Dostal som status paroháča

lukas2023
15. jan 2023

Ahoj.
Ako ste sa už z názvu dovtípili, dostal som status paroháča. S manželkou sme spolu už takmer 7 rokov, z toho takmer 5 rokov manželia. Sobáš sme mali mladí (ona 18, ja 22) a donedávna mi to neustále aj vyčítala. Akonáhle prišla nejaká malá kríza, hádka alebo sa jej niečo nepáčilo, vyhrážala sa mi rozvodom. Je cholerik takže som to bral neustále s nadhľadom a vedel som že to tak nemyslí ale že to pramení z jej povahy. Pár mesiacov po svadbe na mňa tlačila že chce dieťa a po dlhšom nátlaku, som sa rozhodol že si ho aj spravíme, aj keď som mal názor, že je ešte skoro. Neskôr sa nám narodila dcérka no keď prišli prvé problémy, začala mi to vyhadzovať na oči, že je to moja vina že máme dieťa. Pred 2 rokmi sa mi priznala že takmer mala románik s jedným chlapom ale že sa nič nestalo, iba si spolu písali a posielali fotky. To som jej odpustil pretože to som ešte dokázal. Cca pred mesiacom ma podviedla avšak hneď na druhý deň sa mi priznala. Toto už neviem odpustiť a odvtedy vždy keď sa na ňu pozriem tak vidím osobu ktorá ma zradila a ktorej neverím, avšak máme spolu dcérku tak sa snažím dať city bokom a zotrvať spolu len kvôli nej. Vždy si nahováram že to bude dobré a že časom sa to zlepší ale je to už mesiac a stále jej to neviem odpustiť. Samozrejme že reči o náprave boli, že už to neurobí a že sa bude snažiť aby bolo všetko tak ako predtým len ju nemám opúšťať. Dal som jej nejaké podmienky po ktorých sa môžeme pohnúť. Nedodržala ich. Stále sa nejak snažím udržať na nejakých základoch manželstvo ale už drží iba na tom jedinom a to je naša dcérka. Nechcem aby mala detstvo bez oboch rodičov kde bude cestovať medzi dvoma rodičmi kvôli striedavej starostivosti. Od rána do večera však nemyslím na nič iné iba na rozvod.
Čo myslíte ? Má to ešte vôbec zmysel zachraňovať alebo je to úplne zbytočné ?
Ďakujem

mamulik10
15. jan 2023

@lukas2023 zbytocne...

inak2022
15. jan 2023

@lukas2023 tvoja žena by mala nejako pocítiť dôsledky svojho správania. Zrejme na ňu do ľahol pocit, že si predtým dostatočne neužila slobodný a život a ako sa hovorí "nevyskusala" to s viacerými mužmi... Ale jej životné rozhodnutie mať rodinu sa nedá vrátiť späť. Ak chceš manželstvo udržať a si ochotný bojovať (aj keď podviedla ona), podľa mlby bol dobrý nápad aspoň na nejaký čas nastoliť situáciu pri ktorej by verila, že je koniec... Že to naozaj prehnala a ak chce žiť rodinný život, musí dospieť. Samozrejme riskuješ aj to, že ten koniec jej bude vyhovovať. Ale to už ty neovplyvníš, a život bude musieť ísť ďalej. Držím vám palce

pralinka25
15. jan 2023

si este mlady to chces zit cely zivot v takomto toxickom vztahu? skoda ze si sa dal ukacat na to dieta. ten vztah bol od sameho zaciatku tragediou.
ja by som neveru nevedela odpustit. respektive odpustit ano ale ostat zit v manzelstve nie.
ak sa rozidete neprestanes byt jej otcom. mozete mat pekny a plnohodnotny vztah aj tak. neviem no. clovek si zasluzi stastie a nie prezivat. Vas nefuncny vztah vasu dceru stastnou neurobi.

jaskolka
15. jan 2023

Ty si už toho urobil dosť, snažiť by sa mala hlavne ona,aby sa rodina udržala a aby si dal jej šancu. Keď ona ďalej týmto správaním dáva najavo, že o to ani nestojí, tak niet čo zachraňovať

lenuska9999
15. jan 2023

@lukas2023 ak sa snaží vzťah udržať len jeden, nestačí to. Musia na to byť obaja. A pre dcérku je myslíš dobrý takýto príklad? Vidieť rodičov nešťastných, hádať sa atď? To nie je najlepší príklad, čo sa týka vzťahov.. no bože tak sa rozvediete. Nie ste prví ani poslední. A kto podvedie raz, urobí to znova...

