Čo pre chlapa znamená, že rýpem?

11. okt 2024

ahoj,
čo to znamená, keď chlap hovorí, že doňho rýpem? Lebo on mi to nechce vysvetliť (čo teda znamená že tým pádom to zrejme nebudem vedieť zmeniť)... ale mám náznaky, že napr keď poviem, že by sa mal vyniesť koš tak to je že rýpem.
potrebovala by som ozaj nejaký slovník, lebo napr ked on mi povie, že mali by sme oprať, ja to neberiem že rýpe ale keby to poviem ja jemu, tak rýpem...
chápem, že keď mu nadávam a vyslovene mám uštipačné poznámky napr na alkohol, že to berie ako rýpanie... len ja mám už pocit, že rýpanie je všetko, čo poviem pomaly už...
s ním sa o tom baviť nedá, nechce ale ja by som rada na tom zapracovala, len neviem ako...

galganka
11. okt 2024

... zjavne ťa má plné zuby... takže, aj keď sa prudšie nadýchneš, bude to rýpanie

danica2711
11. okt 2024

tento chlap ti fakt stojí za to, aby si na niečom "zapracovala"?

stanulienkat
11. okt 2024

Tak ked bude chciet od teba varit, oprat, ozehlit...povedz mu, nech nerype.

simca06022011
11. okt 2024

nemusis nic menit na sebe, zmen chlapa. Pre niektorych majstrov sveta je rypanie vsetko, co od nich clovek chce... nedaj boze nieco doma spravit. To uz zena rype...

simca06022011
11. okt 2024

Mimochodom, ked chce nieco od teba? oprate, ozehlene, navarene? skusila si mu povedat, nech nerype ?? :DDD

judit47
11. okt 2024

Ked povies-mal by sa vyniest kos-povedz mu vynes ho alebo ho vynes sama, naco taketo ,,by sa mal,,?

Ak od neho nieco chces, pomenuj to rovno a nie ,, malo by sa.. bolo by fajn..ak by sa ti nahodou chcelo…ale suhlasim ak je uz alergicky na vsetko tak uz je jedno co povies…

melanta
11. okt 2024

Čo znamená, že "mal by sa vyniesť kôš"? Akože ten kôš sa má sám zobrať a ísť sa vyhodiť? Základ vzťahu je komunikácia. A chlapom je potrebné veci hovoriť na rovinu, nie naznačovať. Ak chceš, aby vyniesol smeti, povedz mu "vynes smeti prosím ťa". To píšem všeobecne. A k tebe konkrétne - toto asi nie je potenciál do budúceho trvácneho vzťahu plného úcty a rešpektu. Tak otázka je, či sa nezamyslieť nad zmenou partnera ako nad zmenou slovníka.

unicornlady
11. okt 2024

Keď máš uštipačné poznámky na alkohol, to asi znamená, že pije viac než by mal.
Toto je pre mňa "no-go", takže viac než rýpanie, nadávanie mu atd... to chce asi iného partnera, ak tento má problém s alkoholom (a zrejme prestať nechce)

ahhola
11. okt 2024

To sa este dnes chodi s kosom? Nasi mladi maju sacky (neznasam to) v nadobach a kedykolvek sa pohnu z bytu, beru plasty, papier, komunal... Nikto sa nikomu neponuka, kto ide von, vyhadzuje... Pekne mu strc sakel do ruky, snad vie odklopit veko a su to aj jeho odpadky,smetie vybavene. Budes rypat pre wc prkienko. 😂

januska12323
11. okt 2024

Kúp samovynášací kôš a nebudeš to tomu košu musieť hovoriť.

grof_monte_christo
11. okt 2024

Odporucam citat menej motivacnej literatury o tom, ako nedostatky druheho brat ako osobnu vyzvu na sebarozvoj a vymenit tohto chlapa.

