Musím povedať že na Vianoce je veľmi štedrá. Má 3 deti a 5 vnúčat, každému niečo daruje, aj deťom, aj neveste/zaťovi, aj vnúčatám. Ale na narodeniny dáva dospelým deťom len malé peniaze (20€) okrem jej najstaršiej dcére, jej dá vždy darček. Pritom majú dosť peňazí. Bola som tam keď mala švagriná narodeniny a dala jej drahú kozmetiku. Môjmu mužovi včera dala na narodeniny len 20€ a nejaké muffiny upiekla alebo čo to bolo. Čo si o tom myslite?
Co si myslim ? Ze si nevďačná .... a mozes byt rada ze si spomenie na kazdeho aj keby nedala nič
Boze, dufam, ze nebudem mat tak primitivne nevesty, zeby riesili na konovi, co som dala vlastnemu synovi k sviatku🤦
Čo si máme predstaviť pod pojmom drahá kozmetika? Je to vždy len kozmetika, nestojí to tisíce. S 20€ a domácimi muffinmi by som bola viac než spokojná. Riešiš faaakt že kraviny.
Tak možno keď dala švagrinej kozmetiku, už jej nedávala 20 eur do obálky či? Podľa mňa riešiš hlúposti.
U nás najstarší syn (s nim žijem 20 rokov) obídena narodky s ponožkami, páleným a nejakým sprcháčom. Jeho sestra (mladšia) kľudne aj hrniec zepter… ja dostanem tak akurát umelohmotnú tácku z coop jednoty za 1,80😂, keďže nie sme zobratí…
Že máš skvelú svokru....
My sme sa už ako deti dohodli,že nech dáva len vnúčatám
Veď my dospelí máme radosť z toho,že sa stretneme a vypijeme si kávu a dáme koláčik
Vieš co môj názor môžeš byť rada ,ze Vám niečo dá. Moje deti a ja a mm od mojej mami nedostaneme nič ani na vianoce ani na narodeniny ani meniny ani negratuluje ani nič. Otca už nemám, svokru tak tiež a svokor len na vianoce nám dá každému 500kc a sme spokojný deti si za to niečo kupia .Vôbec to neriešim, nemám ani co .Sme zdravý vrámci možnosti chodíme do prace a kúpime si keď ničo chceme .Takze podľa mňa riešiš upne zbytočnosť aj tak ju neovplyvnís
Nemam problem, vyrobim si! Ked uz, nech si to riesi tvoj muz s mamou. Teba do toho abssolutne nic.
Ci ta muz poveril napisat na mk aky mame nazor na jeho mamu?
@lindous od nás vždy dostane darček
@lindous ona má každé jej dieťa rada ale tu najstaršiu dcéru miluje a mne to príde nefér. Dať 20€ dospelému synovi aj keď majú veľa peňazí? Ja pochádzam z jednoduchšej chudobnejšej rodine preto to nechápem
@svetlonos môj muž s tým nemá problém a aj to mi príde zvláštné…
@karinka223 svokry majú skoro vždy “blbé” nevesty
ty si nejaka nenazrana a kolko daju svojmu zato i tvoji rodicia na sviatok ?
Darček môže byť aj kozemtická taštička za 15€, aj drahé kuchynské vybavenie napr.... narážala som tým na to, či nedostáva od dcéry drahé dary a takto jej ich vracia... alebo ju proste pozná lepšie, má s ňou bližší vzťah, vie konkrétne čo by ju potešilo, sumu pri tom neporovnáva... myslím, že keby to bolo nejaké principiálne, prejavilo by sa to aj na tie Vianoce... chcela som sa tiež spýtať, či to nejak vadí mužovi, ale na to už si odpovedala, že nie, takže to naozaj nemá najmenší zmysel riešiť...
vzdy si sponie to je hlavne ...ked to netrapi tvojho muza teba iste nemusi ... tvoja mma vam dava kolko?
A kolko cca by mala davat na narodeniny?
A popravde, ja radsej 20€ ako kozmetiku
A není ti trapnučko aby ste ako zarábajúci dospelí očakávali peniažky?
@hama_ba ja neočakávam nič. Mne stačí svätý pokoj.
Čo si myslím? Že si nevďačná ženská.Malo by sa to dostať k tvojej svokre,aby ti nabudúce dala veľké kulove.
@lindous oni majú celkom toxické nastavenie… majú 2 synov a 1 dcéru a svokor mal minule takú poznámku že jeho synovia musia byt poriadni chlapy a dcéra je jeho princeznička… takto ich vyvochavali a možno to súvisí aj s tým že synovia dostanú na naredoniny len symbolicky darček a princeznička všetko..
Autorka, muzovi to nepride divne, ale tebe ano. Preco?
@viestta neviem ale príde mi to nefér a ja nebudem robiť take rozdiely medzi detmi
@sulavikova tak to je už trosku prehnane… ináč sú fajn ľudia aj svokrovci aj švagriná ale tento štýl sa mi nepáči
Otázka by mala znieť : čo si myslíte o mne?
Nie je povinnosťou dávať drahé dary i keď majú peniaze. Asi ich na záhrade nevykopali.
Škoda slov pri takýchto ľuďoch......
Ako si povedala, pochadzas z jednoduchsich pomerov … aj myslenim. Oni si zarobili a mozu davat tomu komu chcu, co chcu a kolko chcu. Pokial to netrapi ich syna, ty sa do toho nemas, co starat. Co sa tyka svokra ma nastavenie ako xy percent MK - chlap sa ma vediet postarat a zarobit a starat sa … ale ked sa rozdava, tak nevesta natrci pazur, neviem ake mas deti, ale spomen si pri rozdieloch ked Ti dcera donesie domov zata bez vlastneho byvania s minimalkou a syn trubu s igelitkou …
pochádzaš z jednoduchšej chudobnej rodiny. Pochop, že peniaze sú jej a môže si s nimi robiť čokoľvek. Ale je pravda, že to bude tým, že si jednoduchšia
A čo je problém, to že je to málo alebo by ste radšej teda darček ako hotovosť? Chápem, že zmarzí, ak si na darčeku pre jedno dieťa dá záležať viac ako pre druhé, ale je to medzi nimi, ja si o tom nemyslím nič... Vy jej dávate čo na narodeniny?