ropucha6
15. jan 2023

Ty si ju tlacil do svadby? Ci preco ti to vycitala?

slovenka753
15. jan 2023

Nemá zmysel to zachraňovať. Brali ste sa veľmi mladý, už ste iný ľudia ako vtedy. Manželka je nevyburena, podľa mňa sa to bude v budúcnosti opakovať. A dcéra sa vám poďakuje ak nebude vyrastať s rodičmi ktorý sa nenávidia.

lavinis
15. jan 2023

@lukas2023 toto manželstvo je už pasé
Môžete to umelo predlžovať ale problémy a nevery sa budú opakovať

toskanka
15. jan 2023

Tvojej manželke chyba porovnávacia skúsenosť, ako sa žije s inými mužmi. Musí sama zopárkrát padnúť na hubu, aby si dokázala vážiť, že raz mala rodinu. A s týmto ty nič nespravíš, žiaľ.

goodidea
15. jan 2023
lalenka33
15. jan 2023

Mňa by zaujímalo prečo ste sa brali tak mladí? Mali ste 16 a 20 keď ste sa dali dokopy , ona ti vyčíta svadbu čiže si ju do nej dotlačil? Bol si jej prvý frajer a hneď svadba? To sa ani nečudujem, že skúša aj niečo iné.

svetlonos
15. jan 2023

@lukas2023
ahoj, mesiac je kratka doba. Neviem ake boli tvoje podmienky. Mozno by bolo fajn vediet preco to urobila. Chybal si jej, mali ste na seba viac casu? Chce byt s tebou? Je hrozne tazke rozpravat sa o nevere bez emocii.
Aj ked je cholerik, ber vazne ak spomenie rozvod. Ked bude kludna porozpravajte sa, co jej vadi, vypocuj ju a aj ak to bude pre teba blbost, pre nu zrejme nie. Ak si obaja este chcete najst k sebe cestu, skuste aj poradnu. Dolezite je odpustit a nevytahovat uz.
Pokial je dieta jediny dovod na udrzanie vztahu, nestaci to. Hlavne ukazete dietatu zle vzorce spravania = bude opakovat tvoje chovanie ( zenu / muza nemilujem ale zostanem koli detom alebo mamine - budem neverna, ved ono nejak bude)
Dieta ma vudiet v ridine lasku, respekt a porozumenie. Nie vztah dvoch spolubivajucich, kde nie je laska, na dokonca hadky ci neznasanlivost.
To je lepsie ist od seba a z lasky k dietatu sa o neho starat zvlast a hlavne! nemat jeden voci druhemu nevrazivost a neprejavovat negativizmus. Doeta by len trpelo - tvoja mama je hroznatvoj oco za vsetko moze a podobne.
Ked dieta uvidi casom, ze ste k nej mili, lubite ju a starate sa o nu aj ked zvlast, vyrovna sa s tym mozno lepsie ako s nesvarami vo vasim spoluziti.
To ti pisem zo skusenosti. Bola som nesmierne rada, ked sa nasi rozviedli, bolo to uz neunosne. Casom sa k sebe zacali chovat normalne a teraz po viac ako 20 rokoch si aj pomozu. Jeden posle ovocie, druhy huby a podobne. Vyrovnala som sa s rozvodom lepsie ako s ich hadkami. Dieta lubi rodicov rovnako ( vacsinou) a ich sory za vyraz “ sracky” ho nemaju zatazovat.
Ja nehovorim o pohadanim s obcas pre blbosti, co trva 10 minut ale o neustalych hadkach zlych.
Drzim vam palce aby ste urobili dobre rozhodnutie pre vsetkych.

lasoli
15. jan 2023

tak uz to nejako dobojujte aspon ,dokym nebude mat mala 15,to este budete mladi ,ale tiez zmicit zivit dietatu nemusite,ked ste si ho uz sami znicili,tym zvlastnym rozhodnutim -vziat sa v 18-22.To bola tak silna laska,,ci z nudy ste sa vzali alebo aby ste nemuseli jeden u druheho prespavat?

lenusa3
15. jan 2023

@lukas2023 ak dokázala niečo takéto urobiť tak nebude mať s tým problém aj inokedy. Takže reči typu "už to neurobím, prepáč" sú už nedôveryhodné. Takže by som na Tvojom mieste nič nezachraňovala.
Lenže ostáva tu jedno veľké ALE....a to je Tvoja dcéra. Deti vždy najviac trpia keď idú rodičia od seba. Síce neviem koľko má rokov dcérka ale pokiaľ je ešte maličká tak asi by bolo lepšie teraz ísť od seba. Keď bude väčšia bude to viac prežívať. Bude viac rozumieť a tým pádom ju to asi aj bude viac trápiť. A rozvod neznamená hneď, že dieťa bude bez rodičov. Pokiaľ Vám obom na nej záleží ( čo predpokladám, že áno) tak jej obaja dáte všetko aj keď nebudete všetci žiť pod jednou strechou.
Ale ak sa rozhodneš s manželkou ostať tak budeš celý čas nešťastný v tom manželstve. Keď sa raz dôvera stratí, ťažko ju opäť získať.

morgane1975
15. jan 2023

@lukas2023 ja si kladiem otázku načo ste si bral takú ženu keď už od začiatku sa prejavovala ako hlupana…🤦‍♀️

vorkola
15. jan 2023

Ked podviedla raz ,podvedie zas,cely zivot jej uz nebudes doverovat, a myslim si ,ze uz ju ani nebudes tak lubit Z neverou ti zbavrala cely zivot .odpustit sa da ,ale zabudnut uz nie.Pre teba zivot s nou bude toxicky vztah.,Ak ste zosobaseny len na obecnom urade radim rozvod,ak v kostole tam je tzv odluka, teda z dovodu nevery s nou zit nemusis

kitycat
16. jan 2023

@lukas2023 a preco ste sa nerozviedli uz davno?
Nechal si sa nahovorit na dieta do vztahu, kde nebilo vsetko ok.
A teraz sa vyhovaras na dieta.

Tvoja zena ocividne nepremysla nad nasledkami a ty si zacal trochu neskoro premyslat..

modraslamka
16. jan 2023

hlavna vec ze ste uz zosobaseni🤦 no na jaku onu, takí mladí obaja🤦

nikolka1986
16. jan 2023

Ty o nej nenapíšeš dobrého slova ( aká je matka, ako sa stará o domácnosť ... a pod ) Zo seba robíš dokonalého, no čo si budeme hovoriť, to vy chlapi viete. Podviedla ťa lebo? Určite dala nejaký dôvod. Ty na nej nevidíš už doslova nič dobré, ona ťa podvádza. Hmmm.... asi by som skúsila ešte poradňu, ale len kvôli dieťaťu

teleskop
16. jan 2023
lukas2023
autor
16. jan 2023

@lenusa3 práve to nechcem, aby deti trpeli pre chyby rodičov. Inak nám to klapalo aj domácnosť fungovala, len občas proste vybuchla a hádka bola na svete a s ňou aj spomínané vyhrážky a slová. Viem že keď podviedla raz, tak podvedie znova, len si to asi nechcem priznať. Možno sa len nedokážem zmieriť s tým, že malú nebudem vidieť každý deň ako doteraz.

lukas2023
autor
16. jan 2023

@nikolka1986 hovorí sa tomu efekt ružových okuliarov. Tak ako každý, ani ja niesom neomylný a bezchybný. Zo začiatku keď sme ešte spolu začínali, som spravil pár drobných chýb, ktoré mali svoje opodstatnenie a boli aj v našich podmienkách normálne a akceptovateľné, avšak ona to berie tak, že som o náš vzťah nebojoval dostatočne a musela mi všetko odpúšťať, čo mi je dodnes vyčítané keď sa hádka vyostruje. Ako radia aj psychológovia, keď niečo jeden odpustí, už to nemá vyťahovať. Systematicky niekoľko rokov mi to bolo vyčítané a prevažne stále tým končila hádku, pretože som uznal že má pravdu, že som robil chyby, tak som sa stiahol a hádka ustala.
Bojím sa hlavne toho, že bude chcieť svoju pomstu a tú si bude riešiť prstreníctvom malej tak, že sa ma bude snažiť od nej odstrihnúť.
K tomu podvedeniu... lebo alkohol. Niečo jej vo vzťahu chýbalo, na čo som jej ponúkol riešenie ktoré odmietala a preto sa to stalo.

oomina
16. jan 2023

Sám už teraz vieš, že to nie je reálne,maby ste spolu znova fungovali tak ako sa má. Časom by ste sa k rozvodu aj tak boli dostali, takže asi tak nejak. A byť spolu len kvôli malej, ver že to ani pre tú malú nebude najlepšie

h2
16. jan 2023

Keď si jej odpustil ten románik s písaním, tak si myslela, že jej odpustíš aj toto. A keď by si jej to naozaj odpustil, len by si ju tým povzbudil do ďalších avantúr. Tvoja žena sa správa, ako nezrelé malé decko. Obávam sa, že váš vzťah je na konci. Nemyslím, že dcérke ublíži váš rozvod viac, než keby ste zostali spolu v tomto nefungujúcom vzťahu.

teleskop
16. jan 2023

prekvapnea, ze ked ide o zenu tak su tu uz neni modrokonikove odbornicky na psychopatov, ale ano mily autor, mas manzelku s nejakou psychopatickou poruchou, alebo minimalne s crtami, nikdy sa to nezlepsi, teba udupe, budes pochybovat o kazdom svojom rozhodnuti, stratis sebavedomie a tvoje deita bude nestastne....ked sa rozvediete, a najdes svoje stastie tvoja dcera bude mat aspon normalneho otca, ver mi, ze to bude pre nu dar, ako udupaneho sprosteho nervozneho parohaca...POzviechaj sa, laska ja vsade naokol, kasli na nu. Dieta nepotrebuje "slovensku krestansku rodinu" potrebuje lasku rodicov...bud apson ty normalny

lenusa3
16. jan 2023

@lukas2023 je to ťažké. Viem, že bude pre Teba ťažké nebyť s dcérou každý deň. Ale ak sa budete často hádať a nebudeš šťastný v manželstve tak dieťa to časom vycíti. Vycíti, že sa niečo deje. A žiadne dieťa nechce vyrastať v rodine kde sa háda, kde dvaja vytvárajú napätie, nepokoj.
Ak manželku ešte stále miluješ ale neveríš jej už, tak láska nestačí pre fungujúce manželstvo.
Chcel si rady a tie si dostal. Už je len na Tebe ako sa k tomu postavíš. Urob tak aby si bol hlavne šťastný. 🙂

karolinakr
16. jan 2023

Zas na druhej strane sa ti priznala.To nikto nevidi tu su zeny dlhodobo podvadzane a nie jednorazovo, s jednou a viacerymi, chlapi sa nepriznaju, pride sa na to nahodne po x mesiacoch.a este aj vtedy zapierajú..
.tu sa jednalo o 1 noc s priznanim, tak teraz ti vsetci budu radit rozvod, čo je hovadina..Tiež by ste si mali povedat, ci sex funguje ako má..lebo aj zly sex vie otravit a s tym rozvodom to zvaž ešte a snazte sa obaja byt lepšimi jeden pre druheho
..Ak to nepojde, potom choďte od seba..
Ked sa priznala asi ju to mrzi..Keby ta mala na haku, taha to s tym chlapom poza tvoj chrbat ešte kolko mesiacov.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slovakboy
16. jan 2023

@lukas2023 je to pre teba ešte čerstvé mesiac je krátka doba. Ale ubezpečujem ťa že ťa to prejde. Kontroluj si myšlienky a vždy keď sa ti objavia v hlave je to normálne ale pokus sa ich ďalej nerozvíjať a zastaviť. Po čase ich bude menej a menej. Ona nech sa kajá, mám na mysli nech si sype popol na hlavu ale nesmieš z nej robiť kurvu aj teraz. To proste bolo a je to minulosť hoci hlava to si furt pripomína. Mala by sekať dobrotu. Ale je to len v tvojej hlave ona ti viac pomôcť nemôže. Ak si zdravý a sebavedomý, tak ťa to do dvoch mesiacov prejde tak že budete môcť fungovať a o ďalšie dva mesiace sa vás vzťah ešte viac utuží.

aurinia
16. jan 2023

@lukas2023 ja by som sa na to pozrela aj z druhej strany...priznala sa.... neospravedlňujem ju...ale iné páry sa roky podvádzajú, potom klamú a zatlkaju....dala by som jej malé nevyznamne plus... Asi by som to tiež tažko odpustila. Ubližila celej rodine....