jumama
11. okt 2024

Zober to trochu s vtipom, pomoze to rozbit zlu atmosferu - nedokaze on, ustup ty, mudrejsi predsa ustupi 🙂 Ustup v tom zmysle, ze inak odkomunikuj veci, ale na nich urobeni trvaj.
Napriklad si zober nejaku lopatku co maju decka na pieskovisko do ruky - milacik, potrebujem si trosku rypnut do teba - a postekli ho riadne tou lopatkou... nech sa zmeni naboj slova rypat 🙂 No a ked sa dosmejete, tak ho popros, aby siel vysypat smeti, ked je uz tak pekne porypany.

janinah
11. okt 2024

Myslela som.ze sa ho pýtaš kedy už konečne bude svadba či niečo podobné..a tu kôš nemá kto vyniesť...
Pokiaľ nemá vžite.ze to a to konkrétne robím doma ja.je to moja práca tak to budeš mať ešte ťažké...môj syn to vedel v cca 10 r....
A súhlasím s vyššie napísané.kludne mu také rypanie vráť...oprať? Tvoje gate? Ale drahý.nezda sa ti.ze rypeš?

elviku11
11. okt 2024

rýpanie je podľa mužov akákoľvek požiadavka od ženy alebo príkaz či žiadosť o vysvetlenie toho, prečo niečo (ne)urobili

sense
11. okt 2024

Nuž veta "mal by sa vyniesť kôš" má príde ak rypanie...Preco? Jednoducho preto že sama vidíš že kôš je plný treba ho vysypať, ale chcela aby ho vysypal on.... Takže nie kôš by sa nemal vysypať, kôš je plný chod ho vysypať.
To ako mňa vie chlap vytočiť do vyvrtky keď povie niečo podobný štýlom.... Len ja mu nepoviem že rype ale poviem tak to sprav , samé sa to nerobi
A keď ti povie on: mali by sme oprať...nech sa páči, tam je práčka, prášok na pranie , oper....

k47
11. okt 2024

"Rýpanie" je akákoľvek zmienka vecí, ktoré nemá energiu alebo chuť zmeniť/urobiť. Takáto precitlivenosť môže mať viacero príčin. Môže to byť chronická únava. Môže to byť odraz vnímania vlastných chýb, s ktorými si nevie poradiť. Môže to byť nedostatkom prejavov lásky medzi vami, keď požiadaviek je výrazne viac než komplimentov (prípadne dosaď jeho jazyk lásky). Môže to byť aj jednoduché nepchopenie sa, kde ty chceš A a on si myslí, že chceš A na druhú. Každopádne porozprávať sa treba vtedy, keď ste práve obaja pokojní a veľmi vážiť slová, aby neskočil hneď po prvej vete do obrany. Možno začať tým, ako sa dlhodobo cíti on (iba sa pýtať doplňujúce otázky, v princípe nereagovať na obsah, ani keď bude namierwný proti tebe). Ak nálada dovolí, pokračovať tvojimi pocitmi. A potom prejsť k nejakým riešeniam. Vziať si voľno? Prerozdelenie domácich prác a zodpovedností? Pravidelný príjemne strávený spoločný čas? Samozrejme je to možné len ak nie je už príliš citovo vzdialený. Alebo alkoholik.
Držím palce.

luccija
11. okt 2024

Väčšina mužov to povie vtedy, keď má žena nejakú požiadavku😉jednoducho chce zrušiť jeho povalovanie na gauči a, aby nerobila všetko sama
Alebo mu to vráť, keď on niečo chce, ale to je také doťahovanie

viestta
11. okt 2024

Neviem, ale okrem toho, ze ti vytyka to rypanie co je na nom take uzasne, ze si s nim? Asi ani toho alkoholu zanedbatelne mnozstvo nebude, ked sa o tom musite bavit. A aj tak trosku lenivy bude, aj tak trochu nepochopil, ze domacnost je spolocna, vsak?

