi dobre vie, aku si narafil...to skor ona bude, ale vivat rovnospravnost do vztahu
Jesus zena. Uz mu nic neplat, a hlavne mu nedavaj kartu do ruky. A tento vztah by som ukoncila. Blbym az odpudivim sposobom zistil tvoju financnu situaciu. Ak by vyslo najavo ze nemas taku sumu da Ti pa pa, ale on zistil,ze mas dostatok tak Ta financne vyuzije.
Akoze on isiel na rande bez penazenky??😯🤮 Ze pytat drobne na umytie auta...och. ved to on Tebe by mal kupovat pozornosti. Ja by som sa teda hanbila aj za neho,ze tak prosika ako chlapec od mamky,aby mu daco kupila
Ahoj, je to určite divné a ja by som z takého vzťahu hneď vycúvala...neviem, či Ťa skúša, možno z Teba chce len vymámiť požičať prachy a potom ho už neuvidíš, koľko takých prípadov bolo...
On dostáva od štátu "zadarmo," robí popri tom na čierno a ešte od teba pýta... Je to príživník... Predstav si spoločné hospodárenie v spoločnej domácnosti alebo financovanie dieťaťa a podobne.
a tu kartu by som zablokovala hned
🚩
v mojich očiach by klesol na samé dno... už by som s ním nešla do obchodu max. do parku na prechádzku.
najbližšie to sprav ty . povedz, že nepracuješ . uvidíš ako sa zachová . a určite peniaze má , len toto sú ľudia ktorí len využívajú . a prečo by nevyužil keď mu sama dáš ? bude to čím ďalej, tým horšie.
Myslim, ze sama vidis, citis a vies, ze to nie je vobec ok a len sa potrebujes uistit.
Nie, nemam s tym skusenost. Mala som stastie na chlapov ktori sa radi podelili s tym co maju, pozvali, kupili, minimalne v stadiu randenia je to normalne.
Nikdy som nic nevyzadovala ako chudera a po prvej faze vztahu som kupovala bezne aj ja, pobyty, vstupenky, zaplatila veceru atd.
Normalny chlap ma prirodzenu tuzbu ziskat si ženu svojimi schopnostami a k tym patri aj zarabanie penazi.
Vtipné to rozhodne nie je, urobila si chybu, že si mu dala kartu. Ak by to bol z jeho strany len vtip, alebo nejaká forma skúšky, tak by ti ju vrátil a nič ňou neplatil. A nie, že si kúpi a ešte si od teba pýta ďalšie peniaze. Píšeš, že rozchádzať sa s ním kvôli tomu nechceš, ale ja by som to na tvojom mieste urobila.
Nabudúce mu povedz, že si všetko požičala rodičom na zaplatenie pôžičky alebo niečo a uvidíš ako rýchlo sa odľúbi. Keď už ty nevidíš aký je to somár.
@januska12323 preco by si mala vymyslat ?
rovno mu mala povredat, ze sa poznaju prilis kratko na to, aby rozoberali financie a uz vobec mu nema co financovat jeho zivot.
Tak..mala si povedať že teraz si ideš teda darček od neho vybrať ty. A nechať mu to zaplatiť 😃
Nechces sa kvoli tomu s nim rozchadzat?
To je vtip?
Ti to bude robit pravidelne
Fuj
@lubkavargova1 zle citas - pisem, ze JA by som sa citila, ako zufala zena
Drobné na umytie auta aj chápem že ak do toho stroja na hotovosť nemal drobné ok...ale aby tak tlačil v obchode ako malé decko mama kúp mi to, divné. Už by som s ním do nákupného centra nešla 😃 najlepšie fakt povedať že si peniaze požičala rodičom
@michelle567 bohuzial taka nie som a mam s tym problem od malicka. Vzdy mi vadilo ked ma napr. aj sestry pozvali na pizzu a to sme rodina. Som bohuzial az prilis dobry clovek a ludia to zneuzivaju
napisem to takto - nikdy v zivote by som na zaciatku randenie toto nespravila.
pripadala by som si akio zufala chudera, co si musi kupovat priazen muza.