thirstymonk
11. okt 2024

Ťažko povedať, ale asi to bude jeho chyba... fakt. Ja žene poviem, že rype, keď si robi zo mňa srandu. Napriklad som kupil maličku ustnu vodu a ona začala rypať, že radšej som si mal kupiť väčšiu, idealne najväčšiu, čim ma chcela zo srandy ponižiť, akože mi smrdi z huby :D Tak vtedy rype. Ale že by som šiel vysypať smeti, alebo dať prať, tak to rozhodne podľa mňa nie je rypanie.

zuzinka888
11. okt 2024

Mozno ako decko pocuval od mamky- vynes smeti- to nevidis, ze z toho kosa " vyteka". Lenivy si ako vos- vsetko tu musim robit sama. Sam od seba nic neurobis......... Ty povies iba vynes kos - a on pkcuje vsetko to ostatne.

lujza123
11. okt 2024

Rypanie je aj tón hlasu, pohľad, tvoje vnútorne nastavenie s akým hovoríš (slova skratka znejú inak ked je človek nasrany) doba kedy to povieš. Sama isto vieš zhodnotiť kedy rýpeš a kedy nie

Ono niekedy sa dá povedať s úsmevom “zlato, prosimta vezmeš potom smeti ked pôjdeš von?”
Alebo zbadas chlapa ako sa usalašuje na gauči zatiaľ co ty mas toho veľa a môžeš po ňom podráždene šteknut “ mohol by si láskavo vyniesť aspoň tie smeti!”

lujza123
11. okt 2024

Ak si si istá ze naozaj nerypes ani nic nehovoris s vnútorným hnevom, uštipačným tónom tak “čo rýpeš “ môže tvoj chlap používať pretože sa mu fakt nechce ist so smetami tak odvádza pozornost. Lebo začnete riešiť to rýpanie nie tie smeti
Môj mi tak hovorieval ze ho manupulujem, vzdy ked som po ňom niečo chcela. Jasne ze sa hneď zvrtla rec na moju manipuláciu a to ze to nebude robit ked je chudák manipulovany. Ja som mu to potom začala zrkadlit a hovorila som mu ze manipuluje 30 x denne. … Ideme na turistiku? - co so mnou manipulujes aby som niekam išla… Co budeme večerať? - co so mnou manipulujes aby som varila a takto dookola.

Vieš ako rýchlo ho pocit ze manipulujem prešiel ked som začala hovoriť to iste ale xxxx krát viac pri každej príležitosti 😂😂😂

rozculena
11. okt 2024

podľa môjho ex som rýpala,aj keď som bola úplne ticho a odmietala som sa s ním baviť kvôli tomu,aby nevznikla hádka...

negymama
11. okt 2024

Ja by som vzala nejaky sekacik a zacala tak fajne rypat do steny .
ked už rypem , tak nech je to aspon pravda! 😅

mikadooo
11. okt 2024

Môj povie malo by sa. Odkývem hej malo by sa a ani malíčkom nehnem 😁. Ak od neho niečo chcem poviem prosím ťa vynes ten kôš. Ak by mi na to povedal, že rýpem, tak by som si povedala, že mám vadný kus doma. Ináč je to vidieť aj z toho, že ti to vlastne nevie chlapec ani sám vysvetliť 😉😉😉.

negymama
11. okt 2024

@mikadooo tak on by to vedel vysvetlit, ale to by musel mat odvahu povedat co si mysli...
"nechaj ma na pokoji, drz usta, nekritizuj ma za nic, ty rob vsetko aj za mna a ja sa budem valat na gauci"

to je doslovny preklad toto "neryp" - chlapec to sikovne zhrnul

karolinakr
12. okt 2024

" čo si uvarila na obed?" " už zasa rýpeš?
" podaj mi ovládač!" tak ty neprestaneš rýpať?
" zahrň zaclonu, svieti mi do oči!" tak ale toto si už prehnal, rypák